Tak je tu výsledek, doufám netrpělivě očekávaného testu, přívodního síťového kabelu Van Den Hul M.C. The Mainsstream Hybrid, versus obyčejný síťový PCkabel.
Kabel k testu laskavě zapůjčil Odar, víceméně mě k testu i dokopal, neboť z mojí přirozené lenosti, bych se k němu těžko sám rozhodnul.
Na začátku musím upřesnit, že se počítám mezi tzv. kabeloskeptiky, neboť nerozumím důvodu, proč by měl dvoumetrový síťový přívodní kabel, jakkoliv ovlivňovat zvuk připojeného zařízení.
Na různých hifistických fórech, proběhly celkem vášnivé diskuze o funkčnosti, či nefunkčnosti takových kabelů a jejich přínosu ve zvuku.Výsledek těchto debat je většinou nerozhodný, majitelé kabelů tvrdí, že vliv kabelu je slyšitelný, technicky založení diskutéři jsou znechuceni.
Tvrzení o funkčnosti, nejsou nikde podložena žádnými vyjimečnými technickými parametry, žádným měřením.Údajné měření, které měl provést PMA se ukázalo jen nevěrohodnou marketingovou bublinou.
Tolik úvod a teď ktomu, jak samotné testování proběhlo.
Kabel mi přišel poštou, úhledně zabalený do reklamních letáků.Reklama na letácích se netýkala kabelů, tak jsem je vyhodil do tříděného odpadu.
V sobotu dopoledne ke mě domů přišel Kocmeister a testování mohlo začít.
Koc si sednul doprostřed, tak, aby byl v poslechové rovině, já jsem seděl mírně z boku, abych mohl pohodlně vstávat a přehazovat kabely.Síťové kabely jsem měnil pouze u DACu, kde podle mě mají případnou šanci ovlivnit vznikající zvuk po zpracování v D/A převodníku.