Stránka 1 z 1

Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2020 19:33
od R4de
Zdravím,

pořidil jsem si domů UPC televizi, konkrétně balíček TV komfort+. Problém je v tom, že mi některé kanály nefungují (jen sekavý zvuk bez obrazu) a zbytek funguje normálně.
V bytě jsou koax rozvody dělány v roce 2012 (rekonstrukce původního majitele) - kabely jsou nataženy přímo ve zdech. Pokud to zapojím na tyto stávající rozvody, některé kanály nefungují (asi určitý multiplex). Pokud zapojím napřímo z účastnické zásuvky origoš kabelem od UPC do mediaboxu - vše funguje OK.
Jistě mi řeknete, ať to zapojím napřímo (asi mě to stejně nemine)... ale potřebuju ještě poradit, zda neexistuje nějaké další možnost, např. použít nějaký zesilovač apod...? Rád bych se pokud možno vyhnul vrtání do zdi.
Prosím o radu

Děkuji.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2020 19:58
od MgX
Asi nejjednodušší je, pokud chceš využívat rozvody, nechat vše přeměřit a překontrolovat. Nakonec to vyjde asi cenově líp, než experimentování se zesilovači atp.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2020 21:01
od R4de
Mně přímo UPC sdělilo, že jiná možnost není než napojit napřímo není... že to bude v těch kabaelech a šmitec...

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2020 21:13
od spyko
Totéž jsem měl s UPC před 2lety,buď padal internet,nebo tv -vyměna kabelu z hvězdicového rozvodu k učastnické zasuvce je jejich povinosti,technik přišel na to i proč-starý kabel byl přisponkován k obložení,jedna spona prošla kabelem-projevilo se až po x letech,druhá možnost staré zoxidované koncovky-vyměnit!

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2020 21:45
od jito
Co máš za TV?
Podporuje MPEG4?
Připojení "na přímo" jde normálně-musíš ale použít dekodovací modul s kartou.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2020 09:50
od Palpat
R4de:
Řešil jsem před dlouhými roky to samý. Při rekonstrukci jsem si taky natahal rozvody stěnama s přípojkama v místnostech. Po pořízení UPC TV přesně stejný problém, kostičkování, výpadky. Přijel technik, vše proměřil, vše vypadalo v pořádku. Pokud jsem ale signál vedl přes konektory v předinstalovaných krabicích na zdi, problém přetrvával. Pokud jsme zapojili napřímo, vše fungovalo, jak mělo. Naštěstí jsem měl všechny TV a datové rozvody v husích krcích (základní pravidlo), tak jsem vykrágloval krabice ve zdech a jen jimi protáhl originální kabel vcelku.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2020 15:17
od spyko
Uvědomte si ,že krabice má utlum 5db/jedna/,pokud je signál na hraně-je zle,i na přímo to bude tak tak,existují zesilovače,10-12 db,nezkoušel jsem,u pozemky to pomohlo,zkusit?

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2020 18:22
od jito
Já jsem měl před rokem podobný problém-po několika letech bez žádných výpadků,nastalo období,kdy byla TV a net nepoužitelné.
Pak jsem se od technika který přijel na kontrolu dověděl,že od roku 2019 upravily frekvenční provoz v síti a od té doby byl problém na světě.
A celý problém byly mé kabely doma.Na kvalitě kabelů si hodně zakládám,ale technicky byly na úrovni před deseti lety.
Na dnešní požadavky jsou potřeba kabely,které jsou schopné přenášet frekvence,které používá i UPC.
Nech si udělat nové kabely-ne rozvod-ale ty,které strkáš do TV.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2020 22:15
od R4de
Všem díky moc za reakce.
Kabely co jsem tak zahlédl vedené v husích krcích jsou. Asi bych zkusil jít touto cestou, jak říkáte.. ty kabely ve zdech jsou min. 8 let staré a jak jde všechno technicky dopředu, tak bude holt nutná výměna.
Nikdy jsem to ale nedělal - nevytahoval... jde to v pohodě nebo se mám na něco připravit... abych něco nepokazil...?

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 2. 2020 08:07
od OnderCZ
S vytáhnutím většinou problém není. Horší je někdy prostrkávání, zvlášť, když vedeš třeba jedním krkem kabelů víc. A zasekne se to v zatáčce nebo se kabel kroutí. Ale dá se to vyřešit různými triky, třeba nejdřív protáhnout provázek nebo konec kabelu něčím obalit a trošku máznout něčím klouzavým apod. Ale to uvidíš podle situace.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 2. 2020 18:42
od ilja2001
Mi se u koaxu osvědčilo spojit pořádně oba smyčkama pevných středových vodičů a zároveň vytahovat i strkat, nejlépe ve dvou. Pro sichr k tomu ještě třeba přidat provázek, pokud by se smyčky rozpojily, ať je to čím tahat.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 2. 2020 03:04
od merhaut
Co já se tady nedovím. Mám za sebou několik set instalací STA s až stometrovými přípojkami, kdy je v signálové cestě vždy několik spojů. Kvalitně provedený spoj nemá měřitelný útlum. Dobré kabely, například Beldeny H121/125 PVC/PU, mají minimální životnost v mnoha desítkách let. Pokud si ale někdo natáhne rozvody čínským fejkem z mědi znečištěné železem, tak se pak nemůže divit, že mu po pár letech naroste ze známých důvodů útlum, že.

Ty popsané výpadkové problémy s kabelovkou budou s velkou pravděpodobností způsobeny zemní smyčkou, ruku v ruce s naindukovaným napětím. V takovém případě vždy pomůže galvanické oddělení. Pozor, u satelitního rozvodu nelze galvanické oddělení použít.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 2. 2020 09:01
od Palpat
ilja2001 píše:Mi se u koaxu osvědčilo spojit pořádně oba smyčkama pevných středových vodičů a zároveň vytahovat i strkat, nejlépe ve dvou. Pro sichr k tomu ještě třeba přidat provázek, pokud by se smyčky rozpojily, ať je to čím tahat.


Tak tak, stačí k tomu jakýkoliv drát pevně navázaný na koax. Případně se prodávají pruty na protahování husími krky.

Re: Televize od UPC a koax rozvod

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 2. 2020 21:10
od R4de
Díky moc za rady, zkusím promyslet.