PS3 SLIM vs. top Bluray přehrávače

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 27. 8. 2012 17:15

hexxisek: pointa je v digitalnim prenosu dat, jak jsem drive v diskusi avizoval. Oba screenshoty jsou z ps3, rozdil je pouze v tom, jak jsem zmenil obrazovy profil v AV receiveru. A to jsem se jeste krotil. Cili pokud nekdo napriklad bude tvrdit, ze BD prehravac "A" ma sytejsi barvy, nebo vyssi kontrast, nebo prokreslenejsi stiny, nebo vyssi obrysovou ostrost, tak je to pouze rozdil v obrazovem profilu a prehravac "B" lze nastavit na stejny obrazovy profil.
Ve zkratce: pokud ma Oppo defaultne (ciste hypoteticky!) vyssi kontrast, no tak si lze uplne jednoduse nastavit v AV receiveru (ci az primo v zobrazovaci) u vystupu z ps3 vyssi kontrast. To same plati i pro obrysovou ostrost a dalsi parametry, nebot, znovu opakuju, jedna se o DIGITALNI prenos dat. Neco mi ale napovida, ze zdejsi porovnavaci tohle moc dobre vedi (a nebo jim to posleze docvaklo), proto se nenapadne jakoby odmceli a samozrejme se od nich zadnych porovnani ani nedockam :)
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hexxisek 27. 8. 2012 17:28

aha, abych to nejak shrnul, pokud nekdo nechce br,dvd a cd v jednom stím ze chce audiofilní kvalitu stereo poslechu, tak je vlastne zbytecne dávat 35 klacku za Oppo (pop 20 za slabsí model)....nebo se pletu? =)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 27. 8. 2012 18:06

Opetovne strhavas diskusi na jinou, tvou vlastni cestu. Osvezim ti pamet:

Michal006 píše:Zajmal by mě jestli bude nejaký rozdíl (Audio/Video) ,když bych pořídíl nejaky top přehrávač typu Oppo nebo levnejc např Marantz ...
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hexxisek 27. 8. 2012 18:16

Proč bych to strhával na jinou cestu :-D z poslednich príspevku je patrne, ze video rozdíl tam byt muze, ale nakonec ho muzes upravit tak ze dosahnes i na ps3 stejne kvality. Presne tak jsem to pochopyl z tvýho príspevku.
Tudiz asi jediný rozdíl v levnejsích br vs oppo bude v reprodukci stereo hudby, kde by melo být oppo výrazne lepsí, mozna na urovni stredních cd prehravacu. Jinak si tu cenu neumím vysvetlit.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jirkamichalek1 27. 8. 2012 18:35

http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/te ... eich.shtml
Digitální data která lezou z jednoho přístroje nejsou identická jako digitální data která lezou z druhého přístoje a od toho tu je měření. To je jediná možnost objektivního porovnání.
Já jsem mluvil o přístrojích , které mám, znám je a tudíž je můžu subjektivně porovnat a proto jsem psal o Oppo BDP-95EU a ne o Oppo BDP-85 a o Sony PS3 Fat a né slim. Jinak laboratorní měření u PS3 Fat hodnotily výstup HDMI jako hodně špatný. Jinak obraz u PS3 jako slabší hodnotí v pohybu a ne staticky, takže fotka zapauzovaného filmu prohnaného přes nějaký receiver, focená bůhví čím a zobrazená na bůhví čem nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Nikomu Oppo nevnucuju a neříkám, že je to nejlepší přehrávač na světě. Snad nejsi tak hloupej, že tohle nepochopíš Petře.
Tímto končím s příspěvky v tomto tématu. :-]
Jirkamichalek1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neis 27. 8. 2012 19:14

Nic ve zlém pánové, ale obyčejná fotka mi toho řekne mnohem více, než nějaké "měření" Bůh ví čeho. Ale jen tak mimochodem zcela bez rýpaní jen ze zvědavosti, jak můžou být digitální výstupy jiné? Z mého laického pohledu je divné, že se digitál chová jako analog, to si tam zařízení nějaké 1 a 0 vymyslí, nebo jak to je ?
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkamichalek1 27. 8. 2012 19:55

Ony se ty 1 a 0 trošku poztrácejí, trošku i dopočítají. Ona už ta optická mechanika nepřečte všechno jak má, pak elektronika a každej výsledek je jinej. Slyšel jsi někdy o testování schopnosti čtení optických mechanik? Dále jsou tam vibrace, optika, rušení atd. Proto jsou High end zařízení tak drahá a těžká, kvůli použitým součástkám, odolnosti vůči vibracím, stínění a odrušení, nákladům na vývoj. Je to sice digitál, ale pořád je to jenom fyzika. Stalo se ti,že u digitálního vysílání jsi měl hezký obraz, pak najednou začal kostičkovat a pak třeba úplně vypadl? To je úplně stejný. :-)
Jirkamichalek1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hexxisek 27. 8. 2012 20:23

SZ od Odara
3 kliky do googla a

The 983 is the flagship model of Oppo and uses the same excellent audio circuitry of the 980 and 981. For video upscaling it uses VRS™ by Anchor Bay Video Processing. This is the currently the state of the art video processor generally used in DVD players costing 2000$ or more. I use a 983, and I can assure you the video output is just superb.

Stale si niekto mysli, ze signal z bluray ide priamo do TV a pred transportom cez HDMI sa nespracovava? Zas nejaky mudrak mudruje na nesmrtelnosou chrusta a vie *****. A navyse - aj CD je digital a je ***** rozdiel, ktore ako hra.

A kludne ma do toho prispevku odcituj. Nemam s tym problem.

Nemohu ti odepsat do zpráv, prý to máš zakazane, tak to postnu sem
Už aby ti zrusili ban Odare, tvý nazory tady kolikrát byly jedny z těch duveryhodnejších a smysluplnějších. Osobně jsem handrkování o posuzovaní kvality obrazu podle fotek vzdal, nehodlám vtom pokracovat, nemám nic proti panu Lunákovi, vtomto mám ale jiný názor. A nakonec nedokazu zkousnout ze by prehravac za 35 klacku hral stejne jako ps3 za 5 a cela high endovost Oppa spočívala jenom vtom že je to ještě ktomu dobrý cd prehravač..
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 27. 8. 2012 22:42

hexxisek: proc strhavas? Protoze reagujes mimo tema. Proto jsem ti zopakoval tazateluv dotaz, na zaklade ktereho tu vedu diskusi. Tazatele nezajima, jak Oppo prehrava CD, tazatele zajima, kdyz uz ti to tedy musim prelozit, jaky je rozdil v BD playbacku.

"takže fotka zapauzovaného filmu prohnaného přes nějaký receiver, focená bůhví čím a zobrazená na bůhví čem nemá žádnou vypovídací hodnotu."

...bla bla bla. Hlavne to nezapomenout nejak vokecat, ze ano :roll: :oboze
Tady mas trhany neostry pohyb (je to na tebe dost rychle?), hlavne si to video nezapomen pustit na "buhvi cem" :D

http://www.youtube.com/watch?v=qduTwCX0fqM

Mel jsem stazeny BD rip Avatara v 1080p (jenom ukazku), cili to byla data na pevnem disku. Pak tu mam origos Avatara na BD, tedy na optickem mediu, kde pri cteni dochazi k onomu strasnemu mnozstvi chyb, jak jsem se tu ted docetl a svete div se, zadny propad v kvalite na optickem mediu nebyl. Dalsi zazrak? :-))

PS: docela by mne zajimalo, kolik zdejsich diskutujicich slyselo CD playback ze slimky v upsamplu (176.4 kHz) s bitmappingem po HDMI. Budu daleko od pravdy kdyz reknu, ze nikdo?

Pozdravuj Odara a ze vzkazuju, ze pri BD playbacku k zadnemu upscalu rozliseni nedochazi, takze je Oppu ten uzasnej "VRS™" cip na BD playback na dve veci, vlastne na tri...ta treti je zvyseni ceny 8-)
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hexxisek 28. 8. 2012 06:46

"Zajmal by mě jestli bude nejaký rozdíl (Audio/Video)"....cd jsem tak zminil, tam bude rozdíl v audiu asi největší, ale copak u filmu neni audio stopa?
Jinak fajn ze uz se zlepsujeme, pomalu zacíname kvalitu obrazu usuzovat podle videa na youtube, treba se casem dostaneme k tomu skutecnemu dojmu. Mimoto ja osobně na 42" plazme nepoznám ze 2 metru co je 720p bluray rip a co 1080p rip...divil bych se kdybys poznal rozdíl full hd br ripu a full bluray %-)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 8. 2012 14:01

Neni rip jako rip, pokud neni vysoky datovy tok, tak to poznat na 106" uhlopricce je, stejne tak je rozeznatelny rozdil mezi 720p a 1080p.
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 8. 2012 18:34

Jelikoz mi nejde odeslat Odarovi PM, budu reagovat zde:

Odesláno: 28. 8. 2012 18:43
od Odar
Pozdravuj Odara a ze vzkazuju, ze pri BD playbacku k zadnemu upscalu rozliseni nedochazi
To je samozrejme v poriadku a nikto sa s Vami neprie. Odporucam Vam prestudovat si odkaz nizsie. Potom (mozno) pochopite, ze sirite na fore bludy ;)
http://www.hometheaterhifi.com/secrets- ... ction.html
Nech sa dari.


-Nikdo se se mnou nepre, ale je tu argumentovano cipem pro upscale DVD...
-Sirim bludy, ale nikdo neni ochotny udelat detinsky snadne prime srovnani, aby me "bludy" behem okamziku vyvratil...
-Sirim bludy, ale na CNET.com zadny rozdil v BD playbacku nevidi, hmmm...

EDIT:
Odar pise:
Keby je to tak, ako si predstavujete Vy, tak na prehravanie BD by ste nepotrebovali prehravac, ale v kazdej dnesnej TV by bola sachta, kde by ste zasunuli BD placku a rovno z nej by putovali surove data do TV a ten by ich len zobrazil. Je to podobne, ako pri spracovani audia D/A prevodnikom.

Prirovnavat ryze digitalni prenos dat k D/A prevodniku, tak na tohle uz jsem teda kratkej :)
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 8. 2012 21:55

Odar pise:
"To prirovnanie k D/A prevodniku je na mieste, akurat to chce trochu nadhlad."

Ano, srovnavat digitalni prenos s konverzi do analogu, to chce skutecne mimoradny "nadhled".
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pDm. 28. 8. 2012 22:57

proboha, nechápu nad čím se hádáte...

K různýmu čtení na různejch mechanikách: Pokud je médium nepoškozený a mechanika v pořádku tak jsou výstupní data z jakýkoliv mechaniky stejný! Pokud je disk šráblej, tak se "chybně" načtený data buď opravej díky samoopravnýmu kódování (opět stejný data všude) nebo se přejede disk znova a zkusí se to nanovo, pokud to ani po několika opakování nepřečte, tak vzniká rozdíl třebas zamrznutí I framu na obrazovce po několik vteřin podle scény a použitý komprese.

Pak už se signál jen dékóduje v DSP a posílá paketově přes HDMI, tady opět při přímým zpracování (bez úprav barev atp.) žádnej rozdíl v přijatejch datech nebude, maximálně se při zarušenym přenosu pošle ten paket znova.

Pokud ovšem potřebujeme jakoukoliv úpravu obrazu, ať už jsou to titulky nebo vylepšení kontrastu tak budou lézt z každýho přehrávače bitově jiný data. Nevím jestli to nějakej z dnešních přehrávačů umí, ale dobře implementovaný superresolution by mohlo docela hezky zlepšit dojem na velkejch obrazovkách a takovej přehrávač by stál za koupi.

Takže ve výsledku maj obě strany svým způsobem pravdu :)
pDm.
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 29. 8. 2012 06:43

"Pokud je médium nepoškozený a mechanika v pořádku tak jsou výstupní data z jakýkoliv mechaniky stejný!"

Opravdu ?? :-)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků