od Nolwendil 31. 12. 2009 14:57
Toto je známý bug. Všimni si, že když začneš nabíjet, tak se ukazatel nabíjení pohybuje po celé dráze baterie (pokud byla před nabíjením úplně vybytá). Po nějaké době vidíš, že se ta dráha zkracuje, neboli pohyb v ukazateli je pouze v místě, kde baterka ještě nabytá není, a ta nabytá část svítí. Snad jsem to popsal srozumitelně. Poté co nabíjení skončí, tak indikátor baterie pořád vypadá, jako by se nabýjelo, ale tentokrát už to jde po celé dráze, na rozdíl od téměř nabyté baterie, kdy se ukazatel pohybuje pouze na konci té dráhy. Dle mého názoru v tuto chvíli už baterka nabíjena není, pouze ten indikátor takto bliká. Hodně se to diskutuje na ABI i na SanDisk fóru.
Clip+ má totiž bug, kdy může špatně rozpoznat stav baterie, a u toho se vypnout. Já mám 8GB Clip+, a toto se mi naštěstí nestalo. Reálnou výdrž mám okolo 10-13 hodin (odhad), v závislosti na používání. Prostě Clip+ je pro mě ideální player, zvlášť za tu cenu. Když by nebylo těch problémů s výdrží, které jsou hodně diskutované (ale mě se naštěstí nedotkly), tak bych ho opravdu doporučil každému.
Takže co z toho pro Tebe vyplývá? Clip+ se nabíjí, dokud se zmenšuje dráha, po které přeblikává ukazatel nabíjení. Jakmile nabíjení jakoby začne odznovu, tak je přehrávač plně nabytý.
Ano, ty dva disky reprezentují vnitřní paměť a kartu.
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...