Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod joudá 2. 4. 2013 00:23

tak zase nesmíš tomu thomannu skákat na každý špek, oni tam mají cenu za ten převodník 15 litrů ale v čechách se běžně prodává za 8
http://www.pmuzik.cz/produkt-6571/

a kdo ten převodník vyrábí? nevyrábí si to náhodou thomann sám pro sebe? to by pak totiž ta výrobní cena mohla být klidně třeba 2000 kč.

ne tak je to jinak TC electronics je stejný vlastník jako Dynaudio, tím pádem se to může dohromady prodávat levně uplně v pohodě, protože to ja balík přímo od výrobce.
to je asi jako když ti nějaký výrobce přibalí k AVR zdarma blu-ray přehrávač.

ale poměrně zajímavé je to, že dynaudio profesionall (tyhle monitory) dle všeho nemá nic společného s dynaudio hifi, tudíž ty monitory můžou hrát klidně uplně jinak než segment hifi, což by pro někoho komu se líbí audience a na tomto základě si chce koupit monitory dynaudio mohlo být zajímavé.
joudá
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slipknot27 2. 4. 2013 07:00

Ja som na slovenskych eshopoch videl ceny za TC okolo 550 az 600 eur tak som nevedel ze sa da aj lacnejsie zohnat.

A ako som pisal vyssie, ja som nemal iba radu audience. Mal som aj monitory BM5A a o nich som prave pisal, ze sa mi ich prejav pacil. Nehrali uplne sucho.
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 2. 4. 2013 08:16

slipknot27 píše:za tu cenu sa lepsie kupit neda

Ja zas verim, ze jbl budu o dost dalej. A kto vie, mozno aj adam F7 + audiogd..
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod joudá 2. 4. 2013 13:03

ta cena dobrá je, já jenom ten převodník vůbec neznám. ale určitě to stojí za zvážení, 7 tisíc na chodníku nenajdeš.
joudá
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slipknot27 3. 4. 2013 11:47

Ved prave...na ten prevodnik som pocul dobre ohlasy a aj preto sa asi odporuca a aj mi bol isty cas odporucany k dynaudiam, kedze je to svojim sposobom ten isty vyrobca. V tej cene som nad prevodnikom aj tak neuvazoval, kedze som chcel iba repro, ale takyto bonus by bol fajn a mal by som to za 900 eur vybavene. Este by som kupil za kilo nejake stojany a nemusim nic riesit :) Neviem kedy to budem kupovat, davam tomu max 2 mesiace, takze ak by ta akcia nebola co si nemyslim, tak by som rozmyslal nad niecim inym no takto mam zatial asi vybrate, a to aj preto ze dynaudia poznam. Ako nehovorim urcite su desiatky repro v tejto cenovke ktore hraju lepsie, ale dobre je aj to, ze napriek tomu ze su to monitory, tak hraju v celku zabavne, nemaju taky neutralny zvuk o co mi ani tak nejde, skor mi ide o to ze pocuvam teraz na starych quadraloch so sony av receiverom a to je utrpenie ako hovado! Takze sa fakt tesim, ze si po dlhsom case kupim nieco kvalitne a budem si to moct fakt vychutnat, pre mna to bude spasenie :)
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joudá 3. 4. 2013 12:25

tjn, pravda je, že nejsou studiové monitory jako studiové monitory, dnes koupíš "studiové monitory" za 150E pár. to nevím do jakého je to určeného studia, tak do nějakého kuchyňského možná.
joudá
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 3. 4. 2013 12:49

otazka: poznate firmu adavox ? ze vraj pomer cena/kvalita/vykon....

http://adamvox.sk/produkty/

-co hovorite na ne ? ma niekto skusenosti s nimi ?
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vozka 3. 4. 2013 22:33

joudá píše:elektro se na rovných bednách nedělá ani náhodou. se podívej co mají ve "studiu" třeba dada life.
http://youtu.be/rjSQvuNZDGY

teď je otázkou co myslíš slovem elektro, já mám pod eletro tvrdou hudbu, house, techno atd.


Na tohle mi nedá nezareagovat, zkoušel sis vyhledat co to je za reproduktory?
http://www.barefootsound.com/micromain35.html
Je to high-end mezi monitory, Micromain27 jestli se nepletu používal třeba Dave Grohl při nahrávání posledního alba Foo Fighters (jel celkově analogově s brutálním equipem).


Sám vlastním monitory Mackie MR8 MKII a je fakt že jim trochu chybí "punch" někde na basech-středobasech, který je znát trochu třeba u snarů v drum n bassu (resp. on tam je, ale vylézá až při hodně vysokých hlasitostech), ale výhody jednoznačně převažují. Poslouchám dost "true" dubstepu který si žádá dost subbasy a jejich podání je překvapivě dobré.
Vozka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod joudá 3. 4. 2013 23:22

klamou tělem sviňuchy malý.

já si stejně nejsem jist jestli je nějaká drobná boule to, co určuje charakter reprodukce, spíš si myslím, že je slyšet "celkový tvar té frekvenční křivky".

prostě pokud poslechově srovnáš dvě bedny, která jedna bude mít směrem k basům/středům/výškám nějaký drobný vzestup/pokles, řekněme 2 dB, oproti bedně která bude mít ve stejném intervalu třeba 2 dB inverzní charakter, tak bude tak budou hrát ty bedny uplně jinak, bez ohledu na to, jestli je tam někde třeba 3 dB výkmit. Samozřejmě jde o to kde by byl a jak by byl široký atd, ale subjektivně sem mi zdá, že člověk spíš slyší průběh té bedny celkově, než nějaký výkmit někde (pokud není samozřejmě nějaký extrémní, například 8 dB)

navíc je poměrně zajímavé, že se při měření odečítá nějaký hrb na basech, protože se ty basy odráží v prostoru. Přitom ale neznám jediného člověka co poslouchá hifi bedny nebo studiové monitory někde na louce, čili ve finále pokud nemáš ty bedny na zahradě, tak tam máš na basech stejně bouli.

takže teoreticky by asi bylo lepší vždy minimálně jako pomocné předkládat původní měření v "rozumně akusticky upravených podmínkách", aby bylo vidět jak ta bedna skutečně hraje v místnosti a ne někde na louce. Případně by se dalo zkontrolovat, co tam ten měřitel vlastně odečetl.
joudá
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rezno1 6. 4. 2013 11:35

Zdravim

Potřeboval bych poradit nad výběrem aktivních studiovek do cca 5000 kč.
Doma už vlastním subwoofer Jamo sub210, takže studiovky potřebuji nějaké vyvážené.
Primárně je budu mít k počítači od sebe 1 metr v místnosti velké 5m čtverečních, ale budou pravděpodobně cestovat i do větších místností.
Poslouchám převážně DnB.

Už jsem si nějaké vytipoval, ale je to jen slepý výstřel. Pokud jsou v této cenové relaci nějaké lepší, tak mě je doporučte :).

Behringer B1030A - http://www.thomann.de/cz/behringer_b1030a.htm
ADAM Audio A3X - http://www.dj-obchod.eu/studiove-monito ... o-a3x.html
ESI aktiv 05 - http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... i-aktiv-05
Rezno1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod joudá 6. 4. 2013 11:50

joudá
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kostival 6. 4. 2013 12:26

U těch Adam A3X je to cena za kus ..
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rezno1 6. 4. 2013 12:32

Tak ty adamy škrtám :D. Díky za info.
Rezno1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 6. 4. 2013 13:57

esi ;-)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xgandalf 6. 4. 2013 15:39

Tak jsem vyzkoušel a poslechl v prodejně zde doporučované ESI, dojmy jsou ehmmm - rozporuplné.

Na první straně je nutné zdůraznit velmi příjemné zvukové pojetí, které zvýrazňuje basy a zvuk je takový hutný, docela slušně prokreslený a příjemně se poslouchá. Jsou zvukově hodně podobné M-Audio BX5a, tam byl taky kladený vyšší důraz na basy. Živě si ale dokážu představit, že při vyšší hlasitosti se basy budou slejvat a zvuk ztratí na důrazu, ale pro běžný poslech naprosto OK. Vedle měli ALESIS M1 Active 520, je to nebe a dudy. Alesisy jsou suché, bez prokreslených basů - možná to tak má být, ale ten zvuk mě nudí.

Nevýhoda, a pro mě naprosto fatální záležitost, je problém, kterýho se u levnějších repráků asi člověk nezbaví. Jedná se o šum, který se ozývá z výškového reproduktoru. Ne, že by to bylo něco fatálního, běžný PC to přebije fanama, ale já jsem na tohle obzvláště citlivej a mám i PC sestavený tak, aby bylo co nejtišší, takže mi to principielně vadí. Např. takový ALESIS M1 Active 520 ale šuměly i z basáku, takže ve srovnání s nima jsou ESI zlatý... :D

No, v každém případě jsem si nevybral, zdá se, že budu muset zalovit ve vyšší hladině. Takže změna - cenový limit cca 10tKč, něco kompaktního, kvalitního a dobře hrajícího, ne příliš suchýho, ale spíš s důrazem na basy. Rady?

Zatím jsem nahrubo vytipoval:
ADAM AUDIO A3X
http://kytary.cz/adam-audio-a3x/HN115967/

Audioengine 2 (A2)
http://www.positronix.cz/audioengine-2-a2

Audioengine 5+ (A5+)
http://www.positronix.cz/audioengine-5-a5-0

GENELEC 6010APM (už trochu mimo, ale budiž)
http://kytary.cz/genelec-6010apm/HN119904/
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků