vestavba do zdi B&W,CANTON? Dexonu ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod stanowi94 26. 5. 2013 21:57

Zdravím jaké máte někdo zkušenosti s B&W CWM6160 je to vestavba do zdi, budu předělávat obývák tak bych to chtěl naprat do zdi.. Jenom dva kousky, čtyři těžko využiji.. Mám to pouze na poslech.. Nebo něco od CANTON ? Dexonu ? nebo Jamo IW 406,nebo doporučíte něco jiného ? . Nebo se na to vykašlat a koupit kvalitní sloupovky ?
Díky za info
stanowi94
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 26. 5. 2013 23:53

Mno mě přijde o trochu lepší nacpat prostředky do reprobeden, které můžeš časem vylepšit výměnou za jiný model než je nacpad do trvalé stavební úpravy, kterou později bude možno obtížně změnit/upravit. Ale pokud trváš na zabudování do zdi, proč ne ! Ale chtělo by to zkušeného posluchače nebo profíka, který poradí nebo rovnou namontuje, aby ses vyhnul základním chybám s umístění, nasměrování, tlumením... a užíval si spokojeného poslechu. Pokud se tady spleteš, tak náprava bude dost nákladná.
Z mého pohledu v tom vidím více komplikací než přínos. To už bych raději investoval do kvalitního držáku s kloubovým nastavením na regály. Nejlepší jsou kvalitní 3p sloupy 8-P anebo pak 2p regály (podstatně levnější) nebo časem 2.1. Ale záleží na rozpočtu a účelu.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kofola01 27. 5. 2013 00:36

stanowi94 píše:Zdravím jaké máte někdo zkušenosti s B&W CWM6160 je to vestavba do zdi, budu předělávat obývák tak bych to chtěl naprat do zdi.. Jenom dva kousky, čtyři těžko využiji.. Mám to pouze na poslech.. Nebo něco od CANTON ? Dexonu ? nebo Jamo IW 406,nebo doporučíte něco jiného ? . Nebo se na to vykašlat a koupit kvalitní sloupovky ?
Díky za info


já bych to udělal tak, že bych přímo vestavěl do zdi třeba Totem T100, koupíš jenom matroš a z ozvučnice si necháš u truhláře udělat jenom přední desku.

http://www.reproobchod.cz/sestava-totem-100-a1137
kofola01
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 27. 5. 2013 08:29

No mě by spíše zajímalo, jak při uložení do zdi bude posléze možná finalizace jejich nasměrování na posluchače např. natáčení +/- 10° ? O jiném umístění už ani nemluvě. Např. se hodí možnost posunout repro nahoru/dolů pro nasměrování výškáčů do výše uší nebo zmenšit vzájemnou vzdálenost repro pro "zhutnění" stereo báze. Ptám se proto, že třeba v obýváku posuneš sedačku o 0,5 m dopředu/dozadu nebo bude potřeba změnit rozmístění nábytku nebo časem (5-10 let) jiné repro, pak si třeba vyměníš TV za plátno a projektor...
Takže jde to, ale chce to mít kompletní PLÁN a všechno poměrně pečlivě promyšleno dopředu a nejlépe se obrátit na nejbližší audio STUDIO s letitými zkušenostmi z instalací.
DOPO: u TV mám malý obyčejný 2p repráčky na mluvené slovo, a za asi jednu z NEJ výhod považuji, že s nima můžu manipulovat. Chvíli mi to trvalo než jsem je správně umístil a nasměroval, protože napoprvé to bylo jen "přijatelné", ačkoliv teoreticky to mělo velmi dobré předpoklady, ale malými změnami to šlo podstatně zlepšit. V obýváku také hodně záleží na rozmístění ostatního nábytku a celkovém dozvuku, který má zásadní vliv na sound. Podle toho si také vybrat reprobedny s ohledem na basy. O laborování s nastavením STEREO aparatury do osy a pro jednoho posluchače tak, aby se bedny ztratily v prostoru, to je ještě náročnější - o tom ani nemluvě. A stále se bavím regálofkách za podobné náklady.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 27. 5. 2013 08:59

Podľa môjho názoru, takéto riešenie má veľkú prevahu nevýhod nad výhodami. Osobne tam ani výhody nevidím. Radšej by som šiel nejakou klasickou cestou a kúpil stĺpy alebo regály, v závislosti od požiadaviek, financií, atď.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kofola01 27. 5. 2013 09:05

tak zase zeď je dokonale rigidní ozvučnice
kofola01
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 27. 5. 2013 09:28

Čoho prínos by si mohol ťažiť pri dokonalo akusticky zatlmenej miestnosti a skutočne pri extrémne náročných požiadavkoch posluchu s netopierimi ušami. V iných a bežnejších prípadoch považujem možnosť manipulácie s klasickou konštrukciou ozvučníc, ako oveľa prijateľnejšie riešenie (minimálne pre mňa osobne), ako to napevno narvať do steny a v budúcnosti nemať ani jednoduchú možnosť výmeny, ak by som chcel napríklad niečo lepšie alebo by sa mi naskytla nejaká dobrá ponuka...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 27. 5. 2013 11:05

zeď je dokonale rigidní ozvučnice - souhlas,
lze to obejít reprobednou z betonu, ale v obou případech to chce dobře tlumit uvnitř ! A pokud je to do normálního "obýváku", tak toto je na jako Porsche na brněnskou dálnici (před opravou - mlátička), zbytečně exkluzivní. Chce to kompletní detailní plán.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 27. 5. 2013 11:26

Já v tom nevidím žádný problém za předpokladu, že se to dobře promyslí.

Výhodou může být třeba vyšší citlivost, jelikož konstrukce určené pro takovéto použití nepotřebují (a ani nemají) kompenzován bafflestep, který běžným konstrukcím ubírá na citlivosti přibližně kolem 3dB.

Totemy nelze bez úprav vestavět do zdi - nejsou na to navržené z hlediska výhybky. Bylo by však možno to řešit zakázkovou úpravou (což není problém - můžete zkusit oslovit autora, myslím že by nebyl proti).

Nevím jak ty BWčka, ale Totemy mají v tomto ohledu jednu výhodu - jsou od začátku navrženy tak, že jsou určeny pro poslech mimo osu beden. Normálně je možné bedny natáčet a směrovat jejich osu na posluchače. Ve zdi toto možné není. Totemy jsou navrženy tak že se nikam nic nenatáčí a míří rovně před sebe, s umístěním posluchače mimo osu je počítáno.

Dále zde může být výhodou nepřítomnost bassreflexu. Přeci jen bassreflex uprostřed zdi nevypadá nic moc, ale i z hlediska toho že jsou dovolené určité toleranční odchylky v objemu vlastní ozvučnice, což může být pro stavebníka úlevou. Uzavřené ozvučnice jsou na toto méně citlivé takže pokud to při stavbě o nějaký ten litr objemu ujede nic se neděje.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pech. 28. 5. 2013 21:53

Když už jsme u zákaznícký výhybky. byl by autor totemů 100 jen hypoteticky, třeba ochoten udělat je ve verzi 4Ohm?
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 29. 5. 2013 10:27

Na rozdíl od původně navrhované úpravy, která by byla jednoduchá a šlo by jí provést v podstatě od stolu aniž by bylo nutno někam něco vozit nebo měřit, zde jde o složitější problém:

1.) Nelze udělat zcela stejnou bednu jen ve 4ohm provedení z toho prostého důvodu že použité reproduktory se ve 4ohm variantě nevyrábí.

2.) Tím pádem by toto nebyla modifikace, ale v podstatě kompletně nový vývoj, byť jednodušší o zkušenosti nabyté při vývoji původní verze.

Nemohu mluvit za autora, ale domnívám se že by bylo možno vytvořit jako zakázkový projekt nějakou velmi podobnou variantu na tohle téma (vzhledově i vlastnostmi), pokud by to pro autora bylo zajímavé. Ostatně nabízel spolupráci pro podobné projekty.

Předpokládám že se ptáš z důvodu nízkého výkonu tvého zesilovače do impedance 8 ohmů, je to tak? Pokud ano tak věř že rozumnější (a rychlejší) přístup je pořešit výkonnější zesilovač než vyvíjet celou novou konstrukci jen proto, že máš málo výkonu. Ale kdyby sis usmyslel že to prostě chceš a na ekonomickou stránku věci koukat nebudeš pak to samozřejmě není problém. Kouzlo skupinových a podobných projektů je v tom, že místo aby jednotlivec zaplatil za kompletní vývoj (pozor - modifikace jsou jednodušší a finančně méně nákladné - podle toho jak co, je to třeba řešit individuálně) od 2000 do 40000Kč (podle složitosti a kdo to dělá - běžné projekty se obvykle vlezou od 2 do 8KKč) tak zaplatí jen malou část - v tomto případě dokumentace k Totemům (onen výsledek duševní práce) stojí pouhých 240Kč!Zbytek je otázka materiálových nákladů.

Krom toho zesilovač pracující do 8ohm zátěže o dost méně topí jelikož jsou více namáhány napěťově než proudově. To může být někdy také zajímavé hledisko.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků