LCD 32" pro nenáročné použití

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denkez 26. 8. 2009 09:56

Co se moc nepovedlo:
1. Přehrávání videa z USB vstupu. Přesto, že výrobce deklaruje podporu mpeg-4, tak ze 3 náhodně předložených filmů jel jen jeden plynule a to ještě bez titulků. Ostatní dva se mírně cukaly. Dál jsem tomu nevěnoval pozornost, filmy přehrávám přes DVD přehrávač. Prohlížení obrázků výborné, bez připomínak.
2. Formát obratu mám nastavený na Auto/zoom, kdy by se měl obraz maximálně roztáhnout, ale tak, že jsou zachovány správné proporce obrazu s možnými (a někdy nezbytnými) černými pruhy v závislosti na původním formátu. Tento režim jde TV trochu s rozpaky. Někdy je obraz přilepený k hornímu okraji a dole má 1 cm černý pruh. Také obtížně identifikuje režim, kdy je mimo obraz (částečně či úplně) vysíláno logo. To pak obraz někdy neroztáhne. Navíc po režimu prohlížení obrázků nebo videa z USB se TV přepne do režimu Auto/fill, kdy vyplňuje obrazem celou plochu s deformovanými proporcemi. Režim Auto/zoom naskočí po vypnutí/zapnutí. Potěšilo by, pokud by se tato funkce zlepšila s případným novým fw.
3. Pozorovací úhly. Ty mě nemile překvapily a neumím si to vysvětlit. Zatímco na prodejnách je obraz z LCD viditelný bez pozorovatelných změn opravdu v širokých úhlech, doma pozoruji již po překročení ca 90 - 100 st. zřetelný úbytek barev.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod obywan 25. 12. 2009 23:40

Nechce se mi zakládat nový vlákno a sem se to hodí..

Shnáním něco levnýho.
Nášel jsem Samsung LE32B350. Za tu cenu mi přijde velmi zajímavý. V této cenové hladině jsou značky ECG, Funai, Sencor, což ve mě nebudí moc důvěry. Sumsung bude aspoň nějaká kvalita ne?
Nebo něco jinýho v téhle ceně?
Pak je tu Samsung LE32B450, to je asi vyšší řada? Má navíc DVB-C což stejně nepotřeboju jinak úplně stejný?
Ta 350 se mi jeví jako nejlepší. Zkuste mi najít nějaký důvod proč ji nevzít? :)
:P
obywan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 26. 12. 2009 01:17

To máš stejný jak SONY z Globusu za akční cenu, a pak borci řeší flekatý pozadí.Dá se najít kompromis cena/kvalita, ale tak nad střední hodnotou cen LCD nebo 37"PDP
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 12. 2009 10:42

Porovnateľny model je ešte LG 32LH2000 alebo niečo od Sharpu. Počitaj ale s tym, že to nebude obrazovo nič moc.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod obywan 26. 12. 2009 11:32

Flekatý pozadí, nevím co tím myslíš, ale tak je na to záruka 2 roky, tak jim to tam můžu klidně omlátit o hlavu.

LG - nevím jestli je dobrá nebo špatná, ale mé osobní nesympatie ke značce ji zavrhují.

Doma už máme nějakou 32" Sharp, tehdy stála nějak 15k, je to asi rok a půl, přesný typ teď nevím. Možná je to LC-32D44E-GY. Obraz se mi zdá naprosto v pohodě. Takže jak by si proti ní stál ten samsung?
:P
obywan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 12. 2009 11:45

Oproti tomu Sharpu horšie. Markantny rozdiel to sice nebude, ale bude. Predsudky voči LG nie su opodstatnene. Samsungu sa bez problemov vyrovna, ak nie viac.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kolda55 27. 12. 2009 21:36

Tak já si teď díky "kupónové akci" koupil v Globusu LCD TV ECG 32 LHD 72 DVB-T, vím asi to bude podle všech šunt, i když jí Alza až neskutečně vychvaluje (nevím co mají se značkou ECG),moc sem si s ní ještě nehrál ale za ty prachy bych žádnou jinou LCD nekoupil,vyšla mě na 5830 Kč. Nejsem nějaký náročný a s přítelkyni se teď stěhujem,moc se na TV nedíváme,spíše na Divka a už se mi nechtělo tahat mojeho skoro 50 kg CRT philipsa :-), myslím si,že za ty prachy to nebyl až tak špatný kup nebo se pletu ?
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 12. 2009 09:44

No, ono pokiaľ si nenaročny a nevidel si nič lepšie v tejto uhlopriečke resp. s ničim inym priamo neporovnal, tak ti to môže pripadať ako dobre. V opačnom pripade by si videl veľky rozdiel. Ale pokiaľ kvalita obrazu vyhovuje tebe, môže ti byť srdečne jedno, čo si kto o tom mysli alebo hovori. ;-)
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kolda55 28. 12. 2009 18:30

No až čas ukáže jestli jsem neudělal chybu ale už z hlediska váhy a vzhledu televize jsem udělal dobře, pokud ale zjistím že CRT TV je lepší než to co jsem koupil tak budu zklamán...
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 12. 2009 20:48

Oproti CRT to bude bieda. Ak neratam HD signal.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dinkylinky 31. 3. 2010 10:31

Denkez píše:Co se moc nepovedlo:
3. Pozorovací úhly. Ty mě nemile překvapily a neumím si to vysvětlit. Zatímco na prodejnách je obraz z LCD viditelný bez pozorovatelných změn opravdu v širokých úhlech, doma pozoruji již po překročení ca 90 - 100 st. zřetelný úbytek barev.


Protože máte tuto TV, a ja uvažuji o PHilips 5604, které jsou asi stejně dělané, chtěl bych Vás požádat o jedno. Budu se dívat na TV ze vzdálenosti asi 2-2,5m, přičemž TV bude asi 0,5m-1m ve výšce nade mnou. Dochází zde k nějaké výrazné deformaci barev z tohoto úhlu pohledu, příp. zda by to nešlo popsat? Moc byste mi pomohl při výběru TV. Děkuji
dinkylinky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 31. 3. 2010 15:53

Střed obrazovky mám 95 cm nad zemí. Pokud pozoruji TV ze vzdálenosti asi 2,5 m a dám hlavu až na zem, tak změna kontrastu je takřka nepozorovatelná. To je vlastně pozorovací úhel 21°, který ještě nedělá problém.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dinkylinky 1. 4. 2010 09:46

Moc děkuji za odpověď, která mi dost pomohla. Ještě jsem se chtěl zeptat k tomu změnu formátu obrazovky. Píšete, že to někdy špatně vyhodnotí. Pokud se vysílá pořad v 16:9, formát to určí předpokládám správně a roztáhne na celou obrazovku bez deformací (mýlím se?). Pokud se ale vysílá jako Prima 4:3, někdy to neurčí správně a asi nastanou ty problémy. Je pak možno přepnout na to 4:3, aby byly pruhy po stranách a nedeformovaný obraz? Snad moc neobtěžuji, tak předem díky.
dinkylinky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 1. 4. 2010 09:59

Mám Philips 42PFL8684H a stále sleduji v automatickém formátu a roztažení (zvětšení) do stran. Při roztáhnutí pořadu v 4:3 na 16:9 nepozoruji nějaké deformace (snad jen jednou mi přišla láhev od piva na kraji obrazovky nějaká divná), ale horší je to se sníženou kvalitou obrazu při nekvalitní "nahrávce". Nejvíce je to vidět u nějakých starších filmů kdy to více zrní než když dáš na bok černé pruhy. Ale i tak mám raději obraz přes celou obrazovku než jej přepínat do formátu 4:3 se sníženým zrněním.
m.a.x.i.m.u.s
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 1. 4. 2010 11:17

Jak jsem psal, nemám rád deformovaný tj. roztažený obraz, proto mám navolený formát auto/zoom. Tento režim dělá někdy problémy, když je logo programu umístěné mimo obraz. To ale myslím není problém TV ale dotyčného programu. Někdy pomůže přepnutí na vedlejší program a zase zpět, někdy je nutný ruční zásah do rozlišení.
Režim auto/fill, jak stojí v příspěvku výše, je v zásadě bezproblémový.
Každopádně není to nic fatálního.
Myslím, že vybírat TV z pohledu jejího chování na různé formáty, není moc dobrý nápad.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků