Allshare přes LAN

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod evlo 28. 12. 2011 03:39

Tak DLNA vubec pouziva snad i uplne jiny protokol nez udp a tcp-it, snad i primo upnp.

Zadne allshare, dikybohu, neexistuje, je to standardni dlna, jen samsung, resp. jeho technicka podpora tvrdi, ze ne, no, jsou sami proti sobe, ze.
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yco_ 28. 12. 2011 07:03

Čau,

mám ešte dve otázky.

1. Mám dva fyzické disky, na ktorých sú rovnaké názvy adresárov, napr.: E:\Video\Film, D:\Video\Film. AllShare v Samsung TV mi ukazuje Video, Video, čo je ok. Ale už mi neukazuje oba filmy, ale len jeden a navyše som zatiaľ neprišiel na to, ako si vyberá, z ktorej zložky ten film nazdieľa? Aby som bol presnejší, vidím, že je to napr. len z D disku, ale nechápem prečo?
Je to nejakou vlastnosťou DLNA? (Napr. že neprepisujem prvý zápis, ktorý som našiel? To by som pochopil.) Ale predsa len sú to dva rôzne disky (a aj keby boli iba logické), takže aj cesty k nim nie sú identické...

2. Aký užívateľský účet používa AllShare pre prístup k zdieľaným zložkám vo Windows -e? Účet Everyone, ktorý som zatiaľ nastavil, by som radšej zúžil... Úplne najlepšie by bolo, keby sa mi k niektorým filmom - nevhodným pre deti - napr. Hra o tróny, deti nedostali, ale ja áno. Keď som vo Windows -och nastavil v zabezpečení iba môj účet, TV mi nevidel filmy.

Vďaka za odpovede.
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod evlo 28. 12. 2011 12:07

1. to by dlna umet melo, minimalne to je to 100% resitelne dlna serverem s knihovnou, ale jak pisu dve slozky "video" by melo jit v dlna zobrazit vedle sebe.
Tady uz se dostavas do radnych sracek, ale - distribuce obsahu mezi fyzickymi disky je na windows resitelna jedine pomoci DFS, jakekoliv jine reseni je nekompletni (pak existuji jeste draha hardwarova reseni a do tech uz nevidim (nemyslim samozrejme nas) ).
2. Everyone neni ucet, a uz vubec nejde zrusit. DLNA nic jako rodicovskou kontrolu neumoznuje (alespon jsem to nikde nevidel implementovano pokud ano).
Je me docela divne proc tahas do allshare windows prava. Netusim jako co bezi allshare service na pc, takze pokud jsi nastavil prava pouze sobe allshare bezi treba jaki dement\allshare, tak to funguje jak ma.
Naposledy upravil evlo dne 28. 12. 2011 16:10, celkově upraveno 2
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yco_ 28. 12. 2011 12:37

@evlo

1. ako vravím, obe zložky Video vidím, ale v každej je rovnaký obsah z disku D. skúsim to premenovať, keď to bude možné. verím, že to môže pomôcť.
2. ak by som vedel, ako presne funguje DLNA, nepýtal by som sa tu na fóre. Oprávnenie EveryOne (sorry, nie účet) nemusí byť implementované a predsa to bude bežať, ak má oprávnenie ten ktorý užívateľ/ program/ služba pre čítanie. ak je DLNA službou, ako píšeš, viem sa na to pozrieť bližšie. ak je to "iba protokol", musím vedieť, akým užívateľom/ službou je reprezentovaný...
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod evlo 28. 12. 2011 16:05

Melo by to byt skutecne tak, ze by melo skutecne stacit aby mel na cteni souboru pravo ucet pod kterym bezi dlna server. Typu ji to na neco jako dementik\local service - nejspis to bude v videt kdyz se podivas do services.msc, ale neznam aplikaci pro sdileni allshare na windows, a ani nechci poznat :) .
Pisu "melo by", protoze nekdo urcite vymyslel i nejakou zvracenou implementaci a treba to byl i samsung :)
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yco_ 31. 12. 2011 14:43

Ahojte, premenoval som zložky a odinštaloval AllShare, takže mi zostal len PC Share a zatiaľ to beží. Oprávnenia si po-študujem, keď bude viac času "na hranie". Vďaka.
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod Radas1989 28. 12. 2012 09:43

Caute chci se zeptat mam dase rict podobny problem akorat trosku jiny pouzivam AllShare program co jsem stahnul primo na strance samsungu ale muj problem je takovi ze kdyz ten program otevru a chci tam dat slozku s filmem tak se to tam sice obevy ta slozka aji ostatni podslozky ze tam jsou ale nevidim v tom programu ze tam jsou vsechny podslozky jsou prazdne TV ten server AllShra vidi aji ty slozky ale nevidi ty soubory ktere jsem dal sdilet zkousel jsem vypnuti firevalu ale bez vyysledne diky pomoste :-)
Radas1989
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 28. 12. 2012 10:09

To je česky nebo slovensky?
Samsung těch softů má několik.Tady je natavení pro PC Share Manager
http://www.youtube.com/watch?v=12yVAHgjk38
Pokud máš jiný,tak video návod není problém najít.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radas1989 28. 12. 2012 10:12

Pouzivam ten program
http://www.samsung.com/global/allshare/pcsw/
A on mi ten program fungoval ale jak jsem zmenil Windows tak od te doby mi to proste nereaguje nevidim ty soubory jak v tom programu tak ani v TV jen ty soubory tam nejsou
Radas1989
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yco_ 28. 12. 2012 10:14

@Radas1989

Mal som ten istý problém s All share. Na podpore Samsung -u mi s tým nevedeli pomôcť, preto používam PC share manager, ktorý beží v pohode.
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod Radas1989 28. 12. 2012 10:15

OK tak hned ted to vyzkousim ale zajimave je to ze mi ten program normalne fungoval to mne prave zarazi natom ale diky jdu hned zkusit
;-)

-- 28. 12. 2012 11:27 --

Ja to nechapu ono to vaze funguje strasne vam moc dekuju konecne muzu pouste filmy ve formatu MKV. normalne diky moc!!!! 8-P
Radas1989
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yco_ 28. 12. 2012 10:35

Užite si to... ;)

Inak, sranda, ako toto vlákno stále ožije po Vianociach... ;)
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod mmilo 26. 1. 2013 08:05

Zdravim, neviete mi poradit?
Mne stale vypisuje ked chcem zaregistrovat pc do allshare ze overovanie adresy MAC pocitaca zlyhalo. U vyrobcu si overte ci je MAC adresa sietovej karty platna.... neviete mi stymto poradirt?
mmilo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hugo12317 17. 2. 2013 14:36

Asi nezbyde fakt nic jiného než nainstalovat jen Eset Antivirus (bez firewallu) připojení přes All share k notebooku jednou de a jednou zase ne, k mému obsahu v PC se nedostanu vůbec. Ve smart security 6 vse povoleno, nastaveno na sdileni, pouzivam interaktivni rezim takze pridavam pravidla a nic skusim restart a pak de smartka6 do pryc :-] :'(
Hugo12317
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků