Zesilovač dovoz z UK - výměna síťové zástrčky za EU typ

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod z77m 24. 8. 2011 18:12

Ahoj, koupil jsem v Anglii NAD 320Bee a potřeboval bych poradit, jak vyměnit síťovou zástrčku. U tohoto typu neni kabel vyndavací, ale napevno. Jde o to, jestli ho rozebrat a vyměnit komplet celý kabel, nebo říznout a vyměnit pouze zástrčku. Zajimalo by mě, jestli nějaká no name obyčejná z hobby marketu může negativně ovlivnit zvuk? Myslím že u téhle cenové kategorie zesilovače by neměl být problém. Nechce se mi utrácet tisíce za highend. Mohli byste kdyžtak napsat své zkušenosti, popř. hodit nějaký odkaz?
Diky Martin
z77m
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krovak_cze 24. 8. 2011 20:42

krovak_cze
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dusan 24. 8. 2011 21:52

Redukce je naprd, normalne bych koupil v nejakem baumarketu sitovou koncovku, uriznul stavajici a tu novou pridelal. Britanie je v pohode, to jsou jenom jinak zapojene draty, to receiver ci jinou spotrebni elektroniku z USA clovek nezapoji vubec.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slamka 25. 8. 2011 08:55

Zalezi ci tam mas platnu zaruku alebo nie a ak ano, ci si ju vies uplatnit.
Ak nemas zaruku, ries to ako Dusan.. Ak mas zaruku, ries to ako krovak.. :)
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 8. 2011 10:13

Rozhodně bych to řešil jinak, než "štípačkama". Jde totiž o to, jestli původní šňůra je dvoj-, nebo trojžílová. Nejideálnější myslím bude navštívit libovolný servis radio-TV a nechat si síťový přívodní kabel vyměnit za jiný s "českou" vidlicí - bude to stát nějakou stovku, ale nenaruší se tím izolační a bezpečnostní stav zesilovače. Bez znalosti zapojení přívodu v UK-verzi bych se raději do žádné výměny nepouštěl - hrozí když už ne přímo úraz elektrikou, tak možnost poškození přístroje při nesprávném zapojení. Redukce zástrčka UK - zásuvka EU je v takovém případě sice náhražkové, ale další schůdné řešení.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod z77m 25. 8. 2011 10:43

Díky za vaše názory. Záruka už neprobíhá. Mám v plánu ho dát k známému, který pracoval v elektro servisu, aby ho celkově prohlédl, vyčistil, takže rozebírat se bude tak jako tak.. Prozatím koupím tu redukci..
z77m
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PD 8. 3. 2013 18:10

Ahoj mám stejnej dotaz. Koupil jsem starší počítač s trafem zakončenej anglickou rozšroubovatelnou vidlicí. K tomu jsem koupil českou rozšroubovatelnou koncovku. Je při výměně potřeba si dávat na něco pozor? Nechal bych to udělat tátu, kterej běžně mění koncovky u prodlužovaček, ale nevim jestli to tahle lze udělat snadno. Ta anglická má kolíky popsaný L, N, E. Ten horní kolík bych hádal, že je uzemění jako díra na naší zástrčce. Díky
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 8. 3. 2013 18:56

L = fáze, N = pracovní nula, E = zem (Earth) - a ano, odpovídá to kolíku v našich zásuvkách. Na UK zástrčce by měl bejt o kousek delší než zbývající dva "kontaktní nože" - aby se ochranný vodič spojoval při zastrkování do zásuvky jako první.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod konecnyvopa 12. 3. 2013 13:56

Mám z UK CA Dacmagic a řeším to redukcí /ono to v případě trafa, na kterém je napevno vidlice do zásuvky UK jinak nejde/ žádný problém jsem za 1,5 roku nezaznamenal
Rotel RB-1552 + RC-1580, NAD, Yamaha, Audio Physic Classic, Triangle, Heco Celan GT 702, DALI, XAVIAN, USHER, CA DacMagic
konecnyvopa
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 12. 3. 2013 15:58

Pro adaptéry s pevnou vidlicí na škatulce by bylo řešením sehnat si anglickou zásuvku na kabel (prodlužovačku) a namontovat ji na kus kabelu s českou zástrčkou na druhým konci. Vznikne tak de facto kabelová redukce z jednoho systému zásuvek na druhej...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod artam 12. 3. 2013 16:57

Ekkarov navrh je asi najkorektnejsi.
Totiz v UK zastrcke byva integrovana aj poistka a UK pristroje potom nemusia vnutri na primari napajania mat poistku povinne. Ak je to u toho pristroja tak, ustipnutim a vymenou zastrcky by sa teda stal primar napajania nechraneny. Sice to beznej prevadzke nevadi, ale v pripade zavady znamena poistka castokrat zachranu pred vznikom tenkeho pruzku dymu nebiologickeho zapachu...
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tappaja 13. 3. 2013 23:04

Zdravim,
ano, v UK je pojistka soucasti vidlice, jejich posedlost jistenim je obdivuhodna :) Kazda zasuvka v baraku ma spinac, nektery maji jeste dalsi pojistku.

Vsechny pristroje, co jsem mel tady v UK rozebrany, maji pojistku i v pristroji jako kazdej jinej EU model, takze bych se toho nebal. Staci to fiknout a našroubovat ceskou zastrcku. Barvy jsou stejny.
tappaja
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků