Cosmic Ears- Levné customy ze Švédska

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 13. 9. 2012 11:40

Trh s customy se nám poslední dobou velmi rozrůstá, ale jsou to samé extra drahé modely. Naštěstí teď přichází tato nová firmička, nabízející customy za výrazně přívětivější ceny. Navíc je to švédská firma, tedy žádné clo či dph.

http://cosmicears.com/

Jejich produktová řada je na první pohled velmi matoucí, ale pokusím se tady rozepsat všechny možnosti co nabízí.

Obrázek

Pure, nejlevnější model za cenu 65 liber(cca 2000) nabízí dynamický měnič, obyčejný nevyměnitelný kabel vedený dolů a medium velikost customů(k tomu více na konci příspěvku). Nabasovanější model, dost necitlivý, spousta přehrávačů může mít problém je vůbec rozehrát dostatečně nahlas.

Pure - varianta plus. Za 85 liber (2600) dostanete customy s jedním tlakovým měničem. Neutrálnější model, výrazně jednodušeji vybuditelný, pletený kabel jako od Westone, UE, JH. V ostatních aspektech stejný jako Pure.

Sport za 75 liber(2300). Stejný dynamický měnič jako Pure, ale full velikost a kabel výměnný vedený horem.
Sport - varianta plus za 95 liber (2900). Stejný tlakový měnič jako Pure plus, ale full velikost a kabel(kvalitnější pletený) výměnný vedený horem.

Sport a Pure jsou dostupné jen ve fialové barvě a s černým kablem.

HY3 za 190 liber( 5800), vrcholový hybridní model model s dvěma tlakovými a jedním dynamickým měničem. Full velikost, výměnný pletený kabel vedený horem. Dostupné zase jen ve fialové, ale můžete si vybrat barvu kabelu :)

A nakonec model Flex, u kterého je asi milion možností osazení. Základní cena 65 liber
Velikost Full, medium či micro(za micro se připlácí 15 liber).
V základu dynamický měnič.

Za variantu s jedním tlakovým se připlácí 15 liber.

Za příplatek 30 liber dostanete dvojtý tlakový měnič, analytický a detailní zvuk.

Za příplatek 80 liber dostanete dva tlakové měniče, trochu teplejší, dynamičtější a detailnější zvuk než dvojitý měnič.

Za příplatek 120 liber dostanete tři tlakové měniče. Bohužel jsem nikde nezjistil zda v dvou či tří pásmovém použití.

Za příplatek 90 liber dostanete hybridní design s jedním dynamickým a jedním tlakovým měničem.

Za příplatek 130 liber dostanete hybridní design s dvěma tlakovými a jedním dynamickým měničem.(stejné jako model HY3)

Volit se dá i kabel, normální dolů je v základu, za kabel od apple sluchátek připlatíte 10 liber, za kvalitní výměnný pletený kabel vedený horem(teda jasně nejlepší varianta) připlatíte 15 liber. A za dalších 15 liber se dá udělat zapuštěný vstup kabelu, jako má Ultimate ears.
Dá se volit i barva, za červenou, modrou či růžovou se připlácí 10 liber, v základní ceně je fialová.

Jako nejlepší varianta se jeví varinta za 210 liber(6400), tři tlakové měniče, zapuštěný výměnný kabel vedený za uchem, fialová barva.

Shrnutí

Nejvíce určitě upoutá model HY3, za 5800 hybridní třípásmový hybrid, to se jen tak nevidí. Netrpělivě vyhlížím nějaké zkušenosti ze světa.

Nejvyšší výbava flexu(triple BA) je za 6400 pořád skvělá koupě.

Sport za 2300 je skvělá volba pro méně náročné konzumenty, protože kombinují perfektní usazení, výměnný kabel a nejspíše ucházející zvuk.

Obrázek

Tady na obrázku je porovnání velikostí, dle mých zkušeností bych volil full size, v uchu prostě sedí nejlépe. Micro velikost vyrábí i jiné firmy, jsou doporučované pro použití pod helmami a podobně, pro normální nošení ale nejspíše úplně zbytečné.

Poštovné je velmi příjemných 15 liber
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod šeďour 13. 9. 2012 13:17

Švédská firma ? ...tak, to je pro mě zajímavý.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chockel 13. 9. 2012 14:02

hmm ak by vyšla nejaka pozitivna recka na tie HYR3 tak by sa do nich oplatilo ísť... tá cená je až podozrivo nízka
chockel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 13. 9. 2012 16:49

Cena je hodně slušná, láká mě to zkusit.
Naopak poštovné 15GBP mi nepřijde jako příjemné, ale spíš jako lehce nehorázné - po EU je běžná cena za zásilku této velikosti a váhy tak třetinová :-( Celková cena je pořád ale slušná, tak to lze zkousnout, nicméně chválit je za to je trochu zvláštní.

Co mi ale není moc jasné je proces objednání a přípravy odlitku. Zmiňují tam cosi o dodání nějaké sady pro "domorobo", ale co to vlastně stojí jsem prostě nenašel. Mimochodem velké tři odkazy na titulce končí všechny "Details coming soon", stránka s popisem přípravy odlitku mi přijde nedokončená atd. Tohle ve mě budí jistou nedůvěru - přijde mi to jako teprve rozjíždějící se firmička. No uvidíme, až se objeví nějaké recenze a ideálně to zkusí někdo z ČR, najde se dobrovolník? :-)))
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mumuk 13. 9. 2012 20:44

Ten kit na odlitky je asi "Impression kit" za 15£, který je možno zakoupit, když si vybíráš možnosti potom co dáš u sluchátek Buy (aspoň si to myslím, kdyžtak mě opravte)
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 13. 9. 2012 23:52

Tomashr: Tak třeba takový Earsonic z Francie má poštovné 40 Euro, Spiral Ears z Polska 35 Euro, teda mezi výrobci customů opravdu považuji 15 liber za pohodovou cenu.

Sadu by si fakt v současnosti objednal jen blbec, průměrný ušař udělá odlitky o pár tříd líp.

Web je nový, ale dle mých informací je to zavedená firma, která se ale prozatím jen zaměřovala na lokální švédský trh.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod tomashr 14. 9. 2012 08:26

Jasně, já beru ceny v relaci k tomu, kolik platíš při "normálním nákupu". Třeba zrovna z Polska mi asi před dvěma týdny přišel balíček asi tak podobné velikosti a ceny jako by byla ta sluchátka s poštovným 2EUR, podobný z Německa za 5EUR. To, že si někdo troufne napařit v rámci EU 35EUR je bohužel asi spíš obrazem jisté "oraženosti" výrobců této specifické komodity :-(

S těmi odlitky jsem to tak nějak čekal, děkuji za potvrzení.

Takže asi opravdu zbývá jen čekat na nějaké testy :-)
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 14. 9. 2012 13:39

Ako nahrada Koss Porta Pro do prace sa mi to pozdava. Podla ceny sa da naozaj vybrat.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 14. 9. 2012 15:27

Dik za tip Bina. Brat hra vo Svedsku hokej, tak si da jedny spravit.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 14. 9. 2012 20:13

K tomu proč jsou tak levné: nenabízejí kupu barev, žádné laserování či potiskování, nemusí mít tedy zbytečné drahé stroje a tak ušetří.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Saske 14. 9. 2012 23:04

Ty HY3... hmm :). Tesim se na nejake informace o nich :).
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 27. 10. 2012 21:35

Tak první člověk se stal majitelem hybridního modelu. zatím to vypadá na ne úplně vyvážená sluchátka, která nabízejí skvělý bas. Ale zvuk jako celek zaostává za top universály v podobě Heir 4Ai

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 12. 11. 2012 18:23

Dvě novinky ke Cosmic Ears:

Hybridní model teď bude dostupný ve dvou variantách.

HY3 bude nová verze nabízející méně zvýrazněný bas.
Současný hybrdi se přejmenuje na HY3XB, kde bude ponechán dost zvýrazněný bas

A dnes se představil nový model BA4 - 4 měničový, 4 pásmový model. Cena okolo 8 tisíc, dostupnost v únoru.

Více info ve videu
http://cosmicears.com/wp-content/upload ... 1/BA4A.mov

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod vica1 3. 1. 2013 19:29

Novinky od Cosmic Ears pre rok 2013.Vyzera to naozaj dobre :-)

http://www.cosmicears.com/newsletter/CE ... 130101.pdf
vica1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 13. 3. 2013 15:55

Spuštěná nová verze webu s novými produkty. http://www.cosmicears.com/

Trochu se změnila nabídka a ceny, nejlevnější model je teď za talkový měnič 150$, s výměnným kabelem vedeným za ucho.

Novinkami jsou čtyřměnič za 410$ a pětiměnič za 485$.

Šestiměnič bude až později, spíš až ke konci roku. Cena cca 550$. Hybrid s 4BA a 1 DD taky až někdy v průběhu roku.

Nová je placená služba pre-fit, pošlou vám vyrobené skořepiny na odzkoušení a až pokud budou sedět, tak se do nich osadí měniče. Nápad zajímavý, ale nevím proč si rovnou neobjednat customy a když nebudou sedět, tak je poslat na refit.

Bína
Sluchátkový recenzent