Zkušenosti s LCD Philips a DVB-C (HD)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Daryl 16. 4. 2010 09:44

maximus: jen se nelekni, až CA modul budeš strkat do TV. Bude dost čouhat. Já se nejprve lekl, ale holt je to tak, to inženýři od Philipese docela nevychytali.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 16. 4. 2010 10:37

Jj, včera jsem ho tam strkal a celkem mě to zarazilo jak moc to čouhá, protože zasahoval až do ambilightu.
Po cca 20 minutách to nic nenaladilo tak jsem to hodil do STB aby se to aktivovalo tam. Až se to aktivovalo tak jsem to strkal do TV a už jsem se konečně správně trefil, protože modul zalezl více. Musím teda říct, že zasunování toho modulu je dost blbě vyřešené, protože je uvnitř prostor a modul tam má vůli tak se těžce trefuje. Asi stejně blbě řešené jako zasouvání karty do CA modulu (karta má možnost po bocích "vyjet" protože její slot není po bocích uzavřen), ale tady je aspoň vidět, že se to musí trošičku vyrovnat, aby se dala zasunout až do konce což v TV nejde nějak poznat a ještě když poprvé ani nevím kolik toho má čouhat.
Jinak čouhání mí naštěstí nevadí, protože tato strana je směrem ke stěně a nejde nikdy vidět, naštěstí.
Nyní jsem s kvalitou obrazu konečně spokojen. HD kanály jsou naprosto úžasné a ostatní je taky OK.

Jen jsem se ještě nedostal k tomu předělání na CZ pro správné zobrazování EPG a TXT. Zkoušel jsem to na flasku na které byly náhrány další věci a tam mi to napsalo snad chybu a nešlo to. Tak přes víkend si s tím zkusím ještě pohrát.
m.a.x.i.m.u.s
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 18. 4. 2010 14:20

Tak jsem ty programy dal na flashku, dal novou instalaci s ČR a když jsem tam měl ten CA modul tak mi to našlo všechny programy taky. Jen bez toho CA modulu to nechtělo najít.

Jen jsem rozladěn z kvality vysílání. Mám u ukazatele intenzity signálu pouze 3 z 5 čárek. Dělá mi to teda pohyblivé předměty rozmazané. A to i na HD programech.
m.a.x.i.m.u.s
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 27. 4. 2010 12:46

O víkendu se mi stalo, že programy zůstaly jak byly, ale přejmenovaly se. Třeba místo 1. kanálu ČT1 se objevil název TV Barrandov.
Provedl jsem tedy nové ladění s volbou země ČR, našlo to údajně všech 96 kanálů, ale zobrazilo se v seznamu jen pár. Musel jsem tedy opět z flash disku nahrát programy co jsem měl na volbě Finsko. Zatím jede vše OK a nic se nepřejmenovává tak snad to tak vydrží.
m.a.x.i.m.u.s
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vojtec 27. 4. 2010 13:13

maximus: jo to se mi taky obcas stane - uplne se pomatou a prehazi nazvy programu... nikdy jsem to ale neresil, vetsinou to bylo zase za chvili nebo po dalsim zapnuti v poradku ...
vojtec
Junior

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 19. 5. 2010 09:30

Opět to tady trošku oživím...

Mnou zmiňované rozmazané pohyby byly způsobeny funkcí Redukce šumu. Pokud je zapnuta na max tak šum opravdu zmizí, ale začne to dělat rozmazání obrazu při pohybu, který je nejvíce vidět v tmavých pasážích. Musel jsem to tedy vypnout a spokojit se se šumem...

K přehazování kanálů s CA modulem... Bohužel za to může UPC a je to u jejich strany pravděpodobně neřešitelný problém :roll:
Je možnost tuto aktualizaci v TV vypnout v menu Instalace a tam nějaká funkce automatická aktualizace kanálů (tak nějak to tam je), ale má to háček. Sice se již nebudou přehazovat kanály, ale zase se nepřidají ani nové. Tzn, že třeba včera se spustily nějaké nové kanály jako třeba Prima HD a HD+ ale já je tam neměl.
Když jsem udělal aktualizaci tak se mi to zase všechno přehodilo a na ČR to zase nenašlo všechny kanály. Musel jsem tedy naladit kanály na Německo, pak ty programy uspořádat podle sebe a nakonec je překopírovat na ČR jak bylo popisováno z důvodu češtiny v EPG.
m.a.x.i.m.u.s
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod voyo 8. 6. 2010 20:53

m.a.x.i.m.u.s píše:Tak po několika hodinách se mi to nakonec podařilo :tleskani Hned to možná nejelo z důvodu toho, že jsem dal pouze volbu aktualizovat programy a nedal Znovu instalovat kanály.
Pro ostatní napíši jak jsem v poslením nastavení postupoval:
Při zapnuté TV na ovladači vymačkat
062596 i (INFO)
Options
Digital broadcast
DVB - ON
DVB-T installation - ON
DVB-C - ON
DVB-C installation - ON
a Store
pro jistotu bočním vypínačem vypnul a zapnul TV

Pak v Menu TV
Instalce
Instalace kanálů
Automatická instalace
Znovu instalovat kanály
ČR
Kabel
Spustit
po chvilce ladění se zobrazí i Síťové jméno: Karneval ORF

EDIT:
Tak problém.
Pro volbu ČR mi to našlo jen 29 digitálních (ale TV má v seznamu jen 16), 14 analogových (to jediné mi sedí) a 13 rádií.
Pro Finsko to najde 125 digitálních (TV zobrazí 97 včetně 1 rezervy), 0 analogových a 28 rádií.



ako davas STORE? ja davam OK a vzdy sa to vrati na povodnu hodnotu country dependent :(
dik
voyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 9. 6. 2010 10:50

Je to v tom servisním menu jako položka ;-)
m.a.x.i.m.u.s
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod juudzyn 20. 12. 2012 20:58

"maximus: někde jsem to celé popisoval, jak jsem to udělal já. Prostě nalaď na Finsko, najde ti to vše. V SAMu udělej zálohu kanálů na flešku. Pak dej opět ladění, ale nyní pro ČR. Něco to naladí, jak píšeš jen něco, ale to něco ti stačí. Poté vlez opět do SAMa a nahraj si zálohu kanálů z flešky do TV. Budeš mít v tu chvíli všechny kanály a EPG pěkně česky."

Měl bych dva dotazy? Co je to SAM a jak se do něj dostanu,.... a jak mám mít naformátovanou flešku aby se tam ta záloha dala nahrát
juudzyn
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků