3D TV LG 42LW4500 jaké multimediální centrum(přehrávač)?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Anysek1 9. 5. 2012 18:48

Ahoj, mám tuhle 3D TV asi půl roku a pořád si nemůžu "skvěle" prohlédnout 3D film (resp. efekt v něm). Pro přehrávání zatím používám externí disk Verbatim 500GB. 3D film vidím tak nějak rozdvojeně, někdy dokonce nejdou rozeznat ani obličeje (prostě žádný 3D efekt). Už jsem shlédla asi 8 3D filmů, prozkoumala různá nastavení, apod. Ale efekt pořád "žádný". Někdo mi napsal, že měl podobný problém a koupil si multimediální centrum a bylo to ok. Tak se chci zeptat, co si o tomto "názoru" myslíte, zda by to mohlo/mělo pomoci v přehrávání a rozdíl by byl znatelný.. ?

Pokud by tedy bylo multimediální centrum řešením, tak prosím o radu jaké? Sloužilo by hlavně na přehrávání 3D filmů, pak normálních filmů, pár blu-ray, atd. Cenově v rozmezích 2-3 tis. 3D TV má HDMI a USB výstup. Moc těm multimediálním centrům nerozumím, tak pak kdyžtak doupřesním.

Děkuji
Anysek1
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 9. 5. 2012 22:04

Myslím si, že ti žiadne MMC nepomôže.
Čo sú to za filmy, ktoré máš na tom HDD ? Sú to nejaké ripy 3D SBS ?

Možné problémy:
1/ rip originálneho filmu je urobený tak, že efekt je v keli. Mám nejaké takéto ripy a rozdiel proti originálnemu 3D blueray disku je neuveriteľný

2/ je známy na konkurečnom fore prípad tohto TV, kedy polarizačná folia obrazovky bola vadne nanesená. Presne rovnaké príznaky - rozmazané xichty, žiadny 3D efekt.
Skúška je veľmi jednoduchá - obrázok jpg z dvoch farieb, ktorý je potrebné na kľúči zastrčiť do USB a zobraziť. Potom pri voľbe 3D režimu "vedľa seba" a zavretí jednoho oka musí obrazovka celá červená, pri zmene oka zase zelená.
Na vadnej obrazovke bola horná časť oranžová - ani zelená ani červená.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kutil71 10. 5. 2012 07:20

Musíte především napsat co v 3D přehráváte. Já mám LG 32LW4500 a 3D filmy nejčastěji přehrávám ve formátu SBS (dva obrazy vedle sebe) přímo z HDD připojenému k USB televize. Zmáčknu tlačítko 3D na DO, vyberu formát SBS, potvrdím a nasadím brýle. 3D jede nádherně. Stejně bez problému mohu přehrávat 3D přes multimediální centrum LG, satelit nebo blueray. Je potřeba také zkontrolovat nastvení 3D obrazu, hlavně nepřehodit levý a pravý kanál. Pokud ani potom nedosáhnete výrazného prostorového efektu, jde asi o vadu TVP. Doufám, že nepřehráváte anaglyfické filmy.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 10. 5. 2012 08:45

To, že treba stlačiť tlačítko 3D na ovládači a vybrať správny formát a nasadiť brýlky som teda ani nepísal. Dúfam že chyba nie je v tomto :shock:
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anysek1 10. 5. 2012 15:58

Ahoj všem, začnu postupně.

Dagy2: Ano, jedná se o ripy 3D SBS. Ripy jsou od různých uploaderů, takže snad ne všechny budou na nic. Velikost těch 3D filmů je kolem 8-10 GB, slušná na 3D. Tvému návodu v bodě 2/ malinko nerozumím. Je jedno jaké 2 obrázky v jpg (nebo je na to nějaký speciální?:) a jakých 2 barev a na jakém klíči? :) A pak to porovnávání-to je bez 3D brýlí, tedy pouhým okem? Promiň, že jsem tak "natvrdlá", ale je to pro mě něco nového.
Nastavení 3D mám určitě správně, prozkoumané to mám už i odzadu :D Problém nebude zas tak "jednoduchý", už se v tom "rýpu" nějakou dobu. A začínám vážně přemýšlet, jestli to teda opravdu není v té polarizační fólii. Musím se přiznat, že TV je zakoupena na Aukru:/ a nakonec se z pana prodejce vyklubal "poloviční křivák". Dodnes mi neposlal ani záruční list.. Takže se bojím, že jsi trefil hlavičku na hřebíček :( Byla by oprava nákladná? (ještě teda nemám problém ověřen..)

Kutil71: Přehrávám tedy ripy 3D SBS. Samozřejmě, přesně stejně jako ty, postupuju při zapínání filmu, ale nic.. Nastavení mám taky v pořádku. A bohužel ani nevím, co jsou to "anaglyfické filmy", takže rovnou píšu, že je nepřehrávám :)

Děkuji Vám.
Anysek1
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 10. 5. 2012 19:50

urobíš si v PC hociaký obdlžnik ktorý bude mať pravú polovicu jednej farby a ľavú polovicu inej farby. Napr. červená/zelená, alebo biela / čierna. červená - zelená môže byť problém u niekho pretože tieto dve naoko úplne iné farby sú naopak blízko v svetelnom spektre a mnoho ľudí ich nerozoznáva! Môžeš teda vybrať aj modrú a červenú farbu.
nahraj na USB kľúč v jpg. zastrč do telky a zobraz. Uvidíš obrázok rozdelený na dve časti tak ako v PC.

teraz nasaď okuliare a zvol na TV 3D a obrázky vedľa seba.
televízor urobí to, čo má urobiť pri sledovaní 3D obrazu z formátu vedľa seba - t.j zasunie tie dve polovičky "do seba" tak, že každý druhý riadok svieti červene a riadky medzi tým zelene.

pri pozeraní cez polarizačné okuliare jedným okom uvidíš celú obrazovku zelenú - pretože okuliare a folia na obrazovke odfiltrujú pre jedno oko riadky s červenou farbou a pri výmene oka zase červenú.

Pokiaľ je polarizačná folia na obrazovke vadná ( u tohto modelu sa to stalo kolegovi s TVfreaku) tak neuvidíš konzistentnú zelenú a červenú ale rôzne fľakatú farbu s prelínajúcou sa "oranžovou". Tento jednoduchý test funguje veľmi dobre, vymyslel ho práve ten kolega s vadnou foliou. Tu vidíš ako to má vyzerať:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... 3D-v-praxi
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anysek1 11. 5. 2012 20:49

Dagy2, moc ti děkuji za radu a info. Určitě to hned po víkendu vyzkouším, ať konečně vím, na čem jsem :/..
Anysek1
Junior

Odeslat příspěvekod Anysek1 14. 5. 2012 18:51

Ahoj,
tak už jsem test z obrázky provedla. Ale vůbec z toho nejsem moudrá. Obrázek červeno-zelený je po nastavení ve 3D prostě žlutý a svislé-vodorovné pruhy jsou ve 3D prostě síť (na piškvorky). A z levého a pravého oka vidím naprosto to stejné. Nic ve stylu "Pytkinova testu"...
Anysek1
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 5. 2012 18:54

Možná blbá otázka, ale jakýma brýlema na to koukáš? :D
Mr.Semtex
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anysek1 14. 5. 2012 18:58

Já nevím, už mi přijde podivné úplně všechno :D
Brýly mám samozřejmě LG Cinema 3D http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/tv- ... G-F215.jsp
ale mám je z Aukra. Ale doufám, že tak rychle nejsou fejky?!!! :)
Anysek1
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků