Sluchátka do práce +- 5000 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod G0tty 18. 3. 2013 10:14

Zdravím,

plánuji pořídit sluchátka na poslech hudby na poměrně hlučném pracovišti.

Cena: Nejlépe do 5000 Kč.

Konstrukce: Ideálně uzavřená (potřebuji dobré tlumení).

Zdroj: Zapojím je do iMacu. Rád bych, aby se mi po stole neválela externí zvuková karta, nebo jiný hardware. Pokud to jinak nejde, tak s tím prosím počítejte v ceně...

Žánr: Nejsem nijak zvlášť vyhraněný. Poslední dobou mám v playlistu největší podíl elektronické hudby.

Předchůdce: -

Úchylky: Jsem velmi spokojený se svými domácími repráky (Bose Companion 5), takže bych nejradši něco, co bude hrát podobně. Nechci špunty!

Budu vděčný za všechny rady. Díky :)
G0tty
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 3. 2013 10:59

Nepises ci maju byt supraauralne (prenosne) alebo mozu byt aj velke circumauralne. Inak, vsetky sluchadla v tejto cenovej budu hrat lepsie ako to repro co mas.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod G0tty 18. 3. 2013 11:15

Můžou být i velké nepřenosné.
G0tty
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 3. 2013 11:35

V tom pripade je tych moznosti cela kopa. Beyerdynamic DT 770 Pro (32 alebo 80 ohm), Shure SRH 840/SRH 940, AKG K 271 MK II, pripadne nieco od Ultrasone PRO 550, HFI-780.
Vsetky budu hrat celkom pouzitelne aj z NTB, ale nejaka externa karta im v kvalite reprodukcie vyrazne pomoze.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zzmen 18. 3. 2013 12:05

Já můžu doporučit AKG K550 které jsem si také pořídil do práce. Používám je s FiiO E10 ale i z macbooku hrají dobře. Jako výhodu bych viděl že mají pohodlné náušníky s nízkým přítlakem na hlavu (pohodlnější než k702 které mají část která se dotýká hlavy docela úzkou) a v neposlední řadě dobře hrají. Při poslechu nerušíte okolí ani při větších hlasitostech, jako nevýhodu bych viděl že nemají odpojitelný kabel který má délku asi tři metry, ale to by nemělo v práci vadit. Design je věc každého ale mě se opravdu líbí. Co se týče elektronické hudby myslím že s tím by neměl být problém, co sluchátkům moc nejde je tvrdší kytarová hudba u které je sice čistý zvuk ale chybí tomu síla, sluchátka si více rozumí s "klepavými" basy než táhlou basovou kytarou.

Přeji šťastný výběr :-)
Přílohy
AKG_K550.jpg
zzmen
Junior

Odeslat příspěvekod nAscA 18. 3. 2013 12:29

Jj po techto zrovna jdu taky. IMHO pro tyto ucely jako stvorena.
nAscA
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 3. 2013 12:53

Problem u nich je ale slabsia izolacia. A ani na hlave nedrzia uplne najpevnejsie. Do hlucneho prostredia to velmi nie je.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod G0tty 18. 3. 2013 12:58

Díky všem za rady. Teď už rozhodně mám, kde začít.

Zjistil jsem, že většinu toho, co doporučuje Ryan mají v obchodě asi 100m od práce, takže hned jak mi to dnes skončí, zajdu a vyzkouším.

Problém jsou AKG K550, které se mi vizuálně dost líbí. Netušíte někdo, kde v Praze bych si je mohl poslechnout? Ideálně co nejblíž od Anděla :)
G0tty
Junior

Odeslat příspěvekod fisker 18. 3. 2013 13:57

K550 som mal doma cca tyzden a vratil som ich.

Spracovanie je velmi dobre, kov a jemna koza.. :) Kabel pomerne hruby a ohybny. Tak isto jack a adapter posobili pekne a kvalitne. Pritlak je maly. Izolacia bola tiez velmi dobra.

Zvukovo sa mi velmi pacili, velmi detailne, vzdusne, rovne. Vobec niesu prebasovane ako sa niekde udava (teda aspon pre mna neboli).

Vratil som ich kvoli ergonomii. Ta jemna koza na nausnikoch mi pri kazdom mensom pohybe vrzgala o ram okuliarov. Dalsi problem bol, ze mi boli prilis velke, tj hlavovy most bol na nule a aj tak som mal pocit ze mi nesedia dobre ( prilbu na bike mam L tak snad ta moja hlava nie je az tak mala :D )

Kde ich v Prahe vypocut? to netusim. Kde vypocut ine modely? Napr Audigo. Ked som tam bol, tak nemali Beyeri 770 ani AKG 271/272HD, ale mozes vyskusat Shure 840 a 940, niekolko modelov AT, BrainWavz HM5.

Beyerdynamic mozes skusit v basys (nie v paladiu ale v studiu), ale musis sa dopredu dohodnut (mail resp telefon).

Alebo to mozes vyriesit zapozickou suchatiek z netu za vratnu zalohu. Momentalne mam takto pozicane DT 770,880,990 a AKG 240 a 271 cize ak mas nejake otazky kludne sa pytaj.

btw za zvazenie by stali aj v zahranici chvalene KRK 6400 a 8400 (len to neviem kde by sa dalo odskusat)
fisker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zzmen 18. 3. 2013 14:54

G0tty píše:Díky všem za rady. Teď už rozhodně mám, kde začít.

Zjistil jsem, že většinu toho, co doporučuje Ryan mají v obchodě asi 100m od práce, takže hned jak mi to dnes skončí, zajdu a vyzkouším.

Problém jsou AKG K550, které se mi vizuálně dost líbí. Netušíte někdo, kde v Praze bych si je mohl poslechnout? Ideálně co nejblíž od Anděla :)

Bohužel ti neporadím kde by sis AKG k550 mohl poslechnout, nicméně ti alespoň povím že na hlavě drží dobře, nikdy jsem s tím neměl problém (ani v leže). Co se týče izolace hluku tak ta asi dost závisí právě na přítlaku (který zde není tak silný) na druhou stranu přítlak je nepříjemný a tak se to chce zamyslet jestli je lepší mít sluchátka co tlačí hodně ale vydržíš je mít na hlavě půl hodiny a nebo taková co sice tolik netěsní ale můžeš je mít celý den. Další věcí je že jako jedny z mála vážně vypadají tak jak na obrázku od výrobce. Níže přikládám mizernou fotku kde jsou i k702. :-) Počítač je 13" macbook air (pro představu velikosti). Snad je někde budou mít na zkoušku.
Přílohy
akg mac.jpg
zzmen
Junior

Odeslat příspěvekod G0tty 18. 3. 2013 20:11

Tak a je to vyřízeno. Právě jsem se vrátil z prodejny s AKG k271 MK II. Zvukově se mi možná o trochu víc líbily Shure, ale byly extrémě nepohodlné na hlavě.

Ještě jednou díky všem za pomoc s výběrem :)
G0tty
Junior

Odeslat příspěvekod zzmen 18. 3. 2013 21:29

Tak přeji příjemný poslech, myslím že je to rozumný poměr cena kvalita a dobrá volba :-)
zzmen
Junior

Odeslat příspěvekod G0tty 31. 3. 2013 13:01

Pridavam kratke zhodnoceni pro ty, co by uvazovali o stejne koupi:


AKG k271 MK II ocima laika

Pro sluchatka rakouskeho vyrobce jsem se rozhodl proto, ze zahrala velmi dobre mou zkusebni nahravku (Skyfall od Adele) a zaroven byla oproti dalsim zvazovanym modelum nejpohodlnejsi. Cenou za pohodlnost je nepatrne horsi izolace smerem dovnitr. Ja trochu slysim okolni ruch, kolegove se dusuji, ze nic z toho, co posloucham, neslysi.

Po zapojeni do pocitace a zahajeni poslechu me cekalo neprijemne prekvapeni. Vetsina hudby znela tak nejak plose, skoro az neprijemne. Jak se nastesti ukazalo, chyba byla v kvalite hudebnich souboru. Sluchatka jsou velmi citliva na to, co do nich poustite - bezztratovy format je nezbytnost a nekde ani to nepomuze. Pokud je ale krmite temi spravnymi nahravkani, odmeni se vam velmi prijemnym zvukem, ktery exceluje predevsim ve zpivanych pasazich, naopak lehce pokulhava v oblasti basu - pokud chcete, aby to "dunelo", mate smulu.

Na zaver otazka na odborniky - vyplati se k temto sluchatkum poridit DAC? Poznam vubec rozdil oproti poslechu primo z PC?
G0tty
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 31. 3. 2013 13:16

stoprocentně,takováhle sluchátka potřebují lepší zdroj než PC aspoň fiio e10
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado



FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 3. 2013 13:19

Ten plochy zvuk je sposobeny ciastocne nerozohratostou ale hlavne tym, ze to pripajas k integrovanej zvukovke. Rozdiel s nejakym dacom poznas bezpecne, to ako velky bude je zalezitost penazenky.
Nejaky lepsi zdroj je pre taketo sluchadla viacmenej nutnost.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků