TV do 20tisíc

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod FastCar 12. 6. 2013 17:49

3x napsat vírobce to je síla, tady evidentně nešlo o překlep..

Ten Sony není žádný lowend, to je tak těžké si najít na netu cenu kolik stojí? Je to vyšší řada mezi lcd, mezi plazmama by to bylo underlowend... :-))
FastCar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stormborec 12. 6. 2013 18:26

Běž se s tou plazmou ... vyfotit

http://www.avforums.com/reviews/Sony-Br ... eview.html
není to 1. liga, ale lepší než to ET bude
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FastCar 12. 6. 2013 18:30

Bude podstatně lepší. Než to ET.
FastCar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod eva37 12. 6. 2013 18:32

omlouvám se víííííííírobce :-) :-) :-)
eva37
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 12. 6. 2013 19:34

Za mna, urcite ta sony.
Uz len zo zakladneho principu.
46"- VA technologia (sony HX750)
47"- IPS technologia (panak ET5)
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 12. 6. 2013 20:19

FastCar píše:Máš pravdu v tom, že moje příspěvky působí stylem "jedině plazma", možná se budeš divit, ale kdysi jsem lcd hodně obhajoval (sám netuším proč), časem, čím víc tv jsem viděl a čím víc toho mám nadíváno, tak zkrátka musím říct, že plazma vládne.. (Za poslední 3 roky jsem měl doma asi 6 ledek) vždycky jsem se hrozně rád vrátil k plazmě ... jediný závažnější problém u plazmy je podle mě ten, že má zkrátka sklo a na světle se zkrátka leskne ...čili to většinou (záleží na světelných podmínkách) není na takové to familiérní vysedávání přes den, zejména v místnosti, kam svítí slunce, to je jasné. Ale ve všech ostatních případech... plazma zkrátka vládne, ta kvalita tam prostě JE vyšší, už jen z principu té technologie, to je neoddiskutovatelné.
Stejně tak pokud je člověk filmový fanoušek a má TV hlavně na filmy, považuji za směšné kupovat lcd...

„Jediný“ závažnější problém na plazmě je ten, že někdo nezvládne nerušivě pozorovat obraz, který bývá doprovázen určitým typem kmitání. Forma zobrazení některých scén u určitých plazmových televizorů také nemusí vyhovovat. Představa, že plazma bude absolutní, totální a neoddiskutovatelná špička pro všechno a všechny je scestný názor, který nerespektuje odlišnost zvláště zrakových dispozic jednotlivých uživatelů. Každá z obou běžně se vyskytujících technologií (LCD/plazma) osloví i právě díky jinakosti zobrazovacích principů, ale i kvůli zmíněným odlišnostem ve zraku lidí, jinou kategorii.

Nedovolil bych si nikomu tvrdit, že si časem na blikání zvykne, protože od sebe velmi dobře vím, jak podobný názor nemusí být pravdivý. Toto mi ovšem nebrání napsat, že části uživatelů zcela jistě plazma vyhovovat bude a může jim nabídnout velmi zajímavý obraz, za velmi zajímavou cenu. Ne vždy (u všech typů) toto ale musí platit bez výjimky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FastCar 13. 6. 2013 06:22

Nechci tu rozjíždět OT, ale je zvláštní, že ve skutečnosti jsem viděl plazem spousty, bavil se se spoustou lidí, spousta známých i lidí v rodině ji má doma a NIKDO si nikdy nestěžoval na nějaké blikání a podobné bludy o kterých se píše snad jen tady na foru. Tohle šíří lidi, co v životě doma plazmu neměli.
Další věc je, že pokud je člověk opravdu filmový fanoušek, chce si užívat filmy a chce filmový obraz, plazma je opravdu jediná cesta, protože lcd + film = katastrofa, to mi nikdo nevymluví.
FastCar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hexxisek 13. 6. 2013 07:07

Podle mě, má FastCar v nečem pravdu, na blikání si z větsi casti opravdu stezujou vesmes lidi, co ji doma nikdy nemeli, videli ji pouze v krame, a vsadil bych obe ruce, ze 99% lidí si toho nevsimne pokud na to nejsou nekde upozornený...

Jinak za me je, je jediný zavazný problém plazmy ten, ze je za dne skoro nesledovatelná, pokud si prostě chci přes den pustit telku, tak nemusí být ani kdoví jak šílený jasno, a přesto to bez zaluzií nejde...pokud se nezatáhne a neudělá trochu přítmý, tak obraz prostě zašedne a není tam nic vidět..
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrak 13. 6. 2013 09:19

Já blikání nevidím ani s upozorněním :-) Schválně jsem se na to soustředil, ale nic :-)
Mrak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geforce9800gt 13. 6. 2013 09:54

Tak tohle sony měly minulý týden ve výprodeji v Elektrowordu v Olympii. Fakt jsem koukal měly ho za cca 13K. Chvíli jsem tomu nemohl uvěřit a přetal se na cenu. Jestli si pohneš tak ho tam možná ještě najdeš.

Já jsem si ho nevzal kvůli 3D aktivu. Jinak obraz byl fakt špička.
Geforce9800gt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 6. 2013 17:27

FastCar píše:Nechci tu rozjíždět OT, ale je zvláštní, že ve skutečnosti jsem viděl plazem spousty, bavil se se spoustou lidí, spousta známých i lidí v rodině ji má doma a NIKDO si nikdy nestěžoval na nějaké blikání a podobné bludy o kterých se píše snad jen tady na foru. Tohle šíří lidi, co v životě doma plazmu neměli.
Další věc je, že pokud je člověk opravdu filmový fanoušek, chce si užívat filmy a chce filmový obraz, plazma je opravdu jediná cesta, protože lcd + film = katastrofa, to mi nikdo nevymluví.

Viděl jsem taktéž velké množství plazem (a LCD). Zatímco u Panasonicu je blikání viditelnější, u Samsungu pak méně - zvláště v některých režimech. U LG je spatřitelné v hodně omezené míře - zde musím podotknout, že v posledním čase jsem plazmu od LG neměl možnost nakoukat.

Bludy se na tomto fóru nepodporují. Informujeme zde uživatele objektivně, ve snaze je dostatečně připravit na nákup. Je čistě na nich, co si zvolí. Nejsme prodejci, alespoň já nikoliv a také nemám na nikoho z nich napojení. Nemám tedy potřebu špinit jednu/druhou technologii.

Dle mých soukromých průzkumů (a věřte - nejedná se o dotaz třem lidem), ale také ve veřejném vlákně, kde se tomuto tématu věnujeme, ale také z jiných diskuzních fór, zaznělo opakovaně od některých uživatelů, že plazmu nesnesou. Já s ní mám - bohužel - také problém. Nejedná se tedy o zprostředkovanou informaci ... jedna paní povídala ... ale o osobní vjem. Vážený uživateli, pokud někomu v rámci prodejny vnutíte psychologickým způsobem vyzrálého obchodníka, že vejce je černé, věřte - řada lidí na to prostě skočí. Stejně tak Vám může skočit na zajímavou větu, kde popisujete - cituji
FastCar píše:Další věc je, že pokud je člověk opravdu filmový fanoušek, chce si užívat filmy a chce filmový obraz, plazma je opravdu jediná cesta, protože lcd + film = katastrofa, to mi nikdo nevymluví.

Ne, nemáte pravdu. Pokud je někdo skutečný filmový fanoušek, tak zcela jistě se bude svému koníčku věnovat, věnovat tak, že při případném nákupu televizoru si sám - na vlastní oči - ověří, co mu vyhovuje/nevyhovuje. Také nebude věnovat pozornost řečem, kterými ho prodávající bude „lanařit“ na cokoliv.

Vám nikdo nic nevymlouvá. To se jen snažíte vyvolat diskuzi v místě, kde vlastně není ani třeba. Stačí uživatele informovat o svém názoru a tento podpořit osobní zkušeností. Stačí mu oznámit všechny klady a zápory, přičemž on sám se musí rozhodnout. 99 procent prodavačů v ČR absolutně neřeší, jaké potřeby při výběru nového televizoru má klient. Stačí jim informace o maximální ceně a je rozhodnuto. Bohužel.

Z Vámi napsané, mnou citované věty, vyznívá ultimativní, absolutní rovina pravdy, která je neoddiskutovatelnou skutečností, a každý kdo ji nepřijme a hovoří jinak - lže. Lež již od dob svého dětství totálně nesnáším. Stejně jako psychologii podomních prodejců, či přesvědčení o svém „světonázoru“.

Váš tlak na pravdivost tvrzení mi připomíná hysterii v novozačátcích 3D technologie vkládané do TV. Část uživatelů při její aktivní verzi bylo schopno až agresivně napadat druhého za názor, že aktivní stereoskopie nikde nekmitá/nebliká. Následně příslušní výrobci - raději - přidali upozornění o nutnosti přerušit sledování po určitém čase, což bylo - kromě jiného - věcí doporučovanou odborníky na zrak. Ano - stejné upozornění visí u pasivního 3D, ale zde se ukazuje významná rozdílnost stavu při zatížení citlivějších očí.

Respekt vůči potřebám druhého je primární vlastností dobrého rádce, prodavače ...

BTW: a kdo si chce ověřit, zda vidí blikání - stačí když si na plazmě spustí nějaký statický obraz, či obraz se statickou částí (nejlépe ve světlém tónu) a hned zjistí co a jak. Kdo stále neví co hledat, ať si telku přepne na internetový prohlížeč, různé smart obrazovky, home režimy atd. Tam blikání postřehnou i ti, kteří normálně cokoliv podobného absolutně neřeší. Pro úplnost dodávám - blikání obrazu u plazmové technologie bude na prodejně viditelnější, než v domácím prostředí. Onen neklid se dá snížit vhodným nastavením, neprovozováním při přímo dopadajícím světle atp. Blikání může až skoro zmizet. Viditelné pozůstatky naleznete v jednolitých světlejších plochách obrazu.

Děkuji za pozornost a omlouvám se za OT. Příslušné OT příspěvky v tomto vlákně následně označím tak, aby se po vstupu do diskuze objevovali až po cíleném vyvolání.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FastCar 13. 6. 2013 18:27

Ok, uzavřel bych to tím, že komu se zdá, že plazma bliká, má smůlu...

:))
FastCar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 13. 6. 2013 18:34

S tím nemám problém. Vždy je lepší svobodně vybírat z více možností, než být kvůli čemukoliv omezen na menší počet. Pro mě je dobře, že jsou na trhu jak LCD tak i plazmy. Čekám na další pokrok, který konečně jednoznačným způsobem překoná původní CRT technologii v její vylepšené, 100Hz podobě.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FastCar 13. 6. 2013 19:21

Já bych řekl, že problém máš, jelikož jsi omezen na jednu technologii tím pádem, a co hůř, na tu obrazově horší. Hlavně mi zde prosím netvrď, že lcd má lepší obraz (celkově), nemá. To není jen můj názor, ale fakt. Když k tomu připočteme faktor ceny, platí to dvojnásob. Tak to prostě je a nic s tím neuděláš Ty, já ani nikdo jiný, ať si říká, co chce.

Na sledování filmů je samozřejmě ideální prostředí večer (tma) - v kině taky nemáš rožlé. Když Ti vedle sebe postavím lcd a plazmu ať se díváš na film, Ty si sedneš k plazmě, proč? Protože Ti bliká, což je Tvoje smůla, problém w.e , nazývej to jak chceš. Kdyby plazma dle Tebe neblikala, sedl by sis k ní. A pokud ne, končím debatu s Tebou na toto téma a myslím si své.
FastCar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 6. 2013 19:58

To ze to ma lepsi obraz je jedna vec, vec druha je vhodnost na konkretne pouzitie. To zas ty nijako neobkecas.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků