tak trochu jiný firmware - Meizu X3 Original 2.014

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mzeob 17. 1. 2007 20:36

Tak jsem si lámal hlavu, proč v origoš manuálu vidím na fotkách X3 s trochu odlišnými položkami v menu, než jaké bylo u mého strojku. Zvláště markantní to bylo u spořičů obrazovky - v manualu je vidět na výběr více možností oproti třem (hvězdy, bubliny a vločky) továrním možnostem v české verzi.
Tak jsem tam po pár neúspěších narval čínský 2.014 firmware. Postup je stejný jako u flashnutí české verze - FLASH FIRST zustava stejny, ale jako FLASH SECOND se použijí čínské X3.ebn a resource.bin. Přehrávač potom sice naskočí do orginál jazyka "rozsypaného čaje", ten ale již menu znalí změní v "Zobrazení" (ikonky položek menu zustavaji stejne) -> "Nastavení jazyka menu" na angličtinu. A vida - máme tu nové funkcionalitky - kromě nových spořičů (2 typy podobně jako ve winampu - spektralní analyzery) je tu i více možností nastavení zvukových vlastností - výčet viz obrázky.

1. změna - start logo (to lze jako doposud libovolně měnit)

Obrázek


2. změna - po nastavení jazyka na Angličtinu je v menu Power Manage -> Screen Saver Pic vidět volba 2 dalších "továrních" spořičů :

Obrázek SOLID Spectrum Obrázek LED Spectrum Obrázek


3. změna
- nastavený ekvalizér se hýbe i při zobrazení skladby - v české verzi se tam tuším pouze píše název zvolené křivky (nyní se na chvilku vypíše jen při změně ekv.) - tohle se možná děje i v českém firmwaru, už si nepamatuju

Obrázek


4. změna - nová nastavení zvukových vlastností (Sound Effect)

Obrázek Obrázek Obrázek

3D Surround je jasný, P. Bass je posílení basů, P. B Center Freq. nastavuje kmitočet spodních basů.


5. změna - Logo při vypnutí je jiné ..

Obrázek


Tak to je asi vše - jen by mě zajímalo, proč to neumí i český firmware :)) Nebo se mýlím - můj X3 to určitě neuměl.

Archiv s čínským firmwarem (=obsahem složky FLASH SECOND v české verzi) níže - budete potřebovat Download Manager, jede to pomalu:

http://www.meizu.com/meizump3liveupdate ... /2.014.rar
mzeob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Legalize 17. 1. 2007 20:50

posilal sem betacartovi tuto SZ:
ok ja te chapu......stejne asi prejdu zpet na cesky FW nove funkce u org.Meizu FW jsou sice super, ale je to na úkor podpory českých znaků....škoda že něco takového nemůže být i v češtině.....trochu mi nejde do hlavy proc by mel byt prehravac s temito funkcemi drasi kdyz je to jen firmwerove rozsireni.....
jo kdyz uz ti pisu tak musim opet zopakovat za me dost **** to razeni slozek a rolovani nazvu adresaru...skus to dyztak jeste nak pretlumocit vyvojarum, pokud by to nebyl vyrazny technicky problem tak nevim proc by se to nemohlo opravit a zprijemnit tak ovladani a orientaci v prehravaci....

odpoved:
Problém není to ve FW povolit (ono to tam je, jen je to zakázáno), ale problém je v licenci Philipsu, která by se musela zaplatit. A to opravdu není vzhledem k počtu vyráběných přehrávačů nic levného. A teď si představ, že si český vykuk koupí levnou X3 a dá do ní Meizu FW. Má to levněji a za cenu, za kterou bychom to mohli prodávat by se to nekupovalo.

Co se týče řazení - prosil jsem o to vývojáře, nicméně, X3 není prioritou a jejich vývojové oddělení se tím nechce moc zabývat. Ale protože máme dobríé vztahy, budu se snažit to prosadit, ale slíbit ti to nemůžu.

Tohle považuji za dostatečné vysvětlení proč funkce Meizu FW nejsou i v České verzi, ale stejně je to škoda.U Meizu FW je hodně blbé že nepodporuje české znaky.
Legalize
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mzeob 17. 1. 2007 21:09

No to s tou licencí Philipsu je nějak přitažené za vlasy - proč se potom o tom radili na poradě, že to jako v příští verzi uvolní, i když to nakonec zavrhli ?? To napsal Betacart ve své první reakci na muj příspěvek.

Jinak s tím řazením složek - nepomohlo by složky číslovat ? 01-NAZEV, 02-NAZEV, atd..
mzeob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Patrix 17. 1. 2007 21:15

OK :)
Zajimalo by me, jestli je mozne nejak povolit chybejici funkce v ceskem firmwaru jinak nez vyrobcem (nejaky hash .. ? )
Patrix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dnv 17. 1. 2007 21:32

dôvod,prečo s čínskym a iným firmwarom má ten istý výrobok iné funkcie ako napr.s českým, môže byť rôzny-licenčné podmienky,určité služby dostupné len v určitých štátoch-MTV Urge,Titan SAT/DVB-T2 TV ap.Tak isto sa často stáva,že "vnútornosti" vyrobí iba jedna jediná firma a ostatní si na to vyrobia plastový/kovový obal a podla zamýšlanej cenykoncového výrobku tam spojazdnia iba určité veci ap.Uzamknuté položky ide spojazdniť nejakým programom ako napr.MODBin ap.,je to ovšem na vlastné riziko a samozrejme tým pádom padá záruka,nie na všetkých zariadeniach sa dá vrátiť pôvodný firmware späť a niektorí výrobcovia a autorizované servisy prestali poskytovať podporu a možnosť opravy pri použití neautorizovaného firmwaru
dnv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mzeob 17. 1. 2007 21:54

NO, já nejsem tak zběhlý jako DNV - ja jsem proste videl na krabici logo MEIZU, v návodu jsou fotografie s nastavením jiným, než jak je česky popisováno - tak mi to nedalo a podival jsem se proste na stranky Meizu. No a zkusil jsem to flashnout a povedlo se :)
mzeob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Legalize 18. 1. 2007 11:55

mzeob píše:Jinak s tím řazením složek - nepomohlo by složky číslovat ? 01-NAZEV, 02-NAZEV, atd..,/quote]


...ne to nejde ono se to řadí podle data přidání složky....takže když tam máš nějaké složky a pak jen přidáš nějakou novou zařadí se tato na konec.....
Legalize
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Legalize 18. 1. 2007 12:00

dnv: můžeš tady hodit link na stažení toho programu a nějak podrobněji vysvětlit jak to funguje?
Legalize
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mzeob 18. 1. 2007 15:53

LEGALIZE: No jako nejjednoduší mi přijde změnit datum složky např. Commanderem - nešlo by to ? I když je to pravda řešení "od lesa"
mzeob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarous01 18. 1. 2007 20:57

mzeob píše:LEGALIZE: No jako nejjednoduší mi přijde změnit datum složky např. Commanderem - nešlo by to ? I když je to pravda řešení "od lesa"
Jarous01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abernolak 18. 1. 2007 23:19

pekna praca s tym firmware mzeob :-B
nahodim to kvoli tym zvukovym vlastnostiam navyse len este mozno par otazok vsetko fici v poho ako u ceskeho?mne haciky a dlzne nechybaju... :)
Abernolak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mzeob 19. 1. 2007 00:36

Jasan, všechno funguje, akorát si to musíš přepnout do angličtiny - při prvním nahrání je to v čínštině - a kdo má ten rozsypaný čaj číst :)
Menu nastavení jazyka poznáš - ikonky zůstávají stejné.
Háčky a dlžně samo angličtina neumí.
mzeob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abernolak 19. 1. 2007 21:51

oka, vcera som s tym trochu bojoval ale zatial neuspesne..na cesku 2.014 som hned ako vysla presiel v poho podla cerveneho betacartoveho navodu...ale teraz ked som isiel podla tvojho postupu ze flash first nahodit a miesto flash second cinske veci tak mi zomrel po flash first ceskom a musel som riesit pomocou UDF a dostal som tam spat 2.014 cesku...neviem kde moze byt chyba...ty si to nahadzoval podla cerveneho navodu v cz pdf alebo v UDF mode?dik
Abernolak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wr41tH 19. 1. 2007 22:11

Kua, hccel by som to od meizu, ale neviem ci mi ostane zaruka alebo o nu dojdem ???
Wr41tH
Junior

Odeslat příspěvekod Ertefol 19. 1. 2007 22:52

já bych to tam nedával, ten přehrávač nemusí být dimenzovaný na takové napětí atd. Proto jsou možná ty funkce zakázané, že by to bylo přetěžované.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků