Propojeni AVR, st. zesilovace a reprosoustav

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nolwendil 14. 6. 2010 10:59

A co je horší? Použít předzesilovač AVR pro stereo zesík, ale mít na přední kanál kvalitní sloupy? Nebo použít předzesilovač AVR pro konec AVR, a mít na přední kanál něco levnějšího, třeba nějaké "plasťáky"?
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 11:04

Ja to mám zapojené v podstate tak ako je to načrtnuté vyššie.

Kino:
Predné reproduktory mám pripojené k stereo zosilovaču
Center a surroundy k AVR.
Z Pre out (Front) AVR prepojené na video vstup stereo zosilovača.
Signál ide z prehrávača cez HDMI do AVR.
Hlasitosť na stereo zosilovači pre film nastavená na určitú úroveň (taká pri, ktorej bola spustená kalibrácia). Výrazne vyššia ako pri počúvaní sterea. Na to pozor!
Hlasitosť celého takto zapojené systému riadená cez AVR.

Stereo:
Prehrávač - stereo zosilovač - predné reproduktory

Všetko funguje bez problémov. Len treba dávať pozor pri prechode z kina na stereo a nezabudnuť znížiť hlasitosť na zosilovači. To by bolo nepríjemné (pekne povedané)
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 6. 2010 11:06

Nolwendil: Popravdě radši bych zvolil druhou možnost. Tj. stereo a kino zvlášť. Přece si totálně nezmrvim zvuk hudby. A to si piš, že změna předzesíku, třeba z takového Dispre na AVR-kovej je facka hudbě jako blázen. U filmu nadruhou stranu stačí "to dunění". Na nějaký nuance, jemný detaily a nevimco se tam nehraje.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bunuel 14. 6. 2010 11:10

p1025 píše:Hlasitosť na stereo zosilovači pre film nastavená na určitú úroveň (taká pri, ktorej bola spustená kalibrácia). Výrazne vyššia ako pri počúvaní sterea. Na to pozor!

Proc by mel byt u filmu zesik mnohem vyssi uroven hlasitosti? To je nejake divne, nemel jsi pri kalibraci volume zesiku na nevhodne urovni?

-- 14. 6. 2010 12:14 --

Kocmeister píše:Popravdě radši bych zvolil druhou možnost. Tj. stereo a kino zvlášť. Přece si totálně nezmrvim zvuk hudby. A to si piš, že změna předzesíku, třeba z takového Dispre na AVR-kovej je facka hudbě jako blázen. U filmu nadruhou stranu stačí "to dunění". Na nějaký nuance, jemný detaily a nevimco se tam nehraje.

Ale vzdyt stereo prece neni zmrvene, AVR je pri ni uplne vypnuty, zvuk jde primo do zesilovace, pouze
u 5.1 se zapne AVR a zesik je krmen receiverem. A poslouchat 5.1 filmy a hudbu pres suntove bedny je prasarna, kdyz uz ma clovek jednou poradne repraky, proc je nevyuzit pro 2.0 i 5.1?
Naposledy upravil Bunuel dne 14. 6. 2010 11:22, celkově upraveno 2
Bunuel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 11:19

Pri kalibrácií som musel nastaviť hlasitosť na zosilovači na cca 10 hodín. Pri nižšej hlasitosti mi nechcela kalibrácia zbehnuť. Rozdiel medzi hlasitosťami jednotlivých kanálov je dosť velký. Najme medzi prednými a centrom je dosť veľký. Aj teraz je to daleko od ideálu.
Pri stereu mám hlasitosť štandardne max na 8 hodinách.
Neviem prečo je to tak ale skusenosť mi hovorí toto. Dôvod mi vysvetľoval pán čo mi toto zapojenie poradil ale musel by som to najsť. Takže za mudreho teraz nebudem.
Suhlasim s doplnením Bunuela.
Stereo nie je vobec ovplynované AVR a škoda nevyužiť potenciál predným repro pokiaľ su lepšie. Samozrejme porovnateľne aspon s centrom.
Naposledy upravil p1025 dne 14. 6. 2010 11:21, celkově upraveno 1
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod Bunuel 14. 6. 2010 11:21

To mozna bude pristroj od pristroje jine. Az budu mit cas, tak to doma otestuju.
Bunuel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 6. 2010 11:29

Ok tak jestli to správně chápu, tak receiver pošle signál přes svůj preout do integráče úplně netknutej. Teda nijak na to obvody receiveru nesáhnou. Jen volný průchod linkového signálu. Pak je to ok. Tuhle problematiku neznám tak mě prosím opravte kdyby něco, dík.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nolwendil 14. 6. 2010 11:30

Kocmeister :arrow: A proč by jsi si měl mrvit zvuk hudby? Zesilovač snad má více vstupů, ne? AVR zapojíš jen do jednoho z těch vstupů. Samozřejmě, že při poslouchání sterea budeš zesilovač krmit přímo, to snad ani není potřeba psát...
A už z principu je nutné, aby na to obvody receiveru šáhly - potřebuješ řídit hlasitost, takže pre-out je výstup předzesilovače toho AVR. Ale jak říkáš, tak pro filmy je to jedno, a pro hudbu to touhle cestou vůbec nepůjde...

Hudba: DAC, CD -> Stereo zesilovač -> Wharfedale Diamond 9.6

Filmy: Přehrávač -> AVR -> (skrz preout výstup AVR) Stereo zesilovač -> Wharfedale Diamond 9.6
                                    -> (skrz koncový zesilovač v AVR) Centr
                                    -> (skrz koncový zesilovač v AVR) Surround (regály)

Pro filmy si na zesíku zapneš vstup z AVR, a hlasitost nastavíš takovou, aby to hrálo stejně nahlas, jako ostatní reproduktory. Jednou si s tím pohraješ, a pro příště už si ji budeš pamatovat...
Naposledy upravil Nolwendil dne 14. 6. 2010 11:40, celkově upraveno 2
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 11:36

Neviem či je ten signál nejako ovplyvnený.
Pošle tam to isté čo by poslal na reprosvorky takže mi z toho vyplýva, že pokiaľ to nejako ovplyňuje na ceste k reprosvorkam tak potom to ide cez obvody AVR aj pri použití Pre-out.

To je len taká moja predstava. Znalí veci ma možno z toho omylu vyvedú.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod vision69 14. 6. 2010 11:39

Tak ted v tom mam pekny zmatek :-)
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 6. 2010 11:40

Já jsem debi.l blbej. Pořád mám v hlavě koncáky (jeden vstup). Úplně mi vypadly další vstupy co maj integráče. Tak pak to je samozřejmě ok.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šeďour 14. 6. 2010 11:42

Většina lidí hrozně podceňuje kvalitu centru a myslí si, že je to jen ta plastová bedýnka vepředu.Ale pokud mám rozdílnou kvalitu reprosoustav v předu k čemu je mi vlastně ono údajné zlepšování, tj. zařazování stereo zesilovače a sloupů.Co tím získám? Nehomogení zvukové pole.Prostě dialogy a těch je ve filmu opravdu hodně, budou v horší kvalitě.Kvuli tomu si pořizuju 7.1 nebo blueray? Jakou to má logiku?
Čekám argument, že si tedy dokoupím lepší centr a mám vyřešíno.Myslím, že nemám, pořád plácám provizorium...
Myslím, že se dneska dají ca cenu slušného centru pořídit instantní domácí kina s naprosto neuvěřitelnou kvalitou zvuku a obrazu a stereo zesilovač bych do toho prostě nemíchal.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 14. 6. 2010 11:43

Ak je to tak, ako pise Bunuel, tak ten PreOut je len ako kvazi kabel, co by bolo dobre. V tom pripade by ale platilo, ze regulacia hlasitosti na AVR nema vplyv na vyslednu hlasitost pri stereu.

Tiez s tymto nemam skusenost, ale pred vyriesenim prepojenia si treba zistit, ako to je s konkretnym AVR. Ak to uz zenie cez predzosilovac v AVR, je zle nedobre. Ak to skutocne funguje len ako prepojenie (doslova kabel), ze moze byt hoci aj AVR vypnuty, to je asi najidealnejsi stav.

Kocmeister --> V tvojom poslednom prispevku som sa nejako stratil :hm
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 11:50

Chcel by som byť taký debil ako ty Kocmeister :)
Šedour svätá pravda.

Odar pri stereu nejde nič cez AVR.
Pri filme samozrejme ano.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 14. 6. 2010 11:53

Odar :arrow: Ne, není. Pre-Out je výstup z předzesilovače AVR. Je to výstup pro koncové zesilovače. Je to úplně totéž, jako subwoofer pre-out. Ten je taky regulovaný. A to je právě výhoda, protože při sledování filmu můžeš nastavovat hlasitost jen na AVR, a bude Ti regulovat i ty předky. Při poslechu hudby AVR vůbec nevyužiješ, ale budeš používat jen stereo zesík, takže stereo Ti to nijak neovlivní.

Šeďour :arrow: A co tenhle center? Neříkej, že by těm sloupům dělal ostudu... http://www.hifipartner.cz/items/wharfedale-diamond-9-cm-center.aspx
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků