jaký je rozdíl mezi vinyly made in Japan///made in Korea ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Martin..net 17. 3. 2013 11:40

velky bobo
Mokré přehrávání má jednu zásadní chybu - při přehrávání se materiál desky v místě kontaktu s deskou natavuje a pak zase tuhne. Pro představu - měrný tlak v místě kontaktu hrotu s drážkou je řádově až tisíce atmosfér. Pokud tuhnutí probíhá na vzduchu, povrchovým napětím roztaveného materiálu se povrch v místě ztuhnutí jakž takž srovná. Pokud se to ovšem děje v kontaktu s kapalinou, je proces restituce povrchu narušen a narušení povrchu může být dokonce ještě větší než při přehrávání nasucho. Kdyby povrch drážky byl až na zvlnění záznamem dokonale hladký, žádný šum by nevznikal. Tak tomu ovšem není - už při řezání matrice se objevují nějaké nerovnosti a při DMM technice se dokonce musí hlídat stáří polotovaru, poněvadž v kovu dochází k samovolné rekrystalizaci, čímž se kvalita povrchu zhoršuje. Kdysi se prodávaly lubrikanty, které měly zmenšovat tření a snad i šum a opotřebení drážky, ale netuším, zdali to fungovalo. Fungovat by to mohlo, kdyby vrstva lubrikantu byla menší než mikron, což se ovšem dá zajistit poměrně obtížně, i když teoreticky to možné samozřejmě je. Takže s tím mokrým přehráváním bych byl veeelice opatrný, v podstatě je to na jedno použití - třebas pro digitalizaci, když pak původní LP bude použito už jen jako suvenýr.
...
Martin..net
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 17. 3. 2013 11:51

JJ
Aj toto som cital ,ale nie len to. Bola popisovana podobna skusenost u ineho uzivatela s podobnym vysledkom. Dost mozne ,ze je to v tom topic.
Ekkar bez urazky no zverejnovat rady veduce k takejto destrukcii je tak trochu "overkill"
Nechapem kam na toto chodite.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Martin..net 17. 3. 2013 12:07

A kolik takových dalších suvenýrů se válí po Aukru a různých inzerátech, nechci vůbec spekulovat. Osobně už kupuji jen u ověřeného prodejce, kterému se v případě kiksu dá zboží v rozporu s deklarovaným stavem omlátit o hlavu. Reklamovat jde i nové LP. Horší je to však, při koupi ze zahraničí. Tam však v údržbě LP i jeho přehrávání, měli jistý náskok...
...
Martin..net
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 17. 3. 2013 12:14

Radsej ako to zmrsit tak pretrpiet ten "sum" a nerobit taketo radoby vylepsenia. Ono ani to rucne pranie sa mi prilis nepaci...
Predsa len to odsatie tekutiny "dospelou prackou" so sebou prinasa urcite lepsi efekt ako dake "odkvapkavanie" ci odstredovanie pomocou vrtaciek podobne ako koluju videa na "jutrube"

Ak mam malo kusov tak su študia ktore to spravia za urcity polatok a pokial sa k tym platniam clovek nebude chovat ako "prasa" tak to daco vydrzi.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Martin..net 17. 3. 2013 12:26

Osobně bych tady také začal, je to rozhodně základ. K čemu ti je pak lepší přenoska a ne zrovna levné LP, když máš desky "tedy jako prase". Pak lze špekulovat o dalším... Jak sem zmínil, tohle se však týká i úplně nových LP. Viz ty Italové, kteří se s tím nemažou. Nehledě o bordelu v matricích a drobných povrchových vad. Reklamace však není problém.
...
Martin..net
Junior

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 17. 3. 2013 14:15

Martin...net,a doporučíš mi nějakého ověřeného prodejce? Já mám dva,ale chybují oba. :-\
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod Martin..net 17. 3. 2013 15:34

Špičkový stav nejen Japonských desek, včetně vyprání a vložení do antistatických obalů (Nagaoka) i ochranných, vždycky zaručoval např. tento člověk http://hifi.slovanet.sk/bb/profile.php? ... ile&u=2405 a nebo tento theglasshouse@atlas.cz

Z nových LP a případné bezproblémové reklamace je to třeba pan P.Diok ze studia Panský dvůr, nebo i Musicrecords. Tvoje úvodní foto je ze shopu Diskoduck, tam lze nalézt také výborný stav desek. Tuším, prodává i na Aukru. Ne vždy však ke spokojenosti. Výměna však za jiný kus není nakonec problém. Aukro smetiště poslední dobou nějak moc nesleduji, jen sem tam, CZ alternativu pro doplnění sbírky.
...
Martin..net
Junior

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 17. 3. 2013 15:42

...dík,ano jeden z nich Diskoduck,reálná fotka mého vinylu od nich.Zkouknu ten slovanet.sk .zdarec.Z Musicreccords beru cd/dvd tam jsou vinyly jen nové reedice.Je ještě nějakej obchod jako třeba ten Diskoduck,kde je nabídka použitých vinylů s uvedenou cenou a kvalitou?
A jakej názor máte na reedice,má cenu je koupit a pokud jo,proč? :shock:
Naposledy upravil karlos4_2010 dne 17. 3. 2013 19:05, celkově upraveno 2
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 17. 3. 2013 18:58

můžete mi okomentovat o co tady jde?..na středové etiketě vinylu je u titulu -MFG Atlantic recording corp.75rockefeller plaza N.Y :shock:
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod Martin..net 17. 3. 2013 20:37

...
Martin..net
Junior

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 17. 3. 2013 20:43

hezký :shock: to by nemuselo bejt špatný ne? a ne levný,co? :D

-- 17. 3. 2013 21:44 --

Martin..net díííííííííííííík
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod Martin..net 19. 4. 2013 08:53

Ohledně těch nových reedicí, momentálně vyšlo od Camel - Moonmadness a Snow Goose. Zvukem jsou na vinylu jednoznačně lepší než japonské verze. Pokud to posloucháš, zkus se po tím poobhlídnout...
...
Martin..net
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků