Federmann, autor řady HQQF

Členové fóra se představují. Fotky a diskuze k vašim audio/video přístrojům.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2012 14:58

Zeby sa pripravoval doma na fandenie hokeju ? :D
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod šeďour 4. 5. 2012 15:14

Neni tak snadný vymejšlet pořád nový a nový teorie...nějakej čas to prostě zabere :pozor
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2012 15:15

ahoj šedivák co ta slubena uprava? bude z toho daco?
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 4. 5. 2012 17:21

Osobne mi tu jeho kydy nechybaju. Nahodou som dnes narazil na jeho odborny pohlad na koncak, ktory vlastnim (vyplul mi to google na jeho FEDOwebe). Dost zaujimave citanie - asi to cele rozpredam :hm
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2012 18:55

Ak uz na BV Audio dakto pluje tak to uz potom musi mat bud tromfove eso v rukave ,alebo.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 4. 5. 2012 18:56

Tak na BVaudio pluje vela ludi - to zas FEDO nie je sam :D
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2012 18:58

Nemaju dovod. Ak by som ho osobne nepocul tak to uznam no mal som tu česť.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 5. 2012 20:38

Náhodou Laco Bunta umí - možná nedělá spotřebku a věci "pro každýho", ale aspoň si za svým umí stát a nebojí se TO SVOJE prezentovat ve srovnání s výtvorem kohokoliv jinýho...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2012 21:04

No rozdiel je tu minimalne jeden a nie nepatrny a to ,ze p.Bunta "VIE"
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Federmann 5. 5. 2012 06:28

Federmann píše:
danhard píše:ještě nikdy třeba nebylo ukázáno chovaní v limitaci, třeba sin 10kHz +3dB nad limitací.

Daněčku, daněčku, můžete mi ukázat jediného světového výrobce, který u zesilovačů pro hudební účely něco podobného měří? To již můžete měřit odolnost 100m pod hladinou vody a pod. :idea:
Viděl jste někdy spektrum hudebního signálu, jak často a jestli vůbec se takové případy 10kHz +3dB nad limitací vyskytují? Tušíte vůbec jaká reproduktorová soustava by musela být připojena? Hudebních 400W v obdélníku snad 800W? a tolik by musel mít trvalé zatížení jen výškový reproduktor takové reproduktorové soustavy, tedy celkem nějakých 10-20kW?
Přesně pro takové jako jste vy je tam velmi důležitý ten V-U metr ....

danhard píše:Bigosi, co to je za urážku, když tě upozorním na do očí bijící hrubky, které jsou v každé tvé větě ?
Z Elektra jsem se ptal na konkrétní věci, které vycházejí třeba ze standardizovaných metod testování a ty jsi na nic jsi neodpověděl ???

EKKAR píše:
Bigos píše:Jen EDIT: ty limitace jsou blbost... nejsem blbej nechci si odpalit zesak...zbytečně ryskovat, když stejně to hudebně nemá smysl.
-- 2. 5. 2012 23:25 --
Já to také myslel tak jak píšete.. a naučte se číst text..také jsem psal otom, že to nemám vyzkoušené na 4R :-D Absolutně zbytečný přízpěvek.

Ryskovat si můžeš klidně co chceš - těch rysek se na ten zes vejde 6 půlek... Zkoušet zařízení na hranici nebo i za hranicí běžných provozních podmínek patří ke konstruktérské práci - jedině tak totiž jako autor zjistím, KAM AŽ MŮŽU ZA PROVOZU BEZ NEBEZPEČÍ PRO ZAŘÍZENÍ ZAJÍT -

kazzatel49 píše:Jakto že klamně, Cimrmane ? Tys u toho snad byl ? 28,2 V ef. je 200W do čtyř ohmů na libovolným kmitočtu, takže si takovýhle kecy vodpusť...že se ty tvý na tomhle kmitočtu rozsypou nebo z nich leze mramboroid, je tvůj problém a ne můj...
A nevoháněj se tady nějakejma mistrama, který chtějí tahat z třistapadesáwatovýho trafa šestnácet watů, to tady nikde nezaznělo, je to jen nějakej zkrat v tvý paranoidní kebuli...a máš-li to trafo z 330 ( když už si neumíš navrhnout svý ), máš na elytech 2x57VDC...a z tohohle napětí dostáváš 40V efektívních na výstupu, což by bylo těch 400W do čtyř ? Tak to můžeš povídat leda tak těm svejm snaživejm žáčkům, lháři prolhanej...takovej výkon to nedá, leda tak jednu milisekundu...kecáš jak zadel v noci...

Tak mám pocit, že někteří se nikdy nepřeklepnou v "i" "y", "s" "z" či něčem zcela jiném, ale přitom samotnému významu slov moc nerozumí, jinak si neumím představit, že by někdo v souladu s pravidly této části fóra, chtěl testovat jasně deklarovaný jmenovitý - trvalý výkon 50W při přetížení až na 800W což je cca 16násobné přetížení a některý z diskutujících to ještě považoval za standardní měření a testování! Na straně druhé nevědět co je hudební výkon sic jen na 1ms!? :idea:
Přesto si myslím, že tato část fóra je velmi důležitá a je velmi dobře vypovídající o tom zda někdo poslouchá pro něj opravdové Hi-Fi při trvalé limitaci +3bB již pod středním výkonem či naopak někdo preferuje, přebuditelnost či rezervu nad středním výkonem, v západních literaturách "světlou výšku", minimálně 20 a více dB! Ale t bychom se dostali od češtinářské do ryze technické roviny, pro kterou zde zjevně není žádný prostor, ne tak diskusní partner. :idea:
zde http://www.federmann.cz/index.php/nf-te ... vykon.html přidám ještě kousek kolem zvuku a zde http://www.federmann.cz/index.php/nf-te ... tosti.html ještě kousek kolem potřebné rezervy zisku a poměru středního a hudebního výkonu. :idea:
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod danhard 5. 5. 2012 10:20

Federmann píše:Technické parametry:
· Trvalý výkon 2x100W/8Ω.
· Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
· Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz, –3dB 4Hz÷200KHz.

Bigos píše:
Jaký je jmenovitý výkon do 4R ?
400W

Federmann píše:Proto se podívejme na uváděné technické parametry:
• Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
• Trvalý výkon 2x50W/8Ω (1x100W/8Ω).
• Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz/1W, –3dB 4Hz÷200KHz/1W.

Jmenovitý výkon, nominal power, průměrný trvalý výstupní výkon, continuos average sine wave power - základní udávaný a definovaně měřitelný parametr výkonového zesilovače se asi od Federmanna nedozvíme. Jednou je to 2x100W/8Ω, podruhé 2x50W/8Ω a jindy to bude zase jiná hodnota, kterou si zrovna vycucá z prstu.
A do 4Ω ten zesilovač neumí dávat trvalý výkon asi vůbec :roll:

Jiný názor je od jazykově retardovaného studenta s vyjímečným technickým nadáním - Bigose, který se jinde prezentuje jako jiří bardoděj. Ten zjevně nemá vůbec ánung, co pojem jmenovitý výkon znamená.

Zrovnatak nesmyslná je frekvenční charakteristika.
Tolerance 0dB je absolutní, nula je nula a takovou frekvenční charakteristiku nemá žádný zesilovač. Zesilovač který má -3dB/200kHz rozhodně nebude mít v pásmu do 100kHz zvlnění útlumu pod 0,1dB, spíše kolem 1dB a to 0 rozhodně není.
Kromtoho se podle obvyklých zvyklostí (norem) správně udává výkonová šířka pásma, tj. šířka pásma pro jmenovitý výkon.

Zcela hysterická reakce je na dotaz, jak se chová zesilovač při přebuzení, přičemž přebuzení není pro zesilovač chybový stav a je jedno, jestli budu takto chování testovat úmyslně s kontrolou, nebo jestli se to stane omylem, třeba rozpískáním zesilovače akustickou vazbou při nějaké produkci, nebo prostě když to někdo pořádně ohulí :-))

Všimněte si, že jsem se neptal na nějaké konkrétní výkony a nesmysly co Federmann spočítal, ale na to, co se stane při provozování zesilovače na jmenovitý výkon, nebo co se stane, když zesilovač přebudím.
Úplně mě stačí odpověď, že zabere nějaká dc ochrana (která zde trvale vypne zesilovač), nebo že odejde síťová pojistka, která vyžaduje technický zásah.
Zajímalo mě, za jak dlouho tyto "ochrany" zaberou, jelikož jestli zabírají okamžitě, tak je takový zesilovač na nějaké ozvučení, kde se počítá s deklarovaným výkonem, jaksi nepoužitelný.
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kazzatel49 5. 5. 2012 11:03

Federmann píše:Tak mám pocit, že někteří se nikdy nepřeklepnou v "i" "y", "s" "z" či něčem zcela jiném, ale přitom samotnému významu slov moc nerozumí, jinak si neumím představit, že by někdo v souladu s pravidly této části fóra, chtěl testovat jasně deklarovaný jmenovitý - trvalý výkon 50W při přetížení až na 800W což je cca 16násobné přetížení a některý z diskutujících to ještě považoval za standardní měření a testování! Na straně druhé nevědět co je hudební výkon sic jen na 1ms!? :idea:

Co to tady meleš Cimrmane ? Kdes to četl, dej sem odkaz, nebo stul pysk a stůj habacht...a s těma tvejma definicema výkonu si můžeš akorát...přečti si, co se tě ptá Danhard a odpověz...Já tvrdím, že deklarovanej hudební výkon z tohohle trafa nedostaneš ani omylem a jsem si tím setsakra jistej...prostě lžeš jako vždycky...
kazzatel49
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Federmann 5. 5. 2012 11:25

Federmann píše:
• Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
• Trvalý výkon 2x50W/8Ω (1x100W/8Ω).
• Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz/1W, –3dB 4Hz÷200KHz/1W.
• Proudové omezení 20A.
• Opožděné připojení hlavního napájení.
• Hlídání ss složky na výstupu, možno i teplot a dalších parametrů.
Odpojení napájení a rychlé vybití filtračních kapacit při poruše nebo opakované limitaci.
• Rozměry 400mm x440mm x140mm (120mm).
• Váha 18,3kg.
• Jištění 230V/T-1,6A.
• Vstupní citlivost pro 100W/4Ω, V-U metr 0dB nastavitelná 530mV÷1,4V.
• Prezence vypínatelný 0 ÷ +10dB/3,8kHz při rovné charakteristice.
• Basy 20Hz ±19dB, Výšky 20kHz ±20dB.
• V-U metry pro nastavení optimální úrovně signálu.
• Poslechově absolutně bezkonkurenční zesilovač !

http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... -hqqf.html

Jištění zesilovače je natolik inteligentní, že by takové "Mistrovské" snahy rychle zarazilo, jak je napsané v technických parametrech k HQQF, snaha o trvalé překračování výkonu - limitací je odměněna odpojením, stejně tak se zachová pojistka T1,6A, každý si může najít při jakých proudech a za jaký čas obvod odpojí.


Střední výkon 100W vytvoří při 100dB reproduktorových soustavách akustický tlak 120dB, což není zas tak málo při hudebním výkonu až 800W je to 129dB! Nejde zde však vůbec o výkony, tento zesilovač je Hi-Fi, což v překladu znamená vysoká věrnost a ta se v limitaci jaksi nekoná! Aby mohl být zesilovač označen za Hi-Fi, musí mít v první řadě extrémně malé zkreslení a obrovskou rezervu zisku nad středním výkonem! HQQF obé splňuje lépe než většina konkurenčních.

Pokud chcete zesilovač na různé, chlastačky, diskotéky či technoparty, kde je zdroj signálu často jen mobil, na kvalitě vám vůbec nezáleží, signál je v 99% času v limitaci a jediným měřítkem je kravál, pak je uvedené sestavení HQQF neúměrně drahé. Můžete koupit levnou plechovou skříň, dát menší aktivní chladič a výrazně větší transformátor a můžete poslouchat při 2x400W s přebuditelností 0dB!!!

Pro srovnání HQQF musíte hledat v kategorii jako je Mark Levinson, PASS LABS či MBL nebo KRELL a ne v kategorii DPA, BVA či ALDAX.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

a neopomíjejme také například

Obrázek
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 5. 2012 13:49

Nějak mi to srovnání pokulhává - například zrovna to s Aldaxem. Vidět to Sinclair, asi by mu k šlaku moc nechybělo a jeho slovník by určitě nevydejchalo víc lidí ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bína 5. 5. 2012 13:58

Pro srovnání HQQF musíte hledat v kategorii jako je Mark Levinson, PASS LABS či MBL nebo KRELL


A už to někdy někdo přímo porovnával a zjistil že se jim HQQF blíží, nebo jsou to opět jen vaše naivní sny?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků