Propojeni AVR, st. zesilovace a reprosoustav

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 12:00

Ja mám ten center k Evam2 30 a hanbu im určite nerobí. :)
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod vision69 14. 6. 2010 12:02

Jaky je tedy zaver?

Jeste jeden dotaz. Mam doma starsi nefunkcni DK a mohl bych vzit repro z nej, jenze subwoofer je vedenej do DK ctyrlinkou. Jak bych ho mel zapojit do AVR?
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šeďour 14. 6. 2010 12:07

Pro Nolwendil: to je právě ono, sloupy dobrý, centr dobrý, ale co ten zbytek u těch 7.1 ? Plastíky? Nebo taky zainvestovat?
Ne já myslím, že za cenu toho centru si klidně koupím celou krabici kina a budu se v klidu dívat na filmy.A na stereo si nenechám šáhnout, vůbec ho do toho nebudu plést.Představa, že pokaždé když si budu pouštět film a pak zase hudbu, budu muset kontrolovat, nebo dokonce znovu nastavovat hlasitost je fakt děsivá.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 14. 6. 2010 12:10

šeďour píše:Představa, že pokaždé když si budu pouštět film a pak zase hudbu, budu muset kontrolovat, nebo dokonce znovu nastavovat hlasitost je fakt děsivá.
S tymto suhlasim.

BTW vdaka za ozrejmenie. Som sa v tom domotal, ale uz mi je to jasne.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 12:15

Určitá vyváženosť celej zostavy je potrebná. Nie je dobrý nápad poskladať to z dobrých a výrazne zvukovo horších reproduktorov to je pravda. V tom prípade je to lepšie nechať oddelené.
Čo sa týka nastavovania hlasitosti. Hladinu najdem len raz a potom uz viem kde je navzdy.
Kontrolovať to je druhá vec. Všetko je to o určitých kompromisoch. Niektoré sú zvukové. Iné su zase kompromisy v oblasti komfortu používania.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod MartinSt4 14. 6. 2010 12:17

Jde o to jak spojit dohromady kvalitní hifi stereo a domácí kino bez toho abych měl doma několik sestav reproduktorů nebo přehazoval repro kabely mezi zesilovačem a AVR. V mém případě jsem se rozhodl (za vydatné pomoci v hifi studiu) pro následující kombinaci. Základem je integrovaný zesilovač Vincent, který má přímo vstup MainIn, je to přímý stereo vstup do koncáku, který není ovlivněn předzesilovačem, tudíž nelze ani regulovat hlasitost. K tomuto zesilovači mám připojené velmi kvalitní stereo sloupy. K AVR mám připojený centr(opět kvalitnější, jak bylo řečeno výše má to svůj význam) a surroundy. Tím pádem AVR není tak zatěžován a má menší zkreslení. Shematicky:

Kino: BlueRay(HDMI)-AVR(Preout, stereo RCA)-Zesilovač-přední stereobedny)
-centr+surround

Hudba: CD(analog)-Zesilovač-stereobedny

Seřizení celého systému je jednoduché v případě kina vše řeší AVR a i pro domáci kino jsou k dispozici kvalitní komponenty bez nutnosti přehazování kabelů. Nakonec je to cenově výhodnější. než stějně kvalitní oddělené sestavy
MartinSt4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bunuel 14. 6. 2010 12:27

šeďour píše:za cenu toho centru si klidně koupím celou krabici kina a budu se v klidu dívat na filmy

Ne, ne, ne a tisickrat ne, prznit SACD, DVD Audio a Blu-ray all-in-one sestavou je prasarna nejvetsi. Taky jsem na all-in-one zacinal (5.1 Pioneer za 20 tisic), ale z toho jsem uz davno vyrostl, samostatne repraky jsou o tridu lepsi. A mluvit o nehomogenite je blbost, kazde slusne repraky nabizeji adekvatni kombinaci predku, centru, zadku a subwooferu, rozhodne mnohem homogennejsi nez repracky v all-in-one, kde jsou vsechny repracky stejny, ackoli predni repro je v permanenci diametralne mnohem casteji a intenzivneji nez zadky, jez vetsinou slouzi jen ke sporadickym efektum. O technicke kvalite "krabice kina" lepsi vubec nemluvit. Navic termin "all-in-one kino" by mela EU zakazat, kino je v prvni rade projektor a platno, ani jedno jsem v "all-in-one kinech" jeste nevidel :twisted:
Bunuel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vision69 14. 6. 2010 12:44

Jak mam tedy pripojit ten subwoofer se ctyrlinlou do AVR?
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nolwendil 14. 6. 2010 13:36

A co to nejdřív zkusit jen s těmi sloupy, a pak teprve přidávat subwoofer? Je pasivní, nebo aktivní? Každopádně tohle vypadá na nějaké specifické firemní propojení, takže bez přesného modelu, a nejspíš i fotek, se neobejdeme...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vision69 14. 6. 2010 13:52

Ja se zatim jen ptam, jestli by vubec ten subwoofer sel pouzit.
Jde o repro z tohoto DK: http://www.sony.cz/product/hcs-cinema-s ... /dav-sb300
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bunuel 14. 6. 2010 14:09

Zkombinovat toto s Wharfedale Diamond 9.6 je naprosta silenost. K Wharfedale Diamond, jedine Wharfedale Diamond. Mas-li omezeny rozpocet, tak center Wharfedale Diamond 9.CS, surroundy Wharfedale Diamond 9.1, subwoofer Velodyne Impact 10. Mas-li vic penez, tak surround Wharfedale Diamond 9.2 a subwoofer aspon Velodyne Impact 12. Sony sestavu bez vahani prodej.
Bunuel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vision69 14. 6. 2010 14:39

Dam na zdejsi rady a budu vse pouzivat separatne. Tedy stereo na hudbu a AVR na filmy. Nez koupim sadu repro k AVR, chtel bych pouzit zminene repro z DK. Ted mi jde jen o to, jak zapojit ten subwoofer, kdyz ma ctyrlinku.
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bunuel 14. 6. 2010 14:52

vision69 píše:Dam na zdejsi rady a budu vse pouzivat separatne.

Mne teda prislo, ze tu lidi naopak doporucuji spolecne pouzivani, separatni tu hajili Odar a Kocmeister, kteri vubec receiver nepouzivaji a kteri nechapali zpusob propojeni. Pote, co jim bylo vysvetleno, ze stereo je na receiveru zcela nezavisle, jsem si jisty, ze i oni doporuci spolecnou sestavu s jednou kvalitni repro sestavou, nez samostatnou nekvalitni sestavu pro receiver. Pokud uz ti jednou vepredu stoji Wharfedale Diamond 9.6, je blbost je nevyuzit pro hudbu i film. Ale jestli to chces fakt oddelene, tak si nech Wharfedale Diamond 9.6 pro film a pro stereo si kup kvalitni regaly.
Bunuel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 14. 6. 2010 14:58

Ja to trosku poopravim. Aspon za seba - neobhajoval som, skor ma zaujimalo, ako sa to riesi :) A jo - AVR som sa zgabal (teda lezi uz zabaleny v krabici pripraveny na export :D ).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 14. 6. 2010 15:03

Presne ako píše Bunuel. Chápeme, že v tej Sony zostave su vložené nejaké peniaze. Je však naozaj škoda "mrhať talentom" Wharfedale a používať ich len pri hudbe a nepoužiť ich aj v kino režime. Samozrejme nie s tým kompletom od Sony. To sa treba pokúsiť predať a šup ho do skompletovania zostavy od Wharfedale. Neviem aku farbu maš tie 9.6 ale tu je na predaj 9.CM
http://www.highendshop.sk/product_info. ... ts_id=1380

9 rada sa už ale nevyrába takže treba svoje myšlienky zformovať rýchlejšie pokiaľ su ešte nejaké zásoby v štúdiách.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků