Sony & DLNA

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KubbY 23. 4. 2010 07:59

Ahoj,

minulý týden jsem si pořídil http://www.sony.cz/product/t46-ex-series/kdl-46ex505 a musím uznat, že DLNA je luxus. Jako DLNA server používám Wild Media Server, TV nemá problem s přehráváním videa i ve Full HD rozlišení. Jediné co nefungovalo bylo přehrávání MKV, ale to lze v serveru vyřešit nastavením transkódování do použitelného formátu, který TV zvládá přehrávat.

DLNA hodně pokročilo a jistě je to budoucnost. Zkušenější uživatel si nakonfiguruje server sám a už dnes lze pomocí TV ovládat celé PC a naopak.
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod remark3d 15. 5. 2010 15:08

Televizor Sony Bravia KDL-40Z5500, ktery vyuzivam a pokud vim i ostatni Sony vyrobky s certifikaci DLNA podporuji audio + video + fotky. Jinak by to preci nebyla certifikace. je ovsem zapotrebi dobre fungujici server pro konverzi medii do certifikovynych formatu. Vyzkousel jsem jich celou radu - free i komercni. Nejrozsirenejsi a cenove prizniva volba, je vyse zminovany Wild Media Server (freeware). Mival jsem ovsem casto problemy, ze byl na serveru/PC spusteny, ale televizor ho ne vzdy korektne "videl". Nakonec jsem tedy zakotvil u komercniho PlayOn (cena kolem 900kc (nyni je dokonce akce o polovinu levnejsi)), jeho nabidka scriptu a pluginu je pestra pro sledovani internetovych televizi a nebo videopodcastu. Nejvetsim duvodem, proc jsem si ho vsak zakoupil, byla rychla a bezproblemova detekce prave mym televizorem, kdykoli byl server zapnut, nebo resetovan, Sony Bravia, ho ihned detekovala. Na 14 dni muze plne funkcni trial verzi vyzkouset kazdy a overit si tak dostatecne, zda mu vyhovuje. V mem rozhodovani sehral roli i system Windows Vista (PC vyuzivam tedy jako server i pro dalsi vyuziti), ijsem si vsak vedom, ze LINUX nabizi v tomto ohledu mnohem vetsi a lepsi mmoznosti reseni distribuce DLNA medii. Samozrejme klasicke sdileni souboru pres windows media centrum umoznuje DLNA televizor take, avsak soubory museji byt ve spravnem formatu (viz certifikace DLNA). DLNA vyuzivam takrka denne a vidim v nem budoucnost reseni domaci site, a vpravde se dnes uz pri vyberu novych vyrobku soustredim prave na jejich DLNA certifikaci.
remark3d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quapor 17. 5. 2010 09:28

remark3d píše: Nakonec jsem tedy zakotvil u komercniho PlayOn (cena kolem 900kc (nyni je dokonce akce o polovinu levnejsi)), jeho nabidka scriptu a pluginu je pestra pro sledovani internetovych televizi a nebo videopodcastu..

to ze ma zdielanie adresarov podporovane len ako beta ti nevadilo?
ved to je zakladna vec
to ze stoji teraz 1/2 bude tym, ze ho valcuje free trojka
TVersity , PS3 MEdia Server a Wild media server
quapor
Junior

Odeslat příspěvekod pemar 22. 5. 2010 06:07

Poradil by mi někdo, jak do wild media server dostat stream.cz, jsem lama, nikde jsem to nenašel. Předem děkuji.
pemar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ajman 26. 5. 2010 17:09

KubbY píše: Jako DLNA server používám Wild Media Server, TV nemá problem s přehráváním videa i ve Full HD rozlišení. Jediné co nefungovalo bylo přehrávání MKV, ale to lze v serveru vyřešit nastavením transkódování do použitelného formátu, který TV zvládá přehrávat.


MKV mi ide ak je v rozliseni 720, ked je 1080 tak seka.
Poradis ako nastavit WMS?
ajman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 27. 5. 2010 07:32

Co máš za PC? Ono transkodování do FullHD je hodně náročné.

Na 4jádru s 8GB RAM a Win7 64bit není problem :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ajman 27. 5. 2010 09:44

Prehravanie Full HD v prehravaci MPC mi ide hladko. Inak mam Athlon X2 5000+, 2GB RAM, VGA ATI3650 GDDR3
Skusal som uz rozne nastavenia vo WMS, bud to sem tam sekne alebo nejde vobec spustit.
ajman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 27. 5. 2010 10:08

Prehravani a transkodovani je podstatny rozdil, zkus spustit dva prehravace a dve full hd videa naraz zda se to bude trhat, pokud ne, tak bych zkusil preinstalovat WMS...nebo napsat na jejich forum, odpovidaji celkem rychle.
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ajman 28. 5. 2010 22:13

Skusal som, netrha. Preinstaloval som a je to rovnake, 720 ide a 1080 seka. Aj tak planujem nejaky player, takze som to vyskusal a viem, ze to ako tak ide.
ajman
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků