Pomoc při výběru Multimeduálního centra

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kuko61 15. 2. 2013 09:28

Ten Sencor tolko nikdy ficat nebude, pretoze tolko nedosiahne ziadny z prehravacov s RTD1186. Verzia MMC s gigabit LAN (napr. eGreat R300s, Xtreamer Prodigy) je len o 1-2 MB/s rychlejsia, ako prehravac so 100MB LAN. Ako som uz viackrat pisal, realtek uz davno priznal, ze je to HW problem v navrhu chipsetu a viac to proste nepojde. Najskor sa tvrdilo, ze to pojde softverovo vyladit a aspon trochu zrychlit prenos, ale potom napisali info, ze softverovo to nepojde. Trochu ma mrzi, ze sa im za 2 roky nepodarilo vydat vylepsenu reviziu chipsetu.
Co som cital test Dune Base HD 3D, bez problemov dosiahli prenos 30MB/s, takze Sigma tymto problemom netrpi.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod artam 15. 2. 2013 20:02

Sorry, moja chyba, neoveril som si to presne. Mas pravdu, presiel som si datasheet k Realtek 1186 cipom a skutocne, zas ten nestastny mix bitov a bajtov. Napriek tomu, ze maju Gbit LAN interfejs, cez io sa tam da pretlacit zhruba do 120 Mbit/s. No co, s tym sa musia majitelia tychto krabiciek zmierit.

Som si skoro isty, ze to nemoze byt "chyba" navrhu chipsetu. Ten, kto tu internu architekturu navrhoval, to musel mat "na beton" spravne spocitane. Mne to pride skor ako poziadavka marketingu "pridajme tam gigabit phy, bude sa to lepsie predavat". Ako obvykle v dnesnom svete... smutne. :(
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod romv 16. 3. 2013 14:45

Dobrý den,
taky bych jsem k Vám měl dotaz ohledně výběru MMC. Měl jsem doma eGreat EG-R6S Pro ale ten měl neustále problémy s přehráváním blu-ray rip (ve vyšší kvalitě)ve formátu mkv (kontajner)...všechny filmy se mi sekaly. A ovladačem se muselo mířit přímo na přístroj. Upgrade na stránkách výrobce starý a podpora žádná, takže se mi moc do téhle značky nechce jít znovu.Takže došlo k na vrácení MMC a teď hledám co dál. Přečetl jsem si plno recenzí a názorů tady na fóru a i na internetu a je to vždy tak půl na půl. Maximální častka by byla cca 4000,- Kč. Ale není podmínkou.
Nepotřebuji slot na disk, tv tuner ani wifi (ale když ten přehrávač bude dobrý a bude to mít, tak to není problém)
Chtěl bych aby měl podporu i BD ISO, internetové rádio a xliveCZ (nebo šel doinstalovat..), HDMI 1.4, 3D podporu
Co jsem si našel co by tak šlo tak jsou tato MMC. Bohužel všechny mají + a - recenze. Takže možná záleží na kusu. Proto by mě zajímaly Vaše zkušenosti. Může to být i jiné MMC. Děkuji.

Xtreamer SideWinder 3 SE - píše dost o problémech s firmware
Sencor SMP 9000 PRO
EVOLVE Infinity TwinCorder HD - ten vycházel v testech ohledně přehrávání mkv formátu dobře
Egreat EG-R300...má taky celkem dobré hodnocení, ale nevím, abych nedopadl stejně jako předešlý..ikdyž možná s jiným FW to bude o něčem jiným

Tak a teď babo raď....nebo spíš Vy, co máte s MMC osobní zkušenosti.
romv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maxel84 17. 3. 2013 13:01

Dobrý den,
nemám bohužel zkušenosti s ostatními, toho Sencora ale můžu vřele doporučit. Za měsíc a půl provozu jsem nenarazil na žádný, pro mě zásadní, problém. Android je tam pravda jaksi navíc a příliš dobře nefunguje, to je ale tak jediné "mínus". Přehraje doslova všechno, tedy 3D jsem ještě nezkoušel, zatim na to nemám TV. Zkušenosti už jsem psal o několik příspěvků výše a vše stále platí. Kdybych měl teď vybírat, koupil bych Sencora znovu!

Jako druhý v pořadí se mi líbil WD TV Live, taky nevypadá špatně a recenze ho vesměs chválí. Např. zde: http://www.tvfreak.cz/art_doc-BB682EAC4 ... D61CE.html

Přeju dobrou ruku při výběru! :)
Maxel84
Junior

Odeslat příspěvekod NevimAVM 25. 3. 2013 10:46

Mám eGreat R6S a taky se mi občas zdá, jakoby se některé filmy v lepších 1080p ripech ( 10GB a víc) jakoby poškubly.. přitom např. demo Oceanic 40mbps jede v pohodě... tak nevím, kde je chyba, jestli v R6S, nastavení mmc nebo nastavení tv (LED 100hz) .. zkoušel jsem kde co.

Akorát jsem teda teď u mmc v menu přepl HDMI out na auto (předtím 1080p 60hz) a naposled při Transformerech to bylo ok (cca 5GB 1080p), lepší rip jsem zatím nezkoušel, tak jsem docela zvědavý..
NevimAVM
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dup82 25. 3. 2013 20:24

spis je otázka jaka bude podpora pro ten sencor myslim ohledne novych kodeku atd...
dup82
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NevimAVM 26. 3. 2013 15:02

o jakých nových kodecích je řeč?.. tam to myslím tak žhavé není.

Jinak k tomu eGreat R6S, nikde jsem žádné tlačítko na přepínání snímků nenašel na ovladači.. ? Z Umaxu mi napsali, že u kvalitnějších 1080p ripů mám zapnout v menu funkci 24Hz, že to pomůže.
NevimAVM
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod artam 26. 3. 2013 15:14

dup82 píše:spis je otázka jaka bude podpora pro ten sencor myslim ohledne novych kodeku atd...

Pokial máš na mysli nový kodek h.265, tak podpora bude presne taká istá, ako u všetkých súčasých MMC = žiadna. ;-)
Kodeky sú zadrátované v čipe a teda nové kodeky budú podporovať v budúcnosti až nové MMC s novými čipmi, ktoré budú obsahovať aj tie nové kodeky.
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod danton 29. 12. 2016 04:24

Hydrrra píše:to je asi tak jako kdybys porovnával Dacii a Toyotu...

Anebo Tebe s normálním člověkem. Snad si po třech letech znormálněl.
Zatím...
...jdu škrábat brambory.
danton
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků