Asus O!Play skúsenosti a postrehy

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod luban.s 10. 3. 2010 10:48

Pro mě při výběru přehrávače je důležité, aby to umělo menu česky. Nikde jsem se bohužel nedočelt, jak tomu u tohoto ASUSu je (možná jsem to přehlédl). Jak tedy na tom je? Díky.
luban.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod architect 10. 3. 2010 13:28

Menu je len anglické, ale vôbec by som sa nečudoval, že by sa v budúcnosti, v rámci aktualizácii, objavila česká podpora, pretože Asus si Česko celkom považuje. Skús si pozrieť na na trebárs YouTube, videotest O!Play-u. Určite je tam aj ukážka s prácou v menu. Osobne sa však musím priznať, že koncepcia menu je orientovaná nie na popisky, ale na ikony a tých 10 anglických fráz, čo by bolo trebárs vhodné poznať sú tak triviálne, že to zvládne prváčik na základnej za jedno poobedie. Chápem však, že pokiaľ to ovládajú starší ľudia, môžu mať s tým problémy. Bohužiaľ, ale doba je taká, že základná počítačová gramotnosť je potrebná skoro všade. Netreba sa tej angličtiny báť. Skoro sa mi žiada napísať, že menu a aj ovládač bol koncipovaný pre deti, nie pre dospelákov. Super jednoduché ovládanie a keď to zvládne aj moja manželka, ktorá nevie po anglicky povedať "Dobré ráno" tak to je čo povedať. Nie vždy sa podarí výrobcovi skĺbiť jednoduchosť a účelnosť, ako sa to práve v prípade tohto Asus-e.
architect
Junior

Odeslat příspěvekod luban.s 10. 3. 2010 13:53

Díky, já s ENG problém nemám. Jen nevím, jak by se na to tvářil zbytek rodiny :)
luban.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MatusCo 10. 3. 2010 14:53

Vdaka architectovi za link na ASUS. Tam som nasiel zatial dostatocne info o tom, aby som si sam zodpovedal na svoje otazky:

MatusCo píše:Moje otazky:
1. nejako narychlo som na webe nenasiel: existuje nejake forum, komunita, produkt. stranka, ktora sa tomu prehliadacu venuje?

2. funguje nahlad adresara "folder.jpg" (alebo iny thumbnail) pri filmoch, hudbe?

3. da sa editovat zoznam i-netovych radii? Alebo je tam Shoutcast, ktory to neumoznuje?

4. prehrava DVD menu? aky sposobom sa prehrava DVD - poklikanim na folder alebo treba vyhladavat ifo subor?

5. neviem ci mas skusenost zo subormi MOV, ktore robi fotak Olympus. Ja ich mam po 6 rokoch niekolko gigabytov... Prehrava ich Asus ci nie?


2. FOLDER.JPG nefunguje. Uzivatelia volaju po tejto veci, zatial sa vsak nedockali. Ja osobne nerozumiem tomu, preco to na rovnakej platforme inde ide (Xtreamer, Mede8er) a inde nie...

3. Neda sa. Jedine sprtat sa linuxom priamo v player-i. Ja mam zaujem defacto len o jedinu stanicu (regionalne vysielanie SRo), ktora len tak skoro v zozname medzinar. stanic asi nebude :-)

4. DVD menu prehrava.

5. Na toto som uz rezignoval. Fotakove MOV asi nebude prehravat ziaden dostupny MM player, tie MOV byvaju vyrobcom dost zmrsene. Co mi je luto.

====================

Vo viacerych veciach by som dokazal pristupit na kompromis, bohuzial FOLDER.JPG to nie je. Skoda, lebo cena za tento MM player je perfektna. Dufam, ze nejaky dalsi FW tuto ficuru prida, lebo viaceri uzivatelia po tom volaju. Ja si pockam, momentalne sa mi nechce priplacat min 30EUR za iny prehravac, ktory toto podporuje.
To by som uz bol nad moju interne stanovenu hranicu 100EUR za taketo zariadenie...
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod architect 10. 3. 2010 18:17

Ako som už napísal niekoľko príspevkov predtým, O!Play je jednoduchosť sama o sebe. Folder.jpg je fičúrka odkukaná z Media Centra. Prečítal som zopár fór a vo veľkej väčšine to u týchto prehrávačov spôsobuje ťažkosti. Pokiaľ ide o tie MOV videá ponúkam Ti to ešte raz. Uploadni to niekde na net, pošli mi link a ja si to stiahnem a odskúšam Ti to. Vrátim sa k tomu problému, pomenujeme to FOLDER.JPG. Tento prehrávač má na ovládači tlačidlo MODE, ktoré má tri stavy. audio/video/pictures Po navolení tohto režimu sa v náhľadovom okne ukazuje obsah priečinka. Z toho vyplýva, že pokiaľ do priečinku dáš napr. DVD obal (nemusí sa ani volať Folder.jpg) a pri listovaní vo vetve MY MOVIES, prepnem tačidlo MODE na D.O. do stavu Pictures môžem listovať obrázky. Nie je to ako "thumbnail preview" ako pri prezeraní samotných obrázkov, ale je to celkom použiteľné.

ps. Link na ASUS fórum nie je odo mňa, ale poďakovanie poteší :-D
architect
Junior

Odeslat příspěvekod MatusCo 10. 3. 2010 22:19

architect píše:Ako som už napísal niekoľko príspevkov predtým, O!Play je jednoduchosť sama o sebe. Folder.jpg je fičúrka odkukaná z Media Centra. Prečítal som zopár fór a vo veľkej väčšine to u týchto prehrávačov spôsobuje ťažkosti. Pokiaľ ide o tie MOV videá ponúkam Ti to ešte raz. Uploadni to niekde na net, pošli mi link a ja si to stiahnem a odskúšam Ti to. Vrátim sa k tomu problému, pomenujeme to FOLDER.JPG. Tento prehrávač má na ovládači tlačidlo MODE, ktoré má tri stavy. audio/video/pictures Po navolení tohto režimu sa v náhľadovom okne ukazuje obsah priečinka. Z toho vyplýva, že pokiaľ do priečinku dáš napr. DVD obal (nemusí sa ani volať Folder.jpg) a pri listovaní vo vetve MY MOVIES, prepnem tačidlo MODE na D.O. do stavu Pictures môžem listovať obrázky. Nie je to ako "thumbnail preview" ako pri prezeraní samotných obrázkov, ale je to celkom použiteľné.

ps. Link na ASUS fórum nie je odo mňa, ale poďakovanie poteší :-D


pre Architect
Vdaka za tvoju trpezlivost. Posielam link na MOV subor: http://matusco.wz.cz/download/200802_015.mov (Olympus Camedia C-760)

Co sa tyka FOLDER.JPG, tak asi som rozmaznany z XBMC... Lenze ked vidim, ze niekto dokaze z rovnakej platformy vyzmykat cosi take: http://www.mede8er.eu/folder_preview/ Nechcem tu teraz rozoberat konkurencny player (y), uzavriem to asi tak, ze nizka cena ASUS sa musi kdesi prejavit...

Ak si kupoval player na Slovensku, ake servisne strediska mas napisane v zarucnom liste? Jedna sa mi o to, ze ak by som ho kupil cez net, tak ci ho mozem servisovat, resp. reklamovat priamo v nejakom servisnom stredisku blizko mojho bydliska (nie som z BA). Dufam, ze u renomovanej znacky ako ASUS by to nemusel byt problem...

A aby som nezabudol: Meridius - vdaka za link na forum :-[ :-)
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod architect 11. 3. 2010 07:49

MOV video Ti skontrolujem tak skoro ako to pôjde, momentálne som mimo svojho PC. K prípadnému nákupu Ti poviem asi toľko, že záruku a nejaké servisné strediská vôbec neriešim, pretože ja nákup elektroniky riešim už niekoľko rokov tak, že najprv si nájdem najlepšiu cenu na internete a potom idem do kamenného obchodu, kde sa snažím vyjednať túto sumu. Neviem či mám šťastie, ale VŽDY sa mi to takto podarilo. Obchodníci v kamenných prevádzkach sú ešte radi, že vôbec čosi predajú. Neboj sa, že by Ti to niekto predal, keby nemal z toho profit. A pokiaľ ujednáš cenu rádovo aj v desiatkach eur dole, tak máš presné číslo, koľko má predajca rabat. Riešim to takto len preto, aby som mal možnosť kam to ísť reklamovať v prípade problému. Zopár nákupov som riešil aj cez nákup v e-shope, ale moje skúsenosti s reklamáciou boli pomerne nie celkom prívetivé z pohľadu nakupujúceho. Nie že by som to nevyreklamoval, ale je to zbytočne strávený čas mailovaním a telefonovaním a dá sa tomu elegantne vyhnúť. Možno som zo starej školy, ale mám rád, keď si tovar "ošahám" rukami, nie iba očami cez obrazovku.
architect
Junior

Odeslat příspěvekod suryp 11. 3. 2010 13:55

Ahoj,

chci si postavit domaci wifi sit, ve ktere by byl i O!Play Air a chtel bych se zeptat na par veci.
Nejprve moje vize:
Wifi router - zatim jeste nemam
Notebook - mam
O!Play Air - zatim nemam
Externi harddisk - zatim nemam
Mobil - zatim mam E51, ale chystam se presedlat na Omnii II

Typicke pouziti bude, ze ja budu stahovat nejake data pres mobil na disk, obcas bude moje zena surfovat na notebooku a dost casto si moje dcerka bude poustet pohadky na O!Play.
(Ten notebook bude ale vetsinu casu vypnuty.)

Prvni vec ktera mi neni jasna je, jestli ten HDD mam pripojit k O!Play nebo k tomu Wifi routeru. Nejradeji bych ho pomoci eSATA pripichnul do toho playeru, ale budu pak na neho moct pristupovat i z NB a z telefonu (cteni i zapis)?
A dalsi vec, at uz ten HDD pripichnu tam ci tam, budu na neho moct pristupovat naraz ze vsech dvou nebo tri zarizeni? Bude ten HDD stihat krmit ten player videem a zaroven zapisovat moje downloadovane data z telefonu a eventuelne i download z NB?

Mate s tim nekdo nejakou zkusenost?

P.
suryp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MatusCo 11. 3. 2010 16:54

suryp píše:Ahoj,

chci si postavit domaci wifi sit, ve ktere by byl i O!Play Air a chtel bych se zeptat na par veci.
Nejprve moje vize:
Wifi router - zatim jeste nemam
Notebook - mam
O!Play Air - zatim nemam
Externi harddisk - zatim nemam
Mobil - zatim mam E51, ale chystam se presedlat na Omnii II

P.


Pokial by si ako externy harddisk pouzil NAS, resp. aspon ext. HDD s pripojenim do LAN (pripojis ho priamo do domaceho routra), tak potom su podla mna vsetky tvoje otazky vyriesene a zodpovedane.

Ext. HDD s LAN je na trhu viacero, vyber si podla chuti, prip. recenzii. Osobne by som sa priklonil viacej ku rieseniu typu 2diskovy domaci NAS, avsak vyjde to o dost viac ako ext. HDD s LAN. To uz je na tebe...

Ako vravim, recenzii a info je kopec, mozes zacat napr. v casopise Computer 07/2009 (Test strnasti sitovych ulozist)
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod MartinSt4 11. 3. 2010 17:24

suryp píše:Ahoj,

chci si postavit domaci wifi sit, ve ktere by byl i O!Play Air a chtel bych se zeptat na par veci.
Nejprve moje vize:
Wifi router - zatim jeste nemam
Notebook - mam
O!Play Air - zatim nemam
Externi harddisk - zatim nemam
Mobil - zatim mam E51, ale chystam se presedlat na Omnii II.......


Asi lepší než WiFi by byl klasický drát. I když mám wifi Asus mám zapojený do domácí sítě drátem, přece jenom je odolnější na rušení. Používám běžný 2,5 in USB disk, nepotřebuje napájení. V PC mám sdílený disk s AV obsahem. Z přehávače disk vidím, přehrávání je bez problémů, ale z počítace Asus není "vidět", tím pádem si myslím, že připojený disk by nešel použít jako síťový. Do budoucna plánuji NAS Synology 210j, nemusím pouštět PC, lze použít 2x2TB disky, přece jenom mkv soubory jsou větší. :-)
MartinSt4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod architect 11. 3. 2010 22:10

To: MatusCo
MOV video som testol a result je: obraz ano, zvuk nie :'( Prehravac zahlasil este unsupported frame rate ale obraz isiel bez sekania
architect
Junior

Odeslat příspěvekod MatusCo 12. 3. 2010 13:44

architect píše:To: MatusCo
MOV video som testol a result je: obraz ano, zvuk nie :'( Prehravac zahlasil este unsupported frame rate ale obraz isiel bez sekania


Vdaka architect za otestovanie, mozno to niekomu dalsiemu pomoze pri rozhodovani. U mna ma za to ASUS body k dobru, ale...

Nakoniec som sa rozhodol, o 2 ulice odo mna som dnes z kamenneho obchodu (objednane vsak cez internet) kupil Xtreamer za 124€. Rovnaka platforma, wifi, folder.jpg, vraj Youtube, editacia i-radii, moznost interneho disku a mozno aj vacsie problemy :D
Uvidime, prinajhorsom do 7 dni vratim...
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod luban.s 12. 3. 2010 13:53

Pokud budete psát nějaké zkušebnosti s Xtreamerem, postněte sem, prosím, odkaz, ať máme srovnání ;-) . Díky.
luban.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Meridius 12. 3. 2010 14:29

MatusCo píše:
architect píše:To: MatusCo
MOV video som testol a result je: obraz ano, zvuk nie :'( Prehravac zahlasil este unsupported frame rate ale obraz isiel bez sekania


Vdaka architect za otestovanie, mozno to niekomu dalsiemu pomoze pri rozhodovani. U mna ma za to ASUS body k dobru, ale...

Nakoniec som sa rozhodol, o 2 ulice odo mna som dnes z kamenneho obchodu (objednane vsak cez internet) kupil Xtreamer za 124€. Rovnaka platforma, wifi, folder.jpg, vraj Youtube, editacia i-radii, moznost interneho disku a mozno aj vacsie problemy :D
Uvidime, prinajhorsom do 7 dni vratim...


Problém je, že xtreamer je už sám o sobě dražší (v drtivé většině výrazně) a pokud do něj strčíš disk, tak buď přežiješ hlučnější větrák a nebo výměna za pasivní chlazení a to je bratru dalších 500 Kč. A mám takový pocit, že wifi se k němu už nedává ne? Teď nechci kecat. Ale samozřejmě, pokud na něm funguje vše, co potřebuješ, není co řešit. Já to mám jednodušší, já chci jen, aby to přehrávalo video soubory. Nic jiného od toho nečekám.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod muvo 15. 3. 2010 13:40

Tiez ma laka kupa tohto ASUSu, doteraz pouzivam na prehravanie net radii a filmov PC, chcel by som usetrit na energiach, kedze ide cely den...

Otazku by som mal: je mozne zapnut, pripadne prepinat net radia bez zapnutia TV? Preda len pri pocuvani hudby nepotrebujem pri kazdej zmene net radia zapinat velku telku...

Dalej: mam AV bez rozkodovania audia z HDMI vstupu, len s optickym SPDIF, ten problem popisovany v prvom poste, ze nejde mp3 (ci subor, alebo net radio) cez optiku je este stale? Lebo to by znemoznilo pustanie hudby...
Aj pri serialoch kde je mp3 ako zvukova stopa, je tiez ten isty problem?
Dakujem
muvo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků