[recenze] Phonak Audéo Perfect Fit Earphones

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dazo 3. 11. 2010 12:59

super teda ;-] prajem vela prijemnych zazitkov ;-]
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod avio 5. 11. 2010 11:01

Mám tady jedny Phonaky, zkoušel jste je někdo dávat do dispre, abych je nezničil.
foobar 2000 @ WASAPI @ SoX > Styleaudio CARAT-RUBY2 > VINCENT CINCH 0,6m > PMA dispre v4 > Phonak Audéo
ostatní: SUPRA SÍŤOVÝ FILTR MD06-EU SP > VINCENT PREMIUM POWER CABLE :: LG 60PK550 ​
avio
Junior

Odeslat příspěvekod spyrko 5. 11. 2010 12:35

je mozne znicit tymto sposobom ineary pokial to budes skusat na primeranej hlasitosti?
Event Opals
Munro Sonic Egg 150
Audeze LCD-2 Closed Back
Ultimate Ears In-Ear Reference Monitors
spyrko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Odar 5. 11. 2010 12:40

Pokial to neprezenies s hlasitostou, nie je dovod. Sam som UE SuperFi 5 Pro z Dispre chvilu krmil. No problem.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod avio 5. 11. 2010 13:47

Pohodlí:

Phonaky jsou neskutečně pohodlné a lehoučké, žádná hrana nepřekáží a do ucha padnou jak ulité (střední silikony). Tady mě sluchátka mile překvapila a zde se na ně žádná, která jsem doposud měl, nechytají. Při poslechu úplně zapomenete, že je máte.

Zvuk:

Je zde slyšitelná dečka oproti T1, zvuk je navíc takový tenčí oproti T1, ale ne tak tenký jako u triplů. Celkově tady vychází Phonaky na druhém místě a řekl bych, že přechod z Phonaků na T1 je menší rána než přechod z triplů.

MikroDetail se ztrácí, či slévá někde v pozadí a na první poslech chybí. Když máte naposloucháno třeba s T1 nebo HD 800 či dalšími h-e sluchátky, jste jakoby o něco ochuzení, ikdyž na druhou stranu není třeba slyšet extrém jako mlaskání, dejchání či vrzání stoliček v takové míře, abyste měli pocit, že to patří přímo do nahrávky. S triply je to asi remíza.

Basy mají přesnější, pevnější a údernější triply, je jich také trochu více, ale zase jsou trochu více odděleny od ostatních pásem, což mě osobně přijde jako negativum. Phonaky umí lépe zadunit, protože basy nejsou tak tenké jako u triplů. Phonaky jsou tedy pro v tomto vítěz v porovnání s triply. Basy porovnávat s T1 nemá moc smysl, vzhledem k odlišné konstrukci, je to prostě zvukově zcela něco odlišného.

Výšky: tady už nedokážu srovnat s triply, protože po přechodu na T1 jsem zjistil, že triply výšky vůbec nemají a dlouhodobý poslech T1 mi zastřel úsudek ale u Phonaku se mi výšky líbí jsou výrazné a je zde i krásné cinkání. Zdaleky jich ale není tolik a nejsou takové jako u T1.

Hlasy se mi více líbí na Phonakách oproti triplům. Jsou umístěny někde na čele podobně jako u T1 – zde je pro ně imho brzda DAC. Nástroje jsou krásně odděleny a zní reálně, ale na T1 přece jen něco ztrácí.

Dynamika: Objektivně 1. T1, 2. Triple.fi, 3. Phonak. Subjetkivně T1 tu nemá konkurenci, i když tu triply jsou o fous lepší než Phonak, působí na mě Phonaky vyrovnaněji a muzikálněji.
Celkově je s Phonaky zábava poslouchat všechny možné žánry, nejsou ani tak citlivé na kvalitu nahrávky, což je problém u T1. Možná je to trochu klišé, ale při „testování“ jsem se přistihl, že netestuji , ale užívám si to.

Poslech skrze pouze Ruby2 jako DAC i sluchátkáč vs. Ruby2 jako DAC + Dispre jako sluchátkáč je jasný krok vpřed s druhým jmenovaným. Dokonce se mi zdá, že je to výraznější skok, než ten samý přechod s T1.

Poslouchám dispre na 10 hodinách a žádný šum či brum.

Nejdříve jsem střídal Phonaky s T1. Poté po hodinovém poslechu jen Phonaků jsem opravdu nadšený. Teď jsem si vzal opět T1, už na první poslech jsou o třídu jinde, ale také stojí o 20000,- více. Pokud bych neměl srovnání, řekl bych, že jsou naprosto úžasná bez konkurence a ony opravdu úžasná jsou, jen nemůžu říct, že jsou nejlepší.

Hodnocení: 85%
foobar 2000 @ WASAPI @ SoX > Styleaudio CARAT-RUBY2 > VINCENT CINCH 0,6m > PMA dispre v4 > Phonak Audéo
ostatní: SUPRA SÍŤOVÝ FILTR MD06-EU SP > VINCENT PREMIUM POWER CABLE :: LG 60PK550 ​
avio
Junior

Odeslat příspěvekod Karlheinz 5. 11. 2010 14:05

Pěkná recenze a zajímavé srovnání s úplným high endem. Nikdo nemůže očekávat, že jednoměničové IEM za tři tisíce budou stačit ve srovnání s absolutní špičkou ve světě sluchátek s o dvacet tisíc vyšší cenovkou. Na druhou stranu je super, že i přes to se ti poslech s Phonaky pořád líbí. Člověk si pak uvědomí, jaká skvělá investice to vlastně je. :-)
flac -> clip+ (rockboxed) 16GB -> phonak audéo pfe
Karlheinz
Junior

Odeslat příspěvekod takeshii 9. 11. 2010 12:47

Planujem kupit tieto sluchadla k iphonu, ake mate skusenosti s bielou farbou (121)? Je to naozaj take zle a "spini" sa ta biela farba? Odporucate radsej v ciernom (122) alebo ta biela nie je az take tragicka?

Este technicka: je tam iba jedno tlacidlo a to funguje ako play/pause/next/previous? Ako funguje pretacanie next/previous, kedy to ide dopredu a kedy dozadu?

Kolko vysli v Akustiku pri osobnom odbere?
takeshii
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 9. 11. 2010 13:10

dvakrát zmáčkneš pro next, třikrát pro previous
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ScRyX 9. 11. 2010 23:57

Tá biela je v pohode, samozrejme po nejakej dobe používania už to nebude tak žiarivo biela, ale stále biela. A možno sa to nejako dá čistiť :)
ScRyX
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod takeshii 10. 11. 2010 14:03

vdaka hoši. Našli by sa aj nejaké fotky ako to vyzerá po dlhšom používaní?
takeshii
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod portapro 10. 11. 2010 19:55

Musím se podělit o nový poznatek s těmito sluchátky ,o prázdninách jsem vytratil jeden malý nástavec na sluchátka a jelikož střední byl moc velký(zvuk byl jakoby v dáli,což mi signalizovalo,že se mi prostě do ucha nevleze) a nové se mě kupovat nechcou
Tak jsem dneska sebral odvahu a vzal nůžky :D Sestříhal jsem ten comply(pěnový) nástavec dokola a sestřihl jsem ho ještě na menší velikost než byl malý nástavec,musím říct,že mi sedl daleko líp jako malý a zvuk je úúúžasnej!!!!jako by se posunul o 50% výš(bude to asi tím,že mi sluchátka konečně sedla přesně do ucha)
Mám z toho fakt radost,protože je to jako koupit nová sluchátka, vznikají nové zážitky z hudby
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod onderko 28. 11. 2010 18:49

Uvažuji o koupi PHONAKů. Myslíte, že je možné to připojit k Nokii 5310? Jde mi o to, zda z toho neuslyším jen šum a nevychutnám si tak jejich kvalitu. Jinak hudba hip-hop, rock, techno, tekno, DNB někdy i pop, tak jsem zvědavý :-).

Už asi 5 let používám Kosy Spark Plug a rozhodl jsem se, že si koupím už něco lepšího, protože poslouchám skoro denně. Jak to je pls s výdrží PHONAKů nebo spíš odolností? Jsem zvyklý je smotat do kapsy, dát do batohu či kapsičky a nijak zvlášť o ně nepečovat, a už vůbec ne dávat do pouzdra. Myslíte, že bych se k nim mohl chovat stejně? (Samozřejmě, že za ty kačky budu ohleduplnější, ale pouzdro bych nejspíš netahal). Díky

Edit: Je to mobil 5310 XpressMusic
Naposledy upravil onderko dne 29. 11. 2010 15:31, celkově upraveno 1
onderko
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 28. 11. 2010 21:03

Onderko:

Myslím že se ti na DNB, techno techno apod. bude zdát že to nemá dost basů. Ale zase nadruhou stranu ty žánry maj basů už samy o sobě dost, takže sice to bude docela změna oproti plugům ale přežiješ to ;-)
5 let že plugy od Kossů vydrží ? :-O tos měl asi nějakej megaodolnej kus nebo jsi hodně šetrnej :-D nebos hodně reklamoval. Já phonaky nemám moc dlouho ale myslím že budou mít dost velkou odolnost. Ale jakmile jednou má ty sluchátka tak si na ně dává pozor aby nezprznil 3k. Lepší je sehnat nějakou krabičku a pak se nestrachovat při každým blbým pohybu jestli náhodou nerozsednu/šplápnu sluchátka.
LammerOutsider
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod onderko 28. 11. 2010 22:21

Dík, jo 5 let a to jsem je většinou smotal přes ruku a šup do kapsy nebo do tašky s klíčema atd. Pokud bych věděl, že mi tak dlouho vydrží i Phonaky, tak neváhám ani vteřinu. S těma basama si mě teďka trošku vystrašil, bez basů ani ránu :-D
onderko
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dazo 28. 11. 2010 22:49

ja ta este viac vystrasim ;-) pocuvam podobne styly ako ty,a basy mi veru aj chybaly!neviem,byt tebou asi by som sa popozeral po inych! :-)
dazo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků