Samsung 46F6500 (postřehy nového uživatele)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pesek23 22. 12. 2013 16:55

Zdravím.

Po tříměsíčním vybírání jsem se (i díky názorům na tomto fóru) stal majitelem Samsung UE46F6500. TV mám pár dní, přesto se rád podělím o pár postřehů, třeba někomu pomohou s výběrem.
Přecházel jsem ze 70cm Sony crt. TV jsem sice dlouho vybíral, ale nemyslím si, že jsem náročný uživatel (tomu odpovídají i mé poznatky).

Rozměry
Po vybalení a porovnání se starou TV se nová zdála jako obr. Chvilku nám tvalo, než jsme si zvykli, nyní již ok. TV máme ve vzdálenosti cca 2,5m.

Obrazová kvalita
TV má spoustu nastavení obrazu. Našel jsem si něco na netu a toto nastavení malonko poupravil pro mé oko. Barevně i s podáním černé jsem spokojen (u černé musím říct, že se mi libily i ips panely, ovšem pokud jsem měl možnost v obchodě porovnat isp na panasonicu a va u samsungu, tak va vítězí; bez možnosti porovnání bych byl asi spokojen i s ips).

Při nákupu jsem se hodně obával kvality podsvícení. TV má mírně tmavší rohy obrazu, viditelné na stejnobarevné ploše. Při běžném sledování neruší. (Tento problém byl zmíněn i v recenzi tv, i zde na diskuzi). Clouding jsem nezaznamenal.
Problémem jsou vertikální šedé pruhy při na stejnobarevné ploše při pohybu do stran (hokej, fotbal...). Předpokládám, že se jedná o DSE. Viditelné jen při sportech. Zatím se snažím "naučit" to nevidět. Kvůli tomuto však uvažuji, zda TV nevrátit (otazkou je, zda je možné sehnat lcd bez tohoto problému).

Příjemně mne překvapila kvalita SD. Dá se na to koukat, není to vůbec rušivé.

3D
3D mne překvapilo svou hloubkou. Myslím, že občas se na nějaké film/dokument podíváme. Aktivní 3D je však poměrně unavující pro oči.

Zvuk
Čekal jsem horší. Plně dostačuje. V budoucnu ale plánuji dokoupit externí repro pro lepší dojem.

Smart
TV má spoustu funkcí, které stejně nevyužiji (třeba naprosto nesmyslné ovládání hlasem). Na net je pc apod.
Jediné co od TV opožaduji je přehrávání "čehokoli" (zatím nechci externí přehrávač). Toto tv splňuje, zatím přehrála vše.

Shrnutí
Celkově mne tv překvapila, respektive nezklamala (sd vysílání, zvuk, přehrávání médií). Zatím jediné, a pro mne významné, mínus je DSE. Mám ještě týden na promyšlení, zda vrátit a zkoušet jiný kus. Přesvědčuji se ale, že nový by byla horší :-) .

Veškeré názory na tv berte jako zkušenosti nenáročného uživatele, který by se asi spokojil i s podobnými alternativami od Panasonicu aj.

Pokud někdo budete mít dotaz, ptejte se. Pokusím sem zodpovědět.

P.
pesek23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sibelius81 22. 12. 2013 17:15

U toho DSE je otazka jak moc to rusi. Horsi to muze byt vzd (cimz nechci strasit). Ja mam ,,stesti'', ze ac jsem hodne nachylny na to, ze vidim mazani obrazu snad u kazde TV, tak DSE mi ,,nevadi'', nebo spise ho nevnimam tak, ze by mi vadilo...
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 23. 12. 2013 08:26

pesek:
Nemohol by si to odfotit to DSE? a hodit sem link?
Lebo ak sa jedna o nieco taketo
http://www.hifi-forum.de/bild/dse_169417.html , osobne u mna to posobi rusivo. A ak to teraz posobi rusivo na teba, bude aj neskor. Chtiac-nechtiac sa ti bude zrak na to zameriavat. (aspon u mna to tak funguje, ak zbadam chybu.... uz len tam mi "utekaju" oci)
Ja osobne skor znesiem "mazanie" obrazu pri pohybe npr: v zmysle 42E6.

Tv by som radsej vratil, vymenil.
Mozno predtym by som si nachystal na flashku nejaky "akcny" material (npr: sport). Vyskusal doma na terajsej TV, ci to sposobuje DSE. Ak ano, potom by som vyrazil do obchodu a vyskusal na inych TV...a porovnal vysledok. (ak je taka moznost)
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pesek23 23. 12. 2013 18:05

DSE není jako na tvém odkazu. Na statickém obrázku není nic vidět. Pouze při horizontálním pohybu, něco ve stylu http://www.youtube.com/watch?v=LGhh4IkAtPM.

Ješte pár dalších poznatků:

Pozorovací úhly
Na tv koukám nejčastěji od počítače, zhruba 45stupňů k ose tv. Obraz je pak mírně vybledlejší, ale zase nic, co by vadilo. Zkreslení barev nepozoruji.

Černá barva
Na diskuzích se kvalita černé hodně řeší, proto jsem očekával všelico. Podání černé mi přijde velice dobré, v nočních scénách mě sytost černé až překvapila.

Ještě k pohybu u rychlých scén - zatím nepozoruji nic rušivého, žádné mazanice. I běžící text (ct24, reklamní kanály) je dobře čitelný. Motin plus mám mimo sportů vypnuté. Telenovela efekt u filmů je s motion plus hodně viditelný.
pesek23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod megdesign 24. 12. 2013 02:02

No yo... Prilis dotiahnute skrutky na top chassis. Pri statickom obrazku to vidno nieje, avsak pri pohybe obrazu ten tmavy pas/pasy zostava na mieste a posobi to rusivo.
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pesek23 24. 12. 2013 11:44

Mohl bys sem dát odkaz, jak ty šroubky povolit?
pesek23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 12. 2013 11:48

...a hlavně jim upřesně které a kde :idea:
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod megdesign 24. 12. 2013 20:17

Ak je TV v zaruke (pocitam ze je) neodporucam TV otvarat.

Ak by vazne niekto chcel, tak dat dole zadny kryt TV, z backlightu dat vsetko dole (main board, power board, prepojovacie kable, repro). Demontovat stabilizacny plech zo spodnej casti TV, hore by mal byt panel uchyteny len dvoma plechovymi vyliskami. Vybrat backlight s panelom. Otocit opacne (sklo celom ku mne, chrbat backlightu na stol) Kolom dokola su strutky M2. Povolit o 1/4 - 1/2 otacky. Zmontovat TV.

Tu je vidno tie strutky, co su na tom pozinkovanom rame - Top Chassis. (ilustracne foto)
Obrázek
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod locki 12. 2. 2014 21:54

Mám SAMSUNG UE46F6670 a jsem s ní spokojen až na to podsvícení .... pruhy jsou patrné při jakýchkoliv scénách kde je šedá obloha, hokej, nebo nějaké světlejší plochy, prostě děs ... asi to půjdu reklamovat... za ty prachy v té době 25 000 strašné :grr:

Dnes při ZOH snowboarding na u rampě tak pruhy po celé obrazovce tak nevím jestli je to tím že podsvícení LED ale že by to bylo až tak špatné .... zkusím to nějak vyfotit a tady nasdílet ...
locki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sly666 13. 2. 2014 18:23

locki píše:Mám SAMSUNG UE46F6670 a jsem s ní spokojen až na to podsvícení .... pruhy jsou patrné při jakýchkoliv scénách kde je šedá obloha, hokej, nebo nějaké světlejší plochy, prostě děs ... asi to půjdu reklamovat... za ty prachy v té době 25 000 strašné :grr: ...


Moje 46F6740 dělá nachlup to samé, obávám se že je to vlastnost TV.
LG OLED65C8PLA, Onkyo HT-S9800THX, Klipsch R-15PM + Klipsch R-8SW, Samsung S21+
sly666
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kynio 14. 2. 2014 10:49

Moje 46F6740 žádný pruhy. Sleduju ZOH a nic takovýho nepozoruju. Pouze mírně na bílém pozadí když se hodně zapozoruju, vidím takový mapy, jakoby texturu jedné z vrstev obrazovky. Jen když se soustředím na tuhle vadu, jinak nevnímám. Jsem dost puntíčkář a chyba popsaná výše by mi vadila.

Tmavši rožky samozřejmě jsou, ale nic dramatickýho. Clouding minimální až žádný.
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod locki 6. 3. 2014 19:38

Tak mám vyměněný panel, sice technik brblal něco o tom že se to jako reklamace neuznává ale znáte to ... proužky jsou pryč, na krajích je to stále viditelné na světlých plochách ale to už beru že je to ok

výměna doma a stačila mu jen akučka a bylo hotovo za 15 minut, cca 20 šroubků :D
locki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danno 6. 3. 2014 23:29

mozem sa spytat...ako funguje reklamacia u tv s velkou uhloprieckou?..samsung ma nejaky specialny servis ze technik chodi priamo domov?..alebo sa zato priplaca?
danno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pandero 7. 3. 2014 10:45

Pokud je TV v zaruce, tak zavolej na infolinku a oni ti zdarma poslou technika, pokud je reklamace opravnena.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod odtahovka 7. 3. 2014 10:50

Dano - jednoduse....ja zavolal na samsung.cz (nesvitili mi dva pixely) samsung pridelil servis v blizkosti meho bydliste, servis zavolal, ze si prijede pro mou TV at si pripravim krabici.Druhy den pred barakem dodavka s napisem sevis TV, tak jsem mu ukazal vadu telku nalozily a za tyden novy panel a TV na zdi.Vse rychlovka a bez problemu, byl jsem mile prekvapen k pristupu k zakaznikovi jak ze strany samsung tak ze strany servisu.
Servis to byl z Liberce interservis.cz.TV mam 55F6500.
odtahovka
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků