Panasonic G30 (Absolutna cierna)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Igor010 5. 1. 2012 11:39

Ahoj. Otazka pre majitelov Panasonicu G30. Aku mate ciernu na tejto TV ? Sledujem, prevazne 720p a 1080p filmy pomocou pripojenia cez hdmi kabel cez PC (Na grafickej karte mam prevodnik DVI na HDMI, pretoze nemam HDMI vystup) graficku mam Geforce GTX260 a skusal som aj nastavnie ako je Dynamicky rozsah v ovladacoch. Pri sledovani filmov sa mi ta cierna velmi nepozdava, mam pocit ako by "svietila". Od absolutnej ciernej som si predstavoval taky odtien ciernej ako je napriklad ram od TV, cize uplne tmavu bez naznakov osvetlenia. Vidiet je to hlavne ak sledujem nejaky film, ktory ma tmavsie sceny a nieje natoceny vo formate 16:9 ale su vidiet tie cierne pruhy. Skusal som rozne nastavenia, ale velmi sa to nezlepsilo.
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod nunacek0 5. 1. 2012 11:55

A co normální televizní program. Tam také ta černá není v pořádku?
nunacek0
Junior

Odeslat příspěvekod PCDaemon 5. 1. 2012 12:28

A kde sa vyskytuje absolutne cierna v realnom zivote, nebodaj vo filmoch? :-) Ak chces maximalnu ciernu, tak vystup z prehravaca musi byt nastaveny na uroven PC (0-255) a nie TV (16-235).
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor010 5. 1. 2012 12:44

Nebodaj by sa mohla absolutna cierna vyskytovat ak je orezany film vo formate 4:3, alebo ked je natoceny sirokouhlo po okrajoch, pri zaverecnych titulkoch, alebo ked sa meni scena vo filme a na dve sekundy nabehne cierny obraz ? Skus v realnom zivote dat ruku pred oci a zavriet ich, mozno uvidis absolutnu ciernu. :) A o tom, ze dynamicky rozsah som menil som uz pisal. A pri sledovani normalnej TV, je tam tiez stale vidiet, ze ta cierna troska svieti. Pytam sa pretoze plazma od Panasonicu deklaruje v podstate najlepsiu ciernu, ale nieje to ono ako som videl pri LCD Samsung ktory dokazal vypinat pixely. Dokonca este ked vypnem TV a je uplna tma vidiet nejaky cas ako obrazovka TV ziari.
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 1. 2012 12:55

LCD a dokaze vypinat pixely? Take by som chcel vidiet...
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Igor010 5. 1. 2012 13:20

Mozno to bola plazma. Ospravedlnujem sa :)
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 1. 2012 13:41

Plazmy od Samsungu čiernou na Panasonic nemaju. Určite nie modely za rovnaku cenu.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 5. 1. 2012 14:27

moze byt na plasma display panele /PDP/ cernejsia cierna , ako ked je panel /TV/ vypnuty ? viem, ze ked je scena s vysokym kontrastom napr.cierne auto na snehu, tak tu ciernu vnimame tmavsiu, ako vypnuty panel /TV/, ale teoreticky neni cierna na PDP vlastne vypnuty pixel , cize cast celeho panela ? potom by si realnu uroven maximalnej ciernej, aku dosahuje ten ktory model PDP /plati aj pre LCD s FULL LED podsvietenim s LOCAL DIMING techn./ videl najlepsie na vypnutom TV. mam dve PDP a jedna ma tmavsi display, ale taky cierny ako ram TV ho nema asi ziadna TV na svete, ale ako som uz pisal vyssie, vysoky kontrast spravi opticky ciernu cernejsou a moze sa blizit k odtienu cierneho ramu. igor, kup si TV s bielym ramom a uvidis krasnu ciernu.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 1. 2012 15:16

Na tych paneloch su vselijake filtre a podobne hovadiny, takze tmavost panelu vo vypnutom stave ako meritko nebral.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nunacek0 5. 1. 2012 15:23

To mi připadá jako reklama na prací prášek, kdy bílá bude bělejší. Podle mne pokud se budeme bavit o základní barvě a ne polotonech tak černá je černá a bílá bude bílou vždy. Pokud je něco šedé tak už je to jiná barva.Ale to jsem odbočil. Rodiče prozatím hrají na CRT televizi Panasonic poslední model , který stál 50tis a já ho kupoval jako doprodej za 20tis.
Obrazovka ve vypnutém stavu je šedá. Když jí zapnu a dojde na scénu ve tmě kažsý by si myslel, že je vypnutá. Totální tma srovnatelná s černou , které produkují kvalitní plazmy.
je rozhodně lepší než u mé LG50Pk750. O tom není pochyb. I moje plazma má stejnou barvu plochy ve vypnutém stavu jako CRT. To jen na osvětlení, že podání černé barvy závisí na barvě obrazovky ve vypnutém stavu. Bratr ten má LCD LG, které je ve vypnutém stavu totálně černé a při provozu je totálně šedé a nedoladím to ničím. tak si to přeberte, i když jsou to rozdílné technologie.
nunacek0
Junior

Odeslat příspěvekod starší 5. 1. 2012 15:29

ad. ryan : no dobre, ale neni cierna vytvarana vypnutim pixelov /PDP/ ? je podla teba vypnuty panel /TV/ inej farby ako zapnuty panel bez obrazu /teda cierny/?
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nunacek0 5. 1. 2012 15:40

Pokud vím tak plazma je tvořena komůrkami plněné vzácným plynem( většinou argonem) a tento se při změnách obrazu rozsvěcuje a zhasíná. Rychlost tohoto děje zpravidla hodnoceno jako zpoždění je ono pověstné 0,001 tím je zajištěn plynulý obraz.Pokud je obrazovka vypnutá tak a teď jen teoretizuji tak nedochází k aktivaci komůrek a tím pádem je vcelku jedno jakou má v tomto stavu barvu. Na druhou stranu třeba Panasonic před toto umístí další filtry, které mají tento jev pak v zapnutém stavu posílit a docílit větší dynamiky černé barvy. Ve vypnutém stavu pak mají obrazovku tmavší zásluhou těchto filtrů. Tyto mají dále snížit odrazivost od okolního světla. Ale možná píšu bludy. Je to můj názor.
nunacek0
Junior

Odeslat příspěvekod starší 5. 1. 2012 15:43

ad.nunacek: LCD panel je neustale podsvecovany /nemyslim LED LCD s LOCAL DIMING/ a kedze nedokaze 100 -percentne neprepustat svetlo , uplne cierny nebude.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nunacek0 5. 1. 2012 15:48

To je mi jasné , i když se některé dobré LCD s LED podsvícením plazmě dorovnají. Odpověď byla mířena spíše k problému se zobrazením černé u plazmy viz příspěvek výše.
nunacek0
Junior

Odeslat příspěvekod starší 5. 1. 2012 16:04

o.k.
starší
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků