m2tech hiFace

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PiXeL 25. 7. 2010 15:47

u mě už bateriový mod proběhl a spokojenost

jinak kdybych neměl modnutý hi-face, uvažoval bych v současné době i o tomto: http://www.audio-gd.com/Pro/dac/USBface/Digital1EN.htm
...sluchátka přes uši a v ruce myš...
PiXeL
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 25. 7. 2010 15:50

Ježišmarja proběhl? Prosimtě vyprávěj přehánej... Co se zlepšilo? Chci to slyšet od někoho tady z ČR, nejen virtuálních kecalů na head-fi :-)
Máš to přímo od Jkenny nebo samodomo?
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Emokid 25. 7. 2010 15:52

To GD vypadá slušně, koukám že už to dotáhli, já bych chtěl určitě zas něco zkusit až na to dojde.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PiXeL 25. 7. 2010 15:58

Kocmeister píše:Ježišmarja proběhl? Prosimtě vyprávěj přehánej... Co se zlepšilo? Chci to slyšet od někoho tady z ČR, nejen virtuálních kecalů na head-fi :-)
Máš to přímo od Jkenny nebo samodomo?


nechal jsem si to udělat pro klid duše od jkennyho, ještě čekám na nabíječku, zatím mám tedy naposloucháno hodně málo na to, abych mohl dělat nějaké závěry, ale na první dojem mi připadá, že zvuk je možná mírně reálnější... až přijde nabíječka (z us to chvíli potrvá), budu poslouchat víc, příp. pak můžu půjčit
...sluchátka přes uši a v ruce myš...
PiXeL
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 28. 7. 2010 11:33

Bohužel, cena finální verze hiFace EVO byla nakonec posunuta až na 369 EUR, tzn. cca 9500 CZK. (Jsou již k objednání.)
pHp
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PiXeL 28. 7. 2010 11:44

V takovém případě je možná lepší objednat původní hiFace s bateriovou úpravou od jkenyho nebo USBface od Audio-GD. Vyčkal bych tedy na ohlasy a srovnání.
...sluchátka přes uši a v ruce myš...
PiXeL
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 28. 7. 2010 11:48

Ta cena je už dost drsná. Je to pořád jen "klasické" spdif. Ne zrovna o mnoho dražší už je nekompromisní řešení v podobě synchronizace s externími hodinami. Teda za předpokladu, že to převodník podporuje.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dofo 2. 8. 2010 11:47

Dnes vysla pekna uzivatelska recenzia na nemeckom fairaudiu: http://www.fairaudio.de/leserberichte/2 ... dif-1.html

Zvukovo hodnotene ako posun dopredu, ale dost tam skritizovali instalaciu a deinstalaciu ovladacov (rozne neprehladne jazykove mutacie, ako aj deinstalacia, ktora je vraj nekompletna s pozostatkami).
dofo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 2. 8. 2010 22:21

Kocmeister :arrow: A která jiná USB zvukovka či USB transport podporuje synchronizaci s externími hodinami? V tom by to EVO mohlo být dobré...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Odar 3. 8. 2010 05:32

Jo. Len ta cena. Si vezmi, ze ESI Juli@ mas za polovicu a vie to iste :hm Kto ma notebook - inej cesty niet. Ale tak . . .
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PiXeL 3. 8. 2010 06:00

Odar: S tímhle tvrzením bych byl raději opatrný, hiFace má USB a hlavně BNC (Evo pak i další možnosti) - ani jedno ESI neumí. Četl jsem několik názorů (založených na přímém srovnání hiFace x Esi), že hiFace hraje lépe než Juli (Evo by tedy mělo taky)...

tady dva:
http://www.head-fi.org/forum/thread/446 ... hiface/210 (Patu 12/3/09 12:17am)
http://www.computeraudiophile.com/conte ... SBMac-Mini (Matias on Sun, 05/09/2010 - 19:49)

Sice bych si to raději ověřil na vlastní uši, ale proč ne, může to tak být, jsem poměrně ochotný tomu věřit, zejména pokud člověk posílá signál do něčeho kvalitního, tam by to mohlo být dobře slyšet.
...sluchátka přes uši a v ruce myš...
PiXeL
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 3. 8. 2010 06:33

PiXeL --> ESI Juli@ externe casovanie podporuje. Narazal som len na to. M2Tech VS ESI Juli@ je stara pesnicka - nech si kazdy kupi, co sa mu zda lepsie. Ja som na zaklade odbornej rady siel do Juli@.

Kto ma ale notebook - Juli@ je pre neho nepouzitelna. To je samozrejme.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PiXeL 3. 8. 2010 07:07

Odar: aha, promin, necetl jsem ten predchozi prispevek o externim casovani... Svuj prispevek jsem psal pouze k resenim bez externiho casovani a tam si za nim stojim... Co se externiho casovani tyce, tam nevim, vysledek si netroufam odhadnout.
...sluchátka přes uši a v ruce myš...
PiXeL
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 3. 8. 2010 07:26

Ono u notebooku je naozaj idealne riesenie, ked cez USB pridu len data a o casovanie sa postaraju externe hodiny. Mam to potvrdene nezavisle od viacerych ludi, ktori vedia, o com to cele je. Tam je to uz prakticky jedno, ci je zvukovka PCI, alebo cez USB, lebo jitter sa odvija prave od pouzitych hodin, ktore synchronizuju DAC. A ci data tecu cez USB, alebo PCI zbernicu je v tomto pripade uz uplne jedno.
Problem je len ta cena. Mne sa podarilo kupit jazdenu Juli@ za 2000 CZK (82 EUR). Za to nekupim ani zakladny model M2Tech, ktory nema moznost pripojenia na worldclock. Zial - a prizvukujem to znova - na notebook je to nepouzitelne :-|

Co sa tyka riesenia Juli@ VS M2Tech bez hodin. Tvoj nazor ti neberiem - mna prave vyviedol odbornik z omylu. Zial, na head-fi sa toho popise :hm
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PiXeL 3. 8. 2010 07:57

Odar píše:Co sa tyka riesenia Juli@ VS M2Tech bez hodin. Tvoj nazor ti neberiem - mna prave vyviedol odbornik z omylu. Zial, na head-fi sa toho popise :hm


jasne, jak jsem psal, beru to s rezervou, vsude je spousta kecalku (na head-fi i jinde) a placebo ma taky zazracne ucinky. Podobne beru s urcitou rezervou i teoretizovani a odborniky (taky jsou odbornici a "odbornici"). Osobne neverim na 100% nicemu, co si nemuzu poslechnout. Mel ten odbornik moznost srovnat hiFACE (BNC) s ESI July bez ext. hodin v realu? To by me zajimalo nejvic - realna komparativni zkusenost/prip. mereni. A ty teoreticke duvody take. Proc nemuze hrat hiFace (BNC) bez ext. hodin lepe nez Esi July bez ext. hodin?
...sluchátka přes uši a v ruce myš...
PiXeL
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků