Má cenu si koupit moderní VHS?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mirekMS 24. 2. 2014 11:06

to bogino: Asi jsem to blbě napsal, ale HDD bych používal jen na blbosti, nahrát-smazat. DVD občas na přehrání něčeho, třeba se mi dostane do ruky nějaký 3D film... Mám dost VHS s muzikou, hodně staré nesehnatelné záznamy.
to myšpulín: "Moderním" jsem myslel to, že za 20 let technika pokročila a třeba umí dnešní přístroj víc. Když porovnám nahrávku z analogového tuneru VCR a z externího digitálního, tak ta z digi je zřetelně lepší ! Navíc jsem doufal, že díky rozdělenému přenosu barev bude lepší jejich podání. Ta rozlišitelnost není u mne gró věci. Také proto, že ploché zobrazovače rozmazávají obraz, ještě jsem si na to po přechodu z CRT nezvyknul. Ta moje plazma rozmazává také, stačí, že když se objekty dají do pohybu a je po HD :-/ Při stacionárním obrazu - krása...

-- 24. 2. 2014 12:24 --
mirekMS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 2. 2014 11:31

Technika pokročila, ale VHS se podle mě už nikdo nezabývá a nevylepšuje jej. Ty komba, která pár výrobců možná ještě vyrábí jsou podle mě určena na snadný převod z VHS na digitální média.
myšpulín
Junior

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 24. 2. 2014 18:40

Mám kombo od Sony a ty mrchy v rámci ochrany autorských práv mají softovou blokaci přepisu z DVD na VHS.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 24. 2. 2014 19:29

mirekMS píše: stačí, že když se objekty dají do pohybu a je po HD

Trochu divné,ne?
Moje 4 roky stará LCD tento problém nemá.Není tedy problém v kvalitě TV?
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mirekMS 25. 2. 2014 11:04

Asi jste si všimnul, že se dnes hodně píše o OLCD, jejíž zobrazovací bod je 100x rychlejší než LCD, takže, jak píší i výrobci, odstraňuje rozmazávání obrazu. LCD má odezvu 4 ms. Výrobci se chlubí, že zvýšením frekvence obnovy se jim podařilo ji snížit na 2 ms. Proto se prodávají až 3 200 Hz tv. Viděl jsem to v chodu, při rychlém pohybu dojde k rozmazávání také. Plazma má odezvu 1 ms, proto jsem si ji koupil. CRT má odezvu nulovou, je tam akorát světelná setrvačnost matnice. Mohu porovnat starou LG LCD 50 Hz, na to se nedá koukat. Pak 150 Hz LED LCD Panasonic, nechtěl bych to. Plazmy jsou z tohoto hlediska přijatelné. Před nějakým rokem jsem na výstavě viděl laserovou tv, té konkurovat nemůže nic. Pracuje na stejném principu jako CRT, akorát místo katodového paprsku má laserový. Jenže má vakuovou obrazovku (hloubka cca 20 cm) a ty EU zakázala jako "neekologické", takže si mohu nechat zajít chuť :-( Jestli to mazání obrazu nevidíte, tak Vám závidím...
mirekMS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Skeptický 25. 2. 2014 14:26

hmmm, tak jsem nejen hluchej, ale i slepej :-(
Skeptický
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 25. 2. 2014 15:00

Proč by jsme to neměli vidět?
On je totiž rozdíl v TV za 12tisíc,nebo 40tisíc.Vypadají stejně,ale stejné nejsou...
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MW-201 25. 2. 2014 18:51

Joystick píše:No, zdá se, že Funai sice možná zní "neznačkově", ale asi bude v pohodě.

Výrobky od Funai se prodávaly pod značkami např. Philips, LG, Orava atd.
MW-201
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 2. 2014 08:16

jito píše:
mirekMS píše: stačí, že když se objekty dají do pohybu a je po HD

Trochu divné,ne?

Co je na tom divne? Motion resolution u vsetkych LCD a starsich plaziem ma velmi daleko od HD rozlisenia.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hans1983 26. 2. 2014 08:59

Ještě k tomu VHS já mám doma VHS Daewoo DF-7100 je to staré kombo s DVD někdy z roku 2005 a koukám že byla jeho doporučená cena 14900,-! Dostal sem ho darem ve víceméně zánovním stavu. :D
Moje staré VHS přehrává celku obstojně, pokud není kazeta nějak extremně ohraná tak zvuk je na 1čku a obraz vrámci možností technologie VHS.

Ve výprodejích sem si už koupil i pár nových kazet za cenu okolo 20,-/ks :D

Je to prima retro když si občas něco z VHS doma pustíme, připomeneme mi to časy když sem chodil po revoluci do půjčoven a doma se nahrávala jedna kazeta za druhou.

I když tyhle testy jsou nic neříkající tak alespoň pro představu co se dalo kdysy pořídit a za kolik:
http://technet.idnes.cz/velky-test-dvd- ... _video_psp
zesilovač JVC AX-1100, CD Technics SL-PG440A, gramofon JVC L-AX3, přenoska Nagaoka MP-110, DVD+VRC Daewoo DF-7100, repro Monitor Audio 14 Gold, phono Audio-technica ATH-T500,Panasonic SA-HT850 homecinema 5.1 systém
Hans1983
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Joystick 27. 2. 2014 15:42

[quote="mirekMS"] Mám dost VHS s muzikou, hodně staré nesehnatelné záznamy.

Páni muziku na VHS, to jsem už neslyšel opravdu dlouho. Nicméně kdysi jsem to taky dělal, ale potom jsem si to všechno přesunul na CD. Postupem času jsem si většinu nahrávek koupil jako originály. Zbytek potom mám na CD. Před 5 roky jsem většinu těchto rarit překopíroval na Emtec a Kodak GOLD, takže by měly odolat "zubu času" minimálně po dalších 50. let, kopii mám taky na dvou pevných discích (mimo PC) a to mi opravdu stačí. Až jednou "zaklepu bačkorama", tak ať to klidně vyházejí...

Doporučuji tedy, dokud je k dispozici kvalitní VHS, převést všechny nahrávky do digitální podoby. Ať už přes počítač, či nějaký HDD rekordér (na audio mě napadá snad jen Cocktail X10, ten by měl umět i 24-bit/192 kHz, takže by mohl být "fér" i k nahrávkám z vinylu. No a potom VHS a kazety odnést na půdu, nebo pomocí technických služeb odeslat do křemíkového nebe, ráje všech kalkulaček... :-D
Joystick
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirekMS 1. 3. 2014 10:16

Jéžíš, k čemu to divení? VHS mám kvůli obrazu, abych ty kapely VIDĚL. Jinak mám mám sbírku DOBOVÝCH LP, takže o poslouchání nejde, ale o koukání. Sračky, jako jsou CD mi do bytu nesmí. Na okraj, hi-fi VHS umí zvuk ve vyšší kvalitě, nežli je zkreslený digitální na úrovni CD technologie z roku 1975. Samozřejmě proti SACD (64bit, 2,7 MHz) ani slovo, dokonalost ! Jenže to je japonská liga :-)
mirekMS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 1. 3. 2014 10:52

mirekMS, pozeras sa na to velmi schematicky a zjednodusene.

Je zname, ze CD medium poskytuje moznost zaznamenat nahravku vo vyssom dynamickom rozsahu, nez vinyl. V oblasti digitalu mas k dispozicii aj DVD-Audio, Bluray a HiRes downloady v roznych formatoch, nielen SACD. Najdolezitejsia je vsak kvalita masteringu. Cize: CD medium nema tak slabe specifikacie, ako sa snazis nahovorit. Vyhrady voci mnohym CD nahravkam posledneho vyse desatrocia sa tykaju najma kvality masteringu, ale to je nieco ine, nez moznosti CD media.

Ked si pocuval z CD prehravaca a porovnaval s vinylom, na akom modeli to bolo? Na nejakom za par desat EUR? Na kvalite CD transportu a prevodnika (DAC) zvlast zalezi.

Ale spat ku VHS ... Ani novy VHS recorder tvoje stare VHS pasky nezachrani pred zubom casu. Mas nejaku ich zalohu? Ak ano, aku, na akom mediu, aka je jej kvalita v porovnani s tvojou "originalnou" paskou? Ako chces otazku tvojich VHS nahravok riesit za 10 rokov? Vydrzia tvoje pasky?
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 1. 3. 2014 11:10

Souhlasím s Boginem. Technologické možnosti formátu CD jsou bohužel většinou dnešní produkce využívány tak ze 30%. Čest výjimkám.

Já jsem velkým fandou LP a celkově mi mnohem více vyhovuje jeho zvuk oproti CD, ale vinyl má oproti CD pár nesporných nevýhod.

A poznámka k dynamice LP: to je spíš otázka gramofonu, přenosky a předzesilovače než desky jako takové. Padaly mi oči z důlků, co je na mých deskách, když se přehrají na opravdu kvalitním řetězci za sedmimístnou sumu.... To CD nikdy umět nebude, bez ohledu na cenu.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 1. 3. 2014 11:30

To CD nikdy umět nebude, bez ohledu na cenu.

Takto silne tvrdenia mavaju problem v podlozenosti ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků