Pomoc s výběrem TV do 25 tisíc

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Martyy 2. 11. 2009 17:01

Ahoj, jakou televizi byste mi doporučili do 25 tis. kč? Rozmýšlel jsem se zda LDC či Plazma a po přečtení pár diskuzí jsem se rozhodl pro plazmu.

Přijímáme digitální signál od Skylinku.
Pozorovací vzdálenost je kolem 4 metrů.
Jestli Full HD to nevím, má to význam? Novu HD a ostatní stanice v HD nechytáme...

Hlavní pro nás je kvalita obrazu.

Co byste doporučili?
Díky
Martyy
Junior


Odeslat příspěvekod Martyy 2. 11. 2009 18:07

Teď jsem si přečetl tento topic viewtopic.php?f=1703&t=1089992 a nasadil mi brouka do hlavy... Hodně tam chválí LCD TV Sony 40W5500 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63506. Cenově jsou srovnatelné s tím Panasonicem od alabamy. K čemu byste se přiklonili?
Martyy
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 11. 2009 18:59

Ťažko povedať. Pokiaľ ide o kvalitu obrazu, či kvalitu ako taku, oba su špička a chybu určite neurobiš ani jednym. Je to o preferenciach, a o tom čo vyhovuje tebe. Každa z technologii ma svoje pre a proti, preto je vysoko subjektivne či zvoliť plazmu alebo LCD. Najlepšie bude, ak si ich niekde pozrieš naživo.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Martyy 2. 11. 2009 22:38

Koukal jsem, že tyto nové TV už mají EPG. Používáme satelitní signál od Skylinku (přijímač Humax). Bude fungovat EPG na TV nebo jen na satelitním přijímači?
Martyy
Junior

Odeslat příspěvekod Claudio Gentile 3. 11. 2009 00:12

Martyy píše:....po přečtení pár diskuzí jsem se rozhodl pro plazmu....hlavní pro nás je kvalita obrazu....Díky

hmm, jako laikovi mi nepřísluší zapojovat se do této diskuse, ale ze svého laického pohledu bych konstatoval, že já po přečtení xx diskusí jsem právě plazmu z výběru vyřadil a to bez ohledu na to, že se dělá až od 37", a já jsem skončil u 32" LCD.

Mám totiž citlivé oči a při procházení a x.minutovém koukání v showroomech jsem prostě plazmu nerozdýchal - to blikání tam vidím :-!

Podle mě ze statistiky diskusních příspěvků na různých fórech vyplývá, že cca minimálně 5 až 10% uživatelů tu blikačku plazmy vidí a nerozdýchá - ty nové plazmy nejsou žádný zázrak - výrobci to šidí kde můžou kvůli ceně a konkurenci - to je prostě fakt - pokud se nebavíme o nějakém Pioneer Kuro :mrgreen:

Ale kdo má dobré oči a nezkažený zrak - je vítěz a happy - plazma jest pro něho spasením -
ne jako pro toho dnešního nešťastníka, kterého odrovnala i 600Hz plazma NeoPdp :-)) citace:

"Koupil jsem si plazmu Panasonic G10 neopdp a to byla proste dokonala televize, byla po vsech strankach lepsi nez nejdrazsi LCD a LED, ktere je dnes k dostani, v porovnani s LC-46LE700EV byla opravdu lepsi ve vsech smerech (konstrukce, ovladani, menu, zvuk (ten zvlast je u LC-46LE700EV hrozny, jak z plechove krabicky), obraz) ale ten plazmovy flickering nesnesu, bohuzel jsem obeti sveho zniceneho zraku a to blikani ve svetlych plochach (600 Hz chacha) mi zpusobovalo po hodine paleni oci a pod dvou bolesti hlavy, a verte, ze jsem se s ni loucil nerad, protoze nic lepsiho (krome paniku V10) jsem na dostupnem trhu nenasel)"

Mimochodem - je to ten samý borec, o kterém mluvím ve svém vlákně o Sharpu full LED a který si místo té plazmy pořídil 46" Sharp Aquos 46LE700EV a říká:

" LC-46LE700EV je horsi hned po vybaleni z krabice, vrtkava konstrukce, spatne udelany manual, je videt na prvni pohled, jak se setrilo na vsem krome obrazu, ale obraz ji stoji a ani se nehne (proste LED), boze ty moje oci u toho uplne odpocivaji, to citim okamzite "

Přeji dobrý lov na plazmu :D
Claudio Gentile
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků