Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lPhoenixl 24. 5. 2011 01:24

Ahoj, prosím poraďte mi s výběrem sluchátek. Chci špunty do 1500Kč,-. Zdroj hudby je hlavně mobil (samsung galaxy S) a notebook. Hudba - poslouchám hodně metallicu a nightwish, ale i jinné skupiny s obdobným stylem hudby.
lPhoenixl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 5. 2011 18:35

Phoenix: Mrkni sem.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pHp 26. 5. 2011 08:35

Asi od příštího týdne budou v česku první kousky VSONIC. Bude to pro ostatní modely hodně těžký soupeř, pokud chceš vyrovnanější zvuk (na dum-dum moc nejsou).
pHp
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Voza 26. 5. 2011 15:35

Zdravíčko. Pročítal jsem si celou diskuzi, ale nebyl jsem schopen najít nějaký verdit, který by mi vyhovoval a donutil mě rozhodnout se. Mám proto (stále stejný) dotaz. Prosím o jakékoliv nápomocné odpovědi a předem moc děkuju. :)

Jaká špuntová sluchátka k poslechu hudby (moderní... RnB, hip-hop, rap, dance, rock, alternative metal, etc.) do MP3 přehrávače [CREATIVE ZEN X-Fi ( http://mp3-prehravace.heureka.cz/creative-zen-x-fi-8gb/ ), popřípadě (velmi brzy) k Samsung Galaxy SII nebo iPhone4 do (max. 100,- či 200,- přes) 1000,- by byla nejvhodnější.

Četl jsem si již několik diskuzí ohledně výběru sluchátek, ale sám si rady nevím, nemám žádnou osobní zkušenost s prvotřídními firmami či sluchátky (doposud jsem používal Koss Path Finder, která ale díky své nekvalitnosti byla vyměněna 4x a já se jich už dobrovolně vzdal).

Z toho, co jsem dočetl jsem zjistil, že firmy AKG, SoundMAGIC, Sennheiser a JAYS (ty mě osobně zaujaly nejvíc, díky jejich modernímu zpracování, vzhledu a webu) by měly být těmi prvotřídními.

Jak jsem psal z úvodu, chci poslouchat moderní hudbu... RnB (např. Chris Brown), sem tam rock (např. Nickelback), či metal (např. Breaking Benjamin), hip-hop (např. Lil' Wayne, Nicki Minaj), rap (např. Eminem, Dr. Dre) a klidně i trance (např. Above&Beyond), techno (např. DJ Tiësto), pop (např. Rihanna, Jessie J, Bruno Mars) a taneční-diskotékovou hudbu (např. Enrique Iglesias, Nicole Scherzinger, Pitbull, Jeniffer Lopez, Katy Perry, LMFAO, Don Omar, The Black Eyed Peas a spousty dalších).

Jak je vidět, na stylu hudby mi moc nezáleží, pouze na tom, co se mi líbí, a proto je můj výběr různorodý. Design sluchátek není nejdůležitější, hlavní je kvalita poslechu.

Z těch sluchátek, co jsem se dočetl by dobré měly být:

d-JAYS
t-jays 1/2/3
a-JAYS 1/2/3/4
Sennheiser CX300-II
AKG K317
SoundMAGIC PL50

Některé jsou už (i hodně) přes, ale pokud je ten rozdíl TAK markantní, tak bych se i těch 500,- připlatit nebál. Ale nejsem zas takový hudební virtuóz, abych rozeznal ty nejmenší detaily. Ale opravdu se nemůžu rozhodnout.

Ještě jeden, bohužel celkem zásadní, požadavek... Dost často se mi (prakticky u všech sluchátek) stávalo, že se pravděpodobně u jacku natolik zpřehýbal drát, že kvůli tomu jedno či druhé sluchátko přestalo jet. Nebo "díky" ušnímu mazu se časem přihodila stejná věc, popřípadě se "jen" zvuk ztišil... Bohužel na sluchátka nejsem moc opatrný, většinou, když už je musím vyndat z ucha, je to kvůli rychlé nutnosti slyšet, např. kvůli někomu, kdo ke mě začne mluvit...Většinou nosím jak mobil, tak MP3 v kapse a proto se drátek často zohýbá. Chtěl bych tudíž něco, co vydrží. Ale ne na úkor kvality poslechu.

Moc díky za rady.

Edit: a-JAYS mají kabel proti zamotání, se kterým taktéž nemám zkušenost, ale samotná idea nekonečného rozmotávání drátů se mi zamlouvá.

Edit2: Nemusí to nutně být špunty, slyšel jsem i o "tlakových sluchátkách", jen nemám tušení jaký je v tom rozdíl a zda jsou vůbec výhodou...
Voza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alphi 26. 5. 2011 17:00

Voza píše:Většinou nosím jak mobil, tak MP3 v kapse a proto se drátek často zohýbá. Chtěl bych tudíž něco, co vydrží.

Buď změň návyky (přehrávač / mobil s připojenými sluchátky prostě do kapsy nepatří) nebo se smiř s tím, že ti bude odcházet kabel pořád. Možná u nějakých studiovek s masivním konektorem a kabelem by byla výdrž vyšší, ale o přenosná sluchátka je zkrátka třeba se řádně starat.
Alphi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Voza 26. 5. 2011 17:48

No, budu se na to muset zaměřit... Věděl jsem, že je to zlozvyk, ale vše se dá odnaučit, že...?:) Každopádně jaká aternativa ke kapse u kalhot je ideální? To přece všichni neustále nedrží přehrávač v ruce, ne? :) A náprsní kapsu v létě hledám jen těžko... :/
O to teď ale nejde, měla by to být "maličkost" se tomu nějak vyvarovat... Je to jen moje chyba a tu musím eliminovat.
Voza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alphi 26. 5. 2011 17:59

Pouzdro s klipem na kalhoty je fajn řešení.
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 26. 5. 2011 19:06

Chtěl bych sluchátka pro domácí poslech, v současné době z mobilního telefonu HTC Desire HD, ale myslím že by sluchátka měla ten mobil přežít, teď používám Sony MDR CD250 kupovaná někdy v roce 1993 tuším.
Nejspíš by to měla být uzavřená sluchátka abych poslechem v pozdních večerních hodinách nerušil vedle ležící manželku. Měla by být dostatečně citlivá, protože mi přijde že tenhle telefon moc výkonný výstup nemá. Poslouchám nejvíc elektronickou hudbu v mp3 a internetová rádia takže by asi nemělo cenu pořizovat dražší kousek přes nějakých 1000 - 1500kč.
myšpulín
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 26. 5. 2011 19:15

Akg k512 alebo ich pro verziu k77 ;-)
dazo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pHp 27. 5. 2011 14:14

myšpulín: ATH-T400, chceš-li využít horní limit

Voza: (budu se od teď často opakovat) VSONIC R02 PROII, chceš-li rabijátsko-bezpečnou variantu, tak zůstaň u KOSS (ovšem na úkor všeho ostatního)
pHp
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 27. 5. 2011 14:56

Vsonic můžu taky vřele doporučit.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 5. 2011 15:31

Děkuji zatím za rady, tyhle značky jsem vůbec neznal.
myšpulín
Junior

Odeslat příspěvekod lukas.ady 30. 5. 2011 11:22

Ahoj,
rozhoduju se mezi třemi špunty: Sennheiser CX300 II, Jays a-Jays Two a Sennheiser MM30i. Co jsem se tady docetl, tak CX300 a a-Jays Two jsou na tom asi podobne. Spis by me zajimalo srovnani s MM30, na ktere jsem nenasel zadne nazory. Mam Ipod Touch, takze me laka ovladani a mikrofon na sluchatkach. Na druhou stranu, pokud by MM30 byly po zvukove strance horsi nez ostatni dva modely, asi bych je nebral.
Co se tyka hudebnich zanru, tak posloucham prakticky vsechno, podle nalady.
Diky.
Lukas
lukas.ady
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slabouch 1. 6. 2011 00:00

Dobrý den,
Vybírám sluchátka do cca 1300Czk
Nechci nic nabasovaného, požaduji spíše vyrovnaný přednes.
Nejraději bych špuntová sluchátka.
Signál bude z PC/MP3 přehrávače
Sluchátka o kterých uvažuji:

SoundMAGIC PL50
VSONIC R02 PRO II
a-Jays 3

O sluchátkách ze zahraničí jsem ochotný uvažovat.
Slabouch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladi2004 1. 6. 2011 09:51

Ahoj, potreboval by som poradit s vyberom spuntov. Mali by sa cenou pohybovat max do 60€. Vacsinu casu na sluchatkach budem pocuvat Soundtracky/OST. Zatial mi padli do oka Sennheiser CX300 II a DENON AH-C452. Dakujem za rady :)
vladi2004
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků