Jaké repro + AV receiver (50000 Kč)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 8. 2012 02:46

DinosaurJr.: chtěl bych univerzální repro pro filmy + hudbu (většinou poslouchám rock a pop občas metal- ne nějaké vyloženě tvrdárny) a celkem mě láka na kvalitních bednách si poslechnout vážnou hudbu ale to jen sporadicky.Repro budou umístěny v obyváku o rozměrech 4x5m čtverečných. Chci aby mi poskytli čistý zvuk abych si připadal že moji oblíbení interpreti jsou v mém obýváku,aby to znělo tak jak to má, prostě z obyčejného poslechu hudby udělat neúnavnou radost a každodenní zážitek.
Zároveň to byli repro kvalitně zpracované za danou cenu. Né nějaké pozlátko co čerpe akorát z pověsti dané značky.....a přitom stojí za nic.

Chci rozhodně sloupy, ono je celkem problém najít repro s bassreflexem dopředu skoro vše je na bassreflex dozadu. Tak to nejspíš risknu a pujdu do těch KEF co mi doporučili lidé před tebou navíc mě zaujala ta konstrukce repráčku kde skoro není žádne zkreslení.

Ohledně sousedů mě by to bylo jedno, ale oni asi nebudou moc rádi :lol:, přesně jak tolerantní jsou nevím, protože jsem ještě kvalitní repro v životě neměl.

Je to cihlový barák

Otázky
1. Jelikož se bude jednat o univerzální reprosoustavu na filmy a hudbu s výhledem na delší dobu nechci jí za 2 roky obměňovat tak upřednostnuji 5.1

2. Zdroj po nejvíce hudba ve formátu Flac, nebo koncert na DVD a obrazu to budou MKV, Blu-ray + DVD....přehrávat na tom mp3, avi a podobné formáty atd by podle mě bylo barbarství :lol: .


Co se týká poslechu tak proto jsem zavítal i zde protože mám strach že vzhledem že jsem žádné kvalitní repro neměl tak by se mi zdali dobré i repro co za to nestojí a myslím si že mě zde diskutující navedli správným směrem ke KEF+ sub velodyne, ještě mě zaujali pro jejich robustnost:
ACOUSTIC ENERGY NEO set 5.0 V2
http://www.hifimarket.cz/acoustic-energ ... alnut-p140

+ k tomu jejich sub



ale jsem nakloněn spíš ke značce KEF+Velodyne.


Ber to tak že jsem člověk který chce kvalitu za dané peníze co si chce udělat radost a že nejsem audiofil co by hledal drobné chybičky. A kdyby mě Hifi chytlo tak bych měl na čem stavět dál.
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 8. 2012 04:55

Je to "lehce" nad limit, ale neda mi to se nezminit, pac je to velmi vyhodna cena:
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... ?katID=151
B&W jsou neutralni bedny, zahrajou vse, nic neprikraslujou. Sub by se dle potreby prikoupil casem. Problem ale je, ze takto zustalo na AVR jen 8tis. ^_^
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 28. 8. 2012 07:06

abych si připadal že moji oblíbení interpreti jsou v mém obýváku !
No a docílit toho, je v podání hudby jedno z nejtěžších. Na DK bude potřeba navýšit rozpočet nebo se zaměřit na stereo (nebo +2nd).

Je tu ten tzv. "kino efekt", o kterém se obecně ví a to, že kino za stovku nedosahuje ve stereu kvalit sterea za padesát tisíc. Sám jsem se o tom přesvědčil a tak nějak pořád provozuji obojí. Je to takový nekonečný vnitřní boj, který je hnán touhou, aby to kino konečně hrálo tak dobře jako to stereo. Hodně štěstí.

Zadní repro (doprovodné, efektové) bys měl mít taky správně umístěné s odstupem od stěny, tj. budeš na ně mít adekvátní místo ? Nebude lepší vynaložit finance do kvalitních předních ?
Co mám kamarády, tak nakonec AVR (i vcelku drahé) prodali a skončili u stereo, a ten co si nechal AVR tak ví, že kámošům to hraje lépe, ale on je spokojený. Měnit nehce . V tomhle se rad příliš nedočkáš. V zásadě ale vývoj u Stereo není tolik překotný jako u AVR, kde během 5-ti let můžeš očekávat rychlé zastarání. Za tvůj rozpočet lze sestavit kvalitní zdroj - (DAC) - pre - koncák - 2ks sloupy a k tomu kabeláž, něco si můžeš udělat DIY a něco z bazaru, a docílíš vysoké kvality. Nebo vše nové jak je to popsané v jednom z článků. Prý na normální poslech... stejně už jsi zabředl, protože "normální" člověk nevydá takovou částku za HiFi.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hexxisek 28. 8. 2012 11:41

Dinousaur: zase to tak nehrot, vsadim se že 95% lidi nemá to podle tebe správne umístení a jsou spokojený, zajímalo by me kolik lidi tady má bedny alespon s metrovým prostorem kolem sebe včetně zadních efektovech, stejnak to vetsina naplácne vedle gauče ke zdi a jsou spokojený...podle me to moc hrotís, pán není audiofil a nevypadá ze by si na to tezce potrpel, kdyby ano tak má uplne jiné pozadavky apod, on chce proste jen kvalitní domácí kino z kterýho si sedne na zadek a současne kdyz si pustí cd tak to bude hrát pro jeho potesení...nevidím duvod proc tahat nejakej bazar kdyz má moznost jít i treba na 70 000,- ja osobne bych si stímhle rozpoctem zadný 20let starý bedny z kdo ví kolikáty ruky nebral. Urcite je bez debat ze na poslech hudby je stereo lepsí a cenove lepsí nez domácí kino. Ale na druhou stranu kino na stereu neni nic extra, dá se to ale neni to ono. Urcite bych neplácal do vyberu nejaky dac, koncák a zustal jenom u sterea, sice by na tom byl lepe pri poslechu hudby ale v kine by na tom zas tak dobre nebyl..
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 8. 2012 11:54

DinosaurJr.:Zadní repro budou u zdi tak že tam chci rozhodně bassreflex v předu kdybych měl hodně prostoru tak si i dozadu koupim sloupy. Jelikož to bude i na filmy tak chci opravdu 5.1, sledování Blu-ray filmu ve stereo by asi nebylo uplně košér a nechci riskovat to že bych si nejdřív koupil stereo a postupně dokupoval a nahodou pak by se komponenty už doprodávali a já bych neměl komplet. Z bazaru to kupovat nechci nerozumím tomu tak dobře a navíc nikdy nevíš jak se k tomu předchozí majitel choval. Nezabředl protože tím že vývoj repro nejde moc dopředu tak to bude investice na 10-20 let a přitom budu mít každodenní radost max. časem bych koupil jiný receiver pokud by ten už fakt byl kus historie....ale pokud to hraje a stačí mi to aby to přehrálo to co potřebuju tak do té doby to budu užívat. Nejsem typ co by se hnal za novinkama jen proto že to ten přístroj obsahuje.

hexxisek: Přesně si mě odhadl s bazaru mám strach navíc to nechci co chvili přestavovat s tím co jsi napsal plně souhlasím a pod to bych se podepsal, přesně si mě přes net odhadl. :lol: díky moc

a navíc co bych maximálně v budoucnu udělal koupil nějaký dobrý blu-ray přehravač nebo plánuju stavbu HTPC+ nějaké malé bedničky a udělal z toho 7.1. To je vše nějaké zázračné upravy nečekejte jako např. uprava bytu pomalu v malé poslechové studío vážně ne.
Chci jen prostě sestavu 5.1 a AV receiver který je jednoduchý na obsluhu že si sám nastaví co je potřeba (minimálně než se ho naučím používat a budu schopen si ho nastavit sám, podle svých preferencí), stereo za takové prachy opravdu nechci. A důvod proč jsem vás požádal o rady je ten že si myslím že by mi všechno připadalo super i když by to super třeba nebylo a za své peníze bych mohl mít kvalitnější poslech.....prosím nesrovnávat stereo a 5.1.

Max pokud chcete radit tak sestavu 5.0 a receiver

sub už mám vybraný Velodyne EQ-Max 10 a jsem pevně rozhodnut.

Zatím to vede sestava od hexxisek- Kef Q serie+ Marantz.

Díky za pochopení a držte se prosím tématu když chce člověk sestavu 5.1 a vy mu začnete nabízet stereo tak to vypadá divně, tím se tě nechci DinosaurJr nějak dotknout tvé radi si vezmu taky k srdci ale myslím si že ještě jsem nedospěl názorově ani finančně na to abych měl stereo na poslech a druhou sestavu 5.1 na filmy a navíc na to nemám ani prostor.
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 28. 8. 2012 13:17

Ty KEF Q100 maji tusim bassreflex dopredu co se tyce zadnich kanalovek, jinak u tech zadnich beden ten bassreflex neni az tak dulezitej, podle me..prece jen ty efektovyky u vetsiny filmu az tak na bass nejedou, u tech prednich to muze byt uz horsi ale jak rikam...koukni se po galerii tady, vetsina to nema metr a hraje jim to k jejich spokojenosti...to ze by to melo byt je sic pravda..ale pokud nemas proste jen nejakou mistnost s timto urcenim tak to moc nejde...
Kdybys nazactku napsal chci co nejlepsi poslech hudby tak jednoznacne souhlasim s Dinousaurem, ale v tomto pripade bych to az tak do extremu nehnal...
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 8. 2012 14:16

Nechci to hrotit chci něco univerzálního prostě audio šílenec nikdy nebudu. Myslím si že ty KEFY by mi udělali dobrou službu.
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 8. 2012 15:24

hexxisek: a co říkaš na tyhle http://www.studiospalicek.cz/bw-600-cinema-2-set jsou to ty co postnul Petr Luňák...ve srovnání s KEF řadou Q s čím bych byl na tom líp.
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 28. 8. 2012 15:54

Ty se mi taky libí, ale někdo říka že B&W potřebují pořádnej zdroj, pan Lunák je ma tuším že na 809 Onkyo, nevim jak by si snemi poradil ten Marantz, ale myslím ze by nebyl problem. Urcitě stojí taky za zvazení, ale poslech by ti rekl víc...
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek44 28. 8. 2012 16:45

B-W + Marantz :shock: jakpak to asi bude hrát,vypadá to na mazec 8-D
Marek44
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 8. 2012 18:28

Tak jinak co byste si vybrali z těch dvou značek B-W nebo KEF, samozdřejmě že mám vyhlídnuté už studio kde by měli prodávat oba dva tyto typy jen se bojím že se ani tam nerozhodnu......onkyo bych asi nechtěl četl jsem že jednu dobu trpěli na přehřívání......navíc onkyo na mě působí jako spotřební el, mezi receivry vidím ho prostě všude i v obchodech co z hifi nemaj moc společného tak že bych raději vzal Marantz nebo Yamahu. Není někde recenze na tyto B-W
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 28. 8. 2012 18:41

Onkyo mozná působí "levně" ale jsou to fajn stroje, alespon ty vyšší modely, nabízejí dobre pomer cena/výbava. Ten Marantz co máš ale vybraný bude v pohode. Do studia zajdi, mozná se bojíš ze se nerozhodnes, ale neboj, vem sebou nejake filmy, cd a poradne si ty bedny naposlouchej, verim ze rozdil mezi nimi bude a ty si vyberes co ti bude blíž :-) říkam poslech ti dá o hodně víc než polemizování na internetu.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek44 28. 8. 2012 18:49

mas nádherný problém :mrgreen: KEF nebo B+W kolik lidí má takové starosti. :shock:
osobně jsem šel do Yamaha neboť Marantz vypadá jako bojler na teplou vodu s tím kulatým displejem 8-D ale ted bych šel do Marantze 8-P .Jak píše výše kolega je to potřeba poslechnout :!:
Ale OBOJE repro jsou skvělé :love:
Marek44
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 8. 2012 19:18

Marek44: vzhled receivru opravdu neřeším spíš mí jde o to jak to bude s tím hrát co to umí a jestli je to kvalitní což marantz bude splňovat.

A vidím že nejsem sám kdo tuhle dvojku řeší

http://www.whathifi.com/forum/home-cine ... f-q-series
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 28. 8. 2012 20:17

"...abych si připadal že moji oblíbení interpreti jsou v mém obýváku !" proto jsem psal o
STEREO - a odpovídal na tvoji ot. z posledního odstavce v prvním příspěvku. Do té doby k tomu nikdo nic neměl. No já se snažím získat co nejvíce muziky za vydané $$. Myslel jsem, že hledáš Spitzen Klasse. Ale asi to moc hrotím (jak píšte). 8-P

A proč nechceš AVR Deneon, který pokrývá celou šíři od běžných až po skutečně špičkové modely ?
http://receivers.findthebest.com/compar ... AVR-2312CI

A ještě něco k subwoofer Velodyne (super !) - na filmy výborný (pokud jsou tedy kvalitně nahraný a nemají ořezaný nízké frekvence) a na muziku vynikající.
http://www.audioholics.com/reviews/spea ... subwoofers
V pokoji ti to bude při muzice příjemně brumlat, ale v okolí se bude linout brmwóóóummm nebo třeba ´dupc duba ´dupc ap. Ale co na to sousedi ? Jak často a do kolika hodin budou tolerantní ?

Měl jsem 2x12" i když ne tak kvalitní a doma ok, ale v okolí to bylo "tak trochu" slyšet...
viewtopic.php?f=1711&t=1164248&start=0&st=0&sk=t&sd=a
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků