Sharp AQUOS-Diskuze o této řadě

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod marts 14. 9. 2009 15:55

tak jedině zavést doma vstup do obýváku pouze v sametových rukavičkách :-D
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cheetah007 14. 9. 2009 17:02

N,j...rukavičky,je to škoda ale ovladač bude ušmudlanej po pár minutách používání,nejsem chorobně čistotnej magor co si meje ruce po každým dotyku čehokoliv..jakože pár těchhle lidí znám.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 18. 9. 2009 17:14

Po delší době,přidávám Live fotografie Sharp AQUOS LC-37D44E BK

Řada AQUOS je skutečně designový skvost a to i ve střední třídě.....pouťově vypadající LG a Samsung ji nasahají ani po kotníky
ObrázekObrázek
Možná vám přijdou barvy a jas poněkud malé....většinou jedu na ekonomický režim v němž má podle EN recenzí televize spotřebu něco málo přes 80W namísto max. 142W.

Boční pozorovací úhly jsou výtečné
Obrázek

;-) tak co říkáte,líbí? 8-P ;-)
Cheetah007

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 18. 9. 2009 20:05

Boční pozorovací úhly výtečný ???? podle těch fotek dvě z mírnýho úhlu a třetí z velkýho, to jako že je na ní vůbec něco vidět ?
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 18. 9. 2009 20:34

Nevím kam míříš ale jsou v rámci třídy a technologie O.K ne? snad se někdo přidá...
Sharp používá svoje ASV panely což je snad obdoba xVA nemůžeš chtít něco co nabízí televize od 25k vejš....fakt nechápu co se ti nelíbí,nepřijde mi že by na těch fotkách nebylo nic vidět ale když myslíš...tvůj názor ti brát nebudu.

Uvědom si prosím taky fakt :pozor že digitál měl aktivní blesk,jen tak mimochodem v reálu to vypadá líp,pročti pár recenzí a pak rej :oboze
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 18. 9. 2009 21:17

Chcete vědět jak a kde se vyrábí LCD Panely Sharp pro celý svět,podle všeho je firma největším výrobcem na světě,mrkněte sem
Celkem zajímavý článek: http://technet.idnes.cz/jak-se-vyrabi-l ... ortaze_nyv

Tohle je nespíš důvod proč 99procent LCD TV Sharp nese nálepku Made in Japan cituji z článku:

Své výrobní know-how náležitě střeží, úplně stejně jako Panasonic výrobu plazmových panelů, všechny továrny i vývojová centra jsou proto pouze na japonských ostrovech. Veškeré LCD panely Sharp pro televizory pocházejí z jedné jediné továrny. Jmenuje se Kameyama a nachází se v lesnaté kopcovité oblasti kousek od Osaky.

Je ale fakt že asi dva nejlevnější modely vyrábí pro sharp snad v licenci jedna tchaiwanská společnost...nesou jen Sharp logo jinak je to čína.

Mj. Sharp společně se Sony buduje v rámci zvýšení kapacity výroby (jedna továrna už to si nestíhá...) další továrnu viz. článek.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod MgX 18. 9. 2009 21:34

Cheetah007 starší, ale zajímavé čtení :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cheetah007 18. 9. 2009 21:38

J,j...narazil jsem na to náhodou,ta továrna žije vlastním životem a dokazuje jak jsou japonci pokud jde o ekologii o 50let oproti evropě napřed....bohužel,s ničím podobným se myslím třeba korejci až tak nezabývají nebo ano?
Sharp to má ale trochu jednodušší protože japonská vláda tuším výrobu LCD dotuje...jsou úspornější a tolik nevyzařují jako CRT "děla" navíc ceny jsou víc než příjemné.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 18. 9. 2009 21:47

Jasně, já bych doma nechtěl ani samasunga LEDLCD nebot na DVB-T má v pohledu jak u té třetí fotky podobně vlastnosti a v určitých obrazech možná ještě horší.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 18. 9. 2009 21:55

Nj...jsi asi náročnější mě obraz vyhovuje a stejně na televizi se většinou díváš přímo,mírný odklon nevadí takže i zbytek rodiny si užije (já třeba sedím trochu bokem a O.K).
Pozorovací úhel zespod je taky v pohodě...samozřejmě při velkém odklonu ze strany se do barev trochu míchá žlutá a ztrácejí trochu živost ale je to vlastnost technologie a já ji beru.

Mimochodem dost často se v souvislosti s Samsungem a LED TV hovoří že výrobce tak trochu klame zákazníky,televize představuje jako LED ale jsou to normální LCD panely (xVA,iSP a pod.) pouze místo výbojek/trubic vzadu se o podsvícení starají buď bílé LEDiody ze stran/hranoly nebo tříbarevné RGB zezadu.

Nepodsvícené tedy FullLED panely nebo jak to napsat se sice vyrábí ale jen jako XX metrové projekční plochy....zatím je technicky nemožné vyrobit svítivou diodu ve velikosti dnešního pixelu v dnešních televizích,naděje s ale vkládají do OLED tak uvidíme.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod MgX 18. 9. 2009 22:36

Cheetah007 SHARP v některých modelech sice vykazuje nižší pozorovací úhel - z druhé strany zase nabízí lepší plynulost obrazu.

Zase se dostáváme k mému ... bude záležet na uživatelovi a jeho očích :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 18. 9. 2009 22:36

Jo je to tak, já mám smůlu a potřebuji velký rádius okolo TV a plazma to zvládá v pohodě.

ale nikdo netvrdí že LED je jen LED, mají napsano LCD s LED podsvícením bohužel jen z rámu, což není žádná výhra co do kvality obrazu, ale tlouštka je fantastická, ona i plasma 50B850 je na tom stejně a Panasonic je už dělá taky.
Význam mají LED za panelem s lokálním ovládáním, pokud se použije LED RGB je obraz srovnatelný a i lepší než plazma, viz LCD 46X4500
Přesto bych klidně koupil 50" laserTV o tlouštce 27cm, tak 2roky a snad to bude za přijatelnou cenu.

""Nepodsvícené tedy FullLED panely nebo jak to napsat se sice vyrábí ale jen jako XX metrové projekční plochy.."" -- to jsem ještě neslyšel, to jako reklamní LED tabule jsou složeny z RGB LED kvalita jde velmi rychle nahoru
ale pro domácí použití se nehodí , to už bych volil klasika projektor na večerní sledování OK, za dne je to horší než plazma .

OLED a laserTV je reálná šance na super obraz.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 19. 9. 2009 08:05

Přímo LED obrazovku nevím kolik metrů mají třeba na budově nového fotbalového stadionuSlavia-Praha a můžu říct že to teda "pálí" fest....v noci se na to skoro nedá dívat jak je to jasný a přes den to slunce ani náhodou nepřebije.Běží na tom reklamní spoty a obraz je dost dobrý,jednotlivé LED jsou rozeznatelné jen zblízka z dálky ne.

Tady je článek související se Samsungem a jejich LED LCD TV
http://avmania.zive.cz/Aktuality/Anglie ... fault.aspx
Cheetah007

Odeslat příspěvekod a-lan 2. 10. 2009 07:45

Mám LC-32D44E. Nějak v návodu a v technických specifikacích nemohu najít zda má TV i přímý audio výstup, kde by se daly připojit reprobedny. Má sice konektrory označené v návodu (str. 35, tabulka Technické údaje) jako " Pin RCA (Audio)" ale není tam žádná dlaší specifikace. Na straně 7 v oddílu Televizor (pohled zezadu) jsou na obrázku druhém shora vlevo konektory na pozici 7 popsány pod obrázkem jako Zásuvky OUTPUT(AUDIO).
Víte někdo něco více, resp. dá se někde sehnat podrobnější specifikace ?
Dík.
a-lan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 2. 10. 2009 12:20

jestli to je označeno jako RCA tak je to buď vstup do TV anebo výstup do zesilovače, tedy bedny lze připojit jenom přes zesilovač.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků