Stereo Receiver + domace kino - pripojenie

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zajo_jz 29. 3. 2012 18:15

ďakujem velmi pekne za radu ešte by ma teda zaujimalo ktory reciever bude mať ten pre OUT aky potrebujem a zaroven bude najlacnejši.
PC -)
ALPHARD DA VINCI HF 8 DR -)
Harman Kardon HK 3490 -)
ALPHARD DA VINCI HE 8 SP -)
Wharfedale Diamond 10.6
Zajo_jz
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka L. 30. 3. 2012 15:23

několikrát tu padl výrok, že se kabely z AV receiveru přes konektory Pre out zapojí do stereo zesilovače, ale nikdo nezmínil ,na jaký vstup konktrétně - do Main in, nebo někam jinam ?
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xpow 30. 3. 2012 15:52

Nejlevnější plnohodnotný pre-out má myslím Yamaha 6 nebo 7ková řada. Ale laciný receiver=laciný zvuk, není lepší něco z druhé ruky?

Zapojení do main-in myslím vyřadí kvalitní předzesilovač ve sterezesíku a vše pak musí jít přes (méně kvalitní) předzesilovací část v AVR.
Zapojení do běžného rca-in zase přinese problémy s vyladěním systému, protože zvuk bude zkalibrován na určitou hlasitost a ta není na zesiovači zafixována. Některé dražší zesiovače např. CA 740, ale i jiné mají integrovány technické řešení tohoto problému, levnější zesilovače ne.
xpow
Junior

Odeslat příspěvekod xpow 1. 4. 2012 23:40

Nevím jestli to není off-topic (pokud jo, tak se omlouvám), ale docela by mě zajímalo, jestli někdo hraje na rec. pre-out-zesilovač main-in nebo podobně a jestli investice do lepšího koncového stupně něco přinesla. Docela se o tom hodně diskutuje, ale nikde jsem se nedočetl nějaké relevantní zkušenosti.
xpow
Junior

Odeslat příspěvekod Koothrappali 3. 4. 2012 08:16

Jirka L. píše:několikrát tu padl výrok, že se kabely z AV receiveru přes konektory Pre out zapojí do stereo zesilovače, ale nikdo nezmínil ,na jaký vstup konktrétně - do Main in, nebo někam jinam ?



rad by som sa tiez zapojil, nakolko riesim podobny problem a absolutne sa do toho nevyznam...

Momentalne mam zostavu KEF Q300 5.1 (4x Q300, 1x Q600c, 1x Q400b) + avr marantz sr5006 a planujem dokupit koncovy zosilnovac MARANTZ MM 7025. Popisal by mi niekto ako presne a cim najlepsie prepojim avr so zosikom? ako prepojim zosik s prednymi bednami cez biwire? je pripojeny subwoofer spravne? Ja si to predstavujem nejak takto


http://imageshack.us/photo/my-images/6/zapojenieupravene2.jpg/


za odpovede velmi pekne dakujem. keby sa niekomu chcelo tak by to mohol dokreslit do obrazka ako to ma vyzerat spravne :)

http://imageshack.us/photo/my-images/832/zapojenie.jpg/
Koothrappali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 3. 4. 2012 13:59

Jirka L. píše:několikrát tu padl výrok, že se kabely z AV receiveru přes konektory Pre out zapojí do stereo zesilovače, ale nikdo nezmínil ,na jaký vstup konktrétně - do Main in, nebo někam jinam ?
Toto je konkretne NAD C370 http://www.liniadzwieku.pl/images/produkty/1/185/K.JPG Tam je prepojene PRE OUT do MAIN IN. Ak to prepojenie das prec, mozes pouzit lubovolny predzosilnovac (v tomto pripade AVR). Z AVR PRE OUT to pripojis do MAIN IN a tym padom bude NAD C370 pouzity ako koncovy zosilnovac. Treba si ale uvedomit, ze tym padom ti nebude fungovat prepinanie vstupov na predzosilnovaci NAD, tak isto hlasitost budes riadit na AVR, nie na NADe. Dalsia vec - kvalitativne bude ten preamp na AVR urcite kompromisnejsi, ako v tom NADe. Takze celkovo prepojenie AVR + stereo zosilnovac ma podla mna viac much, ako sa na prvy pohlad zda.

Osobnu skusenost s tym ale nemam. Mozno ak pouzijes konkretne v tomto pripade vstup PRE OUT2, mozno ti zostane aj moznost pouzivat samotny predzosilnovac v NADe. Konkretne zapojenie zalezi od konkretneho pristroja. Ten NAD tam na vstup PRE OUT2 dokonca regulaciu hlahlasitosti, aby si to vedel nastavit vzhladom na hlasitost na pouzitom predzosilnovaci.

Cele to ale potom musis zladit aj vzhladom na center + zadne repro + sub. Dovolim si tvrdit, ze spravne nastavenie bude dost velky samanizmus.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xpow 3. 4. 2012 15:48

Škoda, že tu nemá nikdo zkušenost právě s připojením koncovéo zesilovače k AVR ve smyslu do jaké míry je to smysluplná investice. Je jasné, že tak špičkové kvality jako spojením kvalitního stereo před a koncového zesilovače se nedosáhne, ale zajímalo by mě jestli je to nějaký posun. Jestli při hudbě nebo dynamických scénách ve filmu má pak systém více šťávy apod.

Jinak bych předpokládal, že při napojení do main-in a tím vyřazení předzesilovače ve stereo zesilovači by mělo jít vše zkalibrovat přes AVR, a to jak automaticky nebo manuálně, koncový stupneň bude řízen z AVR, ale prakticky s tím zkušenost nemám.

Taky mi připadá, jestli není lepší připojit rovnou koncový zesilovač, když chci využívat koncový stupeň a ne integráč.

Pokud by cílem mělo být oddělení stereo a DK provozu, pak to je asi trochu šamanizmus, který ale dobře řeší kvalitní stereo zesilovače, které mají přímý vstup do koncové části, který nevypojí spojení s předzesilovačem (nap VINCENT). Ale to už je trochu o penězích, včetně toho, že to pak taky chce koupit ještě kvalitní zdroj sterea (CD, DAC apod.)
xpow
Junior

Odeslat příspěvekod velodyne1 4. 4. 2012 22:05

Podla mna cele je to zbytocne machrovanie :), vyrobcovia avr hovoria ze komplet pre-out je takym co nestaci vykon avr a takto xcu posilnit cely system pridanymi silnejsimi zosilovaci.
Kto xce kvalitnejsie stereo, nech postavi zvlast stereo+bedne ci uz v jednej alebo dalsej miestnosti. Tot vsetko cely problem.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xpow 5. 4. 2012 15:25

Já myslím, že každý kdo je trochu fanda, přemýšlí o nějakém zlepšení, ostatně o tom tyhle diskuzní fóra jsou. Proč bych měl mít v obýváku milión repráků apod? Fór je v tom, že když budeš chtít lepší receiver, tak to znamená jít tak do stroje 2 x dražšího a s tím si pak musíš koupit i 9 nebo jedenáct zesilovačů (v receiveru) i když jich stejně využiješ jenom 5/7 apod. Ta možnost zlepšit zvuk předních kanálů lepším koncovým zesilovačem se prostě nabízí a nemusí být nějak nákladná.
xpow
Junior

Odeslat příspěvekod velodyne1 5. 4. 2012 21:57

Dobre, ale ak niekto investuje do lepsieho koncaku, tak aj do lepsich prednych repro aby malo to vyznam, nie ze necha tie zo zlavneneho setu :shock: :D
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blazas 15. 4. 2012 17:52

Tak jsem teď pročítal tento topic a jde mi z toho trošku hlava kolem:-)

Můj příklad:

Stereo sestava Cambridge audio 640A + přehrávač 640C
AVR Denon 1909
Multimediální centrum eGreat r200s
xbox 360
TV Panasonic P46G30E
repro 5.0

Můžu zapojit xbox 360 a MMC přes HDMI do TV a pak z TV vést zvuk do AVR přes optický výstup, případně přes HDMI nebo cinche?

Zároveň hudbu z MMC chci poslouchat přes Stereo zesilovač 640A. Stačilo by zapojit MMC napřímo do 640C?

Chci, aby byl AVR připojený do 640A, protože chci, aby ty předky hrály právě přes stereo zesilovač? Je to možné v kombinaci s tímto AVR a stereo zesilovačem?

Posílám schéma. Trošku se tady tomu teď směju, protože to už je jak v nasa. :-D
Přílohy
schéma.jpg
blazas
Junior

Odeslat příspěvekod velodyne1 15. 4. 2012 19:48

Preco nedas XBOX a MMC do AVR s HDMI ?? a odtial do TV.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blazas 15. 4. 2012 20:05

Jasný, taky mě to napadlo, ale protože jsem v těchle věcech trošku tele, tak mě to napadlo složitěji, i když toto byla druhá varianta, která mě napadla.

Nicméně to přes pre-out z AVR do stereo zes. nedostanu (bez ztráty kvality zvuku), pže ten AVR nemá pre-out, jestli se nemýlím...:-(
blazas
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 15. 4. 2012 20:31

Best way je poslat signal z AVR přímo do stereo koncáku, ale musí na to mít vstupy, pokud ho cheš ještě používat na stereo, ale takových není mnoho. Anebo poslat signal z AVR do stereo preampu a pak do poweru. Jen tam je již dvojite volume, tedy nic moc.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blazas 15. 4. 2012 20:45

,,Anebo poslat signal z AVR do stereo preampu a pak do poweru''

Mohl bys mi toto trošku víc přiblížit? Asi moc nerozumím, jak toto funguje... :nenapadne
blazas
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků