Vyplatí se kupovat legendu?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ravenman 25. 1. 2011 18:42

Ja si myslím všeobecne, aj keď má nad že vraj audiofilský zvuk , spoľahlivosť vypovedá jasne že tam niečo *****í .., je otázne či tie konde so značkou NAD sú ich vlastné alebo len s vlastnými popiskami. Je nad slnko jasné že "audiofili" menia dosť často i práve tie NADy za honbou vyšších a vyšších tried a starý prístroj predávajú skoro tak draho ako ho kúpili v dôvere že je v poriadku .. mnohokrát ich predávajú preto že sa časom zmenil charakter a postupne reálnu hodnotu strácajú .. neznalý človek ked kúpi NAD ide zošalieť hladaním príčiny prečo mu to nehrá tak "audiofilsky" ako očakával ..
ravenman
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 25. 1. 2011 21:59

krovak_cze píše:obecne ale pravdive :) jak se pise v prispevku nad tebou :) kazdej cvali to co ma doma, nebo to co domu planuje, kdo ma NAD vede reci jako ty, ze nema zadnej spatnej zesilovac, atd.
spis posli NAD kerej by se vyplatilo vzit :) dival sem se na zminovanej C370 a uvnitr je pekne udelany, ale ty nekvalitni soucastky, no jestli to maj vsechny NAD, tak se radeji vyhnout vsem z bazaru a novej za 10 let provozu radeji prodat :)


Zase plky. Žádnej NAD nemám ani neplánuju, ale už jich dost slyšel a viděl na to bych věděl, že po nějakých letech stačí vyměnit pár polovyschlejch (a beztak dost naddimenzovanejch) elektrolyťáků a je zesík zas jako víno. Že to hraje blbě, může říkat akorát hluchej. V poměru kvalita a cena, vždycky byly nadprůměrný a vyloženej propadák jsem u nich nikdy nezaznamenal. Když chce někdo poslouchat muziku a nechce za to dát majlant, je to pro něj dobrá volba. Howgh!
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krovak_cze 25. 1. 2011 23:01

ravenman píše:Citujem priamo českého "guru" v elektronike a oficiálneho servismena spoločnosti NAD pre českú republiku

A jestli Vám mohu doporučit, typu C350 se
raději vyhněte. Není to příliš podařený stroj.



ram1: kdyz nekdo nechce videt co je napsano tak to proste nevidi, plk plk, a kdyz kondik odejde urcite neni predimenzovanej, mysli si co chces, je to tvoje vec a plkej si tu taky jak chces, kdo chce tak te poslechne, ale koupit bazarovej zesak a jeste do nej nemalo vrazet ( zadarmo ti ty kondiky nikdo nevymeni) to by normalni clovek nedelal :)
nenapsal sem ze hraje blbe, ale ze nehraje dobre :) asi proste byli v haji ty kondiky tak mi to neznelo jak ma, holt smula, pomer cena vykon nekde musi byt znat, skoda, mohli par korun podrazit a dat tam poradny soucastky, treba by pak meli dobry jmeno nejen v tvych ocich :)
krovak_cze
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 26. 1. 2011 19:47

O zesilovačích opravdu nechci příliš vidět, co sem někdo pomocí Ctrl+C Ctrl+V zkopíruje ať to napsal kdo chce. Většinou dávám přednost vlastní zkušenosti z poslechu z dobrého zdroje a přes pořádný bedny. Ale dobře udělám pro jednou výjimku. Dej sem odkaz, kde najdu celé to moudro českého gurua přes NADy pana...???
Pardon asi jsem přehlédl jeho jméno.
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 26. 1. 2011 20:29

Je to citace tuším z Audiowebu. Nemůžu to najít, ale taky jsem to svého času četl. Ten pán se jmenuje Malaník, na fóru pod přezdívkou Sinclair. Je to i konstruktér vlastních zesilovačů a dalších výrobků.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krovak_cze 26. 1. 2011 23:14

ja uz to neresim .) ja slysel nad jenou, udajne slusnej, ale proste nehral jak by mel, takovej zesak bych si nikdy nekoupil, co ho clovek musi porad opravovat :)
ram1: pouzij google treba, me se to hledat nechce :) psal to ravenman :)
krovak_cze
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod thePrayer 26. 1. 2011 23:58

[quote="šeďour"Ještě mě napadá Pioneer A 400 [/quote]

jojo mam pijonýrek z 400 řady, zvuk jak zvon :)) :love: 8-D
thePrayer
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 27. 1. 2011 08:31

krovak_cze píše:ja uz to neresim .) ja slysel nad jenou, udajne slusnej, ale proste nehral jak by mel, takovej zesak bych si nikdy nekoupil, co ho clovek musi porad opravovat :)
ram1: pouzij google treba, me se to hledat nechce :) psal to ravenman :)


Jestli říkáš výměně pár elektrolyťáků za deset let prořád opravovat, tak to tě úplně chápu. ;-)
Co by sis koupil je mi fuk. Jen čtu co tu plkáš.

Psal to ravenman, ale ten co to tu papouškoval jsi byl ty!

To thePrayer: Pionýrek A 400 je dobrý stroječek s perfektním zvukem a ve své třídě a věku asi nepřekonatelný s tím naprosto souhlasím. :tleskani
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krovak_cze 27. 1. 2011 08:57

chtel si typ spatnyho, ravenman ti ho napsal, tak nevim co tu porad pises za blbosti, ja napsal ze NAD nema jen povedeny kousky, jako vsichni vyrobci, a to je pravda, to ze tu resis uplny hovadiny je tak trosku tvuj problem, ale kdyz se chces hadat o nicem, tak se hadej dal :) ja starsi NAD slysel jak sem psal a nelibil se mi , novej nebo opravenej verim ze bude dobrej :)

Ram1 píše:Jestli říkáš výměně pár elektrolyťáků za deset let prořád opravovat

pajel si nekdy neco? kdyz neco navrhuju tak to snad udelam poradne, a ne abych to za par let nesl do opravy, treba ja si to opravim doma, ale vetsina lidi ne, a kdyz muzou koupit jinej zesak co vydrzi celej zivot, proc kupovat NAD :)
kdyz se ti moje plkani nelibi, tak ho necti :) neni nic jednodusiho a ty si tu plkej o nadech co chces :) kazdej si udela obrazek sam ke kterymu nazoru se prikloni, ale vzhledem k tomu, ze je rec o bazaru....
krovak_cze
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 27. 1. 2011 12:57

Dobrá otázka. Pájel. Už jsem taky pár zesilovačů postavil.

Po x letech vyměnit pár elektrolyťáků neznamená za pár let něco nést do opravy.

Trošku mi tu od tebe chybí ten seznam zesilovačů co vydrží celej život. Takový sice znám taky, ale jsou s cenou někde jinde.

Jediné v čem s tebou naprosto souhlasím: Ať si každý udělá obrázek jaký chce, já už si ho udělal. A od tebe bych si nenechal poradit ani ke koupi kapesní baterky.
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krovak_cze 27. 1. 2011 13:01

napodobne :D jesi postavil, tak nechapu jak muzes napsat ze vsechny NAD sou dobry, ale to je vedlejsi :)
krovak_cze
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 27. 1. 2011 14:05

Protože jsem nic takového nenapsal, nezbývá mi konstatovat, že k tomu všemu ještě nejspíše neumíš ani číst.
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krovak_cze 27. 1. 2011 14:12

Ram1 píše:sežeň si nějakého starého NAD tam se nepopleteš.

z toho vyplyva ze zadnej neni spatnej, jestli je to mysleno jinak tak se tu celou dobu hadame o nicem :D
krovak_cze
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ravenman 27. 1. 2011 15:19

serte na to chlapi , NAD za tú diskusiu nestojí ..., vedel by som si predtaviť iné stroje za ktoré by som sa hádal do krvi :D
ravenman
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 27. 1. 2011 17:02

Máš pravdu rave. Zesilovače, který stojej za hádání, jsou docela někde jinde, znal jsem a znám několik lidí co je uměj nebo uměli stavět dle mého gusta od pana Jandy, přes Pavla Dudka až po pána Buntu. Při kompletaci dávám totiž přednost řádné domácí práci a ne výsledkům vykořisťování práce nezletilých dětí v Číně.
Naposledy upravil Ram1 dne 28. 1. 2011 11:20, celkově upraveno 1
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků