kamera full HD nebo bez, jaký PC? prosím o rady

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod katiehol22 5. 11. 2012 17:40

Dobrý den,
je mi jasný, že neradi radíte uplným blbcům :) ale já se fakt snažila si nastudovat o nové kameře co nejvíc a teĎ jsem z toho dost zmatená.
Chtěla bych kameru na oslavy, narozeniny a děti, takže nic závratného. Všude jsem četla že lepší je HD nebo full HD kamera a pak jsem četla několik diskuzí, že stačí třeba i bez, protože zpracování videí na PC je pak náročnější atd... Tak teď fakt nevím.
Mám vybrané dva Panasoniky a Samsunga,
http://digitalni-kamery.heureka.cz/srov ... mclipboard
ikdyž samsung ten se mi spíš jen líbí, ale po technické stránce je lepší panasonic. SOustředila jsem se na ohniskovou vzdálenost, to vím že je celkem důležité, pak na to Ful HD a na nahrávání AVCHD, ale teď nevím jestli mé PC to pak vůbec zvládne zpracovat, a to je moje první otázka, koupila jsem si nové PC, ale stačí to??
Procesor:
Intel Celeron G540T s frekvencí 2,1 GHz
2 MB L3 Cache
2 jádra, 2 thready
Max TDP: 35 W

Operační paměť:
1x 2 GB DDR3
Maximálně 8 GB ve 2 slotech

Grafická karta:
Intel HD Graphics

Pevný disk:
500 GB
7200 RPM

Optická mechanika:
DVD SuperMulti

Multimédia:
High Definition Audio

Komunikace:
Ethernet 10/100 Mbps

Rozhraní:
1x VGA
1x DVI-D
6x USB 2.0
1x RJ-45
1x Sluchátka, mikrofon
1x Čtečka paměťových karet 6v1

Zdroj:
65 W

Rozměry:
165 x 355 x 382 mm

Hmotnost:
5,54 kg

Operační systém:
Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit

mám si raději vybrat kameru bez HD. Kameru chci tak do 5 tisíc, takže žádná sláva. Myslela jsem ale že si koupím třeba full HD, a protože zatím je stejně budu dávat na DVD, kde to nemá už tu k valitu říkám si nevadí, třeba za pár roků se dostanu k tomu, že to už budu dávat někde kde takvalita bude zachovaná, takže jako full HD pro budoucnost a proto že televizu už mám HD ready a ráda bych tam přehrávala. nebo koupit bez full HD a počátat s tím že za pět let koupím novou kameru???? no fakt jsem z toho zmatená a čím víc čtu na netu tím víc nevím kterou koupit. děkuji moc za rady. budu vám vděčná ikdyž mi napíšete že jsem uplně blbá :))
Katka
katiehol22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 5. 11. 2012 22:33

Tento počítač výkonem dostačuje na základní kancelářské práce, zpracování HD videa na něm nedoporučuji.
Otázka je jestli bude stačit na zpracování jakéhokoli videa.

Bohužel efektivní práce s pohyblivým obrazem je pořád poměrně drahá záležitost.

Kamery do 5000,-Kč představují úplný začátek nabídky, takže od nich nelze očekávat nějaké extra výsledky. A pozor, další položku v rozpočtu zabere záznamové médium - nějaké ty paměťové karty je taky nutno koupit!
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod katiehol22 5. 11. 2012 22:42

jste hodný že jste napsal, ikdyž jste mě teda moc nepotěšil. PC jsem kupovala nové před měsícem a vůbec mě nenapadlo že nebude stačit na videa. takže myslíte že třeba natočené video kamerou Panasonic HC-V100 nebo V10 nebudu schopná na tomto PC v nějakém programu jen sestřihat a dát naDVD?



a s kartou počítám, právě proto bohužel kamera jen za 5tis.
katiehol22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 6. 11. 2012 13:01

Tady je trochu pech v tom že všechny uvedené kamery ukládají video data ve formátu který se pro uložení na DVD musí přepočítat - takže ta výroba DVD se bude muset třeba spustit přes noc. To by možná tak nevadilo, horší je že se obávám že byť se s těmito kamerami bude natáčet v nižším rozlišení tak právě ten použitý formát je dost náročný i při přehrávání (ačkoli přehrávání by snad ten počítač mohl zvládnout), je otázka jestli zvládne editaci (resp. může to být neskutečně pomalé).
Asi by stálo za zkoušku koupit si vhodnou záznamovou kartu (někde tady o tom bylo téma) a v obchodě si na ni uložit záznam z předváděných kamer a tento záznam pak doma vyzkoušet přehrát.
(Trochu lépe jsou na tom kamery SONY které nízké rozlišení ukládají ve stejném formátu jako se používá na DVD.)
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jitka K 7. 2. 2013 21:29

Dobrý den,
mám kameru Canon MV750i 6 let starou. Běžně stříhám v Pinacle studiu 15 Ultimate. Chtěla bych lepší kameru s lepším obrazem. Mám vyhlédlou Sony HDR-CX570 či Canon M506. Dle DTestu by Sonka měla mít lepší zvuk, jinak jsou skoro shodné. Kterou byste mi doporučil? A nebude to problém pak stříhat v Pinacle? Děkuji za odpověď.
Jitka K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 11. 2. 2013 13:23

Tento střihový program dané kamery normálně podporuje, resp. formát záznamu v nich používaný - takže zde nevidím problém.

Canon se zdá být lepší při horším osvětlení, SONY naopak vyniká širším ohniskem a vstupem pro externí mikrofon.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kutil71 22. 3. 2013 14:39

Poznámka ke zpracování videa na PC:
Před měsícem jsem si koupil kameru Panasonic HC-V500 za 6000 Kč. Jsem s ní velmi spokojený, obraz je velmi pěkný, s velkým množstvím detailů, zejména v exteriéru. Natáčím ve formátu AVCHD 1080/50i. Pro zpracování používám počítač z roku 2007, procesor Core2Duo 2.6 GHz, RAM 2 GB, HDD 500 GB. A jsem velmi příjemně překvapený, že tento PC na zpracování záznamů úplně stačí, přitom stříham, titulkuji, vkládám přechody a jiné efekty a také hudbu , používám dodaný program HD Writer AE 4.0.
Záznamy uchovávám jednak ve formátu .m2ts ( ty přehrávám z USB disku přes Blueray přehrávač ) nebo některé převádím do mpg a následně vypaluji na DVD. Pro převod do mpg používám vynikající profesionální program Mainconcept a představte si, že převod .m2ts do .mpg na výše uvedeném počítači je velmi rychlý : jedna hodina záznamu je převedena zhruba za 70 minut, přitom kvalita záznamu odpovídá špičkovým DVD, kéž kdyby se v této kvalitě vysílaly TV programy.
Kutil71
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků