Audio-Technica ATH-A900X

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Novio 10. 12. 2011 06:35

Dobrý den,

na jaře si budu stavět nový počítač a tentokrát bych rád i kvalitně pořešil zvuk, který jsem dřív zanedbával. Původně jsem se rozhodl pro sluchátka ATH-A700, pak jsem přešel k A900 a skončil u A900x, které by měli mít kvalitnější a odolnější náušníky aj. vylepšení. Nakupovat chci asi na ebayi z japonska, má je tam několik prodejců za cenu cca 5100,- tak myslím, že se to s poštovným i clem vyplatí. (mmch nevíte prosím, kolik přibližně dělá to clo?) Myslíte, že tyto sluchátka jsou dobrou koupí? Co jsem tak pročítal, tak zvukově by mi asi nejvíc vyhovovaly a líbí se mi i designem a pohodlím při nošení.

No na co jsem se chtěl zeptat: vůbec nemám představu, jakou zvukovou kartu k těmto sluchátkám pořídit, popř. bude potřeba ještě něco jiného přikoupit časem? Chci to hlavně na poslech a filmy, ale hry hraju taky dost. Pročítal jsem diskuze k různým zvukovkám a jsem z toho jelen.Můžete mi prosím dát tip na nějakou adekvátní? Přemýšlel jsem nad nějakou ze série ASUS Xonar, či možná raději nějakou od Creative právě kvůli EAX ve hrách, fakt nevím. Cenově bych se rád vešel do 4000,- max a rád bych k nim připojil 4.1 bedničky, což do Sound Blaster X-Fi Titanium HD asi nepůjde, pokud dobře chápu, když je dvoukanálová, ale zase bych se tím nenechal odradit, pokud by ta karta za to stála.

Díky moc za tipy a omlouvám se za absolutně amatérský dotaz.
Novio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 12. 2011 10:46

X-krat omielane, milionkrat vysvetlovane...
K sluchatkam sa nekupuje zvukova karta. Zvukove karty nie su primarne urcene na sluchadlovy posluch, preto aj ta kvalita vystupu je priemerna.
K sluchadlam sa kupuje DA prevodnik so sluchadlovym zosilovacom, kde je ta kvalita na inej urovni.
Tema o tychto zariadeniach tu je, v sekcii Dalsi zarizeni a komponenty. Svoj dotaz smeruj tam, tu sa riesia sluchadla. Resp. prestuduj si tam temy.
Inak tie sluchadla si si vybral dobre.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Novio 13. 12. 2011 13:25

Díky moc za vysvětlení, jak jsem psal, v této oblasti se vůbec neorientuju a tak jsem velmi zmatný. Právě když jsem si tady přečetl recenze k nějakým sluchátkám, tak tam byla často poznámka "kvalitní zvuková karta, či sluchátkový zesilovač podmínkou" a tak jsem si říkal, že pro začátek by mohla zvukovka kolem 4000,- jako SB X-Fi Titanium HD, či některý ASUS Xonar stačit, u nich se v recnzích píše, že mají solidní sluchátkový výstup, tak doufám že to postačí na nějaký měsíc, protože už tak mám rozpočet překročený : )

Jinak jestli jsem to pochopil, tak ty DA převodníky jsou určené spíš na poslech , popř. filmy, než na hraní her, kde příjdu o různé zvukové efekty, které karta podporuje, je to tak?

Popř. neměli by jste namátkou nějaké tipy na DA převodník k těmto sluchátkám? Projížděl jsem fórum a našel různé od 2-30 000,- tak nevím jaký a v jaké cenové kategorii by byl odpovídající.

Tak mě ještě napadlo, když jsem si původně chtěl pořídit A700 a pak objevil A900, přemýšlel jsem, jaký je v nich rozdíl. Co jsem z popisu vyčetl, tak by tam měl být jiný typ cívek, to skutečně udělá rozdíl v ceně 2000,- Kč, nebo tak jsou i jiné rozdíly?

Díky moc za info
Novio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 12. 2011 15:28

Davať 4000,- za zvukovu kartu je nezmysel, za tu cenu su už veľmi slušne DAC/AMPy, ktore su kvalitativne na vyššej urovni. U zvukovky sa plati za 5.1 zvuk, vstupy na mikrofon, huddobne nastroje atd., u DAC/AMPU hlavne za zvuk. Napr. Audinst (moje osobne odporučanie, za tu cenu je to fajn mašinka): http://www.k24.cz/search/cs/run/showPro ... ategory/1/, combo Fiio E7+E9: http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... bundle.htm, pri priškrtenom rozpočte napr. uDAC 2: http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... -udac2.htm či Fiio E10: http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... io-e10.htm. Pri kupe zo zahraničia sa toho najde podstatne viac (Zero, Matrix Cube, Yulong...). K tym prevodnikom potom v buducnosti nie je problem dokupiť samostatny sluchadlovy zosilovač, ktory tu kvalitu ešte posunie nahor. Ale ako som pisal, toto sa rieši inde.

Medzi A900 a A700 zvukovy rozdiel je, či je hodny rozdielu 2000 Kč, na to každy odpovie inak, je to subjektivne. Pre niekoho je ten kvalitativny posun tych peňazi hoden, pre ineho nie.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hergarok 13. 12. 2011 17:57

Ryan Giggs: Yulong ani náhodou, má tu jeden na úpravu a je to hrůza - úplná noční můra :-D Za 4000.- buď Audinst nebo ZERO.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 12. 2011 18:12

To som uviedol len ako priklad dalsich dacov, ktore mi narychlo napadli.
Yulong ma vic modelov, to su vsetky zle?
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hergarok 13. 12. 2011 18:20

To nevím, ale DAH1 ... hrozný šumící zdroj a všude keramické kondenzátory. Ostatní vypadají podle fotek na stejno. Nicméně mám potvrzeno, že DAH1 i D100 jsou horší než ZERO, takže YuLong bych nebral.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 12. 2011 19:32

To je jedno, ako som pisal vyššie, spomenul som len čo ma narychlo napadlo. Každopadne taky Audinst bude fajn.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vichor 14. 12. 2011 13:31

Dneska mi došly Sennheiser HD 598. Kámoš donese Fubar IV plus a Ultimate Ears Triple 10 (který jsem já blbec nechal někde v taxiku :) Zatím je (senny) poslouchám na zvukovce Asus Xonar slim (přehravač AIMP3- výstup ASIO 192kHz) a zní to vele dobře. Až to testnem, tak písnu. PS: Pokud si dobře pamatuju, tak když jsme před rokem porovnávali jeho Fubar IV plus a moji Xonarku s UltimateEary, tak se nám víc líbil zvuk ze zvukovky ;)
Vichor
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 14. 12. 2011 21:16

Protože Fubar je naprd. Za ty peníze nic moc.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vichor 15. 12. 2011 13:30

@Bína Prosím Tě, doporučíš nějaký zesík k těm 598? Projel jsem celý fórum a nevím :nenapadne Díky

-- 15. 12. 2011 13:39 --

@Novio ...k našemu "problému": Poslouchali jsme jen z jeho notebooku a na to Fubaru IV+ (přes USB, tj. 96kHz/24bit). První co musím říct je, že jsem byl překvapenej totální porážkou UltimatEarek Triple10 (vítěz 598-ky) /a to jsem je miloval/. Zvuk z Fubaru byl daleko detailnější, dynamičtejší (kopance do bicích byli super). Zvuk byl ale posazen (a teď už píši o 598čkách) dost vysoko, tj. zmizely (ale ne úplně) basy. To neznamená, že by je Fubar neuměl, ale muselo se mu pomoct na EQ a to pak byla bomba. Já sám jsem byl přesvědčen, že mi bude stačit zvukovka, ale sluchátkový zesík je jiný kafe...takže asi tak.
Vichor
Junior

Odeslat příspěvekod Novio 29. 1. 2012 01:39

Poněkud jsem na tohle téma zapomněl. Musím vám však poděkovat za to, že jste mi nasadily brouka do hlavy s tím DACem. Sluchátka mám asi týden doma spolu s Carat Topaz Signature, zatím zapojeným přes USB. Možná je tahle kombinace nevyvážená, ale co jsem četl, tak za ty prachy je to skvělá volba a snad mi postačí i k dalším sluchátkám, které si v budoucnu třebas pořídím. Jsou to první kvalitní sluchátka, které jsem kdy slyšel a tak je nedokážu řádně zhodnotit. Jen jsem věděl, že toužím po kvalitním zvuku a můžu říct, že jsem ho dostal.
Postahoval jsem spoustu FLAC materiálu a z většiny poslouchaných skladeb jsem opravdu nadšený, hlavně např. Apocalyptica, filmové soundtracky, či Carmina Burana od Carla Orffa získali naprosto nový rozměr, stejně tak i Santana, James Brown, Tool atd. se poslouchají móóóc dobře, ale trochu mě překvapil zvuk u některých mých oblíbených interpretů, např. trochu náročnější hudby od Deftones, taky u Marilyna Mansona, Nirvany aj. Prostě poslouchám skladbu, která mi zní bezchybně a když následuje jakákoliv skladba např. od Deftones, tak zní skokově jakoby zastřeně, v pozadí a tišeji - musím přidat volume. Nevím jestli je to nahrávkou, charakterem tohoto druhu hudby, či to někdo špatně převedl do Flacu. Ale předpokládám, že bude stačit porovnat FLAC s orig. CD puštěným ve foobaru z CD mechaniky ... ?
No zase jsem se zamotal do toho co píšu ... pardón.
Tedy ze sluchátek i Topazu jsem nadšený, i když nemám s čím srovnávat, dostal jsem to, co jsem +/- očekával. Sluchátka jsou úžasně pohodlná, i po dlouhé době poslechu u počítače je vůbec nevnímám, vypadají opravdu velmi vkusně a stylově, možná kdyby konstrukce nebyla z plastu, ale z magnezia, jako u AD700, vypadaly by luxusně, ale to je jen detail.
Tož tak je to.
Novio
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků