Schiit Mjolnir

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod VojtaJJ 16. 12. 2013 22:45

Já sem také nechodím proto, abych se u monitoru bavil.
Co se týká Audeze, tak planární sluchátka všeobecně (Audeze, HiFiman atd...) potřebují celkem silný zdroj. Konkrétně Audeze udává pro celou řadu LCD optimální příkon 1 - 4W. Koukal jsem na dost zesíků, ale u většiny se výkony při 60 Ohmech pohybují max. ve stovkách mW (nejčastěji do 500mW). Ano, LCD2 zahrají skoro z čehokoliv, ale pokud má být jejich potenciál využitý, tak ten příkon potřebují a to jim moc zesíků dát nezvládne.
Napsal jsem také, že je mi jasný, že PanAm není špička. Proto taky hledám něco kvalitnějšího. Ale pro ty, kdo jako já, pronikají do HiFi sluchátkového světa postupně, to není špatná vstupenka. Málokdo si troufne napoprvé kupovat zesík za 30 a více tisíc, když nemá zkušenosti. A v cenové úrovni PanAm se toho moc lepšího k LCD2 nenajde. Takhle jsem získal za slušnou cenu sestavu, která pro mě kvalitativně znamenala obrovský skok a měl jsem na začátek alespoň nějakou jistotu, že to bude dohromady fungovat.
Jo, kdybych si mohl vybírat a měl na to, uvažoval bych například o dnes již nevyráběném HeadRoom BUDA, který prý funguje s Audeze fantasticky.
Ale rozhodně se nebráním jiným názorům. Právě proto bych si rád někde poslechl LCD2 na slušném zesíku a s kvalitním zdrojem zvuku. Abych věděl, jak to zní. Ale v mém okolí o žádné příležitosti nevím, proto se ptám tady.
Byl by někdo (nejlépe majitel nějakých Audeze) ochoten mi umožnit vyzkoušet moje LCD2 na nějaké lepší sestavě? Jsem schopen dojet po ČR skoro kamkoliv.
VojtaJJ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod boriscz 16. 12. 2013 23:07

Jesli máš zájem pošli SS, mezi svátky si čas udělám, ale budeš to mít s ČB pěkný kus cesty.
S tím výkonem, pokud nechceš přímo v krátké době ohluchnout, je to kec.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 17. 12. 2013 00:02

VojtaJJ píše:Co se týká Audeze, tak planární sluchátka všeobecně (Audeze, HiFiman atd...) potřebují celkem silný zdroj.

To vo vseobecnosti takto neplati. Prudove naroky su sice vyssie, nez u beznych elektrodynamickych nizkoimpedancnych sluchadiel, avsak existuju aj velmi lahko vybuditelne planarne magneticke sluchadla. Napr. HiFiMan HE-400 mi pekne zahrali aj malinkateho iPod Nano 1. generacie bez sluchadloveho zosilnovaca. Nie je to vtip, je to realita. Nove Oppo PM-1 maju mat tiez tento charakter. Moje Amfiton TDS-15 pocuvatelne vybudi aj integrovana zvukovka pocitaca, nestaci na ne slaby mobil/MP3 player. HiFiMan HE-500 ci LCD-2 su z hladiska narokov na vybudenie taky priemer, treba na ne seriozny stolovy sluchatkovy zosilnovac standardneho, prip. vyssieho vykonu, ale netreba ku nim pouzit nestandardne specialne zariadenie. Ale napr. HE-6 uz so standardnym sluchatkovym zosilnovacom nevystacia a preto ku nim HiFiMan dodava vlastne specialne zosilnovadlo.

VojtaJJ píše:Konkrétně Audeze udává pro celou řadu LCD optimální příkon 1 - 4W.

To bude myslim nejaka stara informacia, napr. najnovsie LCD-X maju byt velmi lahko vybuditelne.

Vykonove naroky na vybudenie a kvalita prednesu su samozrejme dve rozne veci. Aj lahko vybuditelne ortodynamicke sluchadla si zasluzia kvalitny zvukovy retazec, hoci nemusi byt extra vykonny. Pri posudzovani a v diskusiach treba tiez zohladnit, ze poziadavky posluchacov na hlasitost su velmi individualne. Raritne sa vyskytnu aj take dvojice, ktorych standardne posluchove rozmedzia sa vobec neprekryvaju (napr. leroy26 a ja).
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 12. 2013 08:30

S některými komentáři prostě nesouhlasim. Dobře LCDX jsou ještě lehčeji vybuditelné, ale aby člověk byl opravdu spokojený tak je stejně bude muset připojit na nějaký špičkový tranzistor kde může rozhodovat několik podstatných procent nebo se pletu?

Ohledně výkonu další věc. Nejde přeci o hlasitost, ale o velkou dávku proudu do nízké impendence. Uznal to po delší době i pan Vrána když měl mé Audeze u sebe, tady ale postačí asi výkonnější sluchátkáč. Např. Zdeněk ze slovanetu je používá na Phonitoru což je opak a nestěžuje si. Platí to tedy zejména asi pro HE6 kde ani ten jejich tovární sluchátkáč EF6 nedostačuje jak je známo, až koncáky nebo Woo 5 kde je výstup 9W pro K1000..
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 17. 12. 2013 09:25

Povedzme HE-6 a HE-400 maju tak diametralne odlisne naroky na vybudenie, ze davat ich z hladiska vybuditelnosti do jedneho vreca je nezmysel. Opakujem, HE-400 vybudi aj prenosny prehravac. Vyskusaj to a nebudes pisat, co si pisal - take jednoduche. Zistis aj to, ze ani po kvalitativnej stranke nepatria vsetky ortodynamiky do jedneho vreca. Napr. HE-400 hraju na svoju cenu velmi pekne, ale ani svatenou vodou pokrsteny vysokokvalitny sluchatkac vysokeho vykonu ich neposunie do High End kategorie. Ziaden "specialny tranzistor" ku nim netreba.

Samozrejme, ku LCD-X sa hodi sluchatkac vysokej kvality, aby si ich kvalitativne prednosti plne vyuzil. Ale schopnost vybudenia a kvalitativna uroven zosilnovaca su dve rozne veci.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 12. 2013 09:29

Nemluvim o HE400. Napsal jsem to obecně.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PiNa_cz 17. 12. 2013 10:05

VojtaJJ píše:Byl by někdo (nejlépe majitel nějakých Audeze) ochoten mi umožnit vyzkoušet moje LCD2 na nějaké lepší sestavě? Jsem schopen dojet po ČR skoro kamkoliv.


Sice nemám LCD2/3, ale ti, kteří je mají a mají Referenci 10.32, chválou rozhodně nešetří ba naopak. Budeš-li mít cestu do Prahy, klidně se zastav a můžeš si je vyzkoušet...
JRiver Media Center ► KS ► DAC Master 7 Singularity ► HeadAmp Master 9 ► balanced HD800
PiNa_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 17. 12. 2013 10:22

hmpf píše:Nemluvim o HE400. Napsal jsem to obecně.

Praveze si to nenapisal vseobecne. HE-400, pouzite v tomto priklade, zdaleka nie su jedine lahko vybuditelne ortodynamiky, nepredstavuju nejaku zvlastnu vynimku. Taketo sa vyrabali aj pred desatrociami a nove modely lahko vybuditelnych, napr. spominane Oppo alebo LCD-X, v dnesnej dobe vznikaju. Ortodynamiky su velmi siroky pojem a zovseobecnenie, ktore urobil najprv VojtaJJ a potom ty, je podla mojho nazoru nespravne.

Posudenie vybuditelnosti LCD-X na headfonii: http://www.headfonia.com/faster-and-lighter-the-lcd-x/
The X is priced between the 2 and the 3 and it marks a new direction that Audez’e is going… it seems. Based on a new driver that’s thinner and lighter than the predecessors, the X is the most sensitive headphone yet in the modern planar market. At 96dB/mW sensitivity (the LCD-3 is 91dB/mW), not only does an iPod drive the X to good loudness level sufficiently, but also the über high-end yet low powered Altmann Tera player does. Before, listening to headphones on the Altmann Tera was limited to the likes of the Koss Portapro and Sennheiser PX100s. With the LCD-X however, I can listen to a big planar headphone directly from the Tera’s LOW GAIN output and not even at maximum volume level. Of course the bass doesn’t hit as hard as if I was using ALO’s Studio Six, but the point here is that the X is extremely easy to drive.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 12. 2013 14:20

Bogino řešíš kraviny s prominutim. Nezajímá mě co píšou na headphonii to si radší přečtu reálnější názory co je maj ozkoušené na kvalitní sestavě s kupičkou dalších sluchátek a zesilovačů jestli to je dobrý nebo špatný. Ani mě nezajímají HE400

Napíšu blbost a ty se toho hned chytíš (to zobecnění). Mluvím jen o 4 sluchátkách Audeze a HE500. To, že HE500 jsou v pohodě skoro ze všeho si zjistil sám. A Audeze 2/3 se hodí ke světlejším sluchátkáčům takže ano jsou náročná protože neni jednoduchý k nim něco najít a jestli i tohle se ti zdá nesprávné. A Xka z kvalitního tranzistoru by mohli hodně překvapit pokud jak se píše jsou charakterově znatelně neutrálnější (tzn. vzdušnější, užší, výškovější). Ale už dost nemá to smysl.
Naposledy upravil hmpf dne 17. 12. 2013 14:23, celkově upraveno 1
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 17. 12. 2013 14:22

hmpf píše: ...Platí to tedy zejména asi pro HE6 kde ani ten jejich tovární sluchátkáč EF6 nedostačuje jak je známo...


...... :hm ...fakt píšeš blbosti...
Naposledy upravil bacil2 dne 17. 12. 2013 14:24, celkově upraveno 1
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 12. 2013 14:24

edit: nedostačuje neznamená, že to bude špatné.
Naposledy upravil hmpf dne 17. 12. 2013 14:28, celkově upraveno 1
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 17. 12. 2013 14:25

To bogino: Dle mého skromného názoru až příliš dáš na to, co říká headfonia... Někteří jejich recenzenti jsou s prominutím diletanti a to říkám, přestože obvykle mám respekt pro recenzenty s odlišnými názory. Headfonia a 6moons bych do seriózních diskuzí raději vůbec netahal, až na vzácné výjimky.

-- 17. 12. 2013 14:27 --

bacil2 píše:
hmpf píše: ...Platí to tedy zejména asi pro HE6 kde ani ten jejich tovární sluchátkáč EF6 nedostačuje jak je známo...


...... :hm ...fakt píšeš blbosti...


A ty také... Takže viděno tvojí optikou jste si kvit.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 17. 12. 2013 14:58

MHOE: najprv tu rozesereš debatu a potom ešte cítiš potrebu „moderovať“... staraj sa o svoju optiku.
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 17. 12. 2013 15:14

MHOE, dost sa cudujem tomuto tvojmu 'mentorskemu' sposobu vstupu do diskusie, ktory ignoruje fakty a zverejnene informacie z viacerych zdrojov a akosi sa neopiera o nic, nestoji na ziadnych nohach.

Recenzii LCD-X je zatial len niekolko a Headfonia bolo jednym z prvych miest, kde sa recenzia zjavila. Naozaj si myslis, ze prave vybuditelnost je ten bod, kde sa headfonia bude vazne mylit? Nie su udaje o vybuditelnosti udavane uz vyrobcom vo forme citlivosti?

Zo stranok vyrobcu Audeze:
The LCD-X transducer is specifically designed to work with a wide variety of driving sources. From portable players to studio use, the LCD-X provides high volume without a headphone amplifier even though all LCD-series products benefit from a high-quality amp.

Z tych malo inych review, ktore momentalne existuju:

http://www.forbes.com/sites/geoffreymor ... -x-review/
I listened on an Apple iPod, a Meridian Explorer portable USB DAC, and an Rane HC 6S headphone amp. They sounded fine with the iPod, actually, but sounded best with the Rane (in other words, it’s worth getting a headphone amp).

http://stereos.about.com/od/accessories ... Review.htm
For the LCD-XC, Audeze developed a new, more sensitive version of its planar magnetic drivers, which use a wire-impregnated plastic film to create sound. The LCD-2 and LCD-3 can't really be driven to useful levels with, say, a smartphone or tablet; they require the use of an external amp. The LCD-XC is designed so you can plug it straight into your phone or laptop or whatever. It might not sound its best that way, but at least it'll work.

http://headmania.org/2013/11/08/audeze-lcd-x-review/
LCD-X has new technology called Fazor which gives an efficiency of 96 dB/ 1 mW compared to LCD-3 that has 91 dB/ 1 mW. LCD-X also has a smaller impedance of 22 ohms. This makes them much easier to drive and my FIIO E17 proved that.
...
Easy to drive

I have tried the LCD-X with both my Samsung Galaxy S4 and FiiO E17 and they performed very, very well compared to LCD-3.


-- 17. 12. 2013 15:29 --

hmpf píše:to si radší přečtu reálnější názory co je maj ozkoušené na kvalitní sestavě s kupičkou dalších sluchátek a zesilovačů jestli to je dobrý nebo špatný

Ved to je OK... Ale v diskusii si zamienas vybuditelnost sluchadiel (naroky na vykon sluch. zosilnovaca) so zvukovou kvalitou zosilnovaca. Vykonovo silny zosilnovac automaticky neznamena kvalitny zosilnovac a naopak. Vyjadroval som sa ku vybuditelnosti. Aj integrovana zvukovka alebo prenosny prehravac moze citlive sluchadla dostatocne vybudit, samozrejme zahraju len na urovni kvality zdroja a nie lepsie.

hmpf píše:Mluvím jen o 4 sluchátkách Audeze a HE500.

Toto si na zaciatku neuviedol a svoje formulacie si uvadzal vo vseobecnej rovine.

VojtaJJ: "planární sluchátka všeobecně (Audeze, HiFiman atd...) potřebují celkem silný zdroj. Konkrétně Audeze udává pro celou řadu LCD optimální příkon 1 - 4W."

Tvoja veta: "Napsal jsem to obecně."

Ortodynamicke sluchadla su nielen tych par modelov, co sa teraz vyraba, ale vsetko toto: http://wiki.faust3d.com/wiki/index.php? ... thodynamic
Vela z nich sa da stale kupit, napr. cez ebay. Sam vlastnim dvoje vyse 20 rocne.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 17. 12. 2013 16:19

bacil2 píše:MHOE: najprv tu rozesereš debatu a potom ešte cítiš potrebu „moderovať“... staraj sa o svoju optiku.


Opět pobavil... :-D Tímto se loučím a přeji ostatním příjemné diskutování!
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků