Pomoc při výběru Multimeduálního centra

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Maxel84 27. 1. 2013 14:01

Zdravim všechny,

chtěl bych vás poprosit o radu při výběru vhodného MMC.
Mám v plánu pořizovat nové i vše s tím související, tzn. TV + NAS.

Veškerý obsah bude primárně uložen na Synology DS212j a bude se jednat hlavně o filmy v BDRipech (AVI, MKV) a seriály ve Web-DL/HDTV, v obou případech většinou s externími SRT titulky. Novou TV zřejmě vyhraje LG 55LM670S. Nejjednodušší by zřejmě bylo propojit TV přímo s NASem přes protokol DLNA. Podle mě dostupných recenzí ale DLNA na TV nezvládá plno formátů a hlavně externí titulky, posledním kouskem do skládačky by měl být tedy právě MMC.

Jelikož mi doma všechno "jede" na iZařízeních (MacBook Pro, 2x iPhone, iPad 2), nabízí se jako chytrá krabička Apple TV. Druhá generece se dá celkem slušně používat v kombinaci jailbreak+XBMC, nezvládá ale 1080p. Oproti tomu třetí generace zvládne full HD, zase ale (zatim) nemá jailbreak ; je tedy zřejmě možné přehrávat pouze do iTunes importovaná videa (což neni můj případ). Jediná přijatelná varianta použití Apple TV 3 je zřejmě přes funkci AirPlay následovně: NAS -> MBP -> aplikace Beamer/AirServer -> Apple TV -> TV. To se mi zdá celkem zbytečně složité a ne moc pohodlné. Proto mě Apple TV příliš naláká, ikdyž by se mi do "ekosystému" hodila.

Velkým favoritem je u mě Asus O!Play AIR HDP-R3, který přehraje bez problémů snad všechno co existuje. Jediné, co se mi příliš nezamlouvá je ovladač ; tam bych zase vyzdvihl jednoduchý Apple Remote. To je ale detail bez přímého vlivu na konečné rozhodnutí.

Dále mě zaujal WD TV Live kvůli krásně provedenému GUI, zase ale měl při testu pár problémů s přehráním různých formátů. Potom Sencor SMP 9000 Pro jelikož je to dle recenzí takový "všeuměl". A nakonec ještě Xtreamer TV (má super minimalistickej ovladač :) ), je to ale celkem novinka, takže pořádnou recenzi jsem ještě nenašel.

Co myslíte bude nejlepší volba?
Pokud máte tip na jiné MMC vzhledem k požadavkům a ostatní technice, budu rád když se podělíte.

Děkuju za pomoc!
Maxel84
Junior

Odeslat příspěvekod Maxel84 7. 2. 2013 21:48

Tak jsem si halt nakonec "poradil" sám a pořídil Sencor SMP 9000. Zatim maximální spokojenost.

Takže díky, za nic...
Topic můžete smazat.
Maxel84
Junior

Odeslat příspěvekod radon 8. 2. 2013 11:06

no my děkujeme, alespoň víme že ten Sencor není špatná volba :-)
Já bych také nejraději současného IAAMa nahradil rovnou novou TV, která by zvládla všechny formáty, ale zatím jsem nic vhodného nenašel (ta LG má tedy opravdu s DLNA problém?)
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hydrrra 8. 2. 2013 13:26

sencor = křáp prodávanej v tesku (bo v jakym šmejdu)
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Maxel84 8. 2. 2013 13:32

Tak na takovýho chytrolína jsem čekal :D
Mě ten "křáp z Tesca" odvádí skvělou práci, takže si svoje rozumy nech!

@radon: TV ještě nemám, ale co jsem pročítal české i zahraniční diskuze, bude minimálně klasický problém DLNA vs. externí titulky a to je pro mě stopka.

Kdyby byl zájem, sepsal jsem pro jiné fórum menší poznatky z prvních pár dnů používání.
Otherwise možno zde smazat.
Maxel84
Junior

Odeslat příspěvekod Hydrrra 9. 2. 2013 18:31

křáp z teska odvádějící skvělou práci, lol :-)
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 9. 2. 2013 20:52

A preco nie? Ma standardny chipset Realtek RTD1186, tak ako vacsina poslednych modelov od Xtreameru, eGreatu, Mede8eru ci Evolve a standardny firmware od realteku bez modifikacii. Vsetky prehravace maju skoro rovnaku architekturu a nie je tam co pokazit - v stabilite a podpore formatov sa tieto prehravace skoro vobec nelisia. Aj tak sa vsetko vyraba v Cine.

Podla mojich skusnosti je aj tak lepsie, pokial sa vyrobca nesnazi velmi customizovat fw a pridavat funkcionality ktore nie su standardne v realtek SDK, pretoze sa to moze prejavit zvysenou nestabilitou prehravaca, ako sa to uz vypomstilo Xtreameru.

Takze pokial si vyberas nejaky model s chipsetom 1185 ci 1186, mas podla mna skoro jedno, ktory MMC si kupis. A je tiez jedno, ci ho kupis v Tescu, Alze, Nay ci inom obchode. Dostanes skoro to iste, s podobnymi vlastnostani a chybami.
Rozhodnut sa mozes podla vybavy (wifi, HDD), ci chces DVB-T tuner (Xtreamer, Evolve), alebo potrebujes archivy a online CZ/SK TV cez xliveCZ (Xtreamer, eGreat), kazda znacka ma trochu inu podporu komunity. Alebo sa mozes rozhodnut podla toho, aka je pekna krabicka prehravaca.
Ale ako som uz pisal, v zaklade vzdy kupis skoro totozny prehravac.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hydrrra 11. 2. 2013 16:32

to je asi tak jako kdybys porovnával Dacii a Toyotu...
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 11. 2. 2013 17:39

Funguje..? No tak. I s Dacii si zajedes nakoupit.
Abox
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 13. 2. 2013 15:47

Hydrrra píše:to je asi tak jako kdybys porovnával Dacii a Toyotu...


V tom srovnání jsi bohužel úplně mimo.. Protože jsem něco takového nedávno musel vybírat taky, tak mám docela dobrý přehled v tom, co je na trhu, od koho a co to umí.. A závěr je bohužel ten, že renomované značky ( i když mi není jasné, zda máš sám vůbec tušení, které to jsou) si v tomhle nechaly dávno ujet vlak (jako vždy) a hned tak ho nedohoní a řešení výrobců jako je Umax nebo Sencor jsou bez nějakých velkých diskuzí někde úplně jinde..

A řešit značku nebo kvalitu bazmeku za dva litry, který se stejně napříč značkami vyrábí na nějakých stejných dvou nebo třech výrobních linkách v Číně?
Mr.Semtex
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maxel84 13. 2. 2013 22:45

@ Mr.Semtex: Díky (za Sencor), lépe bych to asi nenapsal!

Budu rád, když to někomu pomůže při výběru, proto zde je soubor několika poznatků a zkušeností, které jsem sepsal pro jiné fórum. Psal jsem to v rozmezí několika dní, tyto vždy oddělím "---".

Dnes jsem si "magic box" vyzvednul a dobrý 2 hodiny si s tim hraju. NAS ještě nedorazil, tak jsem tam zkusil vložil ten 3TB disk, jen na zkoušku. No a šlape, ikdyž maximální udávaná velikost je 2TB! Přes flashku jsem tam na rychlo nahrál cca 10GB různých videí (avi, mkv, mov), velikostí a formátů, s externími i vloženými titulky a zatim to přehrálo naprosto všechno a bez problémů. Kopírování přes USB trvalo odhadem 3-4 minuty. Kopírování filmu o velikosti necelého 1GB přes 100/1000 WLAN zabralo výrazných 35 minut. Kabel to tedy jistí

Načítání videa před spuštěním je na můj vkus trochu delší (cca 10-15 vteřin) a skoro mi připadá, že je jedno jak velký soubor je. Po načtení už jede vše naprosto v pohodě a plynule. Maximální velikost testovacího videa byl prozatim jeden díl TBBT v kvalitě Web-DL a formátu MKV, velikost něco málo přes 1GB - no problemo, včetně vložených titulků. Celovečerní full HD film jsem zatim neměl čas otestovat, ale v průbehu večera se na to asi ještě vrhnu.

Hlavní menu a prostředí je celkem svižné, líbivé (mě vyhovuje styl "retro") a podle mě i docela intuitivní.
Uvedení do provozu, nastavení systému, Wifi+SMB, atd. hotovo za 15 minut. Pohoda!

Ještě zmíním ovladač, ten mě potěšil snad nejvíc. Výborný zdvih a odezva na stisk, velikost tak akorát na dobré držení, no a hlavně podsvícení ("zářivě" bílé). Někdo by to nazval jako zbytečnost, jsem přesně opačného názoru. Ve tmě naprostá bomba! Po zmáčknutí klávesy se rozsvítí na 5 vteřin a automaticky zhasne. Podsvícené je vše kromě hlavního středového kříže s "OK" uvnitř, ten je dost výrazný a vlastně to nepotřebuje.

Někde jsem četl, že příliš svítí bílý přední displej. Pravda je, že nesvítí málo, ale nepřipadá, že by to rušilo při sledování (alespoň v mém a manželčině případě). Na druhou stranu by ho Sencor nemusel mít vůbec a taky by mi to nevadilo.

Abych jen nechválil, je celkově určitě větší než jsem čekal. Srování s ATV sice nedává moc smysl (nemá HDD slot), tipnul bych si ale, že ATV by se do Sencoru "vešla" možná tak 8-10x. Mě to vůbec nevadí, stejně mám v plánu dát to do spodní poličky pod TV, kde bude vidět jen předek.

Na Android a spol. se dneska už nedostanu, musim si nechat něco na příště
Zatim pro Sencor jednoznačně palec hore!

---

Tak menší změna, 3TB sice jakože jede, ale ne tak docela - MMC zobrazuje celkovou velikost pouze něco málo přes 800GB. Bude to mít něco dočinění s GPT, což jsem zjistil co je asi před 5-ti minutama. Nic, disk pro testování posloužil a teď už čeká na NAS.

Rychlost načtení filmů je nakonec různá, třeba včera MKV-MPEG2-480p načetl a spustil skoro okamžitě.

Android jsem vyzkoušel jen sporadicky a vypadá to celkem nepoužitelně.
Videa z YT taky nejdou, každé hlásí "nelze přehrát". Třeba se to ještě změní, až připojím LAN kabel, zatim jedu čistě na WLAN.

Android ani ty kraviny kolem pro mě priority nebyly, takže stále spokojenost. Všechno co jsem vyzkoušel, Sencor bez problémů přehrál.

---

Dneska jsem provedl pár síťových testů a toto je výsledek.

Sencor se bez problémů (a jakéhokoliv nastavování) připojil jak na můj MacBook tak i na síťový disk WD MyBook 2TB. Připojení proběhlo přes kabel a GLAN router Linksys EA2700. Neměl jsem problém přehrát cokoliv. Od seriálů ve Web-DL, filmů ve full HD, s externími titulky i vloženými do MKV. Jen občas se stalo, že Sencor zobrazil název souboru s počátečním "_", potom chvíli trvalo než se soubor načetl a na obrazovce se v době načítání zobrazovaly údaje v Kbit/s. Asi nejvíc se mi to stávalo u nově stažených seriálů, např. obě série Suits. Jak se ale video načetlo, nakonec přehrál všechno, bez sekání nebo posunu video vs. audio. Prostě pohoda!

Měnší update k 3TB harddisku = funguje. For fun jsem si chvíli psal s technickou podporou Sencor pro ČR a podle jejich návodu jsem to zprovoznil. Dokonce to fachá tak dobře, že nový NAS zatim leží v koutě a já zkoušim, jak by to vše pracovalo čistě přes MMC. Kopírování obsahu v následujícím směru je ale stále dost pomalé: externí USB harddisk --(kabel)--> MBP --(Wifi)--> GLAN router --(kabel)--> Sencor. Jednu sérii staršího seriálu, cca 6,5GB, jsem kopíroval skoro hodinu. Nevim, jestli je to OK nebo ne, mě to přijde pomalé.

Problém s YT stále trvá, i na kabelu. Dokonce mi dnes večer nenačetl ani seznam videí, psalo to něco jako "Možná je zaplněna paměť". No big deal...
Android a spol. mi stále nepřipadá příliš použitelný. S tím ale Sencor samotný asi těžko něco zmůže, málo (resp. skoro nula) odladěných aplikacíí bude ještě chvíli STOPka. Pár aplikací funguje, jsou to ale spíš nepříliš použitelná/bezcenná kravítka.
Ostatní možnosti jsem do hloubky netestoval a asi ani nebudu, pokud tedy někdo neprojeví zájem. Pro mě prioritní věci zvládá na jedničku a to ostatní mě zas tak nezajímá (abych se neopakoval :) ).

Nechci nijak doporučovat, je to zrádné. Podle mě ale Sencor zvládá, kromě přidružených nadstaveb typu Android, vše co 90% lidí od solidního MMC očekává.
Maxel84
Junior

Odeslat příspěvekod kuko61 14. 2. 2013 02:26

Ja odporucam radsej pouzit NAS. Sice aj ja mam v prehravaci disk, ale tam nahravam filmy len vtedy, ked ho niekam berem - vtedy vsak prepajam PC a MMC cez USB.
Ta pomala prenosova rychlost cez LAN je v poriadku, gigabit adapter pri tychto realtek chipsetoch je len o malo rychlejsi, ako 100MB.
Tu som o tom popisal viac, nechce sa mi to opakovat http://egreat.cz/viewtopic.php?f=62&t=4325 Ten eGreat je v podstate to iste co Sencor.
Pokial pouzijes NAS, budes sa nan moct z MMC pripajat cez UPnP - prenosy su rychlejsie ako cez Sambu a NFS. Potom by si nemal mat problem po sieti streamovat aj Full BD ISO.
Na gigabytovej LAN by si mal bez problemov zapisovat na DS212j rychlostou okolo 45-50MB/s, cize kopirovanie 10GB je otazka chvilky. A streamovanie z NASu do MMC je pohodlne. Mne by sa nechcelo koli kazdemu kopirovaniu pripajat USB kabel a restartovat MMC do OTG modu.

Co sa tyka Youtube, zalezi na tom, aku aplikaciu mas vo firmveri na prehravanie. Ja mam na eGreate alternativny fw, a zo siestich roznych youtube prehravacov pri troch prehravac vytuhne a tri funguju bez problemov (Youtube XL, Youtube Leanback a Youtube v XliveCZ) Youtube robi casto zmeny, po ktorych su vacsinou prehravace Youtube v MMC nefunkcne a musi sa urobit nejaky update. Neviem, aka bude pri Sencore podpora komunity, ci budu nejake alternativne fw s rozsirenymi moznostami. Ale v tomto som skor pesimista. A v takom pripade je jedina sanca, ze v dalsom update oficialneho fw bude aj opraveny Youtube prehravac.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maxel84 14. 2. 2013 11:07

Určitě mám v plánu NAS použít. Ta úvaha o provozu jen s 3TB diskem uvnitř MMC byla spíš na bázi teorie. JInak ale v tuto chvíli všechno posílám do MMC přes LAN, ne přes USB.

Dosažené rychlosti mě celkem nemile překvapily. Když to přepočtu, dostanu se na necelé 2MB/s. Jedno z kritérií při výběru MMC jsem měl GB LAN, protože některé recenze na 100MB LAN MMC uváděly prodlevy při streamu full HD videa. Použitý chipset jsem ale (bohužel) nijak neřešil.

Nefungující YT mě příliš netrápí, kvůli tomu jsem si MMC nepořizoval. Když už jsi na to ale narazil, tak jsou tam defaultně 2 aplikace, čistě "YouTube" a "YouTube XL". První občas nenačte vůbec žádný obsah a většinou načte, ale nic nepřehraje. Druhá vytuhne celé MMC.

Kdyby tam ten robot nebyl vůbec, taky bych se nezlobil. Pro mě zatim zbytečnost.
Maxel84
Junior

Odeslat příspěvekod kuko61 14. 2. 2013 11:29

2MB/s je naozaj malo, na kablovej Gigabitovej sieti by si mal dosiahnut okolo 7-8 MB/s. Skus to otestovat bez wifi, len s prepojenim kablom.
Ja som mal pocit, ze moj router prenos mierne spomaloval, tak som do neho pichol gigabitovy switch a NAS, PC aj MMC mam zapojene do switchu.
Kolko ti realne dokaze MMC streamovat po sieti sa da otestovat tymito videami http://jell.yfish.us/
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod artam 14. 2. 2013 22:09

Maxel84 píše:...Kopírování obsahu v následujícím směru je ale stále dost pomalé: externí USB harddisk --(kabel)--> MBP --(Wifi)--> GLAN router --(kabel)--> Sencor...
...Když to přepočtu, dostanu se na necelé 2MB/s...

Niet divu, problémom u teba nie je Sencor, ale to WiFi, ktoré máš v ceste.
Predpokladám, že z toho Macbooku bežíš klasicky jednoanténkovo, t.j. žiadne n-ko v MIMO režime, takže teoreticky sa dostaneš na klasických zhruba 50Mbit/s, no a v praxi niekedy aj menej ako na polovicu, ak je v okolí na danom kanáli viac WiFi sietí a teda aj komunikujúcich zariadení. Tomu by zodpovedalo aj tých 2MB/s (t.j. cca 16Mbit/s) - mám s tým svoje skúsenosti.

Zrýchliť sa to dá do určitej miery, ak nájdeš neobsadený, alebo najmenej obsadený kanál a nastavíš wifinu v MBP natvrdo na tento kanál. Ale aj tak to bude maximálne len cca 6-7 MB/s - proste, z WiFi žiadnu rozumnú rýchlosť na kopírovanie gigabajtov hore-dole nedostaneš. Drát sa skrátka prekonať nedá.

kuko61 píše:2MB/s je naozaj malo, na kablovej Gigabitovej sieti by si mal dosiahnut okolo 7-8 MB/s...

Na káblovej gigabitovej káblom nie je problém až 100-110MB/s, ale tie zariadenia to musia aj reálne vedieť stihať - napríklad limitom sú aj bežné "green" 5400 otáčkové harddisky, ktoré pri vnútornom okraji platne dosahujú tak horko-ťažko 50MB/s. No a samozrejme to musé zvládať aj sieťový hardvér a tiež sofvér/firmvér. Ten Sencor s čipom RT1186 by hádam mohol po kábli fičať niekde medzi 20 - 40MB/s.
artam
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků