Smart TV vs. MMC vs. HTPC

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dagy2 4. 9. 2012 08:11

otázka uhlopriečky - to že "nemáme problém" je tvoja vec. Poznám ľudí, ktorí vôbec nemajú TV ba ani elektriku a tiež nemajú problém. My sme ti povedali svoj názor.
Mal som CRT 86cm uhlopriečku. Pri 16:9 formáte alebo dokonca filmoch 21:9 bol v strede pásik obrazu. Na 55" som si zvykol za týždeň. Môj pôvodný zámer bol ale aj tak 60÷65" len bohužiaľ sa LG nerobia.

otázka 4/ nebola na teba, lemming
myslím, že rozdiel tam nie je vo funkčnosti žiadny, skôr otázka kam to chce výrobca zaradiť.

k tvojej voľbe - na vedľajšom fóre sa rieši LM660 a zdá sa, že LG urobil od roku 2011 krok k horšej kvalite. minuloročnému LW650s zodpovedá tohto ročná 7-ková rada.

to že niečo je 2012 vôbec nič nehovorí o kompatibilite s formátmi a o tom že by viac formátov bolo prehrateľných. Takto výrobcovia TV zjavne nefungujú.
Stiahni si zo stránky LG návod - sú tam v plnom znení - a máš tam všetky podporované formáty vymenované. Tak to bolo aspoň u LG v roku 2011.

DLNA už som ti písal, že záleží na viacerých faktoroch:
- implementácia DLNA do konkrétnej telky
- použitý server DLNA. Inak sa správa MiniDLNA, NERO, twonky aj keď bežia na tom istom hardware a s tou istou telkou. U mňa napr. twonky niektoré filmy neprehrá. U iného kolegu, ktorý má iný NAS twonky zožerie úplne všetko. TV máme rovnaké.
- použitý formát (mkv totiž nie je vždy mkv)
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dusan 4. 9. 2012 08:18

Osobne bych se vyprdnul na HTPC a dal prednost viceucelove krabicce. Provozuji HTPC uz mnoho let, ale s dnesni nabidkou multimedialnich krabicek uz bych do toho znovu neinvestoval. Ano, je to univerzalni, ale zaroven velmi problematicke reseni vhodne tak pro nekoho koho udrzba pocitacovych tamagotchi vyslovene bavi.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lemming 4. 9. 2012 08:44

Dagy2: Díky, ta 42LM620s má docela dobré recenze, koukal jsem i na nějaké zahraniční, jediné, co má prý slabší je zvuk.

Dusan: To máme stejný pohled :) Jenže znáš nějakou víceúčelovou krabku, která nemá problémy s firmware? Co jsem zkoumal, tak prakticky u každé si lidi stěžují na pomalost, sekání, nekompatibilitu...
lemming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 9. 2012 08:55

S takym pritupom si ale nikdy nevyberies. Cim multifunkcnejsie zariadenie, tym viac moznych problemov. A je jedno co za krabica to je, ci je to tv, pc, mmc... Vzdy je to o rieseni problemov.

Inak ak si vies vybrat tv, tak je vec uzavreta. Viacucelove krabicky sa riesia v inej sekcii tohoto fora. Tam si mozes vela nastudovat a zalozit vlastnu temu.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dusan 4. 9. 2012 09:36

lemming píše:Dusan: To máme stejný pohled :) Jenže znáš nějakou víceúčelovou krabku, která nemá problémy s firmware? Co jsem zkoumal, tak prakticky u každé si lidi stěžují na pomalost, sekání, nekompatibilitu...


Nektere jsou lepsi nektere horsi, ale vybrat se da. Samozrejme nekompatibilita s nejakym nesikovne udelanym video souborem muze byt vzdycky tomu se neda zabranit. Realne ta krabicka je take HTPC s Linuxem, ale velkou vyhodou je ze ten firmware je usity na miru konkretnimu HW krabicky, tudiz odpadaji problemy s ovladaci, coz je pod linuxem vecny problem. Zakoupenim krabicky ziskas profesionalni team, ktery Linux odladil specialne pro tvoji konfiguraci, u vlastniho kompu si to musis delat sam a to je casto beh na dlouhou trat.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slamka 4. 9. 2012 09:48

Dusan píše:u vlastniho kompu si to musis delat sam a to je casto beh na dlouhou trat.

Nie je pravda, staci pouzit XBMC a vybavene.. Moje HTPC fici uz rok bez akejkolvek zmeny a prehralo vsetko co som mu dal prehrat s plnou podporou vsetkych formatov zvukov, titulkov, atd...
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 4. 9. 2012 09:51

Ale nahravanie by som v HTPC riesit nechcel. Nepouzivam to, nechcem to, ale ked som cosi na forach zacal pre info citat - oci sa mi krizili :mrgreen: HTPC sam mam.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Slamka 4. 9. 2012 09:53

To je pravda, ja v HTPC nenahravam, na to mam TV s USB nahravanim.. :)
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dusan 4. 9. 2012 12:53

Odar píše:Ale nahravanie by som v HTPC riesit nechcel. Nepouzivam to, nechcem to, ale ked som cosi na forach zacal pre info citat - oci sa mi krizili :mrgreen: HTPC sam mam.


Paradoxni je, ze nahravani respektive obecne podpora digitalniho TV tuneru je to jedine co poradne funguje ve Windows Media Center, coz je jinak kvalitou az usmevna aplikace, ale televizni cast maji poresenou nejlepe ze vsech. Rozbehat nektere TV tunery v Linuxu je docela zabava pro silne nervy.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 4. 9. 2012 13:21

lemming začal by som takto:
1/ výber TV (uhlopriečka, matná/lesklá obrazovka, LCD/plazmové blikadlo)
2/ kúpa TV, pripjenie k anténe (písal si LM660s ? tá má satelitný tuner, vieš o tom? uvažuješ to použiť?)

3/ nahrávanie DVB-T -> rieši TV, aj keď samozrejme obmedzenie je "nahrávam len to čo pozerám", to je dúfam jasné

4/ prehrávanie multimédií -> začal by som s USB HDD priamo do TV.
Napr. u LG je pomerne široké portfolio čo tá telka prehrá.
DLNA -> hm, ak máš všetko v NTB tvojom a manželky, načo ešte NAS? Ale ak NAS, potom taký, ktorý zvláda DLNA server. Ušetríš za bežiaci PC.
vyskúšať DLNA servre.

Ak to bude obmedzujúce na formáty, ktoré máš a chceš používať tak potom by som sa zaoberal MMC krabičkou.
HDMI portov má už dnes každá TV dosť tak s tým dodatočný problém nebude
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lemming 4. 9. 2012 13:31

Dagy2: Tak nějak je můj plán.

1) +/- vybráno mám

2) Že má satelitní tuner vím, jestli to využiju nevím - teoreticky by v koaxu co je protažený naší řadovkou "nějaký" měl být i signál z paraboly, co je u společné antény, ale zatím jsem to neřešil, satelit moc nepotřebuju.

3) Přesně tak

4) USB HDD u TV dělá zbytečně bordel. Navíc NAS už mám (DNS-323), tak zkusím udělat DLNA server z něho. Je to mnohem pohodlnější, než pořád přetahovat videa z počítače na počítač. Když už běžící počítač, tak je jednodušší vzít NTB a prostě ho připojit k té TV, než na něm dělat DLNA server.

S tím MMC to vidím stejně, prostě vyzkoušet tu TV co jsem vybral a uvidíme...
lemming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemming 5. 9. 2012 23:01

Kdyby někoho zajímalo, jak to dopadlo:

Měl jsem vybranou LG 42LM620s, šli jsme se do Datartu na ni mrknout. Úhlopříčka byla +/- OK, ale měla jiný podstavec a až tak se nám nelíbila.

Navíc, kus vedle měli nějakého 37" Samsunga (z hlavy nevím typ, asi za 13k). Ten nám příšel velikostně taky OK, vypadal designově líp a hlavně měl znatelně lepší obraz - takový přirozenější (na televizích běželo nějaké full hd demo). Půjčil jsem si ovladač od té LG. Obraz jsem sice znatelně vylepšil, ale pořád nebyl tak pěkný jako na Samsungu vedle a nebylo to úhlopříčkou - kus vedle byl jiný Samsung, asi 47" a měl obraz podobně dobrý.

Ten 37" Samsung ale neměl D-SUB vstup, takže nepřipadal v úvahu a podobný s D-SUBem neměli. Tak jsem se rozhodl, že objednám jinde UE37D6570, který vypadal, že designově bude stejný a doufal jsem, že bude mít i dobrý obraz.

UE37D6570 jsem dnes dovezl domů a zapojil, s následujícími poznatky:

1) K obrazu nemám připomínek. Nemám sice přímé porovnání s LG, ale líbí se mi.

2) Úhlopříčka je tak akorát. Respektive, mohla by být i 42", byl by větší obraz, ale zase by TV byla už na hranici snesitelnosti "krávovitosti". 37" perfektně zapadá velikostí do pokoje a obraz je velikostí (malostí) ještě snesitelný. Ideální kompromis by byla asi 40", ale tam nebyl moc dostupný televizor splňující požadavky.

3) 37D6570 má slabý DVB-T tuner :( Veřejnoprávní multiplex jede OK, ale ten druhý se chytí jen občas a i když ano, tak jen kostičkuje a nic. Přitom z našeho současného set top boxu jdou v pohodě oba multiplexy. Je fakt, že ta kabeláž od společné antény je taková divoká - zkusím ji překontrolovat, třeba se to zlepší, v nejhorším dám vlastní anténu. Prozatím jedu přes starý set top box připojený k TV přes scart.

4) Přehrávání filmů z DNS-323 funguje OK, přehrávání titulků bohužel nefunguje vůbec, ani když jsem upgradoval DNS na nejnovější firmware :(

5) Udělal jsem dobře, že jsem trval na D-SUB, i když to poněkud omezilo výběr. Takhle co nepřehrajeme přímo můžeme přehrát z NTB (malý Acer Aspire One). Dál se dá TV použít jako příležitostný velký monitor k tomu NTB - i přes ten D-SUB to jede bez problémů ve FullHD rozlišení a obraz je OK.

Aktuálně zkusím pořešit ten druhý multiplex, MMC asi v brzké době kupovat nebudu a budu to řešit notebookem. Možná za pár let...
lemming
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 9. 2012 06:58

2) len tak pre uplnost, Samsung ani 42" tv nerobi, iba 40".
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 6. 9. 2012 13:34

Já vím že je škaredé smát se cizímu neštěstí, ale kura nejdřív tady týden vybíráš, necháš si poradit, vybereš a potom po jedné návštěvě obchodu koupíš TV místo 42" jenom 37" a navíc 90% věcí co jsi chtěl tak nefunkčních nebo nepoužitelných.. Heh.. :D
Mr.Semtex
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tapdancer 9. 9. 2012 22:22

Tu 37´´ bych spíš viděl jako TV do kuchyně na zprávy ale dejme tomu, proti gustu, žádný dišputát. Ale člověk, co žene do FULL HD TV obraz přes scart z externího STB ale v prodejně porovnává obraz LG a SAMSUNGU (rozdíl u obdobného modelu znám) - je to tak maximálně +- 10%, mě opravdu dostává :shock:

Jinak pro přehrávání veškerého obrazu doporučím http://www.alza.cz/egreat-eg-r200s-pro-d302871.htm , mám jeho starší verzi a za 3 roky se mi nikdy nestalo, že by cokoli nepřehrál, nebo se kousnul.
tapdancer
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků