TCL 845 vs 855

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod StavPlynoměruK16.9. 7. 12. 2024 17:47

v datartu jsem trochu prošvihl moment kdy měli 75” 855 za cca. 38k, teď ji tam můžu mít za 43k…otázka zní jestli ten rozdíl je tak markantní oproti 845, která se dá sehnat za 33k. Co jsem si je porovnával (bohužel na prodejně jsem našel už jen 55”, která méně zón), tak mi ten rozdíl až zas tak velký nepřišel… jasně má vyšší svítivost (která mi už přijde stejně lehce zbytečná), více zón, nový ovladač a o něco lepší zvuk (stejně bude řešeno soundbarem).

Měl nekdo případně možnost vidět obě ve stejné velikosti? Případně napadá někoho důvod, který by stál za to těch za 855 10k navíc utratit?:)

Díky
StavPlynoměruK16.9.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 7. 12. 2024 21:12

Možnost přímého srovnání jsme neměl, ale samotné technické rozdíly nejsou moc velké a budou patrné pouze v přímém porovnání. Spíš se zaměř na to, co by ti případně mohlo vadit na jedné a co na druhé je už opravené nebo vylepšené. Je to jen můj názor, ale 10 tis. je rozdíl, který by pro mě nebyl opodstatněný.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 8. 12. 2024 18:09

Sam jste 2 podstatne duvody uvedl. Pokud Vam 720 zon u 845 vs 2160 zon u 855 neprijde jako markantni rozdil. Jakakoliv dalsi rada je stejne zbytecna. Rozdil tridy.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 8. 12. 2024 20:53

Zvážil bych spíš C765 vs C855
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2024 07:16

Nejde vždy jen o počet zón, ale kvalitu práce s nimi. Jemnost, kterou je reálně schopen televizor vytvořit.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod S4nt4 9. 12. 2024 12:20

O poctu zon to opravdu neni, pokud mate OLED. Tuhle argumentaci bych cekal od Sony, pocet zon snizuje marzi.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2024 12:30

S4nt4 píše:Sam jste 2 podstatne duvody uvedl. Pokud Vam 720 zon u 845 vs 2160 zon u 855 neprijde jako markantni rozdil. Jakakoliv dalsi rada je stejne zbytecna. Rozdil tridy.

Tady se píše o počtu zón. Ze zkušenosti vím, že to, bohužel, někdy není jen o počtu zón. Netvrdím, že konkrétně u těchto modelů, ale obecně ano.

U OLED je jasné, že tam se asi těžko budou zóny řešit, když OLED reguluje svit bodově.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 9. 12. 2024 13:32

Je to o osobních prioritách a ochotě za lepší TV zaplatit třeba těch 10 tis. navíc. Pro někoho by byla volba menší 65" OLED, někdo chce prostě velkou TV a je ochoten přistoupit na kompromisy. S těmi zónami je to jako kdysi s rozlišením u snímačů digitálních foťáků, od určité úrovně už je rozdíl pouhým okem a bez přímého srovnání těžko rozeznatelný a dalším smysluplným stupněm bude jen Micro LED.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod StavPlynoměruK16.9. 9. 12. 2024 18:14

díky moc všem za reakce, poměrně se to tu rozjelo. Jak už tu bylo řečeno, opravdu zóny nejsou vše. hodně záleží na optimalizaci a softwaru… což zrovna u TCL není vždy silná (z pochopitelných duvodu) stránka.

Jak tu ještě padlo, tak rozdíl mezi 765 a 855 opravdu je… ta sedmičková řada má sice lepší jas (2,4k - což už prakticky oproti 2k rozdíl opravdu moc není). Tak o něco větší počet d. zones - 1248. ale prostě si furt nemyslím, že to je tak markantní navýšení… navíc sedmičková řada oproti osmičkové ma také několik záporů - např. nemá tak matný povrch..

mezitím už jsem dokonce schopný sehnat 745 za 31k :) chtělo by to přímé porovnání obou…

pokud bych to přidal, tak už by se pak rovnou vyplatilo jít do lg c4 77, kde aktuálně dávají cashback 15k a po všech slevách se dostanu na 45k…
StavPlynoměruK16.9.
Kolemjdoucí