Výběr 55cm TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod never 11. 1. 2014 14:58

Zdravím, chtěl bych pomoct s výběrem nějaké 55cm televize. Až doteď jsem používal 24" IPS LED monitor, nicméně plánuji přestavovat celou místnost a rozhodl jsem se k pořízení televize...

Jde mi především o konrkténí tipy - na Heureku umím vlézt taky, ale nejprodávanější se nerovná nejrozumnější.

Jde mi především o velikost právě těch cca 55cm, full hd rozlišení - mám v plánu televizi propojit s pc, 10m HDMI kabel by měl být ještě cajk... a dál nemám představu. Asi nic víc nepotřebuji :-) USB port dnes mají snad už všechny televize. Snad bych ještě potřeboval vyřešit zvuk - nejlépe bych televizi s nějakým rozumným výstupem... pokud nebude (což bych se nedivil) leží mi tu nějaké postarší 5.1 dřevěné geniusy, které bych případně připojil.

Cena je samozřejmě co nejmíň, ale nehodlám ušetřit pár stovek a potom toho litovat,.. takže díky za tipy a případné specifikce na které se mám ještě dívat :-)

PS: Něčemu staršímu se nebráním, pokud to bude dobrý kousek, zkusil bych ho na aukru sehnat :-)
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hydrrra 11. 1. 2014 15:34

55 cm??? cokoliv...
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Soldier.Kopi 12. 1. 2014 10:51

Já bych bejt tebou přemejšlel raději o nějakým monitoru s TV tunerem třeba. 55cm Tv budou všechny nic moc...
Soldier.Kopi
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2014 11:30

Full HD je u 21'' TV zcela k ničemu, takové rozlišení z běžné pozorovací vzdálenosti televize nerozeznáš od HD Ready. Pokud tedy na TV nekoukáš ze 30 cm.

Jinak máš nějaký konkrétní důvod, proč chceš tak miniaturní obrazovku? Protože nabídka v tomhle ranku je mizivá, doba je dávno někde jinde.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod never 12. 1. 2014 12:05

To že je nabídka mizivá jsem taky zjistil,...

Tak televizi mám do pokoje, kde ji budu sledovat z ani né tři metrů větší mi připadá zbytečná - nebo si mýlím?

A full hd chci kvůli tomu, že TV hodlám připojit k PC a jakékoliv jiné rozlišení než full hd mi na takovéhle velikosti fakt připadá titěrné.
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2014 12:15

Aha, ty tedy nehledáš TV, ale zobrazovadlo jak pro PC, tak pro TV vysílání. Podle podpisu fotíš, patrně na slušné úrovni, tzn. bylo by logické, kdybys měl vyšší nároky na PC monitor pro úpravu fotek. A požadavky na takový monitor jdou skoro přesně proti požadavkům na dobrou TV. Takže výsledkem bude nutně kompromis.

Jinak k té pozorovací vzdálenosti - např. já se na TV dívám z cca 2,8 metru, mám 42'' a není to ideální. Další TV, kterou plánuju, bude kolem 55-60''.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod never 12. 1. 2014 14:34

Ne, hledám opravdu jen TV, pc bude na druhé straně místnosti plánuju to s tv propojit 10m HDMI kabelem. Od telky nečekám extra výstup, ale na případné promítání fotek, či sledování filmu z PC nemám extra nároky. (Jsem si vědom, že u TV za normální cenu ani mít nemůžu)

Takže opravdu jen hledám slušnou TV,.. Trošku jsi mi nasadil brouka do hlavy s tou větší TV... měl bys nějaký konrkténí tip?

Myslel jsem si, že to bude hračka.. Ještě nemám obejité obchody, z velké části to asi dopadne tak, že budu vybírat subjektivně prostě televizi, na které se mi bude obraz co nejvíc líbit. Překvapilo mě, že výběr je opravdu mizivý,..
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 1. 2014 15:06

Na 55cm z 3 metrov neuvidiš zhola nič. A už vôbec nie film ktory je v 21:9, nedajbože ešte širšie pasy v letterboxe pri TV vysielani.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2014 15:17

Obrazově jsou jednoznačně nejdál plasmy. Velikost full HD telky na 3 metrovou pozorovací vzdálenost bych viděl na 42'' minimum, 50'' optimum, 60'' luxus. Nevím, jaký máš rozpočet. Cenově jsou takové TV v od 15 000 Kč, samozřejmě záleží na výbavě, technologii panelu atd.

K tomu výběru v obchodu: hlavně prosímtě nevybírej podle obrazu, kterej uvidíš v obchodech. Přineseš si domů šunt. V obchodech mají obraz nesmyslně a směšně vyšroubovaný do maximálního jasu, saturace, kontrastu, přeostřený... Tupá masa bohužel přemýšlí v ose "co víc září, je lepší" a podle toho to prodejci nastavují. O reálné použitelné obrazové kvalitě TV to ale neřekne absolutně nic.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod never 12. 1. 2014 16:23

No, rozpočet je ideálně do 6ti tisíc, nechce se mi za TV moc dávat a nějak moc nevidím smysl kupovat TV za 15 tisíc :-) Věřím, že obraz bude super, ale přecejenom je to jen televize do pokoje,..

A myslím, že vím jak by měl obraz z TV vypadat, vyžádání mi snad ovladač půjčí, tak abych se mrkl na možnosti zobrazování obrazu dané televize

Nicméně prostě ať se dívám jakkoliv nic mě nepraštilo do očí, žádná televoze u které bych s řekl - jo tu chci koupit. Tuny modelů, pořád stejné značky... Ale ve finále kde nic, tu nic :-)
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2014 16:42

Tak rozdíly v obrazu jednotlivých TV jsou obrovské. Jen v tom obchodě je prostě neuvidíš. 1. proto, že TV jsou tam ve většině krmeny signálem otřesné kvality a 2. proto, že je obraz zmršený nesmyslným nastavením, jak jsem psal.

Je to jako kdybys řekl o foťácích: tuny modelů, pořád stejné značky, stejné výsledné fotky. Taky by to byla pitomost.

Jinak vzhledem k tvému cenovému limitu vlastně hledáš jakoukoliv TV, která bude za tebou požadovanou cenu. V téhle hladině je asi fakt jedno, co koupíš. Je to jako bys hledal 6 Mpix foťák do 1500 Kč.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod never 12. 1. 2014 19:15

OK, díky za info, to mi vlastně stačí. S penězma jsem rozhodnutý, víc do toho nechci prostě dát :-)

A jestli je to v této cenové kategorii jedno, tak prostě vlítnu na heureku, prolítnu nejoblíbenější modely a něco koupím :-)

Snad jen - asi nemá smysl uvažovat o "hd ready" televizích, že? Nějak mi hlava nebere, proč do 81cm televize cpou rozlišení 1366x768. Vím, že je to TV, ne monitor, ale stejně mě to zaráží a i trošku štve. Ale co nadělám, raději si připlatím pět stovek za "full hd" než mít velkou televizi s tak otřesným rozlišením :-)
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2014 19:18

Protože na tak prťavé obrazovce se to sotva pozná.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 1. 2014 19:43

Tak. Pri beznej obyvackovej vzdialenosti 2+ metrov rozdiel medzi full hd a hd ready na 82 cm obrazovke nerozoznas. Tak preco by sa to nemalo vyrabat? Skor nedava zmysel vyrabat full hd v takej uhlopriecke.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod never 12. 1. 2014 19:52

OK, supr. Díky moc za info. Je fajn ze sebe udělat občas blbce... za cenu toho, že se dozvíte nové věci :D
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků