Čínský DAC

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod daruma 17. 4. 2011 18:12

Přesunuto ze "Zajímavé tipy na akce, slevy a inzeráty s Hi-Fi "
daruma píše:Vzhledem k tomu, že se mi nikdo neozývá na můj inzerát v rubrice koupím a vyměním, začínám přemýšlet o aune usb mini dac. Podle headfi je aune za tu cenu docela dobré (http://www.head-fi.org/forum/thread/494 ... dac-review - jde o recenzi staršího modelu), a při koupi z UK bych snad neměl platit clo a DPH. Tady na fóru jsem žádné recenze nebo postřehy nenašel.

Kocmeister píše:Hoši takovýho odpudivýho číňana bych bejt Váma nebral ani náhodou. Už jen ta univerzální krabička, do který cpou úplně všechno. Měl jsem jí už 2x. V jedný USB/Spdif převodník a ve druhý T-Amp :-) . A nedělejte si iluze o kvalitě dílů, i opampy bývají kopie s mnohem horším zvukem. Kondíky budou po roce vyschlý a zapojení plný chyb. Krásnej design desky na fotkách je jen lákadlo pro neznalé. Už bych se osobně napálit víckrát nenechal.

daruma píše::arrow: Kocmeister
Rád si nechám poradit od zkušenějších. Co tedy místo toho? Mám předpotopní noťas s integrovaným coaxantem bez spdif (takže hrůza), a chci nějaký dac, aby se to ze sluchátek dalo poslouchat. Navíc bych rád si k tomu časem připojil i nějaký jiný přehravač.
Nechci za to moc utratit teď, když ještě pořádně nevím, jestli vůbec poznám rozdíl, těch 7100 Kč za ruby II mi přijde už dost a o benchmarku ani nepřemýšlím. uDac jsem taky vyloučil, podle mě je to jednoúčelová hračka dobrá max. na cestování, ale ne na doma.
Číny bych se nebál, a zrovna tenhle aune má hodně dobré recenze skoro všude, takže jsem připravený to zkusit...

Jaký je váš názor na čínské dac ampy, jako je např. zmíněný aune, nebo třeba matrix cube, audinst nebo zero dac? Má to smysl pro začátečníka, který ani neví, jestli pozná rozdíl (na senn. 555), a nechce se mu příliš investovat? Nebo má cenu si přišetřit na styleaudio ruby II nebo třeba nuforce icon?

Díky za názory
daruma
Junior

Odeslat příspěvekod kosarik 20. 4. 2011 12:23

Pokud chceš něco na profi úrovni (myslím kvalitou provedení)se slušným zvukem, tak si kup Audinst, není to Čína, ale Korea. Měl jsem ho doma a zvuk je za tu cenu velmi dobrý. Pokud chceš něco univerzálnějšího s více možnostmi a nevadí Ti, že se v tom budeš vrtat, tak se s drobnými úpravami dostaneš u Zera 09 k ještě lepšímu zvuku. Chce to jen páječku a pár korun na kondenzátory, případně na výměnu operáků... Ale bacha na DPH od 1.4., o pár stovek se nákup prodraží, ale Audinst se dá koupit v kšeftě i u nás!!! A hlavně si u sluchátek udělej mod na verzi 595 (vytažení *****ítka)!!! Jinak lepší než Aune je Yulong U100, ale cena je trochu vyšší, recenze na Headphonia.com.
kosarik
Junior

Odeslat příspěvekod daruma 25. 4. 2011 09:02

Díky za radu. O Audinstu jsem také přemýšlel, ale jednak mě trochu vadí chybějící spdif vstup (do budoucna), a jednak na na headfonii píšou o problémech s ASIO a kernel streamingem, a vzhledem k tomu, že funguju na XP, Wasapi pro mě není řešením.

Takže furt nevím. Dost dlouho jsem zvažoval ten ZERO, ale (krom toho, že od pohledu není nic moc) mám trochu strach z poruchovosti a navíc si nejsem jistý, jestli bych ho zvládl přebastlit, páč pájku jsem naposledy držel v ruce asi tak před patnácti lety. Jak moc je náročné vyměnit ty kondíky?

A guma ze sluchátek šla ven hned, jak jsem je vyndal z krabice ;).
daruma
Junior

Odeslat příspěvekod kosarik 25. 4. 2011 14:19

Zero mám už asi víc jak rok a žádnou poruchu jsem nezaznamenal a týden už mám doma druhé... Mě tu výměnu sice dělal kámoš, ale jen proto, že umí trochu líp pájet! :D Jinak bych si to udělal sám. Stačí páječka a odsávačka, 6 kondíků ven a 2 nové dovnitř, za půl hodiny není co řešit a změna ve zvuku je významná. Jen se musí ty nové kondy dát trochu zešikma směrem od patice, aby tam v případě potřeby vlezl třeba i adaptér Brown Dog na na jednokanálové operáky... Takže "zlom vaz"!!! ;-)
kosarik
Junior

Odeslat příspěvekod daruma 25. 4. 2011 17:24

Tak se asi taky nakonec rozhodnu pro tenhle model: http://cgi.ebay.com/NEW-VERSION-ZERO-24 ... 3cb20fb2c4

Vzhledem k tomu, že jsem velká lama, mám ještě dvě nejapné otázky.

Je na to někde nějaký návod, jak to ZERO upravit? Zběžně jsem se díval po fóru a nic jsem nenašel.

A ještě proč bych měl chtít jednokanálové operáky? :hm :-[
daruma
Junior

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 25. 4. 2011 20:24

Vykašli se na verzi s "OPA627", originál v tom nebude ani náhodou. Těch pár doláčů za jinej popis na stejnym čipu jim dávat nemusíš. Operáky za 500 v tom zaručeně nebudou, když to stojí 2k...
http://cgi.ebay.com/NEW-VERSION-ZERO-24 ... 3cb20fbdf9
Víc k tomu radši říkat nebudu, snad jen že je lepší počkat a přišetřit...
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosarik 25. 4. 2011 20:43

To Duwenbleidd
Je to těžký, když někdo nemá prachy na vyhazování, tak je každá rada drahá. Pokud bude mít 30k a nebude vědět co s nima tak si může koupit cokoliv od Karfíka nahoru přes Caseu až k BB a jiným... Nabízel jsem mu Audinst, který je podle mě k noťasu optimální, ale pokud chce ještě jiný vstup než USB, tak si moc nevybere! Zero podle mě patří v cenové relaci ve které se pohybuje k nejlepším, ať se to někomu líbí nebo ne, ale samozřejmě platí "za málo peněz, málo muziky".
To daruma
Návod k úpravě je přímo zde na fóru: viewtopic.php?f=1920&t=1109764&st=0&sk=t&sd=a&start=180 nebo na Hergarokových osobních stránkách a ty jednokanálové operáky máš už přímo v modelu, který sis vybral, ale pokud pojedeš jen přes USB, tak nesmíš zapomenout, že umí "jen" 16bit/48kHz max, takže na hi-res nahrávky budeš potřebovat ještě nějaký převodník z USB na SPDIF... Takový nejlevnější převodník se dá koupit na eBayi za 40 USD - je osazený Tenorem 7022L (24bit/96kHZ). Např. zde: http://cgi.ebay.com/HA-info-U2-USB-SPDI ... 0733996082
kosarik
Junior

Odeslat příspěvekod daruma 3. 5. 2011 09:42

Díky oběma za rady, od včerejška mám zero doma. Hodně mě to překvapilo, předčilo to mé očekávání (nojo, začátečník ;) ). A hlavně mne překvapilo, že naživo vypadá o dost lépe, než na fotkách. Až ho trochu naposlouchám, napíšu do příslušného vlákna pár postřehů.

A až najdu tu odvahu, tak ho otevřu a zkusím upravit. Snad to nerozbiju :oboze
daruma
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků