Dnes mozem s kludnym svedomim napisat, ze kukucky k
BB-DACu posunuli uz tak skvely D/A prevodnik o krocik dalej. V niektorych skladbach je posun tak vyrazny, ze som neveril vlastnym usiam (konkretne sanka mi padla pri U2 - Moment of Surrender). Spresnil sa priestor a z pozadia sa predieraju nastroje, ktore boli zatlacene do pozadia. Padla dalsia deka. Dokonca sa objavili aj nove nastroje, o ktorych som niekde ani nemal ponatia, ze tam vobec su. A to je uz co povedat.
Vzhladom na to akekolvek polemiky o prinose kvalitneho transportu su pre mna zodpovedane. Treba si samozrejme uvedomit, ze prinos hodin je hlavne u transportu, ktory trpi jitterom. Ak mate transport, ktory ma meratelny jitter v jednotkach pikosekund - rozdiel zrejme nepostrehnete. Kto mate moznost, minimalne si zostavicku s Tomasovym zelezom vypocujte. Stoji to za to. A mimochodom - 1000 X napisane a opakovane - kto tvrdi, ze K701 nemaju basy - udejnejsie a konturnejsie basy som zatial na K701 nemal
Napadla ma dost odvazna otazka: Kde ist dalej, aby to bol vyrazne pocutelny prinos . . .

Radsej nechcem vidiet tie ceny v cenniku beznych komercnych znaciek. A takto by sa mal na to kazdy fanusik DIY rieseni pozerat. Nie - BB-DAC s hodinami nie je najlepsi na svete. Ale ponuka obrovsky pomer cena / vykon / hodnota s primeranym komfortom ovladania a podla mna znesitelnym designom, za ktory sa nemusite hambit ani v obyvacke. Ano - nie je na nom svetoznama znacka, ktorou sa mozete chvalit pred kamaratmi. Ale ak vam ide o zvuk a mate na to - nie je velmi co riesit. Ja som spokojny. Vysledok predcil moje ocakavania.
Pocuval som na: PCI Infrasonic Quartet + BB-DAC + word clock generator + AKG K701 + J River Media Center, transport a DAC synchronizovany cez SuperClock