(spíš) Uzavřená sluchatka, domácí poslech, 2tis+

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 25. 3. 2013 00:58

Zdravim a prosim o radu.

Vybiram sluchatka na domaci poslech, stravil jsem poslednich asi 8 hodin hledanim na netu, ctenim reviews, zkusenosti atd, abych ziskal trochu prehled. Moje kriteria:

- preferuji spise uzavrena, ale jelikoz chci taky pohodlna, muze se stat, ze se nakonec priklonim k otrevrenym (nebo polo...), ktere tak netlaci a maji udajne lepsi podani zvuku, nezkresluji tak (pokud jsou nejaka otevrena/polootevrena v dane cenove kategorii zvukove o poznani lepsi nebo pohodlnejsi, izolaci rovnez ozelim).
- zdroj prozatim hlavne mobil, PC (integrovana zvukovka), planuju pozdeji lepsi zvukovku
- 2tis (2,5-3K max, pokud je tam za tech 500-1000 znatelny rozdil min. o level)
- posloucham predevsim elektronickou hudbu (trance, progressive,...)
- duraz na pohodli i pri delsim poslechu (mam trochu vetsi hlavu :D )
- kvalitni konstrukce
- asi nizsi impedance (viz soucasne zdroje vyse?)

...samozrejme vse relativne v souvislosti s danou cenovou kategorii...

Prozatimni favorit ATH-T500: http://www.headphones.cz/inshop/domaci/uzavrena/audio-technica-ath-t500.htm

Konkurence:
ATH-M40fs: http://www.headphones.cz/inshop/profesionalni/studiova/audio-technica-ath-m40fs.htm

ATH-WS55i: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=ws55i&SearchType=1&SearchSubmit=1

GRADO Prestige SR60i: http://www.headphones.cz/inshop/domaci/audiofilska/grado-prestige-sr60i.htm

Tyhle jsou sice z kategorie prenosnych, ale az neuveritelne skvele hodnocene na zahr. webech, udeluji divokou kartu lol AKG K 451: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=AKG+K+451&SearchType=1&SearchSubmit=1

Otevřená Sennheiser HD 518: http://www.czc.cz/sennheiser-hd-518/83848/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Sluchatka&utm_term=Sennheiser_HD_518

Z tech drazsich, ktere by prichazely v uvahu, paklize by vyrazne prevysovaly vyse uvedene:
Sennheiser HD 380 Pro
Audio-Technica ATH-910 PRO
Audio-Technica ATH-ES55
Beyerdynamic DT 440
ATH-AD500
(sice otevrene, ale udajne jedny z nejpohodlnejsich na trhu vubec...)

(EDIT: Jeste jsem ted objevil AKG K 240 MKII v akcni cene za 2,8tis na sluchatka.net
http://www.sluchatka.net/akg-k-240-mkii-studio/)


To jsem se rozepsal trochu vice, nez jsem puvodne chtel, ale nemelo by to byt na skodu, zvlast kdyz to vlakno třeba pomůže v budoucnu i dalsim.

Lehce jsem to domotal s tou otevrenosti/uzavrenosti, ale snad to pochopite - proste radeji pohodlnejsi, nez za kazdou cenu uzavrene (vyzkouset nemam kde bohuzel).

Predem diky za jakoukoliv radu, poznatek, zkusenost,...
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 25. 3. 2013 07:24

1grdecoca píše:preferuji spise uzavrena, ale jelikoz chci taky pohodlna, muze se stat, ze se nakonec priklonim k otrevrenym (nebo polo...), ktere tak netlaci a maji udajne lepsi podani zvuku, nezkresluji tak

Otvoreny/uzavrety design s pohodlnostou vobec nesuvisi. Pochopil si spravne pojmy otvorene/uzavrete (zvukova izolacia), circumauralne (okolo ucha) / supraauralne (na ucho)? Circumauralne sa vyrabaju otvorene aj uzavrete a to iste plati aj o supraauralnych. Tu najdes slovnicek pojmov: http://avmania.e15.cz/svet-sluchatek-konstrukce-a-druhy

Ohladom toho, ze otvorene v tejto cenovke mavaju lepsie podanie zvuku, tyka sa to predovsetkym priestoroveho podania. Zaklad pre rozhodnutie by mal byt, ci sa potrebujes zvukovo izolovat od okolia, alebo nie, cize ci budes niekoho rusit, alebo ci ty budes niecim pri pocuvani ruseny.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 25. 3. 2013 13:50

Diky za lekci :) Nicmene pochopil jsem je spravne, spis jsem je pak mozna sam nepresne interpretoval, pac i po tech x hodinach na netu jsem v tomto oboru porad amater.

Z toho, co jsem uvadel za predvybrana sluchatka a absence tohoto kriteria v mem listu je zrejme, ze mi je to jedno, jestli circum nebo supra. V tomhle ohledu bych jeste jednou zduraznil, ze mi jde dost i o pohodli pri (delsim) poslechu (viz vetsi mozkovna :) ). Nemam rad vetsi tlak na usi/hlavu z boku.

Vim, ze by mel clovek pri vyberu zacit prave rozhodnutim, jestli uzavrena nebo otevrena. Ja jsem se prave snazil naznacit fakt, ze to pro me neni uplna priorita. Preferuji uzavrena, ale ne na ukor kvality a pohodli pri delsim poslechu. Proto jsou pro me zatim favoritem T500, ktera udajne hraji dobre, jsou za 2K a navic jsou docela pohodlna a nemela by tlacit. Pokud je ale napr. kvalita u otevrenych u te horni hranice rozpoctu opravdu o level ci vice vyse oproti T500, ozelel bych izolaci a zvazoval bych je s tim, ze bych pozdeji dokoupil externi zvukovku (cemuz se asi nevyhnu, jestli si chci zacit pinkat v Abletonu), protoze z mp3 skladeb z PC nebo mobilu se ten rozdil v kvalite temer smaze, nebo se pletu?

Takze mozna bych to mel poupravit na srovnani nejlepsich kousku otevrenych(polootevrenych) a uzavrenych co se tyce kvality reprodukce a pohodli v kategorii dostupnych kolem 2K a pak v cenove relaci do 3K, paklize je to opravdu o tridu lepsi kvalita ve vsech smerech nebo dobra koupe (viz treba ta akce na 240 MK).

Lepsi takhle?

(To Admin. Mam to prepsat v uvodnim postu a nazvu threadu?)
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 3. 2013 14:04

Za 3k su samozrejme sluchadla lepsie ako za 2k. Takze ak dovoli rozpocet, tak by si mal skor uvazovat o tej vyssej kategorii.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kemo87 25. 3. 2013 14:13

Já bych ti zase doporučil jít 100% do toho zesilovače s nějaký DAC, popřípadé zvlášť. Myslim že v cenový relaci co hledáš to má smysl a mě osobně přijde že to právě nejvíce pomohl u těch obyč mp3jek. I když zase musim říct že už mp3ky poslouchám minimálně, ten rozdíl oproti lossless je u některých hodně markantní, záleží na interpretu a stylu hudby.
1/ Quadral Montan mk.II + Yamaha AX-900 + Actidamp MK.II v2 + Tesla NC440 (AT-12S,CD4, Shibata)
2/ GrundigBox 650B + Universum system 8000 amp + Tesla MC600Q (AT95E)
kemo87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 25. 3. 2013 17:56

1grdecoca píše:ze mi je to jedno, jestli circum nebo supra. V tomhle ohledu bych jeste jednou zduraznil, ze mi jde dost i o pohodli pri (delsim) poslechu (viz vetsi mozkovna :) ). Nemam rad vetsi tlak na usi/hlavu z boku.

Celkom vseobecne sa da povedat, ze supraauralne sluchadla nie su tak pohodlne, ako circumauralne. Supraauralne existuju na zaklade poziadaviek prenosnosti, takze maju byt male, lahke, prip. aj skladacie. Danou za naplnenie poziadaviek lahkej prenosnosti je mensie pohodlie nosenia. Akykolvek tlak na usi, ktory spociatku vobec nevadi, sa totiz po hodine moze zmenit na bolest. Circumauralne sluchadla sa robia prave kvoli pohodliu dlhodobeho nosenia.

Vsetko je ale individualne a napr. konkretny model circumauralnych moze byt niekomu nepohodlny.

Byt tebou, volil by som circumauralne. Ak nikoho nebudes rusit a nikto/nic nebude pri pocuvani zvukovo rusit teba, volil by som otvorene. Ak to rozpocet dovoluje, volil by som za 3000 namiesto za 2000. V tejto cenovej kategorii je rozdiel 1000 vo zvuku pocut.

Na tvoje zanre by podla mna mohli byt dobre tebou spominane AKG K240 MK II, ale nechaj si poradit od ostatnych.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 25. 3. 2013 18:23

kemo87: Vubec nevim, jak se takove veci daji resit, jak presne funguje DAC atd. Nebude v budoucnu stacit lepsi externi zvukovka (kterou budu potrebovat kvuli Abletonu)? Neco jako: http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-focusrite-scarlett-2i2.html?

Zatim jsem se zadnych navrhu nedockal, tak zkusim jinou cestu. Potreboval bych alespon vyradit takova, ktera jsou vylozene nevhodna (na muj typ hudby, nepohodlna na delsi poslech, prilis vysoka impedance).

Ryan Giggs: Tak teda jake za 2K a jake ze 3K, ktera se nejvice busou blizit mym pozadavkum - elektronicka hudba, pohodlne, kvalitni zpracovani (spis na vetsi halvu), preference spis k uzavrenym, ale neni podminkou?

EDIT:
Bogino: No konecne konkretni rada, diky :) Porad dal hledam, patram a postupne zuzuju vyber v obou cenovych kategoriich i typech, pricemz vylucuju prebasovane, nepohodlne a s prilsi vysokou impedanci.
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 25. 3. 2013 18:33

já bych ti doporučil tyhle,na styl hudby co posloucháš potřebuješ sluchátka,které mají dobré basy...
http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... saturn.htm
http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... fi-580.htm
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado



FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 3. 2013 18:41

DAC=externa zvukovka. Akurat to nema analogove vstupy (mikrofon).

Na tie tvoje žanre su tie AKG za tie prachy super kupa. Pripadne aj Beyerdynamic DT 440 (menej basov), či s viac basmi BEYERDYNAMIC DT 860 edt 2007. Z uzavretych potom napr. Ultrasone HFI-580. Tie AD500 su sice vyborne, ale hodia sa skôr na akusticku muziku. Tam by ti mohol chybať dunivy bas.
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 25. 3. 2013 18:45, celkově upraveno 1
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 25. 3. 2013 18:42

Ak by si predsa len chcel uzavrete, tvojim poziadavkam na vyrovnany zvuk by mali skvelo vyhoviet Beyerdynamic DT660 z vypredaja sluchatka.net.
Pokial ti vyhovuje svetlejsi zvuk s mensim objemom basov, AD500 su dobra volba.

DAC je v podstate zvukovka, ktora vsak neobsahuje viackanalove zalezitosti a ani vstupy - cize len stereo vystup. Tym padom neplatis za veci, co pri sluchatkovom posluchu nepotrebujes a tvoja investicia ide do kvality toho, co potrebujes. DACom nahradis internu zvukovku - ta sa nepouzije. Ku DACu vsak treba este sluchatkovy zosilnovac. V relativne nizsej cenovej kategorii tvojho vyberu sluchadiel sa hodia kombinovane zariadenia, ktore obsahuju oboje. Ako vyhodne riesenie v pomere cena/vykon sa odporuca FiiO E10. Ak ti je jeho cena vysoka, orientuj sa skor na nizkoimpedancne citlive sluchadla, ktore zahraju aj z integrovanej zvukovky, alebo z prenosneho prehravaca. AD500 alebo DT660 take su, ohladom K 240 MK II si nie som isty, snad tiez.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 25. 3. 2013 19:10

Predne diky vsem za Vase rady! Posunuly me zase o neco dal.

Porad mi to srotuje halvou a i kdyz se v tom porad nijak skvele nevyznam, bavi me to. To ale znate urctie taky, jinak byste tady nepsali :)

Udelam to asi tak, ze bych ted koupil nejaka levnejsi uzavrena, POHODLNA sluchatka s nizsi impedanci, dokud nemam lepsi zdroj zvuku, cili neco jako ATH-T500 za 1,8tis, Fostex TH-7B za 1,6tis, Fischer Audio SATURN za 1,6K (thx radimecek), Maxell retro dj za 18EUR (+postovne ze Slovenska :D ), ATH K 451 za 2tis (ty bych pak navic mohl mit i jako prenosna na ven, cesty,...).
Kvalitativne na tom budou asi hodne podobne, ale nevite spi, jak si stoji co se tyka pohodli, provedi? Pripadne ktere si vice hodi na EDM styl?

No a az si vubec zvyknu na takovy typ velkych sluchatek a jiny/lepsi poslech (doposud jen sputny zadne super kvality), a budu kupovat novy notas (hruby odhad do pulroku) a k nemu externi zvukovku, tak si koupim lepsi otevrena sluchatka typu AKG K 272HD (ta znacka me nejak pritahuje...) a vys. A budu mit jak uzavrena, kdyz bude potreba izolace, tak otevrena pro kvalitnejsi poslech. Co myslite, spravna cesta?

Jeste dotaz k te zvukovce, kterou uz jsem postoval vyse, ale pro prehlednost repete:
http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-focusrite-scarlett-2i2.html
Bude stacit na ta sluchatka stredni tridy (4K-5K rekneme), nebo bude treba jeste i ten sluchatkovy zesilovac? I kdyz to ted vlastne neni zas az tak dulezite, az to bude, bez zesiku a kdyz tak poresim...

Jeste jednou diky vsem ;-)
Naposledy upravil 1grdecoca dne 25. 3. 2013 19:24, celkově upraveno 2
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 25. 3. 2013 19:17

Neda mi, ale, skus zohnat maxell retro dj za par korun, uvidis ci sa ti ten smer bude pacit, a, a mozno by si pri nich zostal a kupil uz len na doma ;-] Za tu smiesnu sumu hraju vyborne ;-)

Inak by som bral tie fostexy :-)
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chistos 25. 3. 2013 19:23

Inač neviem či tie AKGčka budú hrať lepšie ako napríklad Audio- Technica AD500, ale nemôžem súdiť, nepočul som ich. Aj mňa nejako priťahuje značka AKG, neviem či používajú nejaké kúzla alebo čo :D. Ja ale hľadám niečo prenosné/domáce do 240 e a rozhodujem sa medzi AKG K551 a Beyerdynamic DT 1350, samozrejme neskôr budem musieť kúpiť aj lepší zdroj. Tak tu je otázka pre znalých, ktoré sú lepšie? U Beyerov sa obávam tenučkého káblika, kedže mi kábel odišiel na väčšine slúchadiel čo som mal, ale to sa jednalo o lacné šunty.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 25. 3. 2013 19:28

dazo:
Diky za tip, editnuto vyse.
Jsou uzavrene? kuknu pi nich, jestli pujdou poslat do CR od Vas. Zatim jsem je nasel jen tady, ta cena je fakt :tleskani http://www.eloshop.sk/tovar/26068-sluchadla-maxell-retro-dj-headphones-cierne.html
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod chistos 25. 3. 2013 19:36

Inač tie maxelly sa dajú kúpiť aj v hypermarketoch tesco, takže ak máš jeden po ruke vyber sa tam.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků