špunty 800-1500

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod chazyk 15. 5. 2010 11:17

Na základě mých uší. ;-]
Keep your eyes open wide...
chazyk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ipetrk 15. 5. 2010 16:26

A dals jim šanci, nebo to bylo jako - mám RE2.. jé, s-jays. ... Po deseti vteřinách. Hmm sračky, moje jsou lepší...
ipetrk
Junior

Odeslat příspěvekod chazyk 15. 5. 2010 17:34

Používal jsem RE2, které se pokazily a tak jsem je poslal do Číny, ale neměl jsem na čem poslouchat a tak jsem si koupil S-Jays. Zvykl jsem si na jejich zvuk, po návratu RE2 jsem je ale schoval do šuplíku, celkově dost ztrácely (ale je to samozřejmě pouze můj názor). Takže jsem jim rozhodně čas dal. :-)
Keep your eyes open wide...
chazyk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ipetrk 15. 5. 2010 23:32

Já jsem to nemyslel nijak blbě... Jen jsem se ptal. Protože s-jays jsou zatím nejlepší sluchátka, co jsem kdy měl (ale předtím jsem měl jen Sporty :D). Takže mám tendenci je hájit jako bezva kup. Navíc recenze jsou taky docela pochvalný :D
ipetrk
Junior

Odeslat příspěvekod chazyk 16. 5. 2010 08:57

Já to chápu, znám ty šílence, kteří pořádně neslyšeli ani jedny a stejně mají jasno v tom, které jsou lepší. :) Jak už to tak bývá- zezačátku se mi jejich zvuk nelíbil, po nějaké chvíli jsem si zvykl a kdybych do uší nedal žádné lepší sluchátka, budu stále spokojený. :-))
Keep your eyes open wide...
chazyk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cagin 16. 5. 2010 10:52

Já vás taky chápu qjays mi připadaly dokonale než jsem si nesehnal reo podle jejich ohlasu.Srovnani proti er 4p er 4s reo porazily er 4p ,ale zatim pořad neni konec recenze rencenzent se nemuže rozhodnout jestli er 4s nebo reo jsou lepši.Maji vyšši vyšky než shure se530 podle většiny lidi (maji opravdu hodně vyšek) středy možna vytaženějši než shure i triple fi oproti těmto maji zřejmě o něco menši basy.Zde ovšem pozor na nastavce.Jednoduche maji vice basu než ty zavojove připadně zaleži jak hluboko je usadite v uchu toto je hodně duležita věc.

Něco jsem se dočetl něco jsou me zkušenosti ted srovnani reo proti qjays
1Vice vyšek
2Vice středu
3Vice basu
4Vice prostoru
5Detaily!
Např zvuky ,ktere na qjays vubec nejsou slyšet
NApř. listovani jakoby si někdo v te pisničce listoval qjays to nezaznamenaly
Nebo tomu řikam dozvuky:Qjays jako by zachyti konec nějakeho zvuku např elektronicka pištalka takove im

Reo to zachyti uplně od začatku toho zvuku vuuuiim.Ano je neuvěřitelne o co všechno Vas levna sluchatka ochudi(reo by měli být dražši podle mne vyrazně).
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 16. 5. 2010 16:00

RE0 jsou dobrá koupě díky extrémně agresivní politice prodejce(startovaly na 200$). Sluchátka to jsou dobrá, ale je to pouze taková vyšší střední třída. I v ceně kolo 3-4 tisíc se najdou o trošku lepší. Na Shure 530, Triply, Senny IE8 už ztrácejí výraznějc, ale je tam i znatelný rzodíl v ceně.

Q-jays podle mě vždykcy byly takové průměrné ze střední třídy, RE0 jsou dle mě lepší.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Neel12 20. 5. 2010 00:15

Co znamená, když mají sluchátka (RE0) vytažené středy? Zde na fóru se setkávám s pojmy výšky, středy a basy; ale nedokáži si k nim přiřadit všechny nástroje a občas nechápu význam některých přívlastků.
http://www.last.fm/user/neel12
Neel12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cagin 20. 5. 2010 09:11

Neel12 i pro ostatní.Reo dost tlačí na pilu to znamená ,že aby jim neunikl žádný detail snaží se všechno mírně zvýraznit.Četl jsem názory ,že proti ostatním více zvýraznují.Možná ,že proti těm ostatním se snaží kromě hlasu zpěváků tam více přidat i to ostatní.V písničce jde pak zaznamenat mnoho detailů a prokreslení.Někomu se ovšem nelíbí ten styl jakým to reo dělají.Jako by ta sluchatka chtěla za každou cenu vam to všechno co v těch písničkách je vnutit.Mně osobně to vyhovuje na clip+ je to v pořádku.Pokud ,ale má někdo přehrávač ,který potřebuje eq aby nebyl pod dekou např.sony nastava problem u meho A818 jsem nenašel rozmuné nastavení eq a tak už to spolu s reo bylo příliš.Clip+ žádný takový problém nemá i s vypnutým eq hraje dobře.Každopadně oproti qjays jsou o level výš.A někteří lidé je upřednostnují i před triple fi každý je jiný někomu sedí něco jiného.Viděl jsem recenzi kde zaostaly za shure se 530 o 0.1 a za triply pak o 0,2 při čemž qjays na ně ztratily 0.8!Z toho vyplyva ,že jsou vyborna jen musite přistoupit na jejich hru.Tu recenzi zkusim někde vyhrabat patřily tam do top 5 a chtěli jim dat vice jenže nedali kvuli tomu ,že někomu nesednou.V te recenzi nebyly customy.

-- 20. 5. 2010 10:21 --

http://www.head-fi.org/forum/thread/450 ... ootout-v-3
Tady to je a reo jsou asi čtvrtá?Doplnění pokud vzali do uvahy cenu tak vyhraly!
Čim dal vic mi dochazi ,že chyba byla v sonym a jeho eq ted už je to v pořadku a zvuk je jak ma být.Za tu cenu pravděpodobně bez konkurenčí a ty výšky :D
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků