Výběr oled 65” tv

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petan80 6. 11. 2024 09:05

Ahoj všem, vybírám novou tv, určitě chci nejlepší možný obraz, takže oled. Akorát nevím, která značka oled je nejlepší, LG, Philips, Panasonic? Pojede mi na tom o2 tv, psko a pouštím si filmy přes Kodi. Cena cca 35k, může být i 40k, počítám, že pak využiju 20% Planeo s okamžitým doplatkem. Díky za jakýkoliv tip.
petan80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 6. 11. 2024 09:38

Pokud hraješ, tak první nabídka je asi LG. Kodi na WebOS běžně nejede. Nemají ho v jejich obchodu. Pokud potřebuješ přehrávač Kodi a nedělat různé zásahy, pak Android TV OS.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Maricek 7. 11. 2024 06:33

Pokud hraješ, tak první volba je Samsung.. ale Kodi taky neumí, takže pak ti zbývá Sony, nebo Philips s Google tv.. Sony asi nejlepší, ale nechá si zaplatit, s Philipsem chybu neuděláš.
Maricek
Junior

Odeslat příspěvekod petan80 7. 11. 2024 09:58

Samsung nechci, chybi mu dolby vision. Vaham mezi LG a Philips. Lg vychazi lepe cenove, Philips o ktere bych uvazoval je ta 819, ale ta stoji nesmysl. Loni byla jeste 718, ale nenasel jsem jaka je za ni letosni nahrada, vi nekdo? Zatim to vypada asi na tu Lg.
petan80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DFENS 7. 11. 2024 10:43

Řeším to samé jako ty. Primárně koukám po OLED, ale nezavrhuji ani miniLED. Přečetl a viděl jsem toho opravdu dost, čím víc toho vím, tím je to těžší. Ve finále zbývá LG nebo Sony.

U LG je pro mě mínus webOS, bez možnosti KODI, VLC atp. Snad je naděje, že do budoucna bude KODI dostupná i pro webOS. Slibují 4 aktualizace systému v průběhu 5 let.

Kdybych nemusel řešit peníze, tak bych neváhal a šel do SONY, kde bohužel za stejné peníze dosáhneš maximálně na full array LED.

Philips - jediné lákadlo je Ambilight, bohužel vlastní systém Titan OS je velký špatný.

Samsung - Tizen také žádná sláva, vyšší počet špatných recenzí na jejich panely, osobně od Samsungu jen mobily, ostatní domácí spotřebiče od nich už nechci.

TCL - čína - nebrat. Lákavá cena avšak TV není úplně odladěná a má své mouchy, které by mě štvaly.
DFENS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 7. 11. 2024 12:41

LG OLED na hry nebrat, alespoň ne B4 a C4, protože v herním režimu a HDR brutálně snižuje jas, což se dá sice obejít vypnutím herního režimu, ale pak nefunguje VRR a G-sync. U G4 by to mělo být v pořádku.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Roman Šedo 7. 11. 2024 15:29

ja som tiež uvažoval nad Tcl miniled velkost 75 kde je velmi lakava cena nakoniec som kupil Sony bravia 7 75 tak uvidíme časom či som urobil dobre
Roman Šedo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bron B 7. 11. 2024 17:19

Asi by som sa nebal kupit Hisense 85U7NQ. Mam doma Hisense tv a spokojnost ( aj Sony - tiez).
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petan80 7. 11. 2024 17:25

Sony je uz cenove mimo. Mam strop 40k.
petan80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 11. 2024 18:02

tombas píše:LG OLED na hry nebrat, alespoň ne B4 a C4, protože v herním režimu a HDR brutálně snižuje jas, což se dá sice obejít vypnutím herního režimu, ale pak nefunguje VRR a G-sync. U G4 by to mělo být v pořádku.

Díky za informaci. Domníval jsem se, že toto je už minimálně částečně vyřešeno, což jsem někde i četl.

OLED samozřejmě může trpět na efekt ulpívání statického obrazu, nicméně se domnívám, že uživatel má toto již načteno. Pokud ne OLED, pak bych šel jedině cestou MiniLED.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Maricek 7. 11. 2024 22:07

LG zase nemá hdr10+.. já bych se Tcl nebál, a že má nějaké softwarove mouchy, za ty prachy si to může dovolit a obraz mají super. Nehrajou žádné války, mají dv i hdr10+ a hlavně mají za mě nejlepší systém Google tv. Jasně, není to OLED.. ale v téhle cenové hladině budeš muset u OLED prostě nějakému požadavku ustoupit. U hisense mi děsí jejich vidaa, která nepodporuje snad žádnou aplikaci..
Maricek
Junior

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 8. 11. 2024 08:51

Já bych neřekl, že HDR10+ je zas tak zásadní vlastnost, kvůli které bych volil značku televize. Samsung to sice tlačí, ale dovolím si pochybovat, že by existoval významný objem zajímavého obsah v HDR10+, který by zároveň nebyl dostupný v DV.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod Maricek 8. 11. 2024 13:21

Tak pokud nechceš dát za tv úplnou raketu a mít mla panel, nebo qd oled s dv, tak podle mě ani dv není nějaky must have kritérium. Mě se jen nelíbí tahle politika a nechápu, proč prostě většina ostatních může mít obojí. Škoda že Philips jde poslední dobou s cenou cestou Sony..
Maricek
Junior

Odeslat příspěvekod Lordnamir 9. 11. 2024 22:46

Prosím vás píšete ze kodi nie je dostupné pre web OS, ja som našiel priamo na ich stránkach ze už by to malo byť dostupne. Alebo mi niečo uniká?

https://kodi.tv/download/webos/
Lordnamir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 11. 2024 22:49

Uniká ti to, že to tam oficiálně nenainstaluješ tak jako na Google z repozitáře. Takže problémy, problémy, problémy...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Další stránka