LCD/Plazma 40-40" kolem 25tisíc (žrádlo Skylink/NB)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petr673 11. 9. 2009 19:43

Taky řeším koupi TV a rozhoduji se mezi plazmou a LCD. Přečetl jsem všechny příspěvky, ale stejně bych vás chtěl požádat o doporučení. Velikost chci okolo 40-42", full HD, cena okolo 25 tis. V mém výběru je jedna plazma a 3x LCD.

plazma Panasonic VIERA TX-P42G10E
http://www.videoexpert.cz/plazmove-tele ... tx-p42g10e

LCD
Philips 42PFL8404H
http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lc ... 42pfl8404h
Samsung LE40B650
http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lc ... g-le40b650
SONY BRAVIA KDL-40V5500
http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lc ... dl-40v5500

K TV budu mít připojený přes HDMI HD satelit - Skylink, přes další HDMI připojený notebook k přehrávání filmů a někdy i k hraní her. K práci na PC a na internet TV nebudu využívat.

díky za názory
petr673
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chupacabras 11. 9. 2009 19:52

petr673, ak počkáš do budúceho týždňa, mám objednaný Samsung LE40B650, mal by prísť v pondelok. Môžem ti potom dať konkrétne skúsenosti ;) Na predajni sa mi obraz zdal veľmi dobrý, ale samozrejme uvidíme, keď to bude doma.
Chupacabras
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petr673 11. 9. 2009 20:06

Chupacabras, já plánuji koupi až koncem měsíce, takže budu rád za tvoje postřehy.
petr673
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 11. 9. 2009 21:12

Postřehy z nového kusu doma jsou nanic už pár to chválilo a pak to vrátily a vzaly jinou značku , typ .
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 12. 9. 2009 15:43

Osobně jsem také podobně váhal (nakonec nejsou finance, až po novém roce a to asi budou nové modely), ale nejlépe vypadá Philips. Ale vyzkoušel bych ho v obchodě, bojím se trochu problémů s 4:3. Na druhém místě bych uvedl zmíněnou Sony, kde je to prověřená kvalita.

Jestli budeš mít TV připojenou k netu, tak Philips se ti odvděčí nejlépe :) To už jsem zkoušel (na menší úhlopříčce ve vyšší řadě)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 9. 2009 17:02


Menšia poznamka. Pokiaľ nepotrebuješ Ambilight a DLNA, môžeš ušetriť par tisic kupou modelu 7404. Su (aj obrazovo) rovnake až na vyššie spomenute funkcie.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Juraji 12. 9. 2009 18:35

mne by mal samsung LE40B650 prist takisto v pondelok :D cize tiez mozem napisat svoje dohmy

nasiel som nan aj recenziu (bohuzial len v anglictine): http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/

okrem ineho tam pisu aj to, ze ma najlepsiu ciernu spomedzi ne-LED LCDciek, ze je najlepsie LCD v danej cenovej kategorii a ze najlepsi pomer cena/vykon...a ma podsvieteny ovladac 8-)
Siemens C35i -> Nokia 8310i -> Sagem My-x7 -> Sony Ericsson K750i -> Nokia 6230i -> Nokia N73 -> Nokia 5500
Juraji
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 12. 9. 2009 18:42

Ryan Giggs: Ještě NetTV, či jak se to jmenuje :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 9. 2009 19:30

No jo, zabudol som. Proste "PC vecičky".
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petr673 13. 9. 2009 07:35

Díky za názory
Ryan Giggs: s tím Philpsem máš pravdu, nepotřebuji ambilight a NetTV - dobrý nápad

Ono stejně bude nejlépe podívat se na vybrané typy v obchodě a bude záležet co se mi bude líbit.
Rodiče mají doma měsíc starý Samsung LE40B550 a obraz se mi moc líbi. DVD a fotky pěkný obraz, ostrý. U kolegy to samé DVD a fotky na 3 let starém Philpsu (37" HD Ready) přesný typ nevím, byl obraz špatný. Philips se v poslední době tak zlepšil?

A co řikáte na tu palzmu? Panasonic TX-P42G10E.
Je obraz u plazmy opravdu horší v prosvětlené místnosti? (za slunečného dne)

Jak jsem psal výše, budu pouštět do TV skylink, do 3 měsícu HD balíček od Skylink a filmy z NB
petr673
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 9. 2009 11:25

Až taka hrôza to s plazmou nie je, ale niekedy ten odraz nie je prijemny. Dosť zaleži, kde je umiestnena. Pokiaľ ide o staršie Philipsy, nepovedal by som, že su zle. Prave naopak. Philips robi už dlho kvalitne a dobre tv. Možno problem konkretneho modelu/kusu/ročnika.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 13. 9. 2009 11:30

Pokud je v místnosti světlo může nastat problém i u některých LCD záleží odkud a pod jakým úhlem světlo dopadá a pak se dá pomoct mírným pootočením nastavením TV ve vertikálním i horizont směru popřípadě dát časem žaluzie nebo závěs atd.
TX-P42G10E má velkou výhodu pokud se na TV dívá víc lidí i z větších úhlů.
Dle mého názoru má plasma stejný jas jak nové LCD které mají ECO a u velké plochy je bílá elektronicky stažená, mě osobně by se zamlouvalo kdyby jas byl tak mezi LEDLCD a starší LCD pokud jsou v obchodě vedle sebe je to krásně vidět a je zajimavé jak je jas u LEDLCD snížen u jasných malých ploch kdežto na plasmě jsou krásně jasné protí dost tmavému pozadí.
(pokud je TV doma a není tam jiná TV je jas OK není to pro očí problém proti tomu jak většina LCD změní hnědou až černou v modro divné díry, stačí mírný úhel a jsou to a jeden se nestačí divit )
PS: je tu jedna možnost jak to doma testnout pře e-obchod je možnost to do 14dnú .
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chupacabras 16. 9. 2009 20:15

petr673 píše:Chupacabras, já plánuji koupi až koncem měsíce, takže budu rád za tvoje postřehy.

Moje prvé dojmy (Samsung LE40B650):
Pozitíva:
1. Obraz je veľmi dobrý (citeľne lepší ako na mojom staršom Samsungu LE32S86BD). Myslím, že pri CCFL podsvietení už čierna nemôže byť lepšia. Pokiaľ je program 4:3, tak obraz nerozťahujem, ale pozerám to s čiernymi pásmi po bokoch. Keď to takto pozerám v noci v úplnej tme, trošilinku je vidno, že tie postranné čierne pruhy nie sú 100% čierna, ale keď sa človek na to nesústredí, tak to nevidí. Ako vravím, je to asi maximum, čo sa s CCFL dá dosiahnuť.
2. Najviac som unesený z multimédií (a to som myslel, že toto ani nebudem používať, pretože som nedôveroval, že to bude fungovať dobre). Ale videá z USB to prehráva perfektne, obraz je kvalitnejší ako keď to prehrávam z PC. Preháva to AVI, aj MKV a kadečo iné. Titulky idú tiež bez problémov s diakritikou. Dokonca si to pamätá miesto, kde som skončil prehrávanie, a keď si dané video pustím znovu, ponúkne mi, že môžem prehrávať od toho bodu. Taktiež pretáčanie funguje absolútne bez problémov a príjemne.
3. Má to ethernetový port, dá sa to pripojiť do LAN a do internetu. Jediná užitočná vec je tá, že to prehráva videá z youtube. Zadáš text, ktorý chceš na youtube vyhľadať, ponúkne ti to zoznam videí a môžeš prehrávať. Paráda.
4. Design je perfektný, lepší ako na obrázkoch, priznávam, je to subjektívne, ale Sony je oproti tomu hranatá bezduchá škatuľa a Philips zas príliš taký oblý, hračkársky.
5. Perfektný diaľkový ovládač. To už platilo aj pre ten môj starý Samsung, ale ich diaľkáče sa fakt perfektne držia v ruke, majú ich tak nadesignované, spodná časť je taká hrubšia a mierne zahnutá (trošku taký nádych ako pištoľ). Pokiaľ viem, ostatní výrobcovia majú iba také ploché diaľkové. Tak isto je super to podsvietenie tlačidiel.

Negatíva:
1. Obrazovka je mierne lesklá, čiže ak je v miestnosti priveľa svetla a v obraze je práve nejaká tmavá scéna, tak je vidno odraz okolia. Ale nie je to až také strašné ako pri plazmách. Samotný rám je lesklejší ako obrazovka. (na druhej strane vďaka tej lesklosti zrejme dosahujú taký kvalitný obraz)
2. Prepínanie módov obrazu trošku skomplikovali. Ja som bol zvyknutý, že je priamo na to tlačidlo na ovládači. Lenže tento TV už má v sebe toľko funkcií, tak nemôže byť na všetko samostatné tlačidlo. Mód sa mení tak, že stlačím "Tools" a hneď druhý riadok prepína módy.
3. Zvuk je kvalitou o niečo horší, ako na mojom starom Samsungu, ale nie som náročný. Je lepšie to napojiť cez AV receiver na repráky.
4. MKV videá, ktoré majú DTS audio, sa prehrávajú bez zvuku (možno sa dá vyriešiť pripojením na receiver pomocou optical audio out). Našťastie takých videí nie je mnoho. Drvivá väčšina má AAC, alebo MP3, a to sa prehráva...

Summa summarum som kúpil dobre (podľa mňa). Neľutujem a s kľudným svedomím by som ho kúpil znova.

Poznámky:
1. Tiež som sa rozhodoval, či mi stačí HD Ready, alebo FullHD. Dnes som si uvedomil jedno hľadisko, ktoré mi pripadá zaujímavé: ak ti vzniknú nejaké vadné pixely, tak pri FullHD sú menej viditeľné. Majú totižto o polovičku menšiu plochu. Na starom Samsungu (HD ready) mi časom vznikli 1-2 vadné pixely a keď som sa pozeral z 1m, tak som ich dakedy zazrel. Pri FullHD sa toto citeľne eliminuje.
2. Za toho boha neviem rozoznať rozdiel medzi klasickým (50Hz) a 100Hz obrazom. Asi som slepý, alebo neviem, čo mám pozerať...
3. Existuje niekoľko variantov LE40B65x. Líšia sa iba v šasi. Črevá majú rovnaké. Ja mám (a ten som chcel) práve B650. Keď budeš chcieť pošlem ti tabuľku.
4. Upozorňujem, že neviem ako sú na tom iné TV, ktoré máš v merku. V konečnom dôsledku sa budeš musieť rozhodnúť aj tak sám ;)
Chupacabras
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petr673 18. 9. 2009 07:36

Dík za postřehy, ale jak píšeš na konec se budu muset rozhodnout sám.
petr673
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chupacabras 19. 9. 2009 09:49

Potom daj vedieť, že pre čo si sa rozhodol, a čo rozhodlo ;)
Chupacabras
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků