Tv LG a multimediální přehrávač na kodi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kweens 10. 11. 2024 09:07

Plánuji koupit lg tv, ale všiml jsem si, že na webOS nejde nainstalovat kodi, rád bych přes to pouštěl filmy. Napadlo mě připojit nějakou externí krabičku třeba xioami, nebo jinou jestli by to neuměla podporovat. Jde mi pak o kvalitu obrazu na tv, jestli když to bude zprostředkované přes jiný zdroj, tak jestli to bude v pohodě.
Kweens
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hifionania 10. 11. 2024 10:39

Kodi nejde naistalovat cez obchod v WebOs. Da sa to az po jeho "rootnuti" pomocou Developer mode.
https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_for_webOS
A ano krabicky idu v pohode a nevidim dovod na to pouzit cokolvek.
Okrem Xiaomi Ti odporucam aj ine znacky. Mam Homatics 4k dongle. No ten pouzivam iba s projektorom a hoc ma to aj lakalo tak som ho k LG este nepripojil. Ale sucasny OLED panel ma velmi dobry pristup k HDMI tak to mozno vyskusam. Pripadne Mecool. Mal som Xiaomi TV Stick a aj Box, sice boli v celku spolahlive tak sa rychlosti Nokie nevyrovnaju. Ale odhovarat ta od tejto znacky nebudem. Za tu cenu je to stale prijatelne zariadenie. Odporucam Ti najst nan zlavy inych aj cezhranicnych predajcov ktory poskytuju taktiez 2 rocnu zaruku. Ja som tie svoje kupil za velmi dobru cenu. Teraz pouzivam s LG TV Nokia Streamimg Box 8010 a pred nim som este na TV LG LCD pouzival Nokia Streaming Box 8000.
Predosly model LG TV bol TV LG UHD UR80 a momentalne je to TV OLED55C4.
V oboch pripadoch je obraz vyborny a aj ovladanie je skvele pretoze odkedy mam LG tak vsetko ovladam iba cez jeden ovladac a nemusi mi na stole lezat hafo ovladacov.
Ale predpokladam, ze toto nie je len domena LG tou je jednoznacne ich obraz.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 11. 2024 15:48

Existuje krabička na které je pouze Kodi a to VERO 4K+, teď už je tuším VERO V. Mám to už léta, jede to jak z praku, na danou aplikaci to má brutální výpočetní výkon a dlouhou sw podporu. Jede to rozhodně líp a svižněji, než když se nainstaluje Kodi do jakékoliv TV. Ovládání přes HDMI CEC, tedy ovladačem od TV je samozřejmost (alespoň u LG).
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 11. 11. 2024 04:49

Trošku dosť na to že to vie len Kodi.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 11. 2024 07:42

Docela akorát na to, že to umí Kodi špičkově, bez problémů a léta o tom nevíš. Superstabilní OSMC je na rozdíl od Androidu velký benefit, zbytek co potřebuju umí WebOS. Pravda Vero V už je docela drahý proti Vero 4K+.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 11. 11. 2024 10:27

Pokud nepotrebujete AV1 mohu ze sve dlouhodobe zkusenosti doporucit odroid N2+, vlastnim N2 a nemam nic co bych mu vytknul. Udelal jsem par znamym levne kodi s X96max, pokud se spokojite s pomalejsi odeznou na dalkove ovladani jede to taky dokonale. Na KODI vzdy coreelec.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 11. 11. 2024 19:01

martas38 píše:Docela akorát na to, že to umí Kodi špičkově, bez problémů a léta o tom nevíš. Superstabilní OSMC je na rozdíl od Androidu velký benefit, zbytek co potřebuju umí WebOS. Pravda Vero V už je docela drahý proti Vero 4K+.

Tak ono je to tým, že som "benefity" Kodi akosi nikdy nevedel doceniť.
Tak ako som nikdy nedocenil napríklad Windows XP.
Samozrejme tým nespochybňujem jeho benefity pre toho kto takpovediac s Kodi rástol.
A navyše je ťažko radiť takýto overkill dakomu kto chce dačo čo iba pripojí a prípadne sa len prihlási.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 11. 2024 01:08

Kodi má jeden obrovský benefit, jen se o tom nesmí psát.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 12. 11. 2024 17:55

Tak laická veřejnost zná pouze jeden příměr- Kodi = filmy.
Přitom to je výborný file manager pro přístup v domácí síti.
Díky tomu se lze jednoduše připojit do každého PC, NASU, i Android zařízení a přehrávat nebo prohlížet multimediální soubory.
O takových funkcích si někteří manageři značkových TV můžou nechat zdát.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod hifionania 12. 11. 2024 18:01

Ešteže máme možnosť voľby...
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 13. 11. 2024 08:19

Já mám Kodi na NASce a teď i na miniPC s Win11, šlape to parádně. Válí se mi doma nevyužitý odroid hc-4, jestli se k tomu dokopu, zkusím to rozchodit i na něm.

Jinak děti si pouštějí filmy na LG telce přímo z připojeného USB disku přes ten jejich integrovaný přehrávač a zvládá to taky všechno, jak se zdá. Až budu mít čas, naučím je používat Kodi s přístupem na NAS, to se ví :D
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 11. 2024 09:05

LG přehrávač v TV umí taky hrát z NAS. Na to Kodi není potřeba. To je užitečné na jiné věci.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 13. 11. 2024 09:22

To se chystám teprve vyzkoušet, jak to bude fungovat ve spojení s AVR a Atmosem. Ale zase mám v NASce mraky filmů a už jsem si na tu Kodi knihovnu zvyknul :)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 11. 2024 09:31

Nevím, jaký máš NAS, ale na Synology stačí spustit Mediální server, takže asi UPnP DLNA a TV to normálně okamžitě vidí.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 13. 11. 2024 09:37

Já mám ten Asustor z podpisu, používal jsem ho dřív právě i jako přehrávač přímo :) UPnP umí, to se ví, spíš jsem měl na mysli, jak si s tím poradí ten jejich přehrávač přes eARC do AVR.

Ono tu telku stejně chci na filmy nahradit plátnem a projektorem, takže pro ten přehrávač potřebovat budu, jen jsem ještě nevykoumal, jak to přesně zkombinuju - mám rámové plátno, ale to bych musel pořád hýbat s TV, zase koukat na projektoru na běžné vysílání je zhovadilost. Asi mi nezbyde, než buď vymyslet nějaký držák, nebo holt pořídit stahovací plátn a rámové dát do patra, nebo prodat.
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Další stránka