Mám ji od roku 2019 a nadešel čas poohlédnout se po náhradě z důvodu vypalování obrazu zejména lišty čt24 a ostatních zpravodajských kanálů a přijde mi, že i v místech moderátorů se tvoří flek.
Čt24 a Čt2 Dobré ráno dostalo stopku resp. zákaz a nesmí se vůbec pouštět.
Ne že bych koukal jen na zprávy, ale v době covidu to běželo hodně často a cca po 3 letech provozu jsem to začal pozorovat a i když se to daří částečně rozehnat hloubkovou kontrolou, tak to tam musím pořád hledat, zda to tam je a zda je to vidět více nebo méně.
Dotaz tedy je co místo toho aniž bych se musel omezovat výběrem na co koukat a na co ne, a aby se tam něco nevypálilo?
Zároveň to nebude tv jen na zpravodajství, ale i jako středobod zábavy s důrazem na kvalitu obrazu.
Celkem často se tu rozebírá ambi a musím uznat, že je to celkem příjemné (byť stažené na min),ale u předešlých tv se vždy večer rozsvěcela lampička. Android není problém, jen mi vadí pomalé reakce na ovladač, ale jsou tam dva a používám starou tatranku místo ukazovátka (možná je to tím?).
Koukám i z boku měl jsem před OLED VA od Samsung (řada JU7002) a z boku to nešlo koukat proto asi OLED, ale ne nutně?
Z těchto jsem nejdříve lovil ve flotile Philips, ale není to podmínka a zároveň bych nerad šel z bláta do louže.
a to:
Philips 65OLED818
Philips 65OLED908
Netuším, jak se za tu dobu posunula ochrana proti vypalování ? Zda se nějak citelně nebo vůbec?
Jak jsou na tom s vypalováním nové Meta OLED panely, když mají o dost vyšší svítivost?
Díky za případné reakce.........