LCD 40" - 42" cena do 14000,-

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Encorese 9. 8. 2010 15:25

Dobry den,

rád bych koupil LCD TV a potřeboval bych trochu poradit. Mělo by se jednat o uhlopříčku v rozmezí 40" - 42". Cenový limit je 14000,- s DPH. TV bude sloužit na normální sledování TV (ne k PC). Pozorovací vzdálenost bude 2,5 - 3m. Má představa je aby byla full HD a aby na ní byla možnost přehrávat filmy z USB (nejlépe i s titulky).

Zatím můj favorit je Samsung 40C550, ale poslední dobou slýchám, že Samsung nemá zrovna nejpěknější obraz, že např. LG je na tom lépe.

Mohli by jste mi prosím když tak poslat zkušenosti s tím modelem Samsungu a nebo poradit jaké jiné LCD zvolit? Četl jsem si tady celkem hodně diskuzí a Vím, že hodně z Vás by mi radilo plazmu, ale raději bych zůstal u té LCD TV.

Díky za odpovědi.
Encorese
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 8. 2010 16:04

Pri tejto uhlopriečke a cene veľa nenašpekuluješ. V tej cene a uhlopriečke bude mať lepši obraz akakoľvek plazma. Kľudne aj HD ready. Full Hd nie je nutnosť, pri tvojej sledovacej vzdialenosti aj tak rozdiel nespoznaš.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Encorese 9. 8. 2010 16:09

No popravdě se pořád tak nějak bojím spotřeby plazmy. I když jsem četl celkem dost článků o tom, že spotřeba bude stejná, tak i tak mi přijde že plazma na tom bude se spotřebou hůř. Můžeš mi když tak doporučit nějakou plazmu do těch 14000,- (nejlépe kdyby šla ta full HD). Televize bude v celkem malém bytě a tak může nastat situace, kdy se pozorovací vzdálenost sníží (proto i do budoucna bych chtěl full HD).
Encorese
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 8. 2010 16:41

To, že plazma veľa žerie je minulosť. Spotreba plazmy je porovnateľna s LCD (okrem LED LCD) samozrejme v rovnakej uhlopriečke. Veľa ľudi totiž zabuda na to, že najmenšie plazmy su v 37" a ľudia to idu porovnavať s 32" LCD.
Najlacnejšia Full HD plazma (niečo malo cez 15000,-) je LG 50PK250. Avšak, ma až 50". LG ani Samsung menšie Full HD ako 50" nerobia. Ale za podobnu cenu je aj Panasonic P42S20: http://plazmove-televize.heureka.cz/pan ... tx-p42s20/. Obrazovo to bude inde ako ktorekoľvek LCD v tejto cene a uhlopriečke.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 8. 2010 16:56

Panasonic TX-P42S20E
anonymni

Odeslat příspěvekod Encorese 9. 8. 2010 17:25

Díky za rady. Celkem limitující je pro mne ten limit 14000,- (TV není přímo pro mě). V čem bych měl udělat spíše kompromis? (rozlišení, plazma/LCD nebo něco jiného?). Celkem prioritou je stále to USB na přehrávání filmů. Ještě jednou díky za rady (kdybych si kupoval tu TV přímo já, tak si těch 1500,- připlatím, ale nezáleží to na me).

Popřípadě ještě jeden dotaz, jaky je přibližně rozdíl mezí spotřebou těchto plazem a toho Samsungu LE40C550? (každý eshop píše něco jiného).
Encorese
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 8. 2010 17:35

Aha, ja som prehliadol prehravanie cez USB ako podmienku. V tom pripade jedine niečo od LG a Samsungu. Aj tak si však myslim, že vyberať TV podľa toho je dosť odveci. Jednak to nie je 100% funkcia a je to aj kompromis pokiaľ ide o kvalitu obrazu.

Rozdiel v spotrebe medzi plazmou a LCD v rovnakej uhlopriečke je v priemere 20-30W, čo pri ročnom zučtovani tvori rozdiel par korun, resp. par desiatok korun.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Encorese 9. 8. 2010 17:58

No to USB je hlavně kvůli sledování seriálů atd.. (počítám s tím že ta kvalita filmů, které budou přes to USB poušteny je hodně špatná - většinou nějaké Ripy s kvalitou nic moc). Ale na normální sledování TV bych chtěl, aby byl obraz co nejlepší za danou cenu.

Můžete mi prosím doporučit teda nějaký model plazmy do těch 14000,-. Popř. Bude obraz na plazmě s rozlišením 1024 x 768 srovnatelný s Full HD LCD (kdybych si pouštěl nějaký film ve Full HD - četl jsem názory, že by to mohlo být srovnatelné). Myslím tim subjektivní pocit - je mi jasné že fullHD má více bodů. takže technicky by mělo být na fullHD filmy lepší.

Díky
Encorese
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod srato 9. 8. 2010 18:41

vic bodu (fullHD) = vetsi spotreba. Porad se tocis v kruhu, podle tvych slov ti zalezi na spotrebe a vybiras tak aby byla co nejvyssi i kdyz to nepotrebujes
Ohledne prehravani filmu prez USB - ani se nejedna o to, ze by kvalita byla nejaka extra spatna (kdyz vis co stahovat tak i u klasickych DivX budes urcite spokojeny), ale pomerne casto se ti stane, ze ti stazeny film ci dil serialu prehrat proste nepujde kvuli nekompatibilite kodeku nebo necemu podobnemu.
srato
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 8. 2010 19:23

Encorese píše:Popř. Bude obraz na plazmě s rozlišením 1024 x 768 srovnatelný s Full HD LCD (kdybych si pouštěl nějaký film ve Full HD - četl jsem názory, že by to mohlo být srovnatelné).
Díky

Na plazme (hoci aj HD ready) bude obraz lepši. Kvalitu obrazu nerobi rozlišenie ale kvalita panela a elektroniky. A tam ma plazma (opäť zdôrazňujem - v tejto cene) jednoznačne navrch.
Z HD ready plaziem odporučam Panasonic P42X20 alebo LG 42PJ250/PJ350. Uplne najlepšie priplatiť za vyššie spominany Full HD Panak S20.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Encorese 9. 8. 2010 19:24

Tak podle me ma vetsinou nejvetsi spotrebu podsvetleni, coz se zrovna u fullHD moc neprojevi (nevim jak je to sice se spotrebou u FullHD oproti normal, ale u LCD bych rozhodne volil fullHD). U toho volit FullHD LCD a nebo HDReady plazmu zas tak jisty nejsem.

Jinak k prehravani pres USB - asi vsichni zname dobre a spatne kvality Ripu atd... s kodeky si moc hlavu nedelam (v IT se pohybuji celkem dlouho a dokonce se tim i zivim takze s tim problem nebude - tim nechci rict ze rozumim vsemu a prave proto se jdu zeptat na doporuceni televize sem).

Ale diky za pripominku.
Encorese
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod srato 9. 8. 2010 20:27

myslel jsem to spise tak, ze na PC prehrajes (pri urcite mire znalosti ktere zrejme mas) vse, ale na USB vstupu TV cca polovinu me sbirky fimu a serialu (a zadna dalsi znalost ti nepomuze protoze tam chybejici kodeky proste nepridas)
srato
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Encorese 9. 8. 2010 20:29

****: Jo jasne no to beru (vim ze oproti PC to bude mit omezene moznosti).

Jaky mate nazor na: LG 42PJ550 . Cena mi prijde v poradku jen proste porad se trosku bojim toho rozliseni. Televize by mela nejakou delsi dobu vydrzet a bojim se toho ze kdyz si budu chtit pustit casem neco ve full HD (pres kabelovku nebo tak) tak ze to bude orpoti te LCd full HD mizerne. Jen potrebuji trosku ujistit ze ne :)

Diky
Encorese
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 9. 8. 2010 20:45

Pokud plazmu ready nakrmíš HD signálem budeš se divit jak to pěkně ukazuje ale chce to být mírně dál než u fullLCD holt jsou ty pix o něco větší ale z rozumný dálky je to čistý,
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 8. 2010 20:52

Opakujem, že rozlišenie nema nič s kvalitou obrazu. Full HD film bude vyzerať aj na HD ready rozlišeni vyborne, pričom obraz na plazme bude lepši (lepši kontrast, lepšia čierna, plynulejšie zobrazenie rychlych scen...). Najidealnejšie by samozrejme bola Full HD plazma, ale pri vzdialenosti nad cca 2,5 m rozdiel v rozlišeni nespoznaš. Choď niekam do predajne nech ti pustia na HD ready nejaky Full HD BD.
Navyše len pre zaujimavosť, v tejto cene aj tak všetky LCD maju rozlišenie pri pohyblivom obraze (motion resolution) podstatne nižšie ako Full HD kvôli rozmazaniu obrazu.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků