Onkyo SR 508 - konflikt HDMI

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod šobul63 9. 1. 2011 19:33

Pokud je puštěné DVD a TV současně (Obojí přes HDMI 1.3 resp.optiku) a výstup AV nastravený na BD/DVD zvuk z DVD má pravidelné výpadky po cca 5s. Jakmile vypnu TV je zvuk souvislý, takže předpokládám, že jde o nějký konflikt mezi HDMI vstupy/výstupem protože ve 2.zóně (analog) je zvuk z DVD plynulý. VYpnul jsem pro jistotu v setup bod 10. HDMI všechno off, přehodil jsem DVD vstup na HDMI 2, ale ani jedno nepomohlo. V návodu jsem se nic nedočetl tak prosím o radu jestli je problém v zapojení , SW nebo HW receiveru? Díky šobul63
šobul63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jiriskopal68 9. 1. 2011 20:44

Mám také onkyo 508, vše jsem zapojil napoprvé bez použití manuálu, jen v menu AVR jsem nastavil tak jak jsem to logicky zapojil a žádný problém nenastal.Rád bych se ti k tomu více vyjádřil , ale vubec nechápu co tam píšeš, např. Pokud je puštěné DVD a TV současně (Obojí přes HDMI 1.3 resp.optiku) a výstup AV nastravený na BD/DVD zvuk ???
jiriskopal68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mitochond 10. 1. 2011 18:45

Bohužel neporadím, ale snad poradíte vy mně. Mám ONKYO TX-SR 507 (snad se tolik neliší od 508) a mám taky problém s propojením přess HDMI. V manuálu se píše, že při propojení televize k HDMI out se zobrazí menu nastavení receivru na obrazovce - mě se nezobrazuje. Dále, že se vstupné signály komponentního a kompozitního videa překonvertují do HDMI výstupu - taky mi to nejde. Nevíte v čem je problém?
Mitochond
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kawex 18. 1. 2011 00:34

Zobrazí se ti jedině když budeš mít přeplou tv na na hdmi vstup.. Já mam 508 a spíš by mi zajímalo jak nastavim aby signál např. s ps3 procházel přes receiver i když je vyplej tedy aby byl jen jako smyčka.
Kawex
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod player 18. 1. 2011 05:27

Kawex: to umi bohuzel maloktery AVR a 508 mezi takove nepatri.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 18. 1. 2011 11:54

Ale patří. Onkyo 508 už má HDMI THRU taky. viewtopic.php?p=7393209#p7393209
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kawex 18. 1. 2011 18:06

Zatim mi to nejde,nemusí to podporovat i telezize?
Kawex
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kynio 23. 1. 2011 11:27

Nechci zakládat new téma, tak to šupnu sem. Snad neva..

Cvakání v recieveru beru jako samozřejmost. Štve mě jen jedna věc. Když pustím film třeba v MPC a přeskakuju posuvníkem ve filmu, tak se reciever sám přepíná z DD, popřípadě DTS na PCM a po přeskočení úseku jak načte audio, hned se zase přepne na DD/DTS. Takhle to dělá furt při přeskakování ve filmu. To nemůže prostě nechat aktivovaný obvody pro DD/DTS¨dokud nepustím cokoliv co chce aktivovat PCM? Navíc po zavření přehrávače lupne v reprákách a pokud použiju navigaci "zpět" v průzkumníku windows, tak ten zvuk winu nezní normálně, ale hafo lupne a zachrčí v repru. Tohle je taky normální? vůbec se mi to nelíbí :(
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod marts 23. 1. 2011 13:13

Jo, toto je všeobecný problém - je to způsobeno tím že DD a DTS je normálně plynulý tok blokových dat který využívá pro přenos spojové linky původně určené výhradně pro PCM. No a data DD a DTS jsou tak nacpány do normálních zvukových dat - receiver musí průběžně testovat jestli to PCM co mu přichází náhodou nesplňuje parametry pro blok dat DD nebo DTS - pokud ano, tak přepne na příslušný komprimovaný formát. Jakmile ale dojde k přerušení plynulého toku přeskočením ve filmu na jiné místo detektor nedostane platná data a nezbývá než vyhlásit že to asi bude PCM.

Kdybys připojil PC k zařízení které nemá dekodéry DD a DTS a tím pádem ani příslušný detektor tak by sis poslechnul pěkný digitální rachot (no spíš možná šum).
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šobul63 23. 1. 2011 21:25

Ještě k tomu původnímu problému: HDMI OUT TV a HDMI IN DVD spolu nějak interferují a pravdelně to přerušuje zvuk z DVD když si zněj pouštím muziku a zapnu TV (resp se občas zapne sama - ale to je pro jiné fórum). ZAtím jsem to vyřešil tak, že jsem DVD zvuk dal přes optiku a až budu mít čas tak s tím zajdu do servisu - po emailu se to mu taky divili... Jinak jsem spokojenej, akorát ho nesmím mít zapnutej moc dlouho a "nahlas" abych ho stihnul uchladit... šobul 63
šobul63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mitochond 26. 1. 2011 15:48

Kawex píše:Zobrazí se ti jedině když budeš mít přeplou tv na na hdmi vstup.. Já mam 508 a spíš by mi zajímalo jak nastavim aby signál např. s ps3 procházel přes receiver i když je vyplej tedy aby byl jen jako smyčka.

Díky za snahu, ale to je snad samozřejmostí, že musí být navolen vstup 8-S Pravděpodobně to nejde kvůli nějaké závadě. Co jsem si pročítal diskuzi, tak je to u ONKYA celkem běžné.
Mitochond
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kawex 28. 1. 2011 20:30

marts píše:Jo, toto je všeobecný problém - je to způsobeno tím že DD a DTS je normálně plynulý tok blokových dat který využívá pro přenos spojové linky původně určené výhradně pro PCM. No a data DD a DTS jsou tak nacpány do normálních zvukových dat - receiver musí průběžně testovat jestli to PCM co mu přichází náhodou nesplňuje parametry pro blok dat DD nebo DTS - pokud ano, tak přepne na příslušný komprimovaný formát. Jakmile ale dojde k přerušení plynulého toku přeskočením ve filmu na jiné místo detektor nedostane platná data a nezbývá než vyhlásit že to asi bude PCM.

Kdybys připojil PC k zařízení které nemá dekodéry DD a DTS a tím pádem ani příslušný detektor tak by sis poslechnul pěkný digitální rachot (no spíš možná šum).

V ps3 v na stavení audia jsem povypínal PCM aby mi vše z ps3 hrálo v DD nebo DTS jinak na receiveru svítilo jen PCM. Co je teda lepší?
Kawex
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marts 29. 1. 2011 19:40

to záleží na tom jestli máš starou PS3 (fat) nebo novou (slim), u staré je lepší mít povoleno PCM protože nepodporuje posílání Dolby True HD a DTS Master Audio přes HDMI - čili řešení je že tyto formáty PS3 přímo rozkóduje a pošle v plné kvalitě jako PCM. U slim verze by to mělo být jedno, nicméně tu nemám takže nevím jestli tam je ještě nějaké extra nastavování pro posílání HD audio formátu jako bitstream.

Shrnutí - pokud je nastaveno vícekanálové PCM tak se tím nic nezkazí.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod velodyne1 29. 1. 2011 23:20

Kawex---5.1 zvuk mozes vybrat ci das dekodovat s PS3 alebo s AVR. Rozdiel pocut nebudes, no vraj AVR to robi vzdy lepsie. 7.1 zvuk na vyber neni, robi to PS3 formou LPCM. Tiez neviem ci novy PS3 ako to ma. Ja som dal audio na automatiku cez HDMI a basta, viac netreba sa starat. Naco by som tahal optiku, len aby AVR mal vypisane namiesto MULTI IN--------DD,DTS? Keby som pozeral BD v DTS HD 5.1 aj to by bolo LPCM, o 7.1 kanali ani nehovoriac. Tieto formaty cez optiku ani neprejdu.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -gEs- 5. 2. 2011 01:51

šobul63 píše:Ještě k tomu původnímu problému: HDMI OUT TV a HDMI IN DVD spolu nějak interferují a pravdelně to přerušuje zvuk z DVD když si zněj pouštím muziku a zapnu TV (resp se občas zapne sama - ale to je pro jiné fórum). ZAtím jsem to vyřešil tak, že jsem DVD zvuk dal přes optiku a až budu mít čas tak s tím zajdu do servisu - po emailu se to mu taky divili... Jinak jsem spokojenej, akorát ho nesmím mít zapnutej moc dlouho a "nahlas" abych ho stihnul uchladit... šobul 63

Mám Onkyo SR 507 a mohu potvrdit stejný problém. Pokud posílám z WD TV LIve přes HDMI muziku a následně vypnu TV, tak se cca na 5s vypne zvuk, následně pak ještě cca po 30 min přehrávání. Vyřešeno obdobně jako u "šobula63" dodatečné propojení optikou a přenastavení vstupu na OPT.
-gEs-
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků